Avem timp

16 mai 2011 1 minut
Distribuie

Avem timp
avem timp pentru toate. Sa dormim
sa alergam in dreapta si in stanga
sa regretam ce-am gresit si sa gresim din nou
sa-i judecam pe altii si sa ne absolvim pe noi insine
avem timp sa citim si sa scriem
sa corectam ce-am scris, sa regretam ce-am scris
avem timp sa facem proiecte si sa nu le respectam
avem timp sa ne facem iluzii
si sa rascolim prin cenusa lor mai tarziu
avem timp pentru ambitii si boli
sa invinovatim destinul si amanuntele
avem timp sa privim norii, reclamele sau un accident oarecare
avem timp sa ne-alungam intrebarile
sa amanam raspunsurile
avem timp sa sfaramam un vis si sa-l reinventam
avem timp sa ne facem prieteni si sa-i pierdem
avem timp sa primim lectii si sa le uitam dupa aceea
avem timp sa primim daruri si sa nu le intelegem
avem timp pentru toate
nu e timp pentru putina tandrete
cand sa facem si asta, murim.

Daca ati citit aceasta minunata poezie inseamna ca aveti timp. Important e sa-l folositi cum trebuie. Succes!

51 Comments on “Avem timp”

  1. Popescu
    16 mai 2011

    Pentru cei care au prea mult timp, si il folosesc sa se uite la televizor:

    Profesorul nord-american Noam Chomsky a stabilit lista celor ’’Zece strategii de manipulare” prin mediile de informare în masa. Evreu si de sensibilitate anarhista, semnase o petitie pentru a apara libertatea de exprimare a lui Robert Faurisson.

    Pentru Chomsky, ’’libertatea de exprimare este mai importanta decât orice versiune a faptelor sustinuta de ordinea stabilita, oricare ar fi raportul pe care aceasta îl întretine cu adevarul faptelor în sine”. Chomsky evoca diferitele tehnici de manipulare si, în primul rând, strategia diversiunii.

    Strategia diversiunii consista în deturnarea atentiei publicului de la problemele importante si de la schimbarile hotarâte de elitele politice si economice, printr-un potop continuu de distractii si de informatii neînsemnate. Chomsky analizeaza diferitele tehnici de spalare a creierului, pe care o îndura poporul nostru.

    Zece strategii de manipulare
    a poporului nostru

    1. ’’A distrage în permanenta atentia publicului, departe de adevaratele probleme sociale, captivata de subiecte fara importanta adevarata. A tine mereu publicul ocupat, ocupat, ocupat, fara nici’un timp pentru gândire” scrie Chomsky.

    2. A cauza probleme si apoi, a oferi solutii.

    Aceasta metoda se mai numeste si ’’ problema – reactie – solutie”. La început, se creeaza problema, sau „situatia”, prevazuta pentru a suscita o anume reactie a publicului, pentru ca tocmai acesta sa ceara masurile mai dinainte stabilite pentru a fi acceptate. De exemplu: dezvoltarea intentionata a violentei urbane sau organizarea de atentate sângeroase, pretinse antisemite, pentru ca publicul sa ceara legi represive, în detrimentrul libertatii.

    3. Strategia „în degradeu”.

    Pentru ca publicul sa accepte o masura inacceptabila, este de ajuns sa fie aplicata în mod progresiv, în ’’degradeu”, pe o durata de zece ani. În acest fel, au fost impuse conditii sociale si economice absolut noi au fost impuse din 1980 pâna în 1990. Somaj masiv, imigratie – invazie, precaritate, flexibilitate, delocalizari, salarii care nu mai asigura un venit decent, iata schimbarile care ar fi provocat o revolutie daca ar fi fost aplicate în mod brutal.

    4. Strategia actiunii cu date diferite.

    O alta maniera de a obliga publicul sa accepte o hotarâre nepopulara este de a o prezenta ca “dureroasa, dar necesara’’, obtinând acordul publicului în prezent, pentru aplicarea în viitor. Este mult mai usoara acceptarea unui sacrificiu viitor decât al unuia apropiat. În primul rând, pentru ca efortul nu trebuie facut imediat, apoi, pentru ca publicul are mereu tendinta de a nadajdui ’’totul va merge mai bine mâine” si ca sacrificiul cerut va putea fi evitat. În fine, aceasta maniera lasa publicului timp pentru a se obisnui cu ideea schimbarii, pe care o va accepta cu resemnare la momentul venit. Exemplu recent: trecerea la Euro si pierderea suveranitatii monetare si economice, acceptate de tarile europene între 1992 – 1995 si aplicate în 2002.

    5. A se adresa publicului ca unor copii mici.

    Cea mai mare parte a publicitatilor destinate marelui public folosesc discursuri, argumente, personaje si un ton absolut copilaresti, aproape debile, ca si cum spectatorul ar fi un copil mic sau un handicapat mental. De ce oare ? ’’de 12 ani.”Daca ne adresam unei persoane ca si cum ar avea 12 ani, atunci aceasta, prin sugestibilitate si cu o oarecare probabilitate, va avea un raspuns sau o reactie tot atât de lipsita de simt critic ca al unui copil de 12 ani” analizeaza Chomsky.

    6. A face apel mai mult la partea emotionala decât la gândire.

    Este o tehnica clasica pentru a opri analiza rationala si, deci, simtul critic al oamenilor. Ïn plus, folosirea emotionalului deschide accesul la subconstient, pentru implantarea unor anumite idei, dorinte, spaime, pulsiuni sau comportamente.

    7. Mentinerea poporului în nestiinta si prostie.

    A face în asa fel ca poporul sa nu înteleaga tehnologiile si metodele folosite pentru controlarea si robirea lui. Calitatea educatiei data claselor inferioare trebuie sa fie cât mai slaba, încât prapastia de nestiinta, care separa clasele de jos de cele de sus sa fie si sa ramâna de neînteles de cele dintâi.

    8. A încuraja publicul sa se complaca în mediocritate.

    A încuraja publicul sa creada ca e ”bine” de a fi prost, vulgar si incult. A-l îndopa cu seriale americane si emisiuni de tele-realitate, niste dobitocenii monstruoase.

    9. A înlocui revolta cu învinovatirea.

    A face omul sa creada ca numai el singur este vinovat de propria’i nenorocire, din cauza unei inteligente insuficiente, sau a capacitatilor si eforturilor necorespunzatoare. Astfel, în loc sa se ridice împotriva sistemului, individul se sub-estimeaza si se învinovateste, ceea ce creaza o stare depresiva, având ca efect abtinerea de la actiune. Si, fara actiune, nu exista revolutie!

    10. Si, ultimul punct, a cunoaste oamenii mai bine decât se cunosc ei însisi.

    Ïn ultimii 50 de ani, progresele fulgeratoare ale stiintei au sapat o prapastie crescânda între cunostintele publicului si acelea detinute si folosite de elitele conducatoare. Multumita biologiei, neurobiologiei si psihologiei aplicate, ”sistemul” a ajuns la cunoasterea avansata a fapturii omenesti, fizic si psihic. Sistemul cunoaste individul mediu mai bine decât el însusi. Aceasta înseamna ca, în majoritea cazurilor, sistemul detine un control mai mare si o putere mai importanta asupra oamenilor decât ei însisi.

  2. Andy Miller
    16 mai 2011

    Domnule Dragoteanu, uneori, cum spunea un scriitor, timpul nu mai are rabdare. Si, atunci, descoperim lucrurile importante: increderea, grija pentru altul, prietenia, compasiunea, persoanele pe care nu am stiut sa le pretuim care nu mai sunt in viata noastra. Descoperim ca, libertatea, pe care ne-am dorit-o atit, este impovaratoare si plina de consecinte pe care nu le-am prevazut. Dar, vom continua sa traim ca si cum aceste lucruri nu sunt decit o chestiune de timp, ca si cum recunoasterea lor nu face decit sa ne limiteze timpul care il mai avem. Vom continua sa privim in directia opusa si ne vom spune: Timpul le rezolva pe toate!

  3. Popescu
    16 mai 2011

    Cand citesc acum stirile din presa economica nu pot sa nu imi aduc aminte de discutiile aprinse pe care le aveam cu tot felul de personaje asa zis imobiliare, cu nume din Caragiale, gen Aristotel Costel sau Tavan Fals. Ce predicam eu acum cateva luni, incepe sa se contureze…

    Romania e in pericol sa fie invadata de capitalurile straine, asta e grija celor de la BNR:

    „Vin din nou capitalurile străine. Când va modifica BNR dobânda?

    România poate să fie din nou invadată de bani mulţi din străinătate astfel că dobânda va redeveni principalul instrument de politică monetară odată cu intensificarea fluxurilor de capital străin, consideră Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR….”

  4. Popescu
    16 mai 2011

    Cum, Romania, tara aia de rahat, plina de securisti, in pragul falimentului, zicea unul numit Dan..Altii de pe afara in schimb recomanda cumpararea de titluri romanesti:

    „Leul se va întări, cumpăraţi titluri de stat româneşti, spun analiştii Barclays

    Cumpăraţi titluri de stat româneşti pe şase luni, le recomandă investitorilor analiştii Barclays Capital, divizia de investiţii a uneia dintre cele mai mari bănci din lume…

  5. Dan
    16 mai 2011

    Popescu, ai participat la congresul al XV-lea al partidului si ti-ai incarcat bateriile cu energie pozitiva de la cravata violeta…
    tine tare pe pozitii, sa nu cedezi ca vin imediat americanii sa te salveze… cica daca cumperi acum teren la deveselu ajungi intr-un an mai tare ca trump

  6. deocamdata_anonim
    16 mai 2011

    mai este o poezie a lui Pablo Neruda dar nu mai stiu cum se cheama, merita adaugata…, multumesc Ion Pribeagu!

    1. @Deocamdata anonim
      Rugaciune catre mine insumi…

      Sa imi permit
      sa vad, sa ascult si sa visez mai mult.
      Sa vorbesc mai putin.
      Sa plang mai putin.
      Sa vad in ochii celor care ma privesc, admiratia
      pe care mi-o poarta si nu invidia
      pe care imi imaginez eu ca o simt.
      Sa ascult cu urechile atente
      Si cu gura nemiscata,
      Cuvintele care se transforma in gesturi
      Si gesturile care devin cuvinte.
      Sa-mi permit sa ascult intotdeauna ceea ce nu
      mi-am permis sa ascult.
      Sa stiu sa implinesc
      visele care se nasc in mine si pentru mine,
      si care mor cu mine, pentru ca n-am stiut ca sunt vise
      Atunci,
      sa pot trai
      visele posibile
      si cele imposibile;
      acelea care mor
      si reinvie
      cu fiecare nou fruct,
      cu fiecare noua floare,
      cu fiecare caldura noua,
      Cu fiecare noua picatura de roua,
      cu fiecare noua zi.
      Fie sa pot visa aerul,
      sa pot visa marea,
      sa pot visa iubirea.
      Sa imi pot permite linistea formelor,
      a miscarilor,
      a imposibilului,
      si a imensitatii, cu toata profunzimea.
      Sa-mi pot inlocui cuvintele
      Cu o atingere,
      Cu un sentiment,
      Cu intelegerea,
      Cu secretul lucrurilor celor mai rare si pretioase,
      Prin rugaciunea interioara
      (aceea pe care o striga inima mea si
      pe care numai ea o asculta,
      Si la care numai ea raspunde).
      Sa pot da masura potrivita afectiunii,
      Sa experimentez forma,
      Sa zaresc curbele,
      Sa desenez liniile drepte,
      Si sa invat savoarea exuberantei care ni se
      arata in micile intamplari
      ale vietii.
      Sa pot reproduce in suflet,
      Imaginea care patrunde prin ochii mei
      devenind parte suprema a naturii,
      creandu-ma si recreandu-ma in fiecare moment.
      Sa pot plange mai putin de tristete
      si mai mult de bucurie.
      Lacrimile mele sa nu fie in van,
      Si nici indoielile mele sa nu fie zadarnice.
      Sa stiu sa ratacesc calea,
      Dar sa pot sa imi recuperez destinul
      cu demnitate.
      Sa nu-mi fie teama de nimic,
      mai ales de mine insumi sa nu ma tem:
      – Sa nu-mi fie frica de fricile mele!
      Sa adorm
      atunci cand vine timpul sa vars lacrimi inutile,
      si sa ma trezesc cu inima plina de sperante.
      Sa pot face din mine o persoana calma,
      in mijlocul propriilor mele nelinisti.
      Intelept in propriile mele limite,
      mici si inexacte.
      Sa fiu umil in fata maretiei,
      a gafelor si naivitatii.
      Sa pot realiza cat de neinsemnate sunt
      maretiile mele si cat de pretioasa este micimea mea.
      Sa-mi permit sa fiu mama,
      sa fiu tata, si, daca va fi necesar,
      sa fiu orfan.
      Sa-mi permit sa ii invat pe ceilalti putinul
      pe care il stiu si sa invat eu insumi nenumaratele
      lucruri pe care nu le stiu.
      Sa impartasesc ceea ce imi vor arata maestrii
      Si sa inteleg bucuria cu care cei simpli isi
      impartasesc experientele;
      Sa respect neconditionat fiinta;
      fiinta in sine, fara nimic altceva ce ar putea avea dincolo de esenta ei.
      Sa insotesc singuratatea celui care a sosit,
      Sa ma predau motivului celui care a plecat,
      Si sa accept bucuria celui care a ramas.
      Sa pot iubi si sa fiu iubit.
      Sa pot iubi chiar daca nu sunt iubit.
      Sa fiu bland atunci cand primesc mangaieri;
      Sa mangai chiar si atunci cand nu am parte de
      blandete.
      Sa nu fiu niciodata singur, nici macar cand imi doresc sa fiu singur.
      Amin.

      Oswaldo Antonio Begiato

  7. Popescu
    16 mai 2011

    Dan Capitan de Plai, stii cum se numesc aia care privesc tot timpul prin geamul din spate al masinii? Ti-am mai spus si cu alta ocazie, nu mai repet..

    Masina nu se poate conduce daca privesti prin geamul din spate. Nici nu mir ca nu iti functioneaza jucaria imobiliara..

  8. Ion Pribeagu
    17 mai 2011

    #1 Analiza este adevarata si diabolica – lucreaza cu mare succes de vreo 25 ani de cand liberalii din sua au fost acaparati de etnicii alesi, ovreii cu a lor „globalizare” si controlul MEDIATIC – merge de minune cu lozinci inca din primara copii sa fie lasati in nestiinta dar sa fie trecuti clasa fara a trece/dradua materiile si asa se face ca dupa liceu majoritate nu stiu a scrie, socoti sau citi nici ca in clasa 2-3 a primara in alte tari mai ales foste comuniste sau unele asiatice – si acum al meu DAR – ce voi chiar credeti ca se poate ca majotitatea sa o duca bine, sa aiba de toate – pai atunci de unde plus valoare pentru cei care strang averi daca masa fraierilor/populatia are destul si munceste numai daca vrea (nu de nevoie da a plati RATELE la masina, casa, frigider, spalator si uscator, haine, benzina, asigurare,medical si vacante, si frica de a nu pierde JOB-ul la stapan??? HeHE nu merge asa ca doar nu suntem scandinavi…asa ca tot ce este scris la #1 este inplementat de catre cei alesi „pe spranceana ” de niste oameni liberi dar ne-EDUCATI ca astia sunt multi nu cei educati..vorba lui alt ..BRUCAN

  9. Tantica Lascu
    17 mai 2011

    Comentariile nu ar trebui sa fie la subiect? Din pacate sunteti asa acaparati de primele 19 versuri, incat nu mai sunteti prezenti la ultimele doua. Criza a avut si ea efecte benefice, ne-a dat ragazul sa ne gandim la ce este mai important in viata noastra. Cand plecam de pe acest pamant, nu vom lua cu noi decat amintirile. Atunci trebuie sa ne intrebam: Avem cu ce pleca?

  10. deocamdata_anonim
    17 mai 2011

    Da, o femeie poate face de multe ori diferenta, de multe ori a si facut-o in istorie…ma inclin @ Doamna Lascu…aveti perfecta dreptate!

  11. Rares.D
    17 mai 2011

    Bine ar fi ca intelepciunea de care multi dau dovada acum…sa nu fie trecatoare!

    Ion Pribeagu, sper sa nu fie cu suparare remarca mea, cea cu „dar” si „insa”! Te consider un om intelept, fin critic si observator. Se vede experienta de viata si intelepciunea varstei! Iarasi sa nu fie cu suparare!

    Pentru foarte multi, perioada asta prin care trecem, ar fi de reconsiderare a principiilor lor de viata si chiar a modului in care vor sa-si traiasca viata de acum incolo! Bine ar fi sa fie asa, dar nu prea cred. Uitarea si recapatarea vechilor obiceiuri, fac parte din natura umana! E doar o chestiune de timp.
    Multi vor sa-si intoarca acum fata spre natura inconjuratoare! Dar uitati-va cat de mult sufera natura si cat de imprevizibil se manifesta in jurul nostru. Cine are rabdare si timp (50 de ani, poate si mai mult) sa repare raul facut atat in trecut , dar mai ales in prezent!?

  12. Popescu
    17 mai 2011

    Nu degeaba se spune ca romanul s-a nascut poet..Dragos Dragoteanu incearca sa ne convinga sa ne facem timp si pentru tandrete, pe blogul lui de imobiliare..

    Pai si care e legatura cu programul Prima Casa care se acorda pentru a-ti cumpara a doua casa? Poate e ceva de genul: din prea multa tandrete pentru persoana iubita, ii cumparam a doua casa prin programul Prima Casa 4..

    Cred ca Prima Casa 4 ar trebui sa se cheme deja Primele Doua Case..

    Suntem pe drumul cel bun baieti, nu v-am spus eu ca astia or sa ne dea si Prima Casa de Vacanta? Mai aveti putintica rabdare..

  13. Mielu Nebunu'
    17 mai 2011

    @ Pribeagu

    Dupa Prima Casa de Vacanta urmeaza Casa de Veci!

  14. Mielu Nebunu'
    17 mai 2011

    Pardon!

    Comentariul de adineari era pentru Popescu!

  15. mihai
    17 mai 2011

    Pt. Dragos!
    In uma cu cteva zile am citit un articol scris de Andrei Plesu. Recunosc ca nu sunt un erudit si nu am veleitati si aer de intelectual. Sunt un om simplu care inceraca sa se detaseze cat se poate si atunci cat poate de acest sistem mediocru si nociv.
    Ca foarte multi cei de aici suntem prizonierii unui loc de munca, a unor credite, suntem datori unei familii si unor copii pentru a le oferii un viitor mai generos decat l-am avut noi. Din acest motiv nu ne permitem evadari!
    Fara sa incerc sa imi fac prozeliti sungura clasa sociaa care si-a permis si isi permite sa traiasca avand detasarea despre care vorbesti este clasa aristocrata iar in Romania special Monahia are cu ce se mandri. Acesta in decursul veacurilor a creeat si creaza si in prezent valori. Acestia au evadat si evadand au adus plus valoare societatii.

    Pentru cei care doresc sa citeasca articolul il atasez in corpul comentariului:

    http://www.dilemaveche.ro/sectiune/situatiunea/articol/berlin-normalitatea-uitata-vie-ii

  16. Popescu
    17 mai 2011

    O campanie demna de toata lauda..

    http://www.imobiliarelesuntbune.ro/

  17. AC
    17 mai 2011

    @popescu

    August 2008:

    Şi atunci unde se va duce leul ? Majoritatea analiştilor se aşteaptă ca moneda naţională să se aprecieze până la 3,4 lei pentru un euro în următoarele 3 luni. Barclays, de exemplu, şi-a revizuit recent estimările pe următoarele 3 luni de la 3,55 la 3,4 lei pentru un euro, iar pe cele pentru sfârşitul anului de la 3,65 la 3,55 lei pentru un euro.

    Martie 2010:

    JP Morgan: Aprecierea leului ar putea continua, iar BNR ar putea cobori dobanda-cheie la 5% in 2010

    De data asta sunt si plini de sfaturi, iti recomanda blocarea leilor in titluri de stat.

    Retardo-link-urile tale ar merita o recapitulare. Practic tot magiunul manipulator care s-a mancat in ultimii doi ani a aparut aici prin link-urile puse de tine.

    Acum… cand a crescut pibu’ din paveleala si asfaltari cu nisip, investitiile straine s-au prabusit de la nivelele deja prabusite de anul trecut, iar bursa e rosie pe fundamente si mai rosie cand reactioneaza la corectiile din afara.

    Ce zici ca ne spuneai tu? Te ocupi toata ziua cu injectarea de compot in vena, iar in miezul zilei… in plina primavara… vezi fluturasi… si mananci magiun.

  18. Popescu
    18 mai 2011

    AC> esti atat de orb incat nici nu merita sa iti raspund. Completez si eu cu inca o stire gresita, magiun manipulator:

    http://www.imobiliare.ro/ancpi/numarul-tranzactiilor-imobiliare-a-crescut-cu-aproape-7-in-t1_db/

    Numarul de tranzactii imobiliare a crescut cu 7% in T1 2011. O stire jalnica. Stii de ce? Pentru ca mie mi-a crescut cu 100%..

  19. Dan
    18 mai 2011

    Popescu, asta e, vine o vreme cind trebuie sa treci pe viagra si-ti tresalta inima cind vezi cum creste 100%
    problema e sa nu fie initial prea mica ca degeaba creste cu 100% pornind de la baza 0,00… exact ca si „revenirea” economica de 0,1… a lui boc… si el pleaca de la una foarta mica, noroc ca el e obisnuit in mod natural cu ea mica si nu-l deranjeaza… acum ce sa zic daca nici pe tine nu te deranjeaza ci dimpotriva te bucura inseamna ca e bine…
    vorba aia: moralul sa fie sus, restul nu mai conteaza

  20. Mielu Nebunu'
    19 mai 2011

    @ Popescu

    Nr de tranzactii creste pentru ca preturile au scazut mult si oferta incepe sa intalneasca cererea1

    Numarul mare de tranzactii nu se face pe pretul maxim…ci pe cel minim! Asteapta noile masuri de austeritate de la toamna….sa vezi atunci preturi la imobile!

  21. Akenaton
    19 mai 2011

    Popescu

    Am timp sa te citesc, am timp sa ma distrez de ce spui tu.
    Esti mai ceva ca Trump, care ar trebui sa vina sa ia lectii de la tine.
    Da’ zi-ne cum sta zona euro, ce s-a discutat la nivel de ministri de finante si bord BCE … ca sa stim pe ce picior dansam.
    Cat despre 7% spune-mi cam cate sunt mosteniri, imparteli de avere, in urma micsorari onorariilor notarilor? Sau astea nu-s tranzactii, motiv pentru care-mi cer anticipat scuze?

  22. Popescu
    19 mai 2011

    Fraza anului spusa de castigatorul Premiului Nobel pentru medicina:

    “In lumea actuala se investeste de cinci ori mai mult in medicamente pentru virilitatea masculina si silicoane pentru femei, decat in vindecarea bolii Alzheimer. Din aceasta cauza in cativa ani vom avea batrane cu bustul mare si batrani cu penisul tare. Dar niciunul nu-si va aduce aminte la ce servesc”.

  23. Dan
    19 mai 2011

    🙂

  24. Mielu Nebunu'
    19 mai 2011

    @ Popescu

    Dom’ Popescu, uite ce zice Patriciu despre imobiliare!

    Sau si Patriciu e pe mana cu mine , cu Tavanulfals si alti de-astia….

    http://www.money.ro/patriciu–piata-rezidentiala-va-creste-atunci-cand-se-vor-vinde-locuinte-cu-200-300-euro-mp_967951.html

  25. Popescu
    19 mai 2011

    Patriciu a facut numai tampenii in imobiliare, nu dau doi bani pe ce spune el acolo ca a vandut de 11 ori mai scump etc. Nu cred o iota din ce declara Patriciu public. Niciodata

    Daca a vandut de 11 ori mai scump, sau de 15 ori, as fi curios ce impozit plateste la statul roman pe o astfel de tranzactie ..profitabila. Ca are o datorie, cel putin morala catre statul roman, dar el isi face firme in alte tari, ca sa plateasca impozite pe acolo..

    Pe mine nu ma intereseaza cand vor creste apartamentele, sau daca vor creste. Nu fac business in zona asta..

  26. Mielu Nebunu'
    19 mai 2011

    @ Popescu

    Pai, da, ce impozit sa plateasca la statul roman, daca afacerile respective nu s-au derulat si nu au fost inregistrate fiscal in Romania? Hai, n-o fi scos banii de 15 ori, dar si de 2 ori daca i-a scos, pntru o afacere derulata in Occident e mai mult decat ok…

    E ok, nu faceti afaceri in zona apartamentelor de bloc, dar, ca megatendinte, sectoarele de piata imobiliara evolueaza toate impreuna.

    N-o sa vedeti niciodata ca , sa zicem, terenuri cresc iarasi cu 200% in urmatorii 2 ani iar apartamentele scad….

    Niciodata! Ele cresc si descresc impreuna, poate nu cu acelasi procentaj, dar cam asa stau lucrurile!

  27. Dan
    19 mai 2011

    cum ziceati voi pe aici?… ca va pute „politica”… hmmm: prima piesa de teatru interzisa dupa ’89 din motive politice!!!
    o sa va dati cu pumnii in cap in scurt timp pt somnul prelung in care vegetati

  28. Mielu Nebunu'
    19 mai 2011

    @ Dan

    La ce piesa de teatru te referi?

  29. Dan
    19 mai 2011

    „Blonda, chiorul şi piticul” in regia lui Ştefanis Lupu

  30. Popescu
    20 mai 2011

    Daca credeati ca Dragos Dragoteanu s-a lasat de imobiliare si s-a apucat de poezie, cititi aici, e regele parcarilor..

    http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/efectul-crizei–terenuri-ultracentrale-de-milioane-de-euro–transformate-in-parcari-15643.html

  31. Popescu
    20 mai 2011

    „Revenind la Dragoteanu, cifra de afaceri pe care acesta a înregistrat‑o, anul trecut, din businessul cu parcări a fost de 50.000 euro, cu un profit de 3.000 de euro. „Mulțumitor”, spune el, deși cifrele sunt infime dacă le raportăm la cifra de afaceri a agenției imobiliare Euroest de anul trecut, de 2,14 milioane de euro.”

    Tttttttt! Dle Dragoteanu. Mergem pe burta si dupa aia ne miram ca ne da banca pas..

  32. Mielu Nebunu'
    20 mai 2011

    @ Popescu

    Si asta e tot o prostie???

    Popescu, prafu si pulberea se va alege de lumea pe care o stim azi….

    http://www.evz.ro/detalii/stiri/tarile-puternice-ies-din-criza-cu-datorii-mai-mari-decat-in-2008-vezi-de-unde-poate-veni-o-nou.html

  33. Ion Pribeagu
    21 mai 2011

    Rares – NO problem…
    Mielu/notat dar adevarat si poate chiar o sa-mi permit una daca am noroc la loto ca altfel mergem la cuptor unde se plateste o singura data … ese la moda in vest.
    Ce este interesant interpelarile sunt facute de ne-profesionisti (cu exceptia Dragos sau Popescu) despre imobiliare bazate pe diferite articole semnate de niste fosti aparatchik nespecializati in meseriile pe care le conduc (banci sau fonduri) si care au ajuns acolo cu ajutorul politicului partasi la furaciunea generala a partidelor istorice desprinse din FSN pcr/esalon2 si care chiar si ei cred ca sunt destepti dar de fapt sunt niste parteneri a ale desinformarii populatiei si de care profita din plin in acesta perioada de parteneriat europeano balcanic cu am auzit eu/a zis ala etc.
    Prima casa4/s-a epuizat foarte repede iar celor care o tot declarati afacere proasta sau motorul imobiliarelor sau paiul/salvarea acestora cred ca o ziceti din pura invidie ca ori nu va calificati ori aveti ceva cu guvernul si nu vedeti beneficiarii ei tot niste romani unii mai norocosi decat altii si invers dar este o pista pe care se poate realiza prima casa a unui cuplu sau ….oricine altcineva. Chestia cu calitatea apartamentelor vechi inainte de/sau dupa de…ramane decizia cumparatorului care va cumpara in functie de puterea financiara personala…si in final – poeziile merita citite si recitite daca vreti sa va intelegeti personal cautandu-va intern psihicul si gasirea eternitatii – merita sa o faci uitandu-te intr-o oglinda in acelasi timp pentru a-l vedea pe EL insusi

  34. Mielu Nebunu'
    21 mai 2011

    @ Pribeagu

    Dle Pribeagu, in ceea ce-l priveste pe Patriciu mai inteleg….dar Ion Tiriac era un mare om de afaceri inainte de 1989 si si-a facut o mare parte a averii stand in lumea occidentala…..

    Deci, nu e chiar asa cum credeti,…..

  35. Mielu Nebunu'
    21 mai 2011

    Completare

    Da, Patriciu a avut sprijin politic si guvernamental in mai multe afaceri din tara.

    Dar cum se face ca el a facut mai multe afaceri bune si in alte tari. Patriciu,ast e guru tuturor natiunilor din lume, pe unde se duce pac! pac! obtine sprijinul tuturor imediat si iremediabil?

    Nu luati in calcul o chestie importanta: poate chiar stie ce spune!

  36. deocamdata_anonim
    21 mai 2011

    @ Dragos

    Cine moare… (Pablo Neruda)

    Moare cate putin cine se transforma in sclavul obisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasi traiectorii;
    cine nu-si schimba existenta;
    cine nu risca sa construiasca ceva nou;
    cine nu vorbeste cu oamenii pe care nu-i cunoaste.

    Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru.

    Moare cate putin cine evita pasiunea,
    cine prefera negrul pe alb si punctele pe „i” in locul unui vartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa staluceasca, oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii.

    Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand este nefericit in lucrul sau;
    cine nu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis;
    cine nu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile „responsabile”.

    Moare cate putin cine nu calatoreste;
    cine nu citeste;
    cine nu asculta muzica;
    cine nu cauta harul din el insusi.

    Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutat

    Moare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila si
    detestand ploaia care nu mai inceteaza.

    Moare cate putin cine abandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput;
    cine nu intreaba de frica sa nu se faca de ras
    si cine nu raspunde chiar daca cunoaste intrebarea.

    Evitam moartea cate putin, amintindu-ne intotdeauna ca „a fi viu” cere un efort mult mai mare decat simplul fapt de a respira.

    Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim o fericire splendida. Totul depinde de cum o traim…

    Daca va fi sa te infierbanti, infierbanta-te la soare
    Daca va fi sa inseli, inseala-ti stomacul.
    Daca va fi sa plangi, plange de bucurie. Daca va fi sa minti, minte in privinta varstei tale.
    Daca va fi sa furi, fura o sarutare.
    Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica. Daca va fi sa simti foame, simte foame de iubire.
    Daca va fi sa doresti sa fii fericit, doreste-ti in fiecare zi…

  37. Viorel
    21 mai 2011

    @Ion Pribeagu, post 34: prima casa nu a fost pentru a ajuta oamenii de rand, a fost pentru a salva portofoliile bancilor, marilor grupuri cu interese imobiliare si nu in ultimul rand pentru a asigura o baza de impozitare pentru stat. S-au gandit ca vor genera locuri de munca, materiale de constructie, vor mentine preturile, etc.. si vor avea ce impozita. „Norocosii” oameni de rand au picat ca musca in lapte pe finantare ieftina si preturi scumpe (asta e efectul la finantare ieftina). Acum ei vor trebui sa plateasca rate la case supraevaluate intr-o perioada in care oferta de joburi (si salariala) e foarte slaba. A meritat? Daca ma intrebi pe mine, au facut o afacere foarte proasta!

  38. AC
    21 mai 2011

    @pribeagu

    Fondul locativ romanesc, in proportie de peste 50%, a iesit din garantie. Cloacele alea incep sa devina pericole… publice.

    O fi patriciu un houmles frustrat, vorbind despre venitul mediul lunar per metru patrat construit, dar si eu cred ca e invidios pe proprietarii de cloace. 🙂

    Cine sa va dea bani pe cloace/terene? Dumnezeu?

    … romanii n-au.

    Guvernul s-a jucat putin de-a dumnezeu, garantand bancilor 100% achizitionarea la preturi absurde a cloacelor vechi de catre niste tembeli… calificati. De ce m-ar deranja pe mine, ca_contribuabil, ca voi plati tot raptul petrecut in ultimii ani?

    … desigur, daca venitul meu ar depinde 100% de jucareala asta speculativa si de „capitalismul de stat”, nu m-as intreba o secunda_daca nu cumva sunt un parazit. Nu, as da link-uri din ziarul financiar si as poza in trump de tampovita… cat timp va mai avea rabdare cu mine… ea… banca. 😀

  39. Ion Pribeagu
    21 mai 2011

    Mielu…Ion Tiriac n-a venit cu nici o avere in Romania – a luat gratis de la FSN si cu ajutorul organelor locale BRASOV tot ce a cerut pentruca el a fost dinamovist toata viata si cu ce a pornit din furaciunile din Brasov (afaceri in incintele marilor combinate industriale din Brasov Roman/Tractorul, unde erau peste 70,000 de muncitori si deasemenea cladiri in centrul Brasovului unde a deschis restaurante si mai apoi banca si firma de asigurari cu banii luati in tovarasie dela bancile de stat – falimentate) s-a intins in toata tara in parteneriat cu Nastase si clica zingaro din care face parte asa ca la fel ca si Patriciu care a cumparat cu 1 doalar cel mai mare combinat petrochimic din europa si petrolul luat gratis( scuze platit 1 dolar ca sa salveze Romania) peste 10 ani si banii exportati in alte tari cu guverne furaciaose gen etno-sovietice -Voiculescu si alti fosti seco/pcr, te rog nu incerca sa ne consideri pe toti romanii prostii si evidentia geniile subcarpatice din Bucuresti – este o tzi ganie generala cu vorbitori de limba rromana, ei nu sunt Romanii lui Eminescu si Alecsandri, nici ai lui Alexandru Cuza si alti atatia moldoveni, valahi sau/si populatia din vest a Romaniei, ardeleni, banateni, maramu, bucovineni si alte triburi de vorbitori ai limbii noastre – chiar nu realizezi ca parlamentul tarii este controlat de mafia comunisto/capitalista/globalizata impotriva nationalismului fiecarei tari si re-scrierii unei noi istorii in care meritul si merituosii sunt eliminati si evidentierea/aprobarea josniciei, morala ieftina si spalarea cerebelului prin toate mijloacele. Eu NU apar PD/L-ul dar chiar sa fii impotriva lui Base cu nemernicii din FSN-ul inventat de iliescu este o magarie generala practicata de por cii acestui neam – repet, sunt pentru un nou partid si candidat care sa faca ordine in toate domeniile dar mai ales cu parlamentarii, TOTI (scuze Dragos dar aducerea lor in fata ca buni afaceristi, seamana a ……propaganda fese…nista)

  40. Rares Manea
    21 mai 2011

    Dle Popescu / Dragoteanu

    Asta e afacere ? Scoala economica romaneasca ? Dau 5.000.000 E pe un teren ca sa il fac parcare ? Si ma consider „istet” ? Pai nu cumva sun idiotul idiotzilor ?

    1. @Rares Manea
      Te informez ca:
      1. Nu am terminat ASE-ul! In schimb, am avut angajati care au absolvit aceasta facultate si nu stiau nici regula de trei simpla! I-am concediat, evident!
      2. Da, am dat 5.000.000 euro pe un teren, pe care parcheaza in prezent, in zilele lucratoare, minimum 150 masini, cu investitii minime:
      3. Ai dreptate, sunt un idiot ca n-am lasat pamantul meu cu balarii pe el, cum au facut majoritatea romanilor cu proprietatile din dotare;
      4. Istet nu am fost niciodata, cel mult am fost antreprenor, muncitor, creativ, autodidact, cu bun simt pentru ceea ce faceam – ca sa fac mai bine;
      5. Daca-i stii matale ca, acel teren de rahat produce mai mult decat un bloc maricel cu chiriasi, probabil ai veni sa iei lectii in afara ASE-ului;
      6. Daca vei afla de vreun teren mai bun ca pozitie si cu un yeild mai bun (la stadiu actual-viran!), da-mi de veste ca ma intereseaza;
      7. Daca parchezi vreodata acolo, ai grija la tarif inainte sa intrii ca sa nu plangi la iesire, cand ti se arata bonul fiscal cu stampila!
      In rest, sa auzim de bine si sa fim sanatosi. Tara nu merge pentru ca e condusa de doctori in economie, care sunt zero in realitate!

  41. Dan
    22 mai 2011

    Ioane in mare parte ai dreptate doar ca asta e primul dintre ei care are tendinte clare de dictator paranoic in sensul ceausescu

  42. Rares Manea
    22 mai 2011

    Nu imi vine sa cred !

    Unicredit Bank finanteaza City Mall cu 35 000 000 Euro dar nu reuseste sa-l vanda la licitatie nici cu 26 000 000 Euro !

    Un cetatean onorabil cumpara un platz de 5 000 000 ca sa-l faca parcare !

    Am senzatia ca traiesc in Romania ! Imi vine sa ma sinucid prin aruncare in gol de pe un imobil nou construit in perioada 2006-2008 si care sa aiba minim 10 etaje + loc de parcare, cu finantare asigurata prin credit la dezvoltator.

    Propun sa desfiintam ASE -ul din Romana si sa-l facem MALL !

    Astfel de afaceri ca cele descrise mai sus se pot invata si la ASE-ul din Sofia (BG). Celebrele afaceri bulgaresti.

  43. Dan
    23 mai 2011

    Dragos, care dintre udrea, basescu si boc e doctor in economie???!!! era bine daca aveau macar lectii elementare de economie luate la ase nu la „particulari”

  44. Ion Pribeagu
    23 mai 2011

    Am cunoscut niste investitori care in timp au facut bani buni (west) din:
    1. Din parcari in orase spre/sau in centru – cost initial mic, exploatare fara cheltuieli mari si fara multe regulamente sau obligatii, si vinzare cand este piata sus
    2. Parcari de rulote – asemenea cu mici obligatii exploatre timp indelungat
    3. Storage – magazii personale de dimensiuni diferite dela 2x2x2 la 3x3x13m plus parcare pentru auto/barci si alte rulote – investitie mai mare dar si profit adecvat.
    Oamenii vor avea nevoie de toate acestea de mai sus in viitorul apropiat
    4. Manageriat si intretinere de locuinte a celor plecati temporar
    5. Inchiriere pe perioade scurte weekend/3-30 de zile vizitatori temporari
    6. Exchange/schimb de vizitatori oferta intre zone turistice mare/munte/sat/oras etc.

  45. Ion Pribeagu
    23 mai 2011

    Dane, toti sunt dr.honoris …cauza scuza mjloacele sau veterinari specialitatea nas, gat si urchi dar ce conteaza – au dosar BUN de fosti rang mare/donatoriimportanti in partidul fas/fas ca toate sunt la fel.

    Ce facem cu LEUL – cred ca ne vor ruga astia sa acceptam euro-oii inainte de termenul convenit… oare??

    Prima casa/4 merge inainte multe alte banci se alatura la oferta BNR(CEC/ETC)

    Daca ar mai creste si veniturile putin, am iesit din criza inaintea …Greciei

  46. kman
    23 mai 2011

    @Rares Manea la 43
    Stii ca daca Unicredit Bank vinde City Mall cu 20 milioane euro face profit? Daca intelegi chestiunea asta o sa intelegi foarte multe apoi. Castiga fix 16,5 milioane euro +/- cheltuielile cu deranjul.

  47. Rares Manea
    23 mai 2011

    @kman

    „Stii ca daca Unicredit Bank………..”

    Ihi ! DACA.

    La castigul de 16,5 imi scapa mie ceva

  48. Popescu
    24 mai 2011

    AC> Aer Conditionat, tu vorbesti de jucareala speculativa si de paraziti, tu care te ocupi cu speculatii pe forex si pe actiuni?

    Siteul tau pe care zboara porcul, e plin de grafice cu Elliot Wave Theory, adica cum sa speculezi cresterile / scaderile preturilor.

    Poti sa imi explici si mie mai Aer Conditionat, ce valoare adaugi tu societatii cu speculatii pe forex?

    Iti spun eu: NIMIC, NADA, ZERO BARAT, asta esti. De-ai ca tine, care stau cu ochii in niste grafice in speranta ca vor castiga niste firfirei din prosteala celorlalti, si in special a pensionarilor care investesc in fondurile de pensii, 401K, etc voi ati dus bula speculativa financiara care a generat cea mai mare criza economica din istoria omenirii..

    Pai si tocmai tu ai tupeul sa vii sa tii lectii pe aici, mai NULITATE?

    Un imobiliar care produce o locuinta, produce ceva util, cine cumpara bine, cine nu sa fie sanatos. Dar voi speculatorii de pe pietele financiare ce produceti? Iti spun eu ce produceti: CRIZE

    Hai sictir!

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *