5 tehnici de supravietuire pe timp de criza

20 decembrie 2010 4 minute
Distribuie

Daca nu ai avut niciodata bani de investitii, criza nu te afecteaza. Fiind intr-o criza perpetua, esti obisnuit cu greutatile oricum. Daca ai bani multi, ti se rupe de criza! Esti un norocos, poate chiar liber! Prezentul editorial nu este pentru cei descrisi mai sus. In el se pot regasi insa multi dintre noi….

1. Prima tehnica de “lupta” tine de iubire. Daca esti indragostit, nici nu simti criza. Daca iubesti cu adevarat poti sa treci paralel pe langa ea. In definitiv, criza e ca un virus! Daca nu ai grija de tine, te prinde! Criza se ia, economia globala a demonstrat asta! In schimb, iubirea nu se ia. Ea se naste din doua fiinte care pot sa treaca lejer pe langa orice greutate in viata. Iubirea te “condamna” la respect si onestitate. Crizele apar invers… din lipsa de respect si din lacomie. Asa ca, daca va va prinde criza iubind, puteti sa considerati ca ati trecut deja de ea. Numai sa va tina dragostea pana trece criza! Prin iubire, daruiesti si existi.

2. A doua varianta de supravietuire, foarte apropiata de prima, tine de ura! Ura poate fi chiar mai puternica decat iubirea. Personal, sunt sigur ca in Romania persoanele care urasc sunt mult mai multe decat cele care iubesc. E mai la indemana sa urasti! Te prinde “flama” mai repede decat in dragoste. Balada “Miorita” nu s-a scris intamplator in tara noastra. Poate si de-aia criza nu i-a afectat inca pe multi romani. Sunt ocupati sa urasca pe cineva sau crapa de invidie pe un concurent! Intotdeauna se gaseste un vecin care are mai mult sau o firma care are profit mai mare. Nu mai vorbim de Presedintele Tarii, de Primul Ministru sau de seful direct etc. Ei sunt oamenii zilei, cei mai urati de propria natiune, chiar daca intamplator mai fac, din greseala, si lucruri bune. De fapt, prima grija a romanului e… grija altuia. Prin ura, te epuizezi si dispari.

3. Majoritatea romanilor supravietuiesc pe timp de criza prin credinta. Si nu e rau deloc sa fie asa! Cand ai neajunsuri majore, cand nu mai poti, cand esti in depresie sau esti socat de ce ti se intampla, cea mai ieftina si, uneori, eficienta tehnica de supravietuire ramane credinta. Dumnezeu e mare si “gradina” lui prea-incapatoare. Daca vor trece de criza il vor iubi pe EL, daca nu, multi il vor uri sau ignora in continuare. Putini oameni au credinta in suflet. Majoritatea isi aduc aminte de biserica doar cand sunt in criza. Atunci preotii au cele mai mari incasari. Daca Coca-Cola a facut un munte de bani de la dependenti, preotii de ce n-ar face de la enoriasi? Prin credinta, suferinta pricinuita de criza devine mai suportabila.

4. Cand nu ai realizari mari te poti bucura de cele mici… Ele exista pentru orice individ. Cu cat mai multe, cu atat mai bine. Multe momente fericite nu tin de bani si nici nu depind de ei. Pot sa fie si amintiri, nu conteaza. Daca-ti face placere sa-ti aduci aminte de viata buna dinainte de apartia crizei, fa-o. Nu conteaza motivul, daca ai ocazia, razi. Orice clipa de relaxare e in favoarea ta. Din pacate, cei mai multi romani au uitat sa zambeasca! Ce poate fi mai trist? Stiti cat costa un zambet? Da-o dracu de criza, nu-ti trebuie bani ca sa fii viu! Demonstreaza asta bucurandu-te si de lucruri marunte si mergi inainte. Viata trebuie traita si pe timp de criza. Prin micile bucurii, poti sa obtii efecte nebanuite. Merita sa incercati.

5. Lupta pentru supravietuire pe timp de criza e la fel de importanta. Zi de zi ar trebui sa ne dorim o viata mai buna si sa facem ceva pentru asta. Un luptator adevarat nu are timp sa se planga. Fie munceste, fie gandeste si actioneaza. Daca le face pe amandoua e minunat! Atunci se indeparteaza incet si sigur de criza. Gandirea pozitiva face parte din arsenalul unui luptator. Asa poti sa traiesti cu criza langa tine, fara sa ramai cu ea. Destinul unui om nu depinde de o criza sau alta, depinde de puterea lui de a face fata provocarilor. Vad zilnic romani nascuti sa fie pesimisti. Parca isi doresc raul si vor sa-l atraga. Un supravietuitor nu gandeste asa! Nu atragi succesul cu un negativism continuu! Un supravietuitor al crizei este un luptator!

Uneori, viata ne face sa uitam de dorinte si sperante. Nimic nu poate fi mai rau de atat. Criza va veni oricum peste romani in 2011. Conteaza cum vom iesi din ea.

112 Comments on “5 tehnici de supravietuire pe timp de criza”

  1. Popescu
    20 decembrie 2010

    Completez comentariul tau cu 2 povesti despre criza, daca le-am mai postat imi cer scuze (stiu ca le-am pus pe un blog, dar nu stiu sigur daca aici). Povestea 1:

    Poveste despre criza financiara…

    A fost odata ca niciodata un biet lustragiu care isi castiga existenta, da, ati ghicit, lustruind pantofii domnilor care intrau si ieseau dintr-o cladire impozanta din centru.

    Niciodata nu stiuse exact ce cladire este aceea in fata careia lucra de ani de zile, poate ere o banca, poate era o bursa, poate vreun minister important insa domnii bine imbracati care intrau acolo opreau adeseori la el pentru a-si lustrui pantofii.

    Lustragiul nostru era priceput in ceea ce facea, folosea numai crema de pantofi de cea mai buna calitate si era vesel si optimist.Intr-un cuvant era multumit cu munca lui, iar clientii lui la fel asteptandu-si rabdatori randul la lustruit.

    Intr-o zi, insa, s-a oprit la el un client nou, mai deosebit de ceilalti, care l-a intrebat prietenos: „Ce faci aici? Ce-i cu tine asa de vesel? Nu ti-a spus nimeni de criza financiara?”

    Ce-i drept nu-i spusese nimeni, nici unul dintre domnii aceia bine imbracati care intrau in banca sau ce-o fi fost acolo, probabil – toti la curent cu criza.

    „Poate nu le pasa de tine sau poate n-au avut suflet sa iti spuna, insa criza financiara e pe drum si ne va afecta absolut pe toti, nu va scapa nimeni, nici macar tu un biet lustragiu. Asa ca daca ai un dram de minte, iti iei masuri din timp, ca sa nu fii luat pe nepregatite.
    Aceasta e meseria mea, sunt expert, stiu ce vorbesc.”

    Dupa plecarea domnului binevoitor, lustragiul nostru ramase pe ganduri. Poate ca, intr-adevar, nici unul dintre clientii lui nu il considerase demn sa il puna la curent cu criza financiara. Noroc cu domnul cel prietenos care ii voia binele.

    Asa ca lustragiul a inceput sa ia masuri, incat sa nu fie luat pe nepregatite de criza financiara. Pentru început, folosea mai putina crema de pantofi si mai de proasta calitate.

    Apoi a inceput sa aloce mai putin timp fiecarui client, dupa cum se spune „time is money”. A inceput sa socializeze mai putin cu acestia, criza e criza, nu mai e timp de smalltalk.

    Preocupat de criza financiara, devenise ingandurat, tacut si isi facea treaba de mantuiala.

    Asa ca incetul cu incetul clientii care fideli, carora le placeau veselia si calitatea muncii lustragiului, au inceput sa se rareasca.

    Iar lustragiul nostru cu fiecare client pierdut, era multumit intr-un fel ciudat ca domnul cel binevoitor a avut dreptate.

    „Ce m-as fi facut daca expertul nu m-ar fi prevenit la timp? Acum as fi fost probabil luat pe nepregatite de criza financiara.”

    Morala o trageti singuri!

  2. Dan
    20 decembrie 2010

    Dragos, tu esti singurul care scrie articole sau mai e si altcineva?!!!

    1. Dragos Dragoteanu
      20 decembrie 2010

      @Dan
      Ma mai ajuta soacra-mea cand nu gateste!…Acum a imbatranit si m-a lasat sa mai scriu si singur!!

  3. Popescu
    20 decembrie 2010

    Mi-a placut asta: „Daca nu ai avut niciodata bani de investitii, criza nu te afecteaza. Fiind intr-o criza perpetua, esti obisnuit cu greutatile oricum. ”

    principala criza e in mintea oamenilor.

    2. La supravietuirea prin ura, parca vorbesti de Aristotel Costel si Tavan Fals. Astia doi supravietuiesc foarte bine pe criza, au un dusman comun pe care il urasc din toata inima: ajentii si parazitii imobiliari..

    4. Nu vreau sa aud de satisfactii din amintiri. Doar looserii traiesc din amintiri. De fapt, eu asa recunosc un looser, cand incepe sa imi povesteasca ce mare si ce tare era el, cat de bine traia. Un luptator cum zici tu, priveste doar inainte.

    Exista un milion de alte placeri si bucurii mici de care te poti bucura. Stii cum se spune, cele mai frumoase lucruri in viata sunt gratis. Amintirile insa, sa le lasam pentru cand ne-om pensiona..

  4. Dan
    20 decembrie 2010

    Popescu, parca filozofezi in critica ratiunii pure transpusa’n practica de viata si experientele Blondei lui Bote… AAAALELUIA!!!

  5. Popescu
    20 decembrie 2010

    Ce e Dane, si tu traiesti din amintiri?

  6. Akhenaton
    20 decembrie 2010

    1. Iubirea (dupa mine) nu e numai intre 2 oameni, iti poti iubi copilul (sau copiii dupa caz), fratele, sora, parintii, preotul, prietenii, medicul ce a salvat de la o moarte sigura o cunostinta, avocatul (sau avocata blonda ce conduce un minister 😀 ) si nu implica neaparat si sexul. Insa e drept ca sentimentul se traieste mai intens in 2.
    Despre restul punctelor poate mai tarziu (poate niciodata). Orice sentiment poate sa te ajuta sa depasesti momentele dificile (de criza), insa cu adevarat nu iesi din criza decat dupa ce tragi si unele povete intelegi si actionezi in consecinta. E ca si cum ai fi invatat o lectie, pe propria-ti piele, fara profesor (ori mentor). Unii reusesc, altii insa nu.

    @popescu

    Am avut ocazia sa citesc ce au scris cei 2. Eu am inteles ca ei se refera la cei mai multi dintre agentii imobiliari, cu care iti pierzi timpul si implicit banii si nervii. Cred ca ei nu urasc pe nimeni, ci doar incompetenta celor mai multi care paraziteaza domeniul si nu persoanele in cauza.
    Faptul ca au o opinie argumentata le da credibilitate.
    Orice fel de intermediere va avea intotdeauna viitor, insa nu in orice conditii. Oamenii s-au mai desteptat, nu se mai inghesuie sa ia credit cum o faceau in anii trecuti, au ajuns sa cugete indelung nu se mai reped ca dupa aceea sa se trezeasca intr-un veritabil cosmar.

  7. Popescu
    20 decembrie 2010

    Faraoane, nu le mai lua apararea, baietii au o ura viscerala fata de tot ceea ce inseamna imobiliar. Ura nascuta din frustrare.

    Nu e nimic decent in asta, e numai o aparenta. Cand urasti, nu poti fi obiectiv. Si eu am crezut ca tine la inceput, dar dupa cateva iesiri in decor ale baietilor mi-am dat seama ca nu prea sunt intregi la minte..

  8. Akhenaton
    20 decembrie 2010

    @7

    Popescule, confunzi termenii. Una e „ura viscerala” si alta e a adresa cuvinte zeflemitoare, caustice, usturatoare unora care se cred mai breji decat sunt in realitate. Eu n-am auzit (citit) ca si-ar dori sa moara, sa se tarasca sa fie intemnitati etc. agentii care s-au facut de basm cu erorile in predictiile facute.
    Inteleg ca nu-ti sunt simpatici (lucru care pana la urma e omenesc, nu toti oamenii iti pot fi simpatici) alta e insa sa-i denigrezi neargumentat, lucru pentru care nu-ti trebuie prea multa minte.
    Relaxeaza-te, incrancenarea nu face decat sa adanceasca starea de criza. 🙂

  9. Andy Miller
    20 decembrie 2010

    Draga Domnule Dragoteanu, imi pare rau ca nu am mai putut participa la comentarii, am avut de lucru. Acum, inainte de a pleca, vreau sa va spun ca intr-un timp si eu credeam ca iubirea poate invinge orice, orice criza. Am imbatrinit si stiu ca nu se intimpla asa. Stiu ca iubirea, ca si ura pot justifica cele mai mari drame si pierderi. Poate credinta te poate salva asta daca e suficienta in sufletul tau. Dar pentru unii oameni nu este suficient. Putem lupta, insa in zen, de exemplu, lipsa de reactie e mai buna ( te fereste de impulsivitate). Unii oameni prefera sa se retraga din scena si la propriu si la figurat ( eu ma retrag de pe acest bolg). Eu va urez sa fiti iubit asa cum iubiti, sa fiti urit asa cum uriti , sa credeti ca veti supravietui atunci cind sunteti sfisiat si nu e nimeni sa va intinda o mina de ajutor si sa aveti credinta in continuare. Dupa crizele vietii nu exista invinsi sau invingatori, ci numai morminte.

  10. Dan
    20 decembrie 2010

    Dragos, atunci primele patru puncte: iubirea, credinta, ura si optimismul le pun pe influenta soacrei (fara a avea un caracter peiorativ fata de doamna ci din contra)… punctul cinci nu l-am mai putut aborda
    din titlu era vorba de o lectie practica economico-financiara, continutul insa… mistic! o singura expresie am avut: aleluia… ca natie ne-am transformat intr-o gaura neagra

  11. Dan
    20 decembrie 2010

    Popescu, eu am invatat sa ma feresc de aia care se lauda cu vinzari multiple… ceilalti care traiesc din amintiri sint inofensivi, uneori chiar e o placere sa-i asculti

  12. JocK
    20 decembrie 2010

    Exista tot felul de tehnici prin care poti trece mai usor peste criza, insa cea de-a treia (legata de credinta) este poate una din cele mai importante si poate fi folosita in permanenta de catre toata omenirea. Am sa spun si eu o povestioara legata de credinta; Exista un detinut ce fusese condamnat pe buna dreptate, insa odata ajuns in spatele gratiilor incepuse sa regrete cele comise si se pocaise pe masura ce timpul trecea, rugandu-se zi si noapte. Vazandu-l cum se ruga, un gardian ateu il lua in deradere si ii spuse: „De ce tot pierzi timpul rugandu-te la cineva pe care nu L-ai vazut niciodata si care nu te va putea elibera de aici nicicand? Ce o sa faci daca ai sa mori si ai sa vezi ca nu exista acel cineva la care te rogi zi si noapte?, la care detinutul ii raspunse acestuia „Intrebarea nu se pune astfel, ci mai degraba te-as intreba eu pe tine: Ce te faci tu cand ai sa mori si vezi ca El exista, ajungand in fata scaunului de judecata”

  13. Popescu
    20 decembrie 2010

    Akhenaton, ce sa zic, daca le iei apararea inseamna ca esti de nivelul lor.

    Intra pe blogul lui Tavan Fals sa vezi hal de injuraturi in zona de comentarii, ca vad ca vorbesti in necunostinta de cauza. Ori poate esti Aristotel Costel, ca asta mai publica sub alte nume dupa ce iau dat interzis pe diferite bloguri

    Nu ce spun ei conteaza, ci faptul ca jignesc si ofenseaza pe toata lumea cu care discuta. Aristotel Costel a jignit atatia oameni, incat i-au facut pagini speciale pe internet, dedicate. Scrie acolo ca si-a pierdut toti banii la FMI, ca sta cu chirie (de asta e si frustrat), ca e bugetar si sta toata ziua pe bloguri pe banii nostri, ca e baiat de securist din Iasi – motiv pentru care nu a facut nici armata. Parerea mea personala e ca nu a facut armata pentru ca nu a trecut anumite teste. Nici eu nu i-as da astuia o arma pe mana..

  14. Viorel
    20 decembrie 2010

    Nu inteleg cui se adreseaza articolul. Pentru unii criza asta aduce multe oportunitati, altii o vad ca pe o sansa nesperata de iesire din mizeria in care ne balaceam (cateva exemple: prea multi bugetari, bani furati de la buget, banci care actioneaza in stil „camataresc”, reticenta in pune osul la treaba, snobism si manelism cat incape, etc..). In sfarsit sunt si unii „grav avariati” dar pe ei nu prea ii poti scapa de datorii cu iubire, ura, credinta si ce mai e prin articol. Pentru ei merge vorba aia, „pierzi, castigi, negustor te numesti!”.

    1. Dragos Dragoteanu
      21 decembrie 2010

      @Viorel
      Cine pierde de cateva ori la rand se lasa de negustorie!

  15. Dan
    20 decembrie 2010

    andreeea paul vass: guvernul este condmnat la optimism
    mitrea: ce vede un optimist cind vede un cimitir? numai plusuri

  16. Dan
    20 decembrie 2010

    Viorel, articolul e bun (fara zimbete) si incredibil de morbid pt o buna parte din cei care au fost optimisti anii trecuti marjind pe credite in iluzia unei vieti „normale” dupa zeci de ani de scaldat in rahatul comunismul si al tranzitiei la piata de monopol occidental.
    Pt marea lor majoritate nu a mai ramas decit credinta (in orice, nu conteaza)… crunt, morbid dar perfect adevarat

  17. Dan
    20 decembrie 2010

    Popescu, tu ai trecut cu vederea remarca tavanului referitoare la ip, anume faptul ca discuti cu tine insuti sub diferite nume?!
    ca folosesti mai multe nume nu-i problema, buba intervine atunci cind te certi de unu singur, asta se numeste … personalitate multipla 🙂

    p.s. ridem noi ridem da parca…

  18. Mielu Nebunu'
    21 decembrie 2010

    @ Dragoteanu

    Abia acum am citit articolul, ieri am fost pe la tata, in Olt. Da-mi voie sa-ti spun ca asta e cel mai bun articol pe care l-am citit in 2010 pe blogul dtale. Cu un singur amendament : incasarile preotilor au scazut foarte mult odata cu criza, cunosc fenomenul din interior.

    1. Dragos Dragoteanu
      21 decembrie 2010

      @Mielu
      Poate, incasarile oficiale!…

  19. Mielu Nebunu'
    21 decembrie 2010

    @ Dragoteanu

    Totusi, criza te afecteaza si cand nu ai bani de investitii. Gandeste-te la batranii care platesc mai mult la intretinere, care platesc mai mult pe medicamente.
    Gandeste-te la profesorii si medicii (in special rezidentii, care sunt niste slugi si sunt exclusi de pestii cei grasi de la fenomenul numit „spaga in spital”) care au salarii mai mici.
    Gandeste-te la acel procent de 90% din populatie care plateste mai mult pe orice , doar pentru ca e criza.
    Aici gandirea dtale este unilaterala. In rest articolul este excelent….

  20. Popescu
    21 decembrie 2010

    Da mai Dane, am personalitate multipla, ma cheama Robert Dobrescu si sunt agent imobiliar sau patron de agentie, nu mi-e clar inca..

  21. Mielu Nebunu'
    21 decembrie 2010

    @ viorel

    Crezi ca la sfarsitul crizei, cand va fi el, se va fura mai putin de la buget?

  22. Akhenaton
    21 decembrie 2010

    Akhenaton, ce sa zic, daca le iei apararea inseamna ca esti de nivelul lor.

    Eu am spus deja: „Inteleg ca nu-ti sunt simpatici (lucru care pana la urma e omenesc, nu toti oamenii iti pot fi simpatici) alta e insa sa-i denigrezi neargumentat, lucru pentru care nu-ti trebuie prea multa minte.”. Depinde acum ce intelegi prin a fi „de nivelul lor”.

    Nu ce spun ei conteaza, ci faptul ca jignesc si ofenseaza pe toata lumea cu care discuta.

    Cuvintele dor numai cand esti cu musca pe caciula, altfel te amuza. Ca si tine initial si au am crezut la fel, apoi am stat si am cugetat putin, m-am relaxat si acum cred ca ei doar adreseaza cuvinte pline de ironie, caustice chiar fara pic de ura si e adevarat ca ustura. Eu vad umor negru si pilde.
    Probabil ca ocolind jignirile, ignorandu-le poti intelege si ce spun, adica intri in substanta, parasind taramul superficialului. Incearca.

    1. Dragos Dragoteanu
      21 decembrie 2010

      @Akhenaton
      Sunt de acord ca oamenii puternici nu pun „botul” cand sunt jigniti! Dovada e ca pe acest blog eu mi-am luat-o la greu!

  23. Popescu
    21 decembrie 2010

    Akhenaton, in opinia mea nu esti decat un bisnitar very low level. Nici macar ca bisnitar de porci nu te califici..

    Esti un burtos care, cu vocabularul tau de 3 cuvinte, stai si joci in filme pentru adulti pe Imopedia.

    La canal si cu tine !

    1. Dragos Dragoteanu
      21 decembrie 2010

      @Popescu
      Iti dau cartonas galben pentru comportament! La urmatoarea atitudine similara, iti dau rosu!

  24. Dan
    21 decembrie 2010

    21 de ani de cind ne-au murit EROII, 21 de ani in care natia asta si-a batut joc de sansa pe care ne-au dat-o acei oameni minunati.
    Dumnezeu sa-i odihneasca!

    1. Dragos Dragoteanu
      21 decembrie 2010

      @Dan
      Bravo tie, Dan!…De 20 de ani merg in fiecare an sa aprind lumanari si sa ma rog in genunchi in acele locuri! Asa voi face si in acest an! Dumnezeu sa-i odihneasca!

  25. Popescu
    21 decembrie 2010

    Azi am auzit un politician pomenind de TVA 5% la constructiile noi, nu stiu din ce partid. Ca se va lupta pana la capat pentru..etc

    Avand in vedere ca, constructiile noi sunt cvasi-inexistente, deci oricum Statul nu mai incaseaza aproape nimic, scaderea la 5% a TVAului nu ii va afecta la Buget prea tare, ba chiar s-ar putea sa le creasca incasarile.

    Doamne ajuta!

  26. Mielu Nebunu'
    21 decembrie 2010

    @ Popescu

    O sa creasca incasarile la firmele de pompe funebre. In imobiliare…in niciun caz!

    Eu propun scaderea TVA pana la 2% la cosciuge, basmele, prosoape si lumanari.

    macar inmormantarile sa le facem suportabile….

    1. Dragos Dragoteanu
      21 decembrie 2010

      @Mielu
      Vezi ce i-am scris lui Popescu si lasa-l in pace ca altfel o sa scrii pe alt blog de imobiliare in viitor!

  27. Akhenaton
    21 decembrie 2010

    Popescu

    Nu ce spun ei conteaza, ci faptul ca jignesc si ofenseaza

    Si care era mesajul din spatele injuriilor voite in cazul mesajului tau?
    Sa inteleg ca mesajul era ca nu ma pricep sa vand? :)) Asa-i, nu asta imi e jobul, insa de-mi propun cu siguranta ma voi pricepe.
    Pentru deblocarea pietei de apartamente, nu micsorarea TVA ar fi cheia, ci retragerea programului guvernamental „Prima casa”. E numai parerea mea.
    Am repetat de multe ori ceea ce si Patriciu a spus, „costul de productie al unui bun nu are nimic in comun cu pretul de vanzare al acelui bun”. Adica poti vinde cu profit, insa poti vinde si in pierdere. O afacere buna facuta acum 2-10 ani nu e garantia uneia similare facuta acum. Nevoile, asteptarile, visele oamenilor se pot schimba uneori uluitor de rapid. Ca un exemplu azi oamenii vor un Nokia seria N, maine un iPhone4. Un plan facut azi (poate sa fie chiar bun) te poate pune in situatia de a produce Nokia, insa cand tu ai (peste o perioada de timp) acel bun la vanzare sa ramai cu el, toti cautand iPhone4.
    Totusi cred ca puterea de cumparare e de fapt problema imobiliarelor de acum. Cei care au bani, au avut si in trecut, asa ca nevoia lor de imobile e satisfacuta deja, iar cei care ar avea nevoie (si ar vrea sa achizitioneze) nu au cu ce cumpara.
    Manipularile din anii trecuti a facut ca preturile sa urce si nevoia sa para uriasa motiv pentru care s-a construit mult (uneori in camp), iar acum cand e sa se vanda, ia nevoia de unde nu-i.

    1. Dragos Dragoteanu
      22 decembrie 2010

      @Akhenaton
      De acord 100% cu remarcile tale!

  28. Popescu
    21 decembrie 2010

    Dragos Dragoteanu, regretabil ca te-ai grabit si nu ai inteles

    E o persiflare copy/paste a „umorului negru” practicat de Aristotel Costel. Era parerea lui Aristotel Costel despre tine si Daniel Dobre..

    1. Dragos Dragoteanu
      22 decembrie 2010

      @Popescu
      Daca tu crezi ca ma afecteaza ce a scris sau ce va scrie AC despre mine, sau altii ca el, te inseli amarnic! Mi se rupe mie de cine ma jigneste!

  29. Popescu
    21 decembrie 2010

    Faraoane, ce e cu tine, despre ce injurii vorbesti, nu mai recunosti „umorul negru” si „pildele” lui Aristotel Costel? Ti le-am pus copy/paste fara nici o adaugire de la mine

  30. Popescu
    21 decembrie 2010

    Akhenaton> in primul rand te-as intreba cum ti-a venit ideea sa iti iei nickul asta

    In al doilea rand, referitor la puterea de cumparare: eu am avut cateva vanzari la romani care traiesc/muncesc afara. Sunt cateva milioane de astfel de romani numai in Europa. S-a stricat treaba si pe acolo, si incearca si ei sa isi faca un plan de back up, ca nu se stie ce rezerva viitorul

    In acest context, avand in vedere ca un roman care munceste afara castiga semnificativ mai mult decat unul care munceste in tara, la care putere de cumparare sa relationez un imobil:

    1. la cea a venitului mediu din Romania?
    2. la cea a venitului mediu din Europa?
    3. la o medie intre cele doua?

  31. Akhenaton
    21 decembrie 2010

    Akhenaton> in primul rand te-as intreba cum ti-a venit ideea sa iti iei nickul asta

    Asta te framanta acum? :)) Imagineaza-ti ce vrei, simte-te liber si cu siguranta ca vei afla.

    Altfel, segmentul targetat de tine e destul de limitat, nu crezi? Cine a dat cu nasul de bine in occident isi ia si familia acolo. In opinia mea putini romani plecati sa munceasca in occident se mai intorc, Majoritatea celor care totusi se intorc (dintre cei pe care-i cunosc) o fac ca sa „moara acasa”, adica in tara.
    Nu contest ca ai vandut unor asemenea oameni, insa recunoaste ca sunt putini, majoritatea potentialilor cumparatori de apartamente sunt dintre cei ce traiesc aici.
    Bunurile imobile au „defectul” ca nu se pot exporta, indiferent ce spune iulian sorin, asa incat raportandu-te la puterea de cumparare din Romania vei avea cu siguranta un segment tinta mai generos.

  32. Popescu
    21 decembrie 2010

    Akhenaton> nu am zis ca romanii plecati se intorc neaparat, am zis ca unii dintre ei cumpara imobile in Romania animati de spirit investitional sau pur si simplu datorita deteriorarii situatiei joburilor din Europa. Omul gandeste: naiba stie cat timp mai am job aici, sa imi asigur ceva sa am unde sa ma intorc in Romania in caz de nevoie.

    In ceea ce priveste afirmatia ta ca imobilele nu se exporta, tocmai asta spun: Romania exporta imobile. Si asta datorita numarului mare de romani care lucreaza afara: cateva milioane numai in Europa.

    E adevarat ca majoritari sunt cumparatorii locali, dar nu poti sa ii neglijezi nici pe cei care muncesc pe afara.

    1. Dragos Dragoteanu
      22 decembrie 2010

      @ Popescu @ Akhenaton
      Popescu are dreptate in privinta mentalitatii celor care lucreaza afara! Pentru ei Romania e doar un refugiu! ( in caz de esec afara)

  33. Akhenaton
    21 decembrie 2010

    Dragos Dragoteanu

    Nu-ti pot spune eu nimic nou. Referitor la jigniri si criza poporul spune in intelepciunea lui: „nu mor caii cand vor cainii” si mai spune „ce nu te omoara te intareste”.

    Popescu

    Am intrat si eu in tirul cuvintelor lui AC si crede-ma nu s-a adresat nici pe departe cum ai facut-o tu. Nu vreau sa fac SPAM ca-ti dadeam si linkul de unde sa vezi exact contrele. Cu tavanu’ n-am avut contre.

  34. Popescu
    21 decembrie 2010

    Faraoane, esti plictisitor, mai lasa-i in incolo pe aia doi ca nu am chef sa discut 3 zile despre ei. Daca esti fanul lor, stai pe blogurile lor. Te asigur ca alea erau cuvintele lui AC, le gasesti la el pe blog

  35. Akhenaton
    21 decembrie 2010

    In ceea ce priveste afirmatia ta ca imobilele nu se exporta, tocmai asta spun: Romania exporta imobile

    Cauta definitiile exacte pentru import si pentru export, s-ar putea sa ai surprize.

    1. Dragos Dragoteanu
      22 decembrie 2010

      @Akhenaton
      Poti sa definesti exportul imobilelor din Romania?

  36. Dan
    21 decembrie 2010

    gata KAPUT… ne-a luat dracu oficial cu basescu in frunte.
    de data asta, cel mai serios vorbind, daca nu ne deteptam sa iesim in strada ca sa-l dam dracului afara pe chiombu asta cu creierii chisalita de alcool, intram direct in colaps total de nu ne mai scoate nici mama dracului…
    a dat asta vize la basarabeni ca la balamuc in contrapartida cu cele 100.000 de voturi care l-au facut bulibasa pe magraon, de le-a sarit mustaru europenilor… inghit si astia rahat cit pot, da cu tone de diaree revarsate de japitele astea nu se mai poate

    in clipa asta pina si dracu e mai bun in locul alcoolistului…
    s-a dus dracului si speranta si credinta si iubire si ura si optimism si TOT

    PACAT DE SINGELE VARSAT
    21 de ani au trecut ca dupa nomenclaturisti sa vina securistii la putere… ai steaua mamii ei de natie ce nu sintem

    1. Dragos Dragoteanu
      22 decembrie 2010

      @Dan
      Taie-ti venele, nu astepta Craciunul! Pe fundal sa lasi Realitatea sau Antena…Altfel, nu vei avea regia completa!

  37. Cornel Balan
    21 decembrie 2010

    Acum 21 de ani..mureau OAMENI! Pentru ce? PENTRU ..MAI BINE!

    Astazi..vorbim de „supravietuire”..”criza” si etc!..

    Dar din nefericire asa este!

    Si nici..DRAGOSTEA,NICI CREDINTA NU NE SALVEAZA!
    Poate doar..OPTIMISMUL!

  38. Corul Van(z)atorilor
    21 decembrie 2010

    In opinia mea adevarata “criza” a avut loc atunci in 2007 – 2008, cand cuprinsi de euforia globalizarii si dorinta de a deveni unii bogati, altii macar realizati material sau imobiliar peste noapte. mai mult din jumatatea “majora” ca doar nu-i putem spune “matura” a lumii civilizate s-a crizat la ghiseele bancilor cumparand iluzii.

    “Remediile naturiste” sugerate in articol pe langa faptul ca ne pot oferi o convalescenta mai usoara ne ajuta sa ne redescoperim identitatea. ..” ca natie care nu mai suntem” (vorba lui Dan) si mai ales ca indivizi..

    Respectul meu profund pentru Dragos Dragoteanu vine din faptul ca indiferent daca “piata” a fost sus sau jos, “actiunile” i-au fost in crestere sau scadere, nu s-a vrut nici Donald Trump, nici Al Abbar, nici Richard Ellis, vreun Coldwell, sau Remax… sau altii… Sa fii tu insuti, sa ai succes, sa ramai vertical, si pe deasupra ‘sa traiesti’ adica sa fi viu, vizibil, original, sarcastic, patetic uneori, sa injuri romaneste, cu dragoste, cu placere, cu patriotism… si fara frica … he he he… dragii mosului… Craciun Fericit …
    Va doresc tuturor “sa fiti liberi”

  39. Daniel Dobre
    22 decembrie 2010

    Cu scuzele de rigoare pentru domnul Dragoteanu, am rugamintea de a imi permite aceasta postare.
    Vreau sa ii multumesc lui Popescu pentru informatia referitoare la articolul „tavanului fals”, care observ ca mi-a dedicat o pagina intreaga pe blogul dumnealui, acuzandu-ma de fapte aproape penale savarsite in decursul acestui an si mai ales in ultima perioada. Domnia sa a analizat activitatea din ultimele luni ale agentiei imobiliare Pr……, gasind acolo „nereguli deosebite”, motiv pentru care ma considera direct vinovat, explicand domnia sa cum ii sfatuiesc eu pe respectivii agenti sa faca si sa dreaga.
    Nu pot sa nu il cred pe „tavan” si sa consider ca analiza nu ar fi obiectiva. Totusi, ceva imi scapa : cum de nu a aflat dansul ca eu nu mai lucrez la acea agentie de 1 an ??? Sa inteleg ca e un articol facut pe genunchi si nedocumentat ? !?!? Nu se poate!!!

  40. Tavanulfals blog
    22 decembrie 2010

    Eu as fi pus iubirea si credinta pe aceeasi treapta in cadrul tehnicilor tale de supravietuire. Daca urmam un punct de vedere religios monoteist vom observa ca iubirea provine din credinta si daca luam in considerare teoria psihanalistului Zamfirescu aflam ca iubirea este sursa credintei… Ele nu pot fi luate separat, Dragos. E drept ca de-a lungul mileniilor, din dorinta de prea multa ascultare de Dumnezeu sau de supunere prin manipulare, credinta si iubirea aproapelui ( care poate implica erosul insa fara posesiune) au fost puse pe trepte spirituale diferite… Eu cred ca asa cum Iisus spune “nimeni cu cunoaste pe Tata fara numai Fiul” in evanghelia dupa Matei, suntem indreptatiti si noi sa spunem ca nimeni nu-L poate iubi pe Dumnezeu fara sa iubeasca oamenii… Relatia cu oamenii este de fapt oglinda relatiei cu Dumnezeu…

    Cred ca originea “schismei” dintre iubirea de om si iubirea de Dumnezeu are la baza barbaria din Vechiul Testament atunci cand imaginatia omului primitiv i-a pus lui Avraam cutitul in mana ca sa isi omoare propriul fiu din “ascultare si iubire de Dumnezeu”… E trist ca Iudaismul, Crestinismul si Islamul au la baza aceasta forma crunta de barbarie nascocita de o minte bolnava, lipsita de discernamant… Nu vreau sa il vad pe acest Dumnezeu prin ochii copilului Isaac si – mai mult – nu as vrea sa il vad pe Avraam prin ochii propriului sau fiu…

    Spuneai de bucuria pentru lucrurile marunte  Asta e apanajul omului intelept… As aminti doar ce spune maestrul Paleologu “ pretinsului serios, iluzia de a pretrece bine ii este data de pretul ridicat in vreme ce marile amuzamente sunt GRATUITE, ele fiind ale inteligentei…” 😉

    Cat despre ura, ma tem ca ea nu are ce sa caute in cadrul tehnicilor tale de supravietuire… Chiar daca ai scris in final ca prin ura te epuizezi si dispari, contextual se poate intelege ca e o forma temporara de surviving… Ei bine, nu e !!! Ura este autodistrugere din primul moment pana in ultimul…

    Am fost acuzat si eu aici de catre contestatarii mei (adica ai demersului meu prin blogul Tavanulfals) care din pacate nu au dobandit pana acum ceea ce frumos numea Socrate – suprema intelepciune, aceea de a distinge binele de rau… Eu nu urasc niciun bancher, dezvoltator sau intermediar imobiliar ci PRACTICILE marsave prin care au inselat oamenii in ultimii ani… Am spus de atatea ori ca respect diviziunea muncii asa cum s-a propagat ea inca din Epoca Bronzului daca nu ma insel.

    Si daca tot pomenea Dragos despre credinta, voi stiti ca omul va fi judecat dupa “ce ar fi putut face si nu a facut” ??? “ Ai avut 2 maini, doua piciore, sanatate de la Dumnezeu si ce ai facut cu ele???”
    Profetul Mahomed spune foarte frumos “ Omul va fi judecat pentru 3 lucruri : bogatia de care dispune si felul in care a cheltuit-o, tineretea lui si felul in care a trait-o, sanatatea lui si felul in care a folosit-o”. Eu, am preferat sa fiu “urat” de catre imobiliari si chiar sa fiu suspectat de ura din directia lor, alegand sa ii pun in garda pe oamenii saraciti de criza asta fara sfarsit cu privire la tertipurile ordinare ale mafiei bancar-imobiliare… Sutele de mesaje de multumire si incurajare m-au determinat sa merg mai departe… Sunt bloggeri mai vechi si mai iscusiti decat mine care au tras semnalul de alarma cu mult inaintea mea ( Balonul Imobiliar, Romania Nuda, etc. ) insa eu am considerat ca e necesara o interventie mai acida si spontana pentru a ajunge la cunostinta amaratului care vrea si el caminul lui, intimitatea lui, nevoie de care profita toti escrocii…

    @Popescu

    Pe blogul meu ti-ai tradat conditia de schizoid cu multiple identitati, nu ai raspuns la nicio intrebare concreta pe care ti-au pus-o prietenii blogului si ai abordat o politica de tip securisto- mononeuronala. Nu te urasc, ba din contra ii spuneam unui prieten al blogului ca fara tine si alti imobiliari blogul meu ar fi fost o banda uzata de magnetofon… Mi-as dori doar sa intelegi ca daca vrei sa iti pastrezi conditia de OM si sa fii respectat nu trebuie doar sa privesti viitorul fara teama (ceea ce apreciez) ci si sa iti asumi trecutul cu toate greselile lui fie ca e vorba mentalitate ori de achizitii deficitare… Errare humanum est dar PERSEVERARE DIABOLICUM. Aceste doua conditii sunt interdependente… (Iti recomand Lazarev – e o lectura usoara si eficienta pentru basic level)

    In alta ordine de idei, m-ati acuzat ca nu stiu cu ce se mananca imobiliarele, ca voi aveti ani de intermediere imobiliara… Domnilor, nu am lucrat si nici nu cred ca voi lucra vreodata in acest domeniu; sunt convins ca sunteti mai buni decat mine. Eu nu m-am legat decat de practicile abuzive care tin mai degraba de codul penal decat de cel deontologic.

    Imi scuzati comentariul mai lung decat editorialul lui Dragos dar defectul meu e ca nu prea stiu sa ma opresc (la propriu, nu la figurat) 😉 ar mai fi multe de spus/scris …

    La multi ani tuturor si sarbatori linistite !

  41. Ion Pribeagu
    22 decembrie 2010

    Tehnika y Nauka – zicea un rus si cred ca asta este modalitatea de a supravietui ca daca le ai ( tehnica – profesionalism si nauka – stinta-educatie) iesi din criza asta chiar mai bine decat daca nu era criza – o sa vedeti intr-un viitor apropiat cum unii chiar au profitat de aceasta stare economica dar in rest totul ramane la vechea – si ultima comanda la sfarsitul unei batalii pe terminate: scapa cine o putea …..
    Dragos aici in comentariu da sfaturi emotionale pentru supravietuirea celor multi si …
    Altfel lasati pe cei ce iubesc asa de mult SARACA MULTIME sa vorbeasca in contul lor impotriva tagmei intermediarilor de toate felurile – in final raman cei (mai putini dar..) buni si timpul decide cand, aceasta criza se va termina si cum, nu ghicitorii din ziarele de CAN-CAN sau unii blogeri cu citate din presa politica/economica (politicienii si economistii nu au responsabilitati materiale ci doar bat campii)

  42. Popescu
    22 decembrie 2010

    Tavane> avea dreptate Cornel Balan, e usor sa vorbesti mult cand nimic nu ai a spune

    Te crezi prea important ca sa ai contestatari

    Intri aici, cu link catre blogul tau, ca sa iti faci reclama, ca nu prea intra nimeni la tine.

    Singurul tau scop este sa iti faci trafic ca sa scoti bani din publicitate, si nu reusesti. Aparusera intr-un timp reclame pe blogul tau (ale unor situri de promovare imobiliara !!), dar s-au retras, probabil cand si-au dat seama despre ce e vorba..

    Tavan Fals, esti atat de…mediocru

  43. Mielu Nebunu'
    22 decembrie 2010

    @ Dragoteanu

    Incasarile in biserici au scazut constant in ultimii 20 de ani. A fi popa nu mai este o meserie care sa te aranjeze pe viata, asa cum era pe vremea lui Ceausescu si inainte de asta. Cea mai drastica scadere de incasari se inregistreaza in ultimul an. Sunt cazuri de parohii care nu mai incaseaza nici cat sa faca suma necesara salariilor celor 2-3 preoti care slujesc. Cand am zis ca stiu fenomenul din interior m-am referit la faptul ca am prieteni si colegi pe la diferite parohii din diferite parti ale tarii si care, in totalitate, marturisesc acest lucru. Nu stiu fenomenul cu care se confrunta patriarhia si marile mitropolii , la nivelurile lor cele mai inalte, dar din cate vorbeste lumea, pe aia nu trebuie sa-i vaitam noi….

    @ TavanulFals

    Episodul cu Avraam , cand pune mana pe cutin sa-si ucida fiul nu este o barbarie, este o dovada ca el asculta de Dumnezeu pana in panzele albe. sa nu uitam ca acelasi Dumnezeu care i-a poruncit sa ucida , i-a oferit si mielul de jertfa imediat pe urma (ai vazut ce rasa vestita am???). Stii ca am facut teologia , episodul respectiv este o pilda de ascultare si de urmare a lui Dumnezeu. Avraam a fost primul om dupa Noe caruia Dumnezeu i s-a adresat direct si nemijlocit. sa uitam ca, in vremurile Noului Testament (numit si Legea Iubirii de unii exegeti) Mantuitorul a zis : „Acela care iubeste mai mult pe fiu sau pe fiiica, pe mama sau pe tata , mai mult decat ma iubeste pe Mine….acela nu este vrednic de Mine!” A nu se intelege ca trebuie sa ne disociem de familia pe care ne-o da Dumnezeu, ca tot randuiala Lui este si acolo…
    Revenind la credinta si iubire, intradevar, mare dreptate ai cand zici ca credinta izvoraste din iubire. Sfanta Treime este prototip al iubirii. Relatia intre persoanele Treimii este o iubire nesfarsita , care se are ca izvor pe Sine Insasi, Treimea Insasi… In Vechiul Testament se spune :”Eu sunt ce Cel ce Sunt!” Exista prin sine, se are izvor si cauza pe sine….Incognoscibil pentru noi…

    @Cornel Balan

    A fi optimist este egal cu a nu mai avea solutii. Optimismul si gandirea pozitiva este specifica celor care nu mai au capacitate de analiza si adaptare.

    @ Tuturor

    Fie ca lumina din pestera Betleemului sa va aduca tuturor pace, bucurie, fericire si sa va umple sufletele de dragoste si implinire. Nasterea Dumnului sa va gaseasca bucurosi si linistiti alaturi de cei dragi!

  44. Dan
    22 decembrie 2010

    Dragos, hai ca ai smuls un zimbet de la mine cu suicidul :), mon-cher ami… am simtit saracia mult prea mult pt a-mi permite luxul sinuciderii.
    Pe mine ma enerveaza foarte mult cretinismul si indolenta majoritatii romanilor care imbratiseaza mizeria ca pe un lucru firesc.
    in maxim 3 ani o sa avem reintroducerea vizelor si inchiderea granitelor plus reintoarcerea la mizeria cozilor si spagilor la ambasade.
    UTI ca-ti zic de realitatea ca nu-i altceva decit un paravan al securitatii la fel ca si vintul care adie pe acolo!
    Nu Dragos sa iei situatia fara revolta inseamna resemnare sau cu totul alte scopuri in privinta acestui popor… lovele cit mai multe, fara numar, in orice situatie… nu-i nimic special in privinta asta, ca doar toti fac la fel

  45. Popescu
    22 decembrie 2010

    Thomas Jefferson, Abraham Lincoln, William McKinley, Harry Truman

    va spune ceva lista asta? Sunt toti fosti presedinti ai Statelor Unite care de-a lungul vietii lor au declarat faliment (nu si-au mai putut plati datoriile)

    si se pare ca asta nu i-a impiedicat sa ajunga Presedinti ai SUA

  46. Popescu
    22 decembrie 2010

    @ 39 🙂

    Daniel Dobre, o mica scapare a lui Tavan Fals, nu conteaza ca nu mai lucrezi acolo, daca esti agent imobiliar trebuie sa te faci tu vinovat de ceva 🙂

    Nu-ti face probleme, oricum e plin de dezinformari si minciuni acest blog, de ex pe mine ma cheama Robert Dobrescu si sunt agent imobiliar

    Pe el nu-l intereseaza adevarul ci sa-si faca publicitate, lucru pe care se pare ca a reusit de vreme ce te-a facut si pe tine sa ii intri pe blog..

  47. Ion Pribeagu
    22 decembrie 2010

    Luati aminte de la altii/istoria se repeta DAR noi credem ca va trece pe langa NOI

    The Greeks (government) have been over-spending for decades. I mean stupid stuff, such as allowing civil servants to retire in their 40’s, and permitting their unmarried or divorced daughters to collect their pension after they have died. Government-owned and hugely unprofitable Olympic Airways, government-owned and unprofitable utilities, hundreds of benefit programs and subsidies of every sort, have made Greece the classic example of government gone wrong, thanks to politicians, naturally. The same has gone on in most nations, and especially Portugal, Spain, Japan, Ireland, the UK, and of course The United States. Not a single citizen in any of the beleaguered nations with debts to the sky, voted for these debts. I didn’t vote to make America have a $13 trillion current debt, did you? I am certain that not a single Greek voted for out of control spending either, but once all these ‘ programs’ and bailouts were in place, it is virtually impossible to ever get them off, at least without riots, strikes, and violence, which happen to be going on right now in Greece. It will happen here too, and especially in the big cities, mark my words.

  48. Akhenaton
    22 decembrie 2010

    Dragos Dragoteanu, Popescu

    Superficial ca sa fiu foarte rapid in raspuns dau urmatoarele definitii

    Export = Operatiune comerciala de vanzare a unor bunuri materiale si/sau servicii catre persoane fizice sau juridice dintr-o alta tara in schimbul unei sume dintr-o valuta convenita. Cuprinde exportul de marfuri (bunuri corporale, stabile) si exportul invizibil (de servicii). Exportul poate fi si de capital, reprezentand investitii directe si plasarea de titluri de valoare in alte tari.

    Import = Operatiune comerciala de cumparare din strainatate a unor bunuri materiale si/sau servicii contra unei cantitati de moneda convenita, implicand trecerea de catre acestea a frontierei vamale a importatorului. Importul poate fi: – direct sau indirect; – de bunuri materiale si/sau de servicii; – propriu-zis sau de completare; – temporar sau eprmanent; – cu plata imediata sau cu plata amanata, etc.

    Imobil = Cladire care adaposteste oameni sau vietuitoare, activitate omeneasca si produsele muncii sale. Din punct de vedere cadastral, imobilul este parcela de (pamant) teren, cu sau fara constructii ori vegetatie, identificata printr-un numar cadastral si un numar de carti funciare in care a fost inscris.

    Asa cum reiese din definitii se vede clar ca NU se pot exporta imobile. De regula exportul implica trecerea de catre bunuri a frontierei vamale. O hala demontata, o casa de lemn dezasamblata (sau orice alt material), caramizile, cimentul etc. sunt bunuri MISCATORE le poti exporta, insa cum sa exporti un numar de identificare, sau o parcela de teren? Le poti transfera dreptul de proprietate (nu exporta), poti importa capital strain, care sa cumpere acele imobile.
    Se confunda termenii asta voiam sa explic. Lucratorii imobiliari (indiferent cum se numesc si ce pozitie au) intermediaza vanzari-cumparari de imobile. Pentru un agent imobiliar, broker etc. poate ca definirea exacta a termenilor de fata nu reprezinta un mare interes, insa e bine sa se stie.

    1. Dragos Dragoteanu
      22 decembrie 2010

      @Akhenaton
      Pe mine nu m-ai convins!

  49. Popescu
    22 decembrie 2010

    Faraoane, asta e atentat la nivelul meu de inteligenta, chiar credeai ca nu stiu ce e ala export?

    E clar ca nu pleaca nimeni cu casa in spinare peste granita, dar atata timp cat cumparatorii nu sunt rezidenti am considerat ca termenul reflecta cat de cat situatia in care imobile romanesti sunt cumparate de straini si romani plecati afara..

    Este esentiala distinctia pentru a putea face separarea puterilor de cumparare. Nu-mi compara tu mie puterea de cumparare a unui muncitor din Dorohoi cu cea a unuia care munceste impreuna cu sotia in Italia..

    Romania „exporta” imobile. E mai bine asa pentru tine?

  50. Akhenaton
    22 decembrie 2010

    Popescu

    In ceea ce priveste afirmatia ta ca imobilele nu se exporta, tocmai asta spun: Romania exporta imobile. (@32)

    Faraoane, asta e atentat la nivelul meu de inteligenta, chiar credeai ca nu stiu ce e ala export? (@49)

    Am spus intr-unul dintre comentariile mele sa cauti definitiile exacte ale termenilor pe care-i folosesti, asta ca sa nu se ajunga in situatii confuze.
    Mie nu-mi place sa umblu cu jumatati de masura, iar ca sa fie clar pentru toti am pus definitiile exacte si acceptate in limba romana. Faptul ca TU consideri ca exporti imobile e numai „adevarul” tau. Nu te voi impiedica eu sa crezi asta sau in alte plasmuiri ale mintii tale. Insa nu imi impune sa folosesc termenii tai confuzi sau sa impartasesc si eu „adevatul” tau.

    Nu-mi compara tu mie puterea de cumparare a unui muncitor din Dorohoi cu cea a unuia care munceste impreuna cu sotia in Italia..

    Nici prin minte nu mi-a trecut sa compar. Insa in Dorohoi vor locui intotdeauna mai multi localnici (bastinasi) cu putere de cumparare mult mai mica decat „strainezi”, iar „nevoia” localnicilor intr-un fel sau altul va trebui satisfacuta.
    Cat crezi ca poti tine un apartament gol (de cele mai multe ori e o a doua proprietate), pentru ca nu cere de mancare, fara ca el sa inceapa sa ceara (impozite marite, degradare fizica, intretinere etc.)?

    @43

    Nu sunt deloc de acord cu ce ai spus in legatura cu optimismul. Optimism inseamna printre altele si incredere, care se traduce si prin credinta. E o stare ce te poate scoate din criza, te stimuleaza, te face creativ, te indeamna sa visezi si sa muncesti pentru a-ti realiza visele. Nu ma refer la visarea de cai verzi pe pereti, castele in Spania, castiguri la loto, sau altele asemenea. Optimismul te ajuta sa gasesti bucuria de a trai. „Tot raul spre bine” inseamna OPTIMISM. Gandirea negativa e sinonima cu boala spiritului, ca la ce bun sa mai incepi sau sa incerci ceva, daca tot rau (prost) o sa iasa?
    Parintii biserici (ca tot spui ca ai studii teologice) indemnau la optimism, ca ce poate insemna pocairea cea adevarata, daca nu increderea intr-o lume mai buna? De ce spunea Iisus: „Lasati copiii sa vina la mine … „?

  51. Popescu
    22 decembrie 2010

    Da, Akhenatoane, eu export imobile.
    Tu ce faci, cu ce te ocupi?

  52. Popescu
    22 decembrie 2010

    Marea finanta mondiala vrea sa ne prinda bine, sa nu mai scapam. In timp ce in tari ca America, o persoana fizica poate declara falimentul personal pentru a opri executarea bunurilor cel putin pentru o perioada pana te redresezi, in Romania, legea falimentului personal a fost retrasa din Parlament dupa ce fusese aprobata de Senat. La presiunea FMI..

    „Guvernul şi-a asumat explicit faţă de FMI angajamentul de a „reţine de la promovare unele acte legislative care ar submina disciplina în materie de creditare”. Printre aceste acte se află şi legea falimentului personal.”

  53. Akhenaton
    22 decembrie 2010

    Popescu

    Tu ce faci, cu ce te ocupi?

    in primul rand te-as intreba cum ti-a venit ideea sa iti iei nickul asta

    Stii de ce a murit pisica?

  54. Mihai Marculescu
    22 decembrie 2010

    Uite Popescule:
    Akhenaton (inițial Amenhotep IV), faraon din Dinastia a XVIII-a (1379-1362 î.C.), transformă religia egipteană politeistă într-una monoteistă, ridicându-l în rang pe zeul Aton, ca fiind unicul zeu al Egiptului. După moartea sa, succesorul său Tutankhamon revine la vechiul cult politeist.

    Sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/Akhenaten

  55. FUNKY
    22 decembrie 2010

    CRACIUN FERICIT SI TOATE CELE BUNE !!!. Va doresc la toti revenire grabnica a tranzactiilor imobiliare. Lui Dragos ii doresc ca bancile sa-i planga la poarta sa-i dea credite cu 2% dobanda pe an, Lui POpescu sa-si vanda terenurile cu 2000 e/mp si lui Mielu’sa-si ia garsoniera. Lui CORUL VANZATORILOR ii doresc sa devina TRUMP de romania si sa-si revina dupa 5 falimente. Salutari la toti.

  56. AristotelCostel
    22 decembrie 2010

    „Aristotel Costel a jignit atatia oameni, incat i-au facut pagini speciale pe internet, dedicate. Scrie acolo ca si-a pierdut toti banii la FMI, ca sta cu chirie (de asta e si frustrat), ca e bugetar si sta toata ziua pe bloguri pe banii nostri, ca e baiat de securist din Iasi – motiv pentru care nu a facut nici armata. Parerea mea personala e ca nu a facut armata pentru ca nu a trecut anumite teste. Nici eu nu i-as da astuia o arma pe mana.”

    Unul e Andrei Vacaru care, absolut intamplator, si-a inselat clientii pe care i-a „consiliat” sa cumpere in 2008. 😀
    Altul e Media Construct care-l intretine pe AristotelCostel de pe twitter. 😛

    Ce scriu nenii astia despre un pseudonim, fara sa stie absolut nimic despre el, e cam la fel de corect cu ceea ce scriu nenii astia despre domeniul in care s-au „specializat”… „ca creste”, „revine”, „raportul cerere-oferta”… varza.

    … daca eu imi pierd ziua pe bloguri, tu se pare ca… o castigi sub n identitati, da’ de pe acelasi ip. 🙂

    Stai linistit, n-am jucat jocuri piramidale in viata mea, nu stau cu chirie, nu-s bugetar, iar tati nu e securist si nu e din Iasi. 😀

    Parerea ta personala, ca mai toate parerile tale personale, „ie valuoroasa”.

    Legat de Dobre, ai rupt din context. Chiar si asa, burtos, conform DEX inseamna: care are burta mare; pântecos. Realitatea e alta? Daca deranjeaza, cineva trebuie sa slabeasca, daca nu, te consumi degeaba.

    In 2007 am vazut bula… si am spus bula. Ce au facut „actorii” domeniului imobiliar? Pai, in afara de manipularile consistente TV, hartie, net, au pus etichete… celor care vorbeau in 2007 despre ceea ce se intampla acum.

    1. Dragos Dragoteanu
      22 decembrie 2010

      @Aristotol Costel
      Costele, cand ai vazut bula in 2007 ce ai facut?Ai fugit,ai imbratisat-o sau ai dat-o de gard??? Esti genial,zau!…Ma mir ca nu te-au cooptat astia d-afara sa-ti dea premiul PULIItzer.

  57. Mielu Nebunu'
    22 decembrie 2010

    @ Funky

    Iarta-ma ca te dezamagesc, dar am o proprietate in care locuiesc. Doream una mai mare pentru ca , iata, va fac o dezvaluire : sotia mea este insarcinata din nou!

    Altminteri, m-am hotarat sa nu mai cumpar, doar momentan. Am auzit ca Prima Casa va disparea in 2011 si asta va determina o scadere drastica de preturi in termen foarte scurt.

    In alta ordine de idei, iti multumesc ca te-ai gandit la mine! Si eu iti doresc toate cele bune!

    Mielu

  58. Cornel Balan
    22 decembrie 2010

    DACA VRETI SA SUPRAVIETUITI PE TIMP DE CRIZA,,,VA ANGAJATI LA MIELU NEBUN S.R.L

    In alta ordine de idei, peste cativa ani , voi astepta pe mail cv-uri de la oameni gen Cornel balan. Nu exagerez cu nimic…
    Peste putina vreme veti afla cine sunt ,de fapt, si cu ce ma ocup in afara de programare.

    Citat din MIELU NEBUN.

    Nu merci mielule…NU MA OCUP CU PREPARAREA SI CONSUMAREA etnobotanicelor!

    Succes..CA NICI NU STIM NOI..CINE ESTI TU SI NICI NU STIM CE PIERDEM!!

    Suna a D.D special senzational extraordinar!!!

    Penibil!!!

  59. Mielu Nebunu'
    22 decembrie 2010

    @ Dragoteanu

    Imi pare rau ca trebuie sa fac asta, dar te rog sa iei masuri cu Balan….

    Ti-o spun cat se poate de calm si de omeneste…..

  60. Akhenaton
    22 decembrie 2010

    AC

    Te stiam mai muscator, mai ironic, mai acid. Ai intrat in spiritul Craciunului?

    Craciun Fericit, La multi ani si multa fericire urez tuturor!

  61. Mielu Nebunu'
    22 decembrie 2010

    Sarbatori cu bine si tie, Faraoane!

  62. Corul Van(z)atorilor
    22 decembrie 2010

    @Funky

    merci prietene pentru „urare”, dar nu-mi doresc sa fiu un „alt…cineva”. Prefer sa raman un „nimeni” de romania. Si sincer chiar nu sunt fan Trump.

    I-l admir mai mult pe Al Abbar. e mai „uman”… el e actorul filmului meu favorit despre imobiliare… nu-mi aduc aminte daca l-am mai recomandat pe blog… e cam vechi si sigur multi l-au vazut deja… totusi e o frumoasa lectie de atitudine .. si nu numai…
    vizionare placuta

    http://www.youtube.com/watch?v=hbKSCncwUSQ&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=od-Ak6uKORw&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=IL6cLbNFrXk&feature=related

    Sanatate maxima tuturor

  63. Cornel Balan
    22 decembrie 2010

    MIELU NEBUN..ne vedem de PASTE:) Care ..nu se stie:)

    Sau poate vei fi noul „PRESEDINTE” ca deh..noi…muritorii de rand …NICI NU STIM CINE ESTI tu!!! Noul MESIA? Si te vedem la OTV! Vezi ca radiatiile de la P.C si monitor duc la Nebunie! A…scuze..:) tu esti de mult acolo!!
    Daca nu lua maicata CASA moka…de la CEASCA…azi erai prin caminele din Ferentari PROBABIL!

    Eu cred ca esti doar un IONEL CARCIUNEL..talamb!:)
    Parerea mea! 🙂

    Mai „vorbim” cand termin tratamentul..si CAND AI CEVA DE SPUS…REFERITOR LA UN DOMENIU pe care nu-l vei pricepe niciodata!

  64. Popescu
    23 decembrie 2010

    Faraoane, Akhenaton era un reformist, tu cu definitiile tale de dictionar nu esti nici macar o copie palida

    Tot te straduiesti sa ma contrazici, dar nu iti iasa

    Ia zi-mi si mie, cum se face exportul de creiere conform definitiilor tale? Scoti creierul, platesti taxa vamala, si il exporti, nu-i asa?

  65. Popescu
    23 decembrie 2010

    Funcky, multumesc de urari, Craciun Fericit!

    Las-o cu 2000 euro, numai cand ma gandesc ca 24% se duce la stat, si ma apuca ameteala

  66. Popescu
    23 decembrie 2010

    Aristotele, daca te bag in seama iti fac publicitate

    ai vazut bula si asa ai si ramas, un Bula al pietei imobiliare

  67. Mielu Nebunu'
    23 decembrie 2010

    @ Cornel Balan

    Iar ai luat tzeapa! Nu am primit nimic gratis niciodata de la statul roman, nici eu nici parintii mei. Oricum ,ei locuiesc in provincie, nu aici. Tot ce am (atat cat am ….) a fost platit, cu varf si indesat.

    Fac un titlu de mandrie din faptul ca nu am primit nimic gratis in viata mea. Repet, totul este platit cu varf si indesat. Cred ca tu faci parte din cei care au primit casutza gratis de la stat si acum sunteti mari smekeri pe realizarile lu’ bietu’ Ceausescu.

    fii pe pace, cand faceam imobiliare de succes, am dat vreo 10 interviuri la vreo 3 televiziuni, dar am lasat-o balta din motive care ma intereseaza. Voi reveni in prim plan, atunci cand eu voi considera ca e momentul si in maniera pe care o voi crede eu ca e potrivita. Si-o sa-mi zici „saru’mana dom’ doctor!” cand ma vezi…

    @ Dragoteanu

    Dragotene, ai cuvantul meu de om si de onoare ca daca mai lasi acest om sa ma jigneasca discretionar ii voi raspunde CEL PUTIN LA FEL!

  68. Viorel
    23 decembrie 2010

    Ce rai sunteti, unii, de sarbatori, pe aici! Relaxati-va, meritati, dupa un an destul de complicat! Sarbatori fericite!

  69. Dan
    23 decembrie 2010

    mai usor cu urarile de craciun fericit, ca pt cea mai mare parte a populatiei inseamna motiv de sinucidere… urati in familie la cine stiti voi ca poate sa aibe sarbatori fericite si linistite!

  70. Dan
    23 decembrie 2010

    Dragos, tara are un viitor optimist: 60% il regreta pe pingicar (marea majoritate din cauza saraciei)

    pe OMUL acela din parlament tot antenele l-au aruncat de la balcon… mogulii, pixelu albastru, rusine dinu patriciu

  71. Dan
    23 decembrie 2010

    ca sa nu fiu inteles gresit: OMUL acela nu-i un sinucigas ci un EROU

    „Aţi luat mâncarea de la copii!”
    „Ne-aţi ucis viitorul”

  72. Dan
    23 decembrie 2010

    Adrian Sobaru, un nume de EROU

  73. Dan
    23 decembrie 2010

    „Arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti, ÎPS Ioan Robu, afirmă în Scrisoarea Pastorală adresată credincioşilor cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului nostru Iisus Cristos, că, mai presus de toate, Crăciunul ne vorbeşte despre „copil” şi „şcoală”.

    „Crăciunul, mai presus de toate, ne vorbeşte despre ‘copil” şi ‘şcoală’: copilul Iisus şi şcoala iubirii cereşti. Prin aceasta s-a arătat iubirea lui Dumnezeu în noi: ‘Dumnezeu l-a trimis în lume pe Fiul său, unicul născut, ca să trăim prin el’ (1In 4,7)”, subliniază înaltul ierarh romano-catolic.

    Convins că „viitorul nostru stă în copil şi în şcoală”, arhiepiscopul Ioan Robu consideră că „totuşi, ţara noastră mai are resurse de revenire şi de regenerare, cel puţin prin cei care înţeleg ce înseamnă ‘ajută un copil să meargă la şcoală'”.

    „În ciuda unor gânduri negre, de care nu mai pot să scap – de exemplu situaţia mamelor şi copiilor supuşi unor legi care nu au nimic în comun cu responsabilitatea pentru binele comun al poporului nostru, disperarea celor care părăsesc ţara ca să poată trăi mai bine, plătind preţ mare de umiliri, renunţări şi înstrăinări, uimirea şi umilirea pensionarilor din România că sunt trataţi de autorităţile Statului ca nişte oameni în plus şi atâtea altele care ar mai putea fi amintite (…) mi-am spus că totuşi, ţara noastră mai are resurse de revenire şi de regenerare, cel puţin prin cei care înţeleg ce înseamnă ‘ajută un copil să meargă la şcoală’, Căci acolo stă viitorul nostru: în copil şi în şcoală”, declară Ioan Robu.

    Citând din Evanghelistul Luca, arhiepiscopul mitropolit de Bucureşti afirmă că „un lucru este sigur: Mama este unită cu Fiul ei în lucrarea de răscumpărare ce izvorăşte din misterul Naşterii, şi în mod deosebit în timpul în care Maica Domnului îl prezintă cu bucurie pe Fiul ei păstorilor şi magilor””

  74. Dan
    23 decembrie 2010
  75. Cornel Balan
    23 decembrie 2010

    Sarbatori …ceva mai optimiste tuturor si… un an mai bun!

  76. Dan
    23 decembrie 2010

    „În mesajul său de Crăciun, Patriarhul BOR Daniel le-a cerut credincioşilor donaţii pentru Catedrala Neamului: „Pe calendarul fiecărei eparhii din Patriarhia Română să fie imprimată imaginea machetei noii Catedrale şi să fie indicate conturile în lei, euro şi dolari (USD)”. Donatorii „vor fi pomeniţi de Biserică în rugăciunile sale, Fericiţi vor fi, acum şi în eternitate”. „

  77. Mielu Nebunu'
    23 decembrie 2010

    @ Dan

    Da, stiu chestia cu calendarul. Si, avand in vedere ca sunt , intre altele si absolvent de teologie, socotesc asta ca fiind o badaranie greu de imaginat chiar si pentru spiritul cel mai prozaic.

    Nu faci asa ceva cu un calendar religios……

  78. Cornel Balan
    23 decembrie 2010

    @ Mai Mielule…ma surprinzi 🙂

    Popa de succes..acum butonar de succes…in trecut…mare imobiliar de succes!
    Si cand o SA REVII TU in IMOBILIARE..o sa fii DOCTOR IN IMOBILIARE!

    Sincer pana acum ma AMUZAI ..dar acum ma INGRIJOREZI!

    Vezi ca si MAGDA LU” CIUMAC si BLONDA LUI BOTE au dat interviuri pe la tv!

    Deci pana la urma…lamureste-ne..POPA,BUTONAR SAU „AJENT” ? SAU VEDETA TV SAU VIITOR DOCTOR IN IMOBILIARE?

  79. Mielu Nebunu'
    23 decembrie 2010

    @ Cornel Balan

    Nea Cornele, din nou o sa te surprind pana la ingrijorare : NU voi reveni in imobiliare. Motivele ma intereseaza, daca stiu eu e arhisuficient. Asa cum am mai zis ,vreau sa fiu cat mai informat cu privire la acest fenomen, am avut nsite satisfactii la un moment dat, am amintiri placute….si vreau sa tin aproape din acest punct de vedere, adica sa fiu informat.
    Inca o data spun : NU voi reveni in imobiliare!

    Proiectul pe care il voi lansa, candva in a doua jumatate a lui 2012, vizeaza cu totul si cu totul alte lucruri. Va fi insa tot ceea ce se numeste „o profesiune liberala”, dar nu spun mai mult, nu din secretomanie ,ci din niste dorinte si convingeri personale asupra carora nu insist.

    Eu sunt absolvent de teologie. Popa n-am fost niciodata. Am vrut sa fiu. Acum vreo 15 ani…au intervenit alte chestii, viata mea a intrat pe alt fagas, in fine, acum alte planuri.

    „Butonar” am devenit in Politehnica, a doua facultate. Un timp am facut si imobiliare si programare. Acum am ramas cu programare. Imobiliare nu mai fac decat la o bere cu amicii, unde barfim pe oricine, oricum…

    Am dat interviuri, in perioada de glorie a imobiliarelor mioritice pe la The Money Channel, B1 TV, Antena 3. Nu neaparat in ordinea asta. Alaturi de Blonda lu’ Bote si Magda lu’ Tolea, desigur, ai ghicit din prima….

    Parca si numele tau l-am vazut prin „Adevarul”….sau ma insel? Si, daca-mi aduc aminte corect, acolo semna si Dilimache Sef, pe numele lui adevarat Cristian Tudor Popescu….

    Vezi ce usor e sa faci misto?

    Dar…..vreau sa ne impacam. Vine Craciunul! Te rog frumos sa ma ierti daca ti-am gresit cu ceva. Sunt un om simplu si nu sunt perfect, oricat as vrea eu sa fac pe desteptul! Pe bune iti zic : iarta-ma!

    @ Dragoteanu

    Nu-l pedepsi de Balan in niciun fel. Nu e numai vina lui ca m-a jignit!

  80. Cornel Balan
    23 decembrie 2010

    @ mielu…
    Sunt dezamagit…

    1) Nu mai revii ca doctor in imobiliare?? Nu ma mai angajezi la tine?
    2) Ai dat interviuri..pe vremea cand erai „smecher” in imobiliare?? Pai Antena 3,B1 e doar de cativa ani..deci erai „smecher” in BOOM?
    3) Parerea mea este ac tu faci perfuzii cu bere si..IMOBILIARE in acelasi timp!
    „Imobiliare nu mai fac decat la o bere cu amicii, unde barfim pe oricine, oricum…”
    4) Recunosti implicit ca TU faci „imobiliare” barfind…ca tot romanul..
    Imobiliarele inseamna altceva decat „barfe bahice..oricand oricum”

    Zau ca ai dar cu PATRAFIRU in TASTATURA:))

    Merci pt momentele hazlii:)

    Cand vrei ..vorbim despre IMOBILIARE..la o BERE! DAR SA IEI CU TINE UN CAIET STUDENTESC( si unul tip DICTANDO)…12 CREIOANE..si niste agheasma!
    Vei fi surprins..sa aflii ca IMOBILIARELE..sunt altceva decat…”imobiliarele tale bahice”

    P.S: Pe mine nu ma PEDEPSESTE nimeni…doar Dumnezeu..dar nu acel promovat de BISERICA S.R.L

  81. Mielu Nebunu'
    24 decembrie 2010

    @ Cornel Balan

    N-ai decat sa fii dezamagit. Problema, din acest moment e la tine, eu am scapat de ea…
    B1 TV si Antena 1 au aproape zece ani, fiecare dintre ele. Eu am vorbit la B1 TV despre ceea ce numim acum criza imobiliara inca din 2005.
    Cand ne vedem la o bere iti dau CD-ul cu emisiunea, ca sa-l vezi. Mi-am atras injuraturile tuturor pentru ca mi-am permis sa zic ca preturile vor scadea intr-o zi iar putea de cumparare in ceea ce priveste imobilele se va aplatiza.

    Da, barfesc imobiliarele odata la cateva saptamani, cand ies la o bere cu amicii. E treaba mea , BEAU BANII MEI, asa ca nu stiu de ce ar trebui sa dau socoteala pentru asta….

    Crestineste, mi-am facut datoria fata de tine. Mi-am cerut iertare pentru greseala mea…. Nu am nicio pretentie de la tine si nu conditionez gestul meu in niciun fel.

    Sarbatori cu bine! Din acest moment nu-ti mai pot raspunde. Fii sanatos!

  82. Mielu Nebunu'
    24 decembrie 2010

    @ Mielu la #81

    Am vrut sa scriu „puterea de cumparare”……

    @ Cornel Balan

    In final, eu cred ca esti doar un om din cei multi care au muncit din greu in imobiliare si si-au facut un idol din chestia asta. Ma faci pe mine harcea-parcea pe motiv ca barfesc imobiliarele.

    Imobiliarele nu au fost, nu sunt si nu vor fi un subiect tabu, interzis, accesibil doar unor initiati.
    Este un segment al vietii publice , ca oricare altul, si trebuie sa o luam ca atare. Daca acceptam expresia „banii agentului sunt in mana cumparatorului” atunci trebuie sa acceptam si faptul ca oricine isi poate da cu parerea si sa acceptam ca piata (alcatuita din cumparatori, intre altele…) ne poate pune la punct intr-o zi.

    Asa cum am zis, optimismul nu rezolva situatia! Indivizii analitici, adaptabili rezolva situatiile! De fapt, in definitia inteligentei, optimismul nu apare, nea Cornele!

    Cam atat!

    Sarbatori cu bine!

  83. Mielu Nebunu'
    24 decembrie 2010

    @ Cornel Balan

    Singurul om , de pe acest blog, de la care as primi cu drag lectii de imobiliare si as lua cu mine 10 caiete studentesti ca sa notez tot este Dragos Dragoteanu.

  84. livium
    24 decembrie 2010

    Catre Dragos si catre toate lumea de pe acest blog, un Craciun fericit alaturi de cei dragi voua, La Multi Ani si un 2011 plin de realizari!
    Sa auzim numai de bine!

  85. Popescu
    24 decembrie 2010

    Craciun fericit la toata lumea!

    PS. cand am vazut video-ul asta, mi-am reamintit cat de mica poate fi diferenta dintre succes si esec uneori

    http://www.youtube.com/watch?v=lF8w3zN0xiA&feature=player_embedded

  86. Dan
    24 decembrie 2010

    Dragos tu esti un fel de mama omida sau purtator de cuvint?!!!
    http://www.realitatea.net/veniturile-care-nu-pot-fi-justificate-vor-fi-impozitate-cu-16prc_785862.html

    drumul spre iad e pavat cu intentii bune… nemernicia care se pregateste este pentru populatia de rind nu pt mafiotii din forbes (cu exceptia citorva care o sa fie exemplu pt imbecili)
    toti cei care vor sa plece la bulgari, turci, greci o sa fie infierati muncitoreste cu dosare penale de catre ORGANELE SECURITATII…
    cu un impozit de 70% pe un salariu eu zic ca „evaziunea” ajunge pe la 90%… si toate astea pe cele mai mici salarii din europa…

    pentru populatia de rind trag un semnal de alarma in clipa asta si va zic ATENTIE maxima pt ca incepe impozitarea cu 16% a tuturor banilor din banci (nu a dobinzilor ci a banilor efectiv) !!!!!!!!!!

    Dragos sa inteleg ca inchiderea granitelor o sa vina mai devreme de 1 an de zile??? (pt populatia din forbes bineinteles, ca doar nu pt cei multi 🙂 )

    1. Dragos Dragoteanu
      24 decembrie 2010

      @Dan
      Nici nu-ti imaginezi tu cum arata dictatura economica de care am pomenit eu in primul editorial acum exact un an!

  87. Dan
    24 decembrie 2010

    O vorba de duh pt „sarbatorile” actualei perioade de tranzitie de la neo-comunism la securism:
    „speranta moare prima….deznadejdea moare ultima”

  88. Popescu
    24 decembrie 2010

    Dane..:)

    ce vrei sa spui, ca baietii nu or sa isi mai puna banii in banci dupa ce fura?

    Dane, cea mai mare spalatorie de bani sunt imobiliarele, peste tot in lumea asta.
    Real Estate = Money Laundry

    Incearca sa ii explici asta lui unu’ ca Tavan Fals, ca iar te ia cu pretul per metru patrat aplicat la radacina cubica din venitul mediu din Munchen

  89. Popescu
    24 decembrie 2010

    Imi aduc aminte ca acum 1 an ai deschis blogul asta (La multi Ani!). Atunci, ca si acum, erai destul de pessimist (vezi video pe imopedia). Prevesteai pentru 2010 executari silite in masa, companii mari in faliment, banci in faliment, oameni de afaceri care se sinucid etc. Sange pe strada cu alte cuvinte.

    Spuneai ca ai cel putin 10 clienti, rechini, care asteapta sange ca sa muste si ei o halca.

    Privind retrospectiv, piata imobiliara si economia in 2010 nu au fost dintre cele mai pozitive dar dracul nu a fost chiar atat de negru precum il descriai tu. Rechinii de care vorbeai probabil ca inca asteapta sa prinda halca (sau poate nu, povesteste-ne tu).

    In concluzie nu pot sa nu remarc ca esti foarte pesimist, adica prevestesti lucruri mult mai grave decat se intampla in realitate..

    Si ..pesimismul nu vinde..

    1. Dragos Dragoteanu
      24 decembrie 2010

      @Popescu
      Mai bine esti pregatit pentru ce poate fi mai rau decat sa speri ca va fi mai bine! Asta vinde!

  90. Popescu
    24 decembrie 2010

    Mda, eu sunt de alta parere in ceea ce priveste pesimismul si vanzarea. Una e sa iti construiesti tu strategia personala pe Worst Case Scenario, si alta e sa faci capul mare la client cu falimentele care vor urma. Nu de alta dar s-ar putea sa nu apara nici un faliment, dupa cum s-a si intamplat. Pe unii ii sperii si ii pui pe goana, altora, ca sunt rechini sau din contra, paralelipipedici gen tavan Fals, le creezi asteptari nerealiste – victime sigure pentru vanzatorii de chilipiruri si de tepe.

    Impartaseste-ne care sunt asteptarile tale pentru 2011 din punct de vedere imobiliar.

  91. Dan
    24 decembrie 2010

    Popescu, tavanul prinde fragmente din realitate cu mult mai repede decit tine :)… si are o ura care nu-mi displace, trebuie doar sa-si deschida ochii mai larg pe toate componentele tabloului pt a-si face o parere la nivel macro apropiata de adevar…
    tu in schimb stai agatat de craca subiectivismului primitiv legat de portofelul care dicteaza acum… din cauza asta gresesti enorm in interpretarea realitatii (citind printre rinduri si lasind la o parte comentariile impuse de ceea ce aminteam mai sus)

    si ca dovada te pun sa recitesti ce ai scris mai jos:
    „ce vrei sa spui, ca baietii nu or sa isi mai puna banii in banci dupa ce fura?

    Dane, cea mai mare spalatorie de bani sunt imobiliarele, peste tot in lumea asta.
    Real Estate = Money Laundry”

    OAUUUUUU – ahaaaaaa
    popescu cite firme mai exista la registrul comertului acum deschise la o populatie de 20 milioane suflete?! ia pune mina si fa documentatie ca poate pricepi realitatea…

    oricum ti-a servit-o Dragos in privinta realitatii cu stil de data asta :):
    „Mai bine esti pregatit pentru ce poate fi mai rau decat sa speri ca va fi mai bine! Asta vinde!”

  92. Popescu
    24 decembrie 2010

    Dane, iar traiesti din ..aminitirile imobiliare pe care le ai

    ce legatura are afirmatia mea cu nr de firme de la Registrul Com?

  93. Dan
    24 decembrie 2010

    Dragos, dictatura economica se numeste DICTATURA si atit… sa nu mai poleim rahatul ca nu mai are rost!

    HOTIA dicteaza in toate cazurile sub toate formele… iar ai nostrii securisti lachei sint experti in a subjuga un popor…
    sa speram ca totusi poporul o sa reinvete revolta si fara ajutorul extern…
    ti-a placut cit de optimist sint 🙂

  94. Dan
    24 decembrie 2010

    Popescu, dupa cum spuneam… tavanul cred ca percuteaza mult mai repede: din banii populatiei aflati in banci cit la suta din masa lor sint conturi sub 50.000 de lei (un singur cnp)?! ia zi-mi la care categorie se da atacul si citi dintre ei pot sa-si prinda urechile pt ca nu pot justifica sumele conform legislatiei facute de … HOTI)…. tu bagi documentatie si o sa ajungi la raspunsul meu (100% din ramasitele clasei medii… cei care faceau cu adevarat sa se miste lumea economico-financiara)

  95. Popescu
    24 decembrie 2010
  96. Glenna Mendez
    13 ianuarie 2011

    Dane, iar traiesti din ..aminitirile imobiliare pe care le ai ce legatura are afirmatia mea cu nr de firme de la Registrul Com?

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *