Au parlamentarii nostri vreo calitate? Au! Deosebite si rare. Putinele lucruri pe care stiu sa le faca, le fac dumnezeieste. Ar putea fi chiar invidiati. Elitele tarii din orice domeniu au ce invata de la ei. Iata de ce:
1. Cine sunt mai uniti decat politicienii? Liderii de sindicat? Oamenii de afaceri? Diaspora? Nu exista astazi unitate de monolit decat intre politicieni. Se injura, se ameninta, se reclama unii pe altii, se porcaiesc in fel si chip. Pana la un punct. Cand sunt atacati! Atunci, “corb la corb nu-si scoate ochii!”. Politica este un bordel pentru politicieni. Sub cupola Parlamentului este permis orice. Comportamentul de haita al hienelor este cel mai bun exemplu. Individual nu valoreaza mare lucru, nu se pricep la mai nimic. Le e frica de propria umbra. In haita pot sa doboare un elefant. Lucrul in echipa, atat de rar intalnit in orice alta breasla, face din politicieni o forta. Ataca in echipa. Se apara grupat. Se prostitueaza si fura impreuna. Voteaza la comanda. O calitate de invidiat: unitatea. Cate grupuri de interese care sa functioneze atat de bine in echipa cunoasteti?
2. Cine poate sa traiasca relaxat, fara demnitate, in umilinta? A fi sau a te lasa umilit fara sa reactionezi este o mare calitate. Este arta de a supravietui in politica. Orice politician traieste asta. La orice nivel. Insusi Traian Basescu a declarat nu de mult:” Funcţia de preşedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinţă a vieţii mele!” Multi au ras. Dar, vorba aceea: „cine rade la urma, rade mai bine”. Intotdeuna, ultimii care rad sunt politicienii. De votanti. Mai ales dupa ce sunt alesi. Insa umilinta pe care o traiesc in campaniile electorale este totala. Face sens doar daca devii imun la atacurile concurentilor, daca vrei sa te capatuiesti sau daca singura ta scapare de puscarie e imunitatea parlamentara. Altfel, un om normal, nu s-ar lasa „sedus” de meandrele politicii.
3. Cine e cel mai informat din tara? SRI? SIE? DIE? Sper ca nu va ganditi la omul de rand! Nuuu! Politicienii romani afla primii ce licitatii urmeaza sa se faca peste tot! Daca nu le organizeaza oamenii lor, afla primii cine raspunde de caietul de sarcini, de procedura de adjudecare, de oamenii care vor reprezenta statul la negocieri. Acum, razboaiele economice nu se mai desfasoara cu arme, ci cu informatii. Si cum informatia inseamna putere, cine-i cel mai puternic om de afaceri? Politicianul! Are informatii, are parte. Degeaba au altii carte, pregatire sau bani. Nu au informatii la prima mana si cad mai mereu de papagali.
4. Cine poate sa faca afaceri cu dusmanii? Nu oricine. Asta e o mare calitate! Sa ai puterea sa pupi obrazul pe care l-ai scuipat inainte, nu-i la indemana oricui. Trebuie sa ai obrazul gros, nu gluma. Asa se face politica damboviteana. Cu flegme la televizor si imbratisari in culise. Cine isi imagineaza ca, pentru un ban gramada, mai conteaza culoarea politica!? Doctrina? Care doctrina? Singurul “Crez” al politicianului raman e puterea si “Tatal nostru” este banul! Da-le dracu’ de ideologii politice! Ciolanul sa traiasca! Sistemul piramidal al mafiei politice functioneaza insa pe principii solide. Ca sa faci afaceri in sistem trebuie sa respecti ordinea de partid si cotizezi de fiecare data cand partidul iti cere.
5. De departe, cea mai mare calitate a parlamentarului roman e bucuria de a trai. De a trai bine! Ati vazut politician trist, posomorat, prost imbracat, ingrijorat de ziua de maine? Blazonul dambovitean se tine cu voie buna. D-aia a ramas celebru sloganul de campanie al presedintelui actual: “Sa traiti bine!”. Le era adresat lor. Colegilor lui de breasla. Si sloganul a fost urmat. Drept urmare, traiesc bine. Din ce in ce mai bine. Si azi, si maine, si dupa urmatoarele alegeri. “La timpuri noi, tot noi!” Tot inainte, tovarasi! Cu un popor de mamaliga, prost sa fii sa nu te bucuri de un ospat permanent pe bani statului si ai contribuabilului. Uite cea mai buna dovada ca politicienii romani nu sunt prosti si au calitati.
Ion Pribeagu
30 octombrie 2012Mafia damboviteana lucreaza legal iar powlimea = masa votantilor ajuta legalizarea
si deasemenea frica de guvernanti inca lucreaza iar actiunile guvernantilor sunt mascate de sloganul nu merge din cauza alora dinaintea noastra cu care prostesc tembelizatii la/tv-eul =tembelizorul deci concluzia, asta votam asta avem
Mielu Nebunu'
30 octombrie 2012@ Dragoteanu
E clar ca esti in lipsa de subiecte, daca abordezi o asemenea tematica.
Pe cine crezi ca (mai) intereseaza cine sunt politicienii romani si cu ce se ocupa ei? Oamenii sunt suprasaturati de aceasta chestie, care tinde sa devina leitmotiv: hotia si minciunaria clasei politice.
Altminteri, chiar dta ai abordat problematica respectiva de destul de multe ori.
Efectiv, sunt atat de plictisit si obosit de treaba asta ca nici nu am putut citi pana la sfarsit……
Mielu Nebunu'
31 octombrie 2012Uite un titlu interesant, care merita discutat mult mai multe decat clasa politica:
http://ro.stiri.yahoo.com/un-sfert-din-creditele-bcr-sunt-neperformante-163355974–finance.html
Mielu Nebunu'
1 noiembrie 2012L-am judecat pe Dragoteanu ca scrie despre politica, dar o zic si eu acum:
http://www.antena3.ro/romania/frauda-bancara-de-100-de-milioane-de-euro-mai-multi-bancheri-saltati-de-mascati-190301.html
Acelas fenomen a fost inregistrat in 2008 inainte de alegeri. Iata, deci, cum faci campanie electorala fara sa scoti un ban din buzunar…..
Ion Pribeagu
3 noiembrie 2012Iata ce a zis cu mult timp in urma… cu unele adaugiri de la mine.. romanesti
A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves (pomana) largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising (USL) the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship. The average age of the world’s greatest civilizations has been 200 years.”
― Alexis de Tocqueville
Dar cum noi de abia am inceput cu sfarsitul…adica anul 199 din 200… suntem gata
Ion Pribeagu
4 noiembrie 2012Va rog sa cititi/intrati pe site-ul asta – istoria se repeta
http://www.nicepps.ro_11024_Eminescu, rasucindu-se in mormant.pps
pacala
6 noiembrie 2012Politicienii sint oglinda poporului.