Care e diferenta intre camatari si banci?

10 ianuarie 2011 4 minute
Distribuie

Oficial, le merge bine amandurora. Neoficial, au probleme din ce in ce mai mari… Punctul comun e unic! Niciuna dintre cele doua categorii nu te obliga sa imprumuti bani. Initiativa iti apartine! Diferentele se regasesc in perceptia individuala sau colectiva…

Cu camatarii nu trebuie sa ai tangenta ca sa stii cum lucreaza. Fie ca sunt romani sau romi, oameni simpli sau angajati in diverse structuri ale statului (inclusiv MAI si MJ), toti au un mod de operare similar. Imprumuta bani pe baza de diverse garantii, de obicei imobiliare. Camataria a ajuns o micro-retea “bancara” paralela, care actioneaza mai mult sau mai putin oficial, incheind acte de mana sau la notariat. Cand un om este la ananghie si n-are nicio sansa sa ia vreun imprumut de la banca, in afara de varianta unui ajutor de la un prieten, mai are o sansa: camatarul. Strans cu “latul” financiar, un amarat ar fi dispus sa semneze orice ca sa plece repede cu niste bani in buzunar. Consecintele ulterioare nici nu mai conteaza. Vrea banii pe loc si ce-o fi, Dumnezeu cu mila!… Daca nu primesc banii inapoi la timp, camatarii se transforma in mici pirania care “musca” permanent din “prada” pana isi recupereaza integral imprumutul, cu dobanzi cu tot. Pentru ca lucreaza cu numerar, de obicei bani negri, evident ca dobanzile camatarilor sunt mai mari decat la banci. Exista si pierderi pe “retea” pentru ca nu toti nevoiasii reusesc sa ramburseze imprumuturile.

Marea problema este ca acest fenomen nu beneficiaza de un “tatic” – gen BNR, care sa le acrediteze statutul si sa le protejeze actiunile. Unii camatari, asa cum s-a vazut adesea la televizor, incep sa foloseasca metode mai putin ortodoxe. Daca “victima” se plange la Politie, camatarul poate avea mari neplaceri, doar daca recurge la santaj si amenintari. Altfel, camataria se practica in continuare binemersi, sub diverse forme acoperitoare. Aici apare marea diferenta intre camatari si bancheri. Sistemul camatarilor este ambiguu, negarantat si neprotejat!

Bancile din Romania sunt privilegiate. Cand ai o gramada de fraieri in spate care iti platesc o dobanda la creditele acordate de doua pana la… zece ori mai mare decat in tara de origine a bancii si sponsori generosi cu garantii 100% – am inclus aici statul roman si BNR – iti permiti orice! Poti sa faci lobby la FMI sa schimbi legi in favoarea ta, poti sa cumperi sfere de influenta politica sa-ti apropii interesul financiar, poti sa faci pipi impotriva trendului bancar mondial in privinta dobanzilor, fara sa te stropesti. Intr-o tara ca Romania, “the land of choise”, bancile straine traiesc intr-un paradis financiar-bancar, pe care nu-l pot gasi in alta parte, indiferent cat de mult ar cauta.

Cei care s-au plans de comportamentul abuziv al bancilor au luat-o-n freza! Chiar daca unele banci au fost amendate de ANPC (Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor), toate si-au scos parleala pe mana clientilor bun platnici, carora le-a crescut dobanda! Metodele de recuperare a creditelor neperformante incep prin restructurari, refinantari si se termina prin evacuari silite. In comparatie cu camatarii, bancherii nu ameninta niciodata! Ei notifica, someaza si te executa. Frumos si cu zambetul pe buze!…

Si totusi, bancherii din tara noastra au inceput sa sufere! Cand au dat drumul la conducta creditelor imobiliare, ipotecare si de consum au uitat sa-si ia garantiile necesare. Odata cu aparitia crizei economice mondiale, piata imobiliara din Romania a fost afectata puternic si valoarea garantiilor s-a injumatatit. Cand bancile si-au dat seama c-au pus “umarul” la boom-ul imobiliar au apelat la ajutor. Statul prin Ministerul Finantelor Publice si BNR au reactionat prompt, stand “capra” la orice dorinta a bancilor. Odata cu reinnodarea relatiei cu FMI, prostitutia in fata bancherilor a devenit traditie!

Asa s-a facut diferenta intre camatari si banci. Camataria a ramas o “mana cereasca” pentru amarati sau invers. Bancile au devenit “partenerii de incredere” ai Statului si ai BNR! Intre “pionieratul” imprumuturilor camataresti si “sclavia” financiara nationala este o diferenta de atitudine, profit si apartenenta!

87 Comments on “Care e diferenta intre camatari si banci?”

  1. Mielu Nebunu'
    10 ianuarie 2011

    Mai exista un punct comun celor doua verigi luate in calcul: nici bancherii si nici camatarii nu sunt absolut necesari unui om cumptat, care stie sa-si planifice actiunile!
    De fapt, romanul de rand la situatia asta trebuie sa ajunga. Acesti paraziti ordinari, bancile si camatarii, exista si isi desfasoara actiunile pentru ca au cerere de la cetateni.
    Daca nu ar mai avea…ar fi dati uitarii……asa cum si merita, de fapt….

  2. crocodilul
    10 ianuarie 2011

    Dar ce te faci cu cei care nu sunt cumpatati si vor si ei o casa mai mare, o masina mai mare etc…un credit acolo de vreo ..00000 de euro?
    Cum bine zicea cineva, isi amaneteaza tineretea .
    Eu zic ca isi amaneteaza sangele. Oricum nu as vrea sa fiu in locul lor pt. urmatorii 30 de ani. Cred ca trebuie data imediat legea falimentului personal pt. persoanele fizice. Sa vedem atunci cum isi mai recupereaza bancile banii….pt ca, camatarii stiu ei .Dar asta este deja alt subiect, stie mugurel…

  3. Romania
    10 ianuarie 2011

    Normal ca nu este o problema o amenda pentru o banca, eu personal am sesizat ANPC, au fost frumos la banca respectiva, a primit amenda 10.000 lei si stiti ce a spus banca undeva intr-un colt? (domne nu este problema 10.000lei, ii putem platii zilnic din profitul de 400,500.000e).
    Cum bancile sa nu-si faca de cap cand presedintele iese in public si CEARTA populatia ca nu-si platesc creditele…intrebarea este de unde prietene?cand spui ca vei arunca pe piata inca 300.000 mii de oameni,cand i-ai mintit ca le faci salariile cat China si acum spui ca defapt nu mai poti…Cand fiecare executor din tara asta face ce vrea, vinde casele oamenilor pentru un amarat de credit de 5000lei, ii vinde omului casa de 200.000lei pe 100.000lei, pai cetateanul a girat cu casa pt o masina de spalat ori pc?! a girat cu salariul, ce treaba are salariul cu casa?! bancile nu stiu sa piarda, de exemplu Carpatica, eu personal am semnat pt o linie cu 13% si in 5 luni a ajuns la 23%, daca nu-mi conv sa-mi platesc linia integral.intrebarea este prietene daca aveam cash ul respectiv, dc mai veneam la tine ori esti prost?!
    In Romania bancile te baga in pamant, presupun ca si in alte tari sunt probleme, dar aici totul a innebunit, zici ca suntem la Monaco, totul de 20X mai scump. intr-o tara prapadita, unde salariul minim pe venit este 600lei, unde toti sunt regi ai…soselelor,bancilor,etc.unde toti sunt sefi, nimeni nu mai munceste.

    1. @Romania
      Te informez ca, poti sa te duci la banci sa imprumuti bani si daca ai cash in alta parte! Evreii nu fac afaceri cu banii lor, ci ai bancilor.

  4. Popescu
    10 ianuarie 2011

    Dragos Dragoteanu, ai auzit ca Bucsaru a cerut insolventa la Green City?

    Interesant e faptul ca el construieste in continuare acolo desi are multe unitati nevandute..

  5. Popescu
    10 ianuarie 2011

    Crocodilache, legea falimentului personal ar fi binevenita, dar, asa cum am mai postat pe aici, desi era in Parlament in forma avansata, a fost abandonata la cererea marii finante modiale (presiunea FMI).

    Pe de alta parte, sesizez la tine o oarecare lipsa de informare, legea falimentului personal nu inseamna ca ti se sterg datoriile ci ca banca nu te mai poate executa. Adica scapi o perioada pana te pui pe picioare. Dosarul ajunge in instanta care va decide daca ai fost de buna credinta sau nu.

  6. eusitu
    10 ianuarie 2011

    Marea problema in Romania este lipsa educatiei financiare. O vezi la omul obisnuit, o vezi la cel cu bani. In citeva tari educatia financiara incepe la scoala!
    Citi dintre voi nu a-ti cumparat ceva ce nu va permiteti pe mentalitatea ca „ma descurc eu cumva”. De unde bani…pai de la banca. Citi dintre romani nu au petrecut sarbatorile „cum se cuvine” chiar daca asta inseamna o gaura imensa in buget?

  7. Viorel
    10 ianuarie 2011

    Bancile sunt nesimtite dar si clientii lor sunt prosti, semneaza ca primarii. Sunt necesare, dar in principal pentru investitii, nu pentru consum. Vor plati cu varf si indesat pentru neglijenta lor in acordarea creditelor si pentru ca au supraevaluat imobiliarele. Intra in al treilea an in care nu „vand” credite, supravietuiesc cu prima casa.

  8. Dan
    10 ianuarie 2011

    1. „Statul prin Ministerul Finantelor Publice si BNR au reactionat prompt, stand “capra” la orice dorinta a bancilor. Odata cu reinnodarea relatiei cu FMI, prostitutia in fata bancherilor a devenit traditie!”
    🙂 🙂 🙂
    Dragos mi-e greu sa cred ca esti copil! Mai degraba vrei sa narezi o mizerie politica sub forma … nici eu nu prea-mi dau seama ce forma incerci sa-i dai!
    Tot ce zici tu aici inseamna parafarea pactului de la Viena din vara lui 2009 (finalizarea discutiilor politice intre bnr-bancheri, presedintie si fmi).
    HA capra 🙂 … capra au fost Romanii nicidecum cei care au semnat actul in contul romanilor, ei si-au asigurat presedintia si praduiala in ROMania.
    Ministerul Finantelor Publice … ce pompos suna … parca nu era condus de presedinte care a negociat direct cu fmi ci de alte entitati obscure.
    In orice nuanta de cafeniu vrei sa o dai las ca spun eu NEGRU pe ALB: presedintele traian basescu a negociat DIRECT pactul de la Viena cu FMI si isarescu-(isarescu fiind luat ca reprezentant al bancilor straine din ROMania) – asta e ADEVARUL incontestabil fie ca va place sau nu!

    ACUM stam capre cu to”n”tii.

    2. camataria vs. mafia bancara: paduchele si elefantul (chiar daca la nivelul psihologiei media este invers)

  9. crocodilul
    10 ianuarie 2011

    @popescu
    Popescule nebunule, normal ca nu poti sa scapi de datorii, una e sa le poti amana si sa salvezi casa pe care ai luat-o cu credit pe 30 de ani, si alta e sa fii chemat in judecata de banca si sa o pierzi ca nu o mai poti achita. Daca ai mai si platit ceva rate, chiar ca te arunci de la balcon…(daca nu te arunci nu inseamna ca nu mai platesti restul ratelor, le platesti ca banca nu te lasa).
    Asta cu banca. Daca iei de la interlopi stii si tu reclama postata pe aici, faci un credit la Fane Pietroi si asociatii si cand nu mai poti plati…BANG….

  10. Romania
    10 ianuarie 2011

    @ D.D. – stiu ca poti, eu vb de sistem care este atat de mizer.vb de romanul care face business si banca trage pe carca lui pana il termina.
    Evreii sunt evrei si asta o stim cu totii, dar romanii nu pot ajunge la nivelul lor pt ca BNR, Ministerul de Finante, politicienii etc, fac tot posibilul sa distruga tot.

  11. Popescu
    10 ianuarie 2011

    Bey Eusitule incepi sa ma calci pe sistem cu criticile tale, Romania e de rahat, romanii sunt nu stiu cum, iar tu ca esti emigrant ai o justificare in felul asta sa mananci rahatul canadienilor

    Eusitule, bine ca e educatie financiara in United States of Debt, unde toti au credite pentru urmatoarele 3 generatii. Si evident ca asta o invata de la scoala, sa nu scape nici unul fara credite

    Eusitule daca mai scrii ceva de rau de Romania si romani o te bag direct in p.m. pe toate blogurile pe care te prind. Capisci?

  12. Mielu Nebunu'
    10 ianuarie 2011

    @ Eusitu, la #6

    Domnul Popescu ti-a vorbit extraordinar de urat, eu n-as face-o, dar sa stii ca in principiu are dreptate!

    Americanii sunt datori vanduti, ei nu cumpara nici hartie igienica fara cardul de credit…..dar crezi tu cu adevarat ca e un lucru bun???? E o capcana a sistemului sclavagist american, de a face din om o sluga,un platitor si atat!

    Educatie financiara ar insemna pentru Romania ceva de genul : „Nu te intinde mai mult decat ti-e plapuma!” ; „Nu lua credite, ca nu stii maine daca mai ai un salariu bun, daca mai ai loc de munca si poti ajunge in strada cu o usurinta fantastica!”

    Tot la acest capitol , bancile ar trebui sa informeze din prima ca, la un credit de nevoi personale luat pe zece ani, la rambursare luna de luna, vreme de 120 de luni, romanul nostru intoarce catre banca …250% din suma imprumutata!

    Asta e adevarata educatie financiara ce trebuie facuta! Si mai ales, odata pentru totdeauna: bancile nu sunt neaparat necesare pentru un popor unde salariul mediu dupa 20 de ani de capitalism inca n-a atins 500 de euro….
    Si nici nu va atinge in maniera in care merg lucrurile aici….

  13. Dan
    10 ianuarie 2011

    Popescu, ai luat-o pe carmol?!!!
    Vrei sa-ti aduc Romani nevinovati cu viata distrusa de catre statul ROMan si care sa-ti taie capul daca te afirmi cu emfaza patriotica ca esti Roman.
    Tu esti unul dintre fericitii care nu ti-ai furat-o in sistemul medical ROManesc ca sa plingi dupa copil, sotie s.a.m.d… nici nu mai vorbesc de cei fugariti inainte de 89 de catre securitate…
    ia-o mai usor…

  14. Popescu
    10 ianuarie 2011

    Dane, daca mai vorbesti urat Romania si pe romani, te trimit dupa Eusitu

    gaseste alte subiecte de discutie, sau mintea ta e blocata la injurat Romania si romanii?

  15. Mielu Nebunu'
    11 ianuarie 2011

    @ Cornel Balan

    Nici macar n-ai citit editorialul lui Dragoteanu

    Se referea la actiunea de CREDITARE a bancilor si , sa zicem, a camatarilor. Eu la aia m-am referit.

    Nu am firma si nici nu vreau sa am. pentru ce sa platesc impozite inutile ca un idiot????? Am PFA, si asa am avut surprize neplacute anul trecut…..

    Pe sotia mea sa o lasi in pace, jigodie de om ce esti!

    1. @Mielu @ Cornel @ Dan @ Popescu
      ORICE DEVIERE DE LA SUBIECT VA EXCLUDE POSTAREA! Apoi, nu veti mai avea acces la mine pe blog! Nu accept comentarii cretinoide!

  16. Dan
    11 ianuarie 2011

    Dragos acela este ip-ul lui Popescu sau a postat altcineva cu aceasta semnatura? Am pus intrebarea chiar foarte serios!
    Devierea a plecat de la 2 mesaje cu injuraturi postate de Popescu si Cornel… macar poti sa citesti postarile
    #12

  17. Dan
    11 ianuarie 2011

    vis-a-vis de DICTATURA FISCLA care vine, astepam o confirmare semi-oficiala media si aceasta a venit din declaratia publica la tvr a lui emil boc asa ca reiau o postare a mea dintr-un alt blog:
    „mare ATENTIE la fisc, boc a delarat ieri ca sint in jur de 100.000 persoane fizice si juridice pe anul 2010 (2% din contribuabili) la care s-au gasit probleme in neconcordanta achizitiilor imobiliare, masini etc.) fara sa aibe venituri in aceeasi masura declarate la agentiile fiscale.

    Mai pe intelesul tuturor: daca vrei sa cumperi un imobil cu o suma mai mare cu 55.000 RON (13.000 EURO) decit ce ai in acel an declarat la fisc, automat te trezesti cu scrisorica de la fisc. Adica o sa-ti ceara automat sa platesti 16% impozit plus deschiderea unui dosar in care poti deveni urmarit penal pt evaziune.
    Deci: ai 1000 ron (3000 euro pe an declarati la agentia fiscala adicatelea) salariu pe cartea de munca si-ti achizitionezi un imobil prin credit sau integral cash in care depui un avans in CASH de peste 16.000 EURO… poti sa te trezesti cu dosar penal daca nu poti justifica suma de 13.000 Euro.
    Treaba cu am pus bani la ciorap de-a lungul vremii o s-o incercati fata organelor de ancheta fiscali daca tine sau nu.

    ATENTIE ca vine DEMENTA fiscala.”

    valoarea imobilelor achizitionate se ia dupa grila notariala.
    Este vorba de orice fel de achizitie care se declara la agentiile fiscale pt trecerea pe rol.

    Cine are informatii suplimentare e bine venit, ar fi extraordinar sa ma insel dar nu cred…

    CAMATARIA STATULUI ei ce zici Dragos de pumnalul asta politic infipt in ceafa sclavilor… !!!

    p.s. inca nu se stie exact cum o sa fie abordata problema celor care platesc rate de citeva sute sau mii de euro pe luna si au declarat un salariu (sau orice alt tip de venit) mai mic decit ratele platite

    1. @Dan
      Asta cu camataria statului mi-a placut. Te panichezi precoce! Asteapta confirmari in MO.

  18. Popescu
    11 ianuarie 2011

    Dragos Dragoteanu> te-am intrebat ceva la @4

    Nu inteleg de ce nu inchizi zona de comentarii daca nu ai chef sa comentezi. Ramai doar cu articolele scrise

    Altfel, sa iti adreseze cineva o intrebare pe blogul tau, si sa nu raspunzi, mi se pare lipsa de respect pentru cei care posteaza aici

    1. @Popescu
      Bucsaru s-a intins mai mult decat il duceau capu’ si banii! Ce sa vanda pe vremurile astea? Oamenii cu bani nu se duc acolo, cei cu bani au numai pentru avans si nu primesc diferenta de la banci! Asa se naste istoria unui faliment rezidential! Nu oricine se pricepe la imobiliare!

  19. Mielu Nebunu'
    11 ianuarie 2011

    @ Dan

    Mi se pare normal!
    Exemplu grotesc: am vazut BMW X6 si palate cu 4-5 etaje in curtile unor oameni care traiesc din trafic de droguri si de carne vie si altele.

    Exemplu mai uman: daca inseli statul cu niste bani sau pe altcineva si faci niste achizitii, nu e normal sa fii luat la intrebari?

    Eu m-as bucura ca Boc sa se tina de cuvant, dar parca vad ca aceasta isprava va avea din nou un efect unidirectional si anume numai catre dusmanii de clasa ai portocaliilor. Parca vad ca asa va fi….

    ……………………………………………………………………………
    Nota Bene: peste ocean, daca esti prins cu venituri ilicite patesti urmatoarele:
    1. Platesti mai mult la impozit (statul are grija sa-si ia ,totusi, partea….)
    2. Ti se confisca ce ramane dupa impozitare
    3. Faci si „nitelush” puscarie si anume vreo 10 ani….

  20. Dan
    11 ianuarie 2011

    Mielu, nu ai habar despre ce vorbesti… munca in tara asta a fost si este ceva ilegal prin supraimpozitare ultraexcesiva
    va luati ca oile dupa vinatoarea de x6 declarata de boc si o sa va treziti toti ca nu mai stiti pe unde sa scoateti camasa dupa implementarea abuzurilor fiscale
    ala cu x6 stai linistit ca nu pateste nimic, tot sclavii o sa plateasca, ca doar nu crezi ca-i legea facuta pt aia cu bani multi si incadrati pe linie de partid portocaliu?!

  21. Mielu Nebunu'
    11 ianuarie 2011

    @ Dan

    Poate ca ai dreptate, dar trebuie sa recunosti ca, deocamdata, valoarea impozitelor din Romania este net inferioara comparativ cu valoarea impozitelor din alte tari, asa zis civilizate.

    Cum crezi ca au ajuns aia ce au ajuns, fara fiscalitate ordonata si excesiva?

  22. Viorel
    11 ianuarie 2011

    Mielu, crezi ca stiu capusele astea ce sa faca cu banii tai? Vei vedea autostrazi, spitale, scoli? Poti sa-ti dai toti banii, daca vrei, si tu sa mananci doar cartofi prajiti, dar realitatea este ca nu avem o elita care sa ne conduca in directia buna. Avem de 20 de ani doar rebuturi combinate cu infractori.

  23. Mielu Nebunu'
    11 ianuarie 2011

    @ Viorel

    Lucrurile stau asa cum spui. Acum se lucreaza la intarirea fiscalitatii, aducand ca argument ceea ce zici tu : necesitatea investitiilor. Pe de alta parte, ai dreptate cand spui ceea ce spui. Banii se duc in firmele fantoma, in off-shore, la capusharit si alte de-astea…..

    Per ansamblu, e un argument ca va fi mai rau decat am zis eu ca va fi. catre asta conduce afirmatia ta, pe care eu, in mintea mea, inclin sa o vad adevarata.

  24. Dan
    11 ianuarie 2011

    Mielu, vrei sa ma provoci sau ai luat-o si tu pe partea lui …escu?!
    ori mai e si posibilitatea sa faci misto!!!
    la un salariu de 7 milioane se plateste impozit de circa 380 ron sau 400 nu mai stiu exact acum…
    ideea este ca la un salariu platiti unui angajat se platesc circa 50 si ceva % din el jumi juma angajat angajator.

    Deci:
    1. platesti o pensie de care nu o sa ai parte cu siguranta
    2. platesti un sistem de sanatate in care daca nu ai bani de viena ai cea mai buna sansa sa mori in chinuri
    3. platesti siguranta… o sa ai parte in scurt timp de siguranta statului cit cuprinde stai linistit
    tu faci comparatie intre state dezvoltate si banctustanul asta de doi lei!!!
    tot ce zici tu se poate face numai daca guvernantii nu mai fura bani din buget… intreab-o pe udrea de ce 10.000 de km asfaltari drumuri costa 1 km de reasfaltare drum cu 1 km de autostrada construit de la 0.

    Si acum hai sa te iau serios:
    vrei stat capitalist cu taxare excesiva.
    Romania este un stat cu taxare excesiva care nu ofera aproape nici un fel de serviciu social… asta se numeste CRETINITATE in stare pura
    sa nu ma iei cu prostii otv-iste gen pensii, salarii si alte abureli de doi lei.
    3 miliarde la udrea pt „drumuri” electorale… 4,3 miliarde sutiti la energie electrica prin contracte hidroelectrica… petrol, gaze, achizitii, circa 200.000 posturi bugetare aflate doar pe hirtie inexistente in practica dar tinute pt dosirea banilor din buget…
    Mielu tu dai o gura de oxigen hotilor guvernamentali…

  25. Dan
    11 ianuarie 2011

    Dragos, in clipa asta nu mai sint panicat… mi-am pus toate actele la punct, dupa mine potopul!

  26. Mielu Nebunu'
    11 ianuarie 2011

    @ Dan

    Nu te iau la misto, nu-mi permit! Faptul ca vorbim la „per tu” e un gest „acoperit” cumva de faptul ca suntem intr-o comunitate virtuala, altminteri nu mi-as permite.

    Chiar vreau sa-mi cer scuze fata de tine, daca crezi ca asta am vrut sa fac, sa te iau la misto.

    Pe de alta parte, nici otv-ist nu am fost si nu voi fi vreodata!

    Dar, cu toata condescendenta ce ti-o acord nefatarnicit si neconditionat de nimic iti spun : esti mai naiv ca un copil daca crezi ca statul roman nu va aborda o fiscalitate excesiva! E cel mai la indemana mijloc , e cea mai scuzabila unealta ca sa poata fura unii linistiti. Banii de la populatie sunt din ce in ce mai putini….

    Treaba e ca toata lumea sesizeaza asta dar numai unii vor sa recunoasca!

  27. Mielu Nebunu'
    11 ianuarie 2011

    @ Dan

    Uita-te ce valoare au impozitele in afara, de la granita cu Ungariei cu Austria si mai incolo!
    Fa o experienta : mergi la o biblioteca si studiaza o carte de istoria economiei, sa vezi cum a evoluat fiscalitatea in vestul Europei. Ai sa-mi dai dreptate, desi eu nu am nevoie de acest lucru!

  28. Dan
    11 ianuarie 2011

    „daca crezi ca statul roman nu va aborda o fiscalitate excesiva! E cel mai la indemana mijloc , e cea mai scuzabila unealta ca sa poata fura unii linistiti. Banii de la populatie sunt din ce in ce mai putini….

    Treaba e ca toata lumea sesizeaza asta dar numai unii vor sa recunoasca!”

    pai exact asta afirm si eu… nu vad unde nu ne intelegem in privinta asta

    treaba cu „misto”-ul nu o spuneam cu rautate!!!

    impozitele in europa 🙂
    Mielu te las pe tine sa faci o recapitulare a tva-ului per ansamblu si pe produse alimentare in special 🙂 ia sa vad te pricepi?!
    Ca problema suplimentara zi-mi cit este tva-ul in china, eventual cum merge sistemul de impozitare acolo!!!

  29. Mielu Nebunu'
    12 ianuarie 2011

    @ Dan

    Ei, uite cu China m-ai prins! habar n-am….

    In Europa, legile europene spun ca TVA trebuie sa fie max 25%. La noie 24%, dar alte impozite sunt mult mai mici…..

  30. crocodilul
    12 ianuarie 2011

    china nu are tva din cate stiu eu, acum pun si ei tva pe a 3a proprietate…asa am auzit !

  31. Dan
    12 ianuarie 2011

    Mielu, Crocodilul e pe faza, asa e china nu are tva iar in Romania este cel mai mare tva din toata europa,… la produsele alimentare fiind absolut infernal de mare fata de tot ce exista in europa si am impresia chiar in lume… nu exista o taxare mai mare in lume (nu cred ca ma insel) la mincare …
    Pur si simplu sintem un stat sclavagist condus de fane trotil impreuna cu spiridusii raketi

  32. Popescu
    12 ianuarie 2011

    Dragi copii si parinti,

    Green City va invita sambata 15 ianuarie 2011 intre orele 10:30 – 13:00, la intalnirea cu Alba ca Zapada si clovnul Bobocel. Evenimentul se va desfasura in Restaurantul din incinta ansamblului, iar „piticii” dumneavoastra se vor distra modeland plastilina, vor umfla baloane in forme diferite si vor participa la jocuri distractive in grup.

    Pentru a va rezerva locul la acest eveniment, este necesara confirmarea prezentei la adresa de mail alexandra.zamfirescu@mygreencity.ro pana vineri, 14 ianuarie 2011, orele 16:00.

    Va asteptam cu drag in lumea povestilor.
    Echipa Green City

  33. Popescu
    12 ianuarie 2011

    Clovnului Bobocel i se rupe de insolventa lui Bucsaru..

    Dragos Dragoteanu, intrebarea mea era cum se explica faptul ca desi era in prag de insolventa, in Green City se construia in draci?

    1. @POPESCU
      Rau mai mare decat isi face omul cu mana/mintea lui, nu-i poate face nimeni altcineva!…

  34. Popescu
    13 ianuarie 2011

    Daca stai de vorba cu oamenii pe acolo (eu am intrebat de pretul terenurilor), ti se spune ca toate cladirile alea darapanate (partea nedemolata si neamenajata a Comaico – careia apartinea terenul pe care s-a construit Green City ) apartine unei anumite doamne ministru Elena ..

    Insasi modul in care Bucsaru a cumparat de la SIF Muntenia societatea Comaico, la un pret f avantajos si pe deasupra si in rate, m-a facut sa banuiesc ca nu e un om de afaceri oarecare..

    Pe fir a intrat si Mr Gigi Becali, dar in mod absolut misterios s-a retras din afacere in schimbul a catorva fotbalisti rasuflati de la Unirea Urziceni..

    http://www.jurnalul.ro/special/special/afacerea-comaico-130627.html

    Avand in vedere acest „peisaj” „imobiliar” romanesc, in care performanta imobiliara are alte coordonate -in conditiile in care nu oricine se naste suficient de norocos in viata ca sa poata cumpara terenuri ieftine si in rate chiar inainte de boom, iar atunci cand sa fie executat creditorul sa se inmoaie brusc-

    in conditiile in care Green City nu a incetat nici o clipa sa construiasca, in ciuda scaderii vanzarilor

    insolventa pare ca o nuca in perete, iesita din peisajul imobiliar de povesti cu clovni si Alba ca Zapada..

  35. Dan
    14 ianuarie 2011

    Camataria guvernantior impotriva sclavilor
    Episodul 1 DEMENTA FISCALA

    @Dragos nu cred ca e cazul ca cineva sa mai astepte monitorul oficial, ala o sa fie doar pe post de cruce

    @Mielu ai avut drepate se instaureaza statul de tip occidental civilizat.
    Au inceput exact cu „mafiotii” din forbes, inclusiv cu vecinul tau care are un x6. Toti astia cu yacht-uri, avioane, ferrari si multe miliarde in conturi au inceput sa dea socoteala fiscala in fata statului.

    http://www.antena3.ro/romania/fiscul-pe-urmele-profesorilor-dascalii-trebuie-sa-declare-in-scris-daca-ofera-meditatii-116798.html

    Mie a inceput sa-mi placa marinarul: fa-i pe sclavi la buzunare ca oricum sint prea prosti sa se rascoale 🙂

    treaba cu pensiile militarilor a fost geniala: am gresit, asta e, o sa remediem cindva situatia, pina atunci vedeti ce faceti prin tribunale 🙂 genial absolut genial

    Este sau nu dictatura absoluta a hotilor asupra prostilor in clipa asta instaurata in tara asta???!!! 🙂

  36. Ion Pribeagu
    14 ianuarie 2011

    Veni-vidi-vici si La Multi Ani
    Imprumuturile sunt bani pe care trebuie sa-i dai inapoi – Legea MEA daca nu mai vrei atunci iei NaNA in diferite stiluri bataie sau confiscare – SIMPLU si daca nu-ti place la munca si strange/economiseste singur si cumpara cand poti (smecherii stiu LEGEA)
    Bancile trebuie sa lucreze cu profit (altfel dau faliment peste tot in lume cu exceptii) de pe urma serviciilor si dobanzilor – depunatorii primesc dobanzi si ceilalti le platesc
    (ptr. EUSITU – asta este toata scoala pe care trebuie sa o stie toata lumea si cred ca si romanii o stiu, celelalte inginerii financiare le invata numai cei care cu vorbe frumoase fac ceace spun eu mai sus PROFIT prin atragerea celor fara bani dar cu posibilitatea de a returna acel imprumut GARANTAT si pe care imprumutatul accepta in diferite conditii)
    Riscul unui imprumut este mai mic sau mai MARE, deci trebuie bine inteles si nu luat usor cum se crede aici cu legea falimentului personal – aceasta lege nu exclude chiar si puscaria daca se constata intentia de falimentare. Falimentul este salvarea in cazul unor credite personale si a pierderii surselor de venit si limiteaza salvarea locuintei dar nu si ipoteca , adica imprumutul la banca pentru cumpararea casei in care locuiesti.
    Creditarea populatiei este in fapt inregimentarea populatiei la MUNCA pentru a plati creditele altfel RAZESII FAC NAZURI SAU ALEG PROFESIUNILE/MUNCA PENTRU CA POT
    ceilalti (SIMPLU) trebuie sa munceasca ce gasesc pe cat gasesc altfel NaNa de la creditor. Acum am si eu o intrebare – DE CE se ia in calcul venitul de 700 de lei pe luna pe acest BLOG – eu nu am intalnit (cu exceptia pensionarilor dar aia fara alta munca) nici un muncitor/angajat cu aceste venituri iar daca sunt si din astia probabil ca atat merita si EI nu merita credite ci re-educare profesionala.
    Apropo cu amenintarile pe BLOG, acesta nu este un ring de box si nici gheto-ul din brailitza ci un loc unde putem discuta unele probleme sau chiar initia tratamente la bolile guvernului sau chiar ale unor ocupatii – ex. imobiliara si bolile ei cronice

  37. Mielu Nebunu'
    14 ianuarie 2011

    @ Ion Pribeagu

    Varul meu este medic rezident epidemiolog si are fix 691 lei pe luna! Il cunosc bine si te asigur ca NU are alte venituri!

    Un amic de-al meu din copilarie este portar la un camin studentesc din agronomie si, primeste in mana fix 550 de lei.

    Am vazut fluturasii de salariu in ambele cazuri. Deci, exista salarii foarte mici, fii convins.

  38. Popescu
    14 ianuarie 2011

    Miscari de trupe in rezidentialul romanesc, Deutche Bank in rolul principal:

    „Dezvoltatorul imobiliar Upground Estates, companie controlată de mai multe fonduri de investiţii britanice şi elene reprezentate de omul de afaceri Ioannis Papalekas, va finaliza în februarie anul acesta ansamblul rezidenţial UpGround (foto) din zona Lacul Tei şi va definitiva tranzacţia de 340 mil. euro prin care o divizie a Deutsche Bank va prelua construcţia.

    Ioannis Papalekas, de numele căruia se leagă dezvoltarea City Mall şi a sediului Bancpost din Capitală, deţine o cotă de peste 50% din afacere. Luna viitoare, grecul urmează să îşi rotunjească suma încasată deja la peste 170 mil. euro, fără a lua în calcul eventuale ajustări ale preţului tranzacţiei. Al doilea acţionar ca importanţă, cu o participaţie de circa 20–25%, este Dragoş Bîlteanu care ar urma să ajungă în februarie la suma de circa 70 mil. euro, încasată în tranşe de la fondul german. În noiembrie 2008, cu banii din imobiliare, Bîlteanu a preluat, alături de alţi investitori, casa de comerţ cu energie Romenergo.

    Ansamblul UpGround este format din 600 de apartamente de lux, 120.000 mp de spaţii de birouri şi 10.000 mp de spaţii comerciale. Dezvoltatorul a vândut până acum jumătate din locuinţele disponibile, dintre care doar 50 de unităţi pe parcursul lui 2010. Dezvoltatorul a vândut şi locuinţe „la pachet“ către doi investitori imobiliari. Fiecare dintre aceştia deţine un portofoliu de 20 de locuinţe pe care le oferă spre închiriere.

  39. Cornel Balan
    15 ianuarie 2011

    „ansamblul rezidenţial UpGround (foto) din zona Lacul Tei”
    „Ansamblul UpGround este format din 600 de apartamente de lux”

    LUX in LACUL TEI! 🙂 SA VEZI LUX IN ..FRUMUSANI:))

    CA SA NU MAI VORBIM DE MARKETINGUL RASUFLAT SI COPIAT!
    „Aici gasesti toate facilitatile de care ai nevoie pentru a iti trai viata la standardele dorite.
    Pentru viata ta de zi cu zi: supermarket, reprezentante bancare si de telefonie mobila, curatatorie si spalatorie auto ecologice, oficiu postal.
    Pentru sanatatea ta: farmacie, centru medical, club de sanatate, centru de frumusete.
    Pentru timpul tau liber: cafenele si restaurante.
    Pentru copiii tai: gradinita si spatii de joaca supravegheate.
    Pentru placerea de a regasi natura in mijlocul orasului: 7.500 mp de spatii verzi cu zone de relaxare si promenada, cu alei si locuri de joaca pentru copii.
    Pentru vacantele tale: o agentie de turism”

    PT RESTUL EXISTA BANKA KAMATAR!:)
    PT RESTUL..”MASTERCARD”!

    ptiu..LIPSA DE ORIGINALITATE:)

  40. Ion Pribeagu
    15 ianuarie 2011

    Mielu, salariu mic este dar venituri inseamna si alti bani (made in Romania) ca altfel pleca dar rezident…incepator si chiar si astia au alte VENITURI dar in final sunt de acord ca sunt si f.f.f.putini acestia (ajuta-i doamne) dar aici pe blog se face socoteli numai cu 700 lei venit – ei nu au dreptul la credite pana nu invata sa face ceva in viata
    (30 de zile pe luna inseamna 23 lei pe zi – eu nu gasesc sa taie iarba in curte fara 100 pe cateva ore darmite sa sape un sant sau niste ciment/beton ca se pare ca astia chiar nu stiu sau nu vor sa faca nimic)

  41. Ion Pribeagu
    15 ianuarie 2011

    Topic: Diferenta este DOBANDA MAI MARE LA CAMATARI DAR SI RISCUL ESTE MAI MARE FIIND BANII CAMATARULUI/PERSONALI (legea sau moartea poate schimba acel contract)

  42. Mielu Nebunu'
    15 ianuarie 2011

    @ Ion Pribeagu, post #44

    …si, dincolo de toate, nu trebuie sa indeplinesti niciun criteriu economic sau de performanta ca sa iei un „credit” de la camatari. Tot ce trebuie sa faci este sa ai o proprietate si sa fii pregatit sa garantezi imprumutul (de regula mult mai mic decat valoarea proprietatii) cu acea proprietate!

    E nevoie de curaj nebun, de nesocotinta si , nu in ultimul rand, de prostie! Adica, dupa atitia ani in care au circulat tot felul de povesti cu camatari si aventurile lor romanii nostri inca apeleaza la asemenea metode, cei mai multi mintindu-se singuri ca vot reusi sa faca ceva……. sa dea banii inapoi!

  43. eusitu
    16 ianuarie 2011

    @12 popescul esti mirlan si prost informat.

    Ce se intimpla in state e cu totul alta mincare de peste fata de Romania. Nivelul de educatie e superior in Ro fata de US unde un absolvent de univ iese cu datorii. Asa vreo 30-40000 pentru ca in USA educatia costa. Multi dintre pustanii ce mor in Irak ajung acolo cu speranta ca banii primiti de la guvern le vor ajunge pentru studii universitare. Daca supravietuiesc.
    Si daca nu ai studii…lucrezi mai mult cu circa si esti cel mai afectat de outsourcing. Desigur ca la venitul pe care-l ai nici gind sa-ti faci o asigurare medicala. O boala mai serioasa si pac alte datorii de ordinul sutelor de mii daca se pune problema de interventie chirurgicala.

    Iar pe de alta parte ii ai pe romani care se arunca cu capul inainte ca prostii. Daca americanii s-ar indatora ca romanii pentru masini apoi numai masini de la 50000$ in sus ai vedea pe strazi. Dar nu vezi pentru ca isi planifica banii.
    Romanul isi cumpara masina mai scumpa ca propriul apartament (sa moara vecinii de ciuda) si desigur ca nu are asigurare. Apoi scuza-ma dar idioitenie mai mare ca asta mai rar.

    P.S. Cu tot potentialul care-l are Romania la ora actuala este cea mai saraca tara din UE. De ce oare?

    De ce oare dupa 20 de ani in Romania nu exista nimic sa reglementeze activitate imobiliara?

    P.S. Mergi daca ai bani in USA la Disneyland sau oricare alt parc de distractii. Sa vezi cum lumea se calca pe picioare cind intrarea costa apropae 100 $ de caciula. Crezi ca sint rupti in cur? Eu zic ca nu.

  44. eusitu
    16 ianuarie 2011

    @37 Lucrurile sint mult mai complicate fata de ce spui tu. Si se bazeaza pe un simplu fapt: veniturile sa acopere cheltuielile + plata eventualelor datorii + ceva bani pusi deoparte. E o filozofie intreaga pina la urma de care vad ca habar nu ai.
    Citeva exemple: renunti la cafeaua de la Starbucks sau automat in favoarea celei de acasa, te duci la cumparaturi cu lista si nu cumperi nimic in afara listei, pentru cumparaturile mari astepti sale-uri…etc.

  45. Ion Pribeagu
    16 ianuarie 2011

    Intrebarea lui Eusitu: De ce oare dupa 20 de ani in Romania nu exista nimic sa reglementeze activitate imobiliara? – LA CE REGLEMENTARI TE REFERI ??
    Eu nu sunt de profesie agent dar poate un agent bloger va raspunde daca specifici ce reglementari sunt necesare pentru inbunatatirea serviciilor in general ca eu am vizitat de curand la Brasov si am intalnit niste agenti foarte bine pregatiti cu raspunsuri la subiect si in afara unor nemultumiti de pe acest blog (mai mult de pretul apartamentului decat de calitatea serviciilor) activitatile imobiliare merg (volumul a scazut sau mai bine zis s-a reasezat acolo unde trebuie dupa o crestere anormala.
    Ce nu inteleg la tine este ura cu care vorbesti de romani si Romania unde totul este prost, urat etc., poate personal ai sau ai avut probleme dar se pare ca le ai rezolvat prin plecarea in Canada unde multi romani ajung si reusesc in viata dar nu uita ca si altii vin in Romania si reusesc mai bine decat localnicii – chestie de personalitate.
    In privinta creditarii si in Romania acum se cer aceleasi lucruri ca in Canada sau SUA, adica sa faci dovada ca poti returna imprumutul dar cred ca esti influentat negativ cand afirmi ca romanii sunt mai indatorati ca altii – minciuna mare dar asa suntem noi romanii in general ne plangem ca este RAU dar nu mie, stiu eu pe unul…. eu unul ma descurc (asa zic toti aici pe blog, nu este nici unul sarac cu adevarat ci nu este BOGAT dar nu cred ca te invidiaza iar tu daca chair ai cheag bravo tie dar am dubii.. cei cu cheag au bun simt in Canada, ba chiar iubesc Romania ca aici este paradisul petrecerilor, fetelor si spargerea in figuri a baietilor cu bani. La mai bine si poate ne dai niste povete mai educate fara atac la persoane… de departe/virtual

  46. Ion Pribeagu
    16 ianuarie 2011

    ptr Mielu – nu recomand imprumuturile de la camatari – ele sunt inrobitoare dar cine nu poate lua bani de la o banca se pare ca nu are bonitate – servici, venit, solvabil – dar in viata si mai ales cei cu bani (negri) nu pot justifica cererile bancilor si uneori au nevoie temporar de lichiditati pentru o afacere HIT and RUN, adica toti pe acest blog stiu de ele si numai atunci cand NU IESE AFACEREA, IMPRUMUTATUL ARE PROBLEME, dar ce am auzit au fost unii care s-au lasat ademeniti de prieteni sa garanteze cu casele lor pentru sume derizorii si acesti prieteni erau TZEPARI, deci atentie mare, daca cineva cere un imprumut trimite-l la banca si daca banca nu-i da ceva este gresit
    (nu vorbim de 100-200 de lei ci 5-10000 lei.) cu acea cunostinta.

    Cinerva aici pe blog a zis bine: evreii fac bani pe banii altora – in general al bancilor si uneori mai si pierd dar daca vorba lui EUSITU, faci niste studii financiare poti folosii aceste inginerii si vei castiga si din/cu imprumuturi de la banci pentruca asa se face bani in toata lumea (cu exceptia hotilor/talharilor) riscand banii lor si pe ai altora.

  47. Popescu
    16 ianuarie 2011

    Eustiule, mare frustrat mai esti, in fiecare postare a ta faci Romania si romanii de r.a.h.a.t lucru care arata dimensiunea caracterului tau..

    Aici in Romania e bine si se traieste bine, dar tu nu ai de unde sa stii

    In America e paradisul, ramai acolo unde esti

  48. Popescu
    16 ianuarie 2011

    Eusitule, pentru tine Romania este un loc de scuipat. DE CE? Pentru ca ai plecat afara, si acolo nu ai gasit ceea ce cautai, din contra acolo e mai rau ca in Romania.

    Este un fenomen de negare specific romanilor emigrati care nu s-au realizat

    Iti ofer cateva informatii suplimentare cu privire la Romania pe care o urasti:

    1. Romania cea ma saraca tara din Europa: mai baiatule traiesti din amintiri, citeste statisticile sa vezi unde isi petrec romanii vacantele, faptul ca nu gasesti loc de parcare la malluri, etc etc. Nu citesti statisticile care trebuie

    Se traieste bine in Romania, emigratule, statisticile oficiale sunt pentru fraieri, banul e la saltea

    2. Romanul isi cumpara masina mai scumpa decat casa: eu nu cunosc nici unul din asta emigratule, si totusi traiesc in Romania. Or fi cativa si din astia, probabil ca prieteni din astia ai tu.

    Dar americanii care nu au case pentru ca stau cu chirie, dar au toti masini? Eusitule, dupa gandirea ta, 70% din americani ar trebui sa mearga cu bicicleta

  49. Dan
    16 ianuarie 2011

    Popescu ai mai facut o cadere nervoasa in direct pe blog!!!

    Fara nici cea mai mica urma de placere ti-am atras atentia acum asupra acestui lucru… nu esti singurul cu probleme financiare dar de aici pina la a te ascunde sub fusta unui fals patiotism simulat artificial de o inchipuita stare de bine a populatiei e cale lunga si face numai probleme asupra psihicului

    vrei sa schimbi ceva in perceptia negativa asupra tarii noastre, atunci nu te opreste nimeni.
    http://www.antena3.ro/externe/un-cersetor-roman-uimeste-norvegia-a-facut-curat-si-a-luat-cadouri-pentru-cei-care-l-au-lasat-singur-in-casa-116857.html

    Omul asta a facut ceva pozitiv pt tara noastra cu mult mai mult decit povestile despre cocalaria din mall-uri.
    Apropo de mall-uri… am fost vineri seara in plazza mall – sinistru, toata afacerea sta sa intre in faliment. ziceai ca bintuie stafiile peste tot. Ultimul etaj aproape ca s-a desfiintat (partea noua), iar la celelalte etaje au inceput sa inchida pe capete.
    Nu mai merg decit afi si baneasa (schiopateaza de fapt), vinzarile in magazine scirtiie rau de tot cu toate ca e lume care a venit la plimbare… si atit

    Te misti intr-un cerc de oameni cu bani din ce in ce mai mic Popescu si incepi sa fii paralel cu realitatea.
    Ar fi bine sa iei tot ce ti-am spus aici ca pe un sfat si nu ca pe o insulta.
    Toate cele bune!

  50. kman
    16 ianuarie 2011

    Cea mai tare faza cu camatarii: sa zicem ca ai banii sa ii dai inapoi, te duci in ziua scadenta sa ii dai banii si el se ascunde de tine. Asteapta sa treaca ziua si te executa ca nu i-ai dat banii. Toate creditele la camatari se sfarsesc rau. Nu sfatuiesc pe nimeni sa ia imprumuturi de la ei.

  51. Popescu
    16 ianuarie 2011

    Dane> paralel cu realitatea esti tu, si e normal sa fii asa daca te uiti doar la Realitatea TV

    Incearca sa vezi si frumosul din jurul tau, uratul poate sa il vada oricine

    „Oamenii care sunt capabili sa vada frumosul in muntele de mizerie din jurul nostru, sunt oameni inzestrati de Dumnezeu” Dan Puric, Conferinte Atheneul Roman

  52. Dan
    16 ianuarie 2011

    frumosul e subiectiv, direct proportional cu nivelul de cultura.
    poti sa-l gasesti si intr-o manea: fara numar fara numar fara numar

    ceea ce vezi tu frumos ai surpriza ca celorlalti sa le provoace o indigestie…

  53. Mielu Nebunu'
    16 ianuarie 2011

    @ kman

    Da, asa se petrece!

    Dar exista posibilitatea legala sa mergi in ziua respectiva intr-un notariat sau cabinet de avocat si sa notifici faptul ca ai banii, dar el nu vrea sa-i primeasca!
    Cu notificarea respectiva se merge la CEC (se pare ca este singura institutie financiara abilitata legal sa faca asta…) si banii se depun intr-un cont pe numele celui care a oferit banii imprumut (ai camatarului, in acest caz), fara ca deponentul (cel care a avut banii de imprumt) sa se mai poata atinge de bani vreodata! Si , in acest fel, treaba de care zici (altminteri practicata des de camatari) poate fi evitata legal si fara dureri de cap!

  54. Mielu Nebunu'
    16 ianuarie 2011

    @ Dan, la # 53

    Exprimarea ta e interesanta!

    Vreau sa te intreb:

    1. E frumos ce e frumos…sau e frumos ce-mi place mie (sau tie)?
    2. E drept ceea ce este drept…………….sau e drept ceea ce cred eu ca este drept (sau tu….)?
    3. E bine ceea ce este bine……….sau e bine ceea ce cred eu (sau tu…) ca este bine?

    Intrebarile nu sunt puse la misto, chiar vreau sa vorbim despre asta , pentru ca este important, chiar si ca atitudine in imobiliare!
    Ai sa vezi de ce…..

  55. Dan
    16 ianuarie 2011

    Mielu, era o incercare plastica de a sublinia ca am inceput sa cautam frumosul in gunoiul care ne inconjoara!

    restul intram in filozofie si pornim de la explicarea termenilor moralitate, kitsch, grobian etc. e o discutie lunga si fara o finalitate clara, cel putin pt mine…

  56. Mielu Nebunu'
    16 ianuarie 2011

    @ Dan

    Sa ma explic:

    E frumos ce e frumos, e bine ce e bine si…tot asa!

    E vorba de a ne raporta la ceea ce se numeste VALORI UNIVERSALE in indiferent ceea ce facem.

    Binele exista dintotdeauna, fara sa fie cumva dependent de ceea ce ne dorim noi, sau de activitatile noastre de vreun fel anume.
    Frumosul…la fel! Dreptatea, adevarul, de asemenea , sunt si ele valori universale si vor exista cu mult dupa ce specia umana va disparea de pe suprafata Pamantului.

    Dar, daca un om oarecare, bun sau rau, reuseste aceasta magnifica performanta spirituala si anume sa se raporteze corect si coerent la valorile universale amintite mai devreme acela cu adevarat va fi fericit! Si implinit!

    Cine va spune ca e bine ce crede el, ca e frumos , drept, adevarat doar ce crede el, acela pe vesnicie va fi prizonierul propriului subiectivism si inveci va fi si nefericit si neimplinit!

    Un asemenea om …… nu atinge adevarul!

    Asa si in imobiliare! Degeaba te lauzi ca ai facut miliarde de tranzactii, daca nu ai valori in tine….ce folos? Permanent neimplinit si departe de valoare…..doar simplul fapt ca ai performante in vanzari, nu inseamna valoare! Inseamna meserie si atat!

    Dar un agent imobiliar poate deveni un om valoros daca raportarea sa la : dreptate, adevar, bun simt si altele asemenea este corecta! Si poate ca se va si implini ca om, din toate punctele de vedere , chiar si amterial, pentru ca Pronia are grija sa nu ramana datoare cu oamenii care stiu sa respecte regulile eterne si universale.

    Ce am zis eu nu este filosofie, din contra, e viata reala!

  57. eusitu
    16 ianuarie 2011

    @48 Banuiesc ca Adrian Sobaru de atita bine a sarit de la balconul parlamentului o ducea bine.

  58. eusitu
    16 ianuarie 2011

    @46

    Pentru prima partea spun un singur lucru: naivitate numele tau e Ion Pribeagu. Pina cind va exista in Romania un examen pentru accesul la meseria de agent imobiliar si altul pentru cea de broker ajung si eu la pensie.

    Nu stiam ca in Romania se face credit check si se calculeaza total debt ratio si gross debt ratio inainte de acrodarea unui imprumut.

  59. eusitu
    16 ianuarie 2011

    @49

    Popescule la punctul unu imi spui sa citesc statisiticile ca apoi la punctul doi imi spui ca statisticile oficiale sint pentru fraieri. Imi dau seama ca ai o mare problema.

    Daca vorbesti de vacante, locurile exotice sint accesibile celor cu venit mediu in Canada, nu doar VIP-urilor cum se intimpla in Ro, iar unii ajung anual in asemenea destinatii. In plus sint destui care au o casa de vacanta in Florida si petrec acolo iarna. Tot oameni cu venituri medii.

    Americanii au toti masini pentru ca transport in comun exista doar in marile metropole in rest doar masina proprie. Nici nu poate fi vorba de lux ci de stricta necesitate. Asta indiferent de faptul ca stai in chirie sau nu. Iar statul in chirie tine de un alt aspect pe care nu l-am vazut inca in Romania: mobilitatea foarte mare. Americanul daca gaseste o oportunitate in celalalt colt al tarii pleaca fara probleme. Inchiraza U-haul si face 2-3000 de km pina la noua locatie.

  60. Popescu
    17 ianuarie 2011

    „spune Caragiale: “Si eu si mitocanul privim la luna.” Pentru mine e ceva frumos, pentru el, nimic. Luna este frumoasa sau sufletul meu? Si Caragiale conchide: “Luna este arcusul, eu sunt vioara.” Deci, ca sunetul sa iasa, este nevoie de amandoua.

    Si eu si mitocanul privim la poporul roman. Pentru mine, poporul roman este, ca si pentru Petre Tutea: Excelsiorl Pentru mitocan, este o manea data la maxim, la adapostul careia poate sa fure in liniste. Si victima din inchisorile comuniste si calaul se uita la memoria recenta a neamului. Primul isi vede rana neinchisa, celalalt, pensia halucinant de mare, ca o rasplata a criminalitatii lui. ”

    http://www.traiestezambind.ro/despre-omul-frumos/

  61. Popescu
    17 ianuarie 2011

    @61

    Dan, citind parabola lui Caragiale, imi dau seama ca vioara ta este stricata..

    Eusitu, parafrazandu-l pe Dan Puric, tu esti asemenea mitocanului pentru care poporul roman este o manea data la maxim..

  62. Dan
    17 ianuarie 2011

    @Mielu, am inteles unde bati. De ce crezi ca aici exista ca scop adevarul?! Minciuna este cu mult mai rentabila

    @Eusitu, la ce crezi ca o sa conteze examenul?!… o alta sursa de spaga… e romania tara tuturor posibilitatilor, masteranzi cu liceul terminat la 30 de ani si soferi analfabeti.
    Romania este un loc exotic, nu are sens sa invirti cutitul in rana

  63. Dan
    17 ianuarie 2011

    Popescu, acum am priceput ce-i cu tine… e vorba doar de o simpla acordare a viorilor.
    Daca arati mizeria din tara ta nu inseamna ca esti „anti” roman precum si faptul ca te declari patriot nu te face mai roman decit ceilalti.
    Totul e sa nu te pierzi spre extreme.

  64. Ion Pribeagu
    17 ianuarie 2011

    Ba Eusitule, spune-mi in ce oras stai si am sa-ti spun unde sa te duci sa vezi saraci canadieni multzti si mult mai saraci ca cei mai saraci romani – nu te mai umfla in pene cu realizarile altora – daca erai neamtz mai te credeam ca astia sunt muncitori si seriosi dar tu probabil esti un … vorba lui Popescu si parerea me este ca nu esti roman pentru ca numai voi jigodiile, paduchii din romania vorbesc asa de acest popor si tara in care au fost aceceptati si inca sunt de la egal la egal nu ca in Canada unde nu esti decat un alt „tz igan venit la cersit” dupa parearea multor „educati canadieni” asa ca stai acolo si injurate ca aia cu canadiana lasa-i pe romani in pace – vrajeala asta cu miscarea mai cu usurinta in mutatul si cautatul unui loc de munca arata cat de prost esti – the american dream is to have your own home – ca gaina de 2 dolari au dobandit-o de pe timpul lui Lyndon Johnson… apropo tu ai una (platita) sau stai cu chirie ca sa te poti misca/muta cautand un servici – toti aici pe blog nu-l mai bagati in seama si nu-i raspundeti ca poate si Dragos sa filtreze jegurile ca astia care nici macar nu comenteaza subiectul ci injura pe romani, prostul asta nu arata cu degetul pe un roman care face prostii ci se crede el o rasa superiora, tipic prostilor nascuti… si uite asa ma faci sa cobor la nivelul tau dar nu pot accepta pocariile tale.
    In Canada este mai multa prostitutie, sinucideri, analfabeti si alte boli sociale iar marele noroc este ca a fost si este parte coloniala engleza, tara bogata dar se pare ca pe tine nu te ajuta sa intelegi nimic decat sa te lauzi cu ce au facut englezii.
    Si mai stii ceva, vorba francezilor, noi traim ” a notre maniere” s-ar putea sa fi gresit scrisul dar cred ca intelegi ce am spus – te rog lasa-ne cu jignirile iar daca esti roman „desteapta-te” si pune umarul la niste ajutoare chiar si verbale cu explicatii daca poti daca nu invata tu si taci.

  65. Ion Pribeagu
    17 ianuarie 2011

    O remarca pe care am mai scris-o aici pe blog – SUA are 50 plus de state care fiecare are legi statale si sunt locuite de etnii diferite care in general da „gustul” unui stat dar fiecare stat la randul sau este ocupat sau are proportii diferite de etnia majora si singurul lucru care ajuta este limba americana (engleza vorbita de etnici) si legile federale (care in unele cazuri sunt de neaplicat in unele state)
    Deasemenea taxarea si taxele sunt diferite iar institutiile financiare lucreaza diferit de la stat la stat. Imprumuturile pot fi facute nu numai de la banci si dobanzile difera mai ales ca in ultimul timp s-au impus niste maxime (la credite personale/carduri poate ajunge la max.30%)
    Camataria inca se practica in orasele cu etnii sarace de catre cei care se pot impune cu forta si sunt rare cazurile cand imprumutatii nu returneaza imprumutul pentru ca sunt cu garantii inclusiv morale sau emotionale/frica. Citesc pe acest blog ca imprumutatul de la banca pentru cumparatul unei case/apartament este inrobire pe viata ceace nu este adevarat – acea casa o poti vinde in general in castig sau in cazul prezent – parasi/pleca intrucat intre anii 2004-2007 nu se plateau avansuri iar ratele erau mici pentru primii 5 ani si de aceea multi au cumparat (numai in anumite state cu o intentie clara de a le re-vinde cu profit) dar ca orice afacere merge bine cat merge si cand se termina clientela afacerea cade – balonul se sparge
    Apropo – am cunoscut un camatar care avea si o consignatie (interlop) care am aflat ca s-a sinucis „aruncat din balcon de la etaj 6” sa-l ierte dzeu ca oamenii nu l-au iertat

  66. Ion Pribeagu
    17 ianuarie 2011

    Iata cine poate manipula piata si oamenii:

    La 16 noiembrie anul trecut, conducerea Volksbank International si Österreichische Volksbanken a aprobat, la cererea lui Friedrich Boschert, colaborarea cu Intact Media Group (IMG).

    Prin acest contract, IMG ar trebui sa corecteze imaginea publica negativa a bancii „prin mediile sale de comunicare in masa”, scrie ziarul austriac.

    Contractul se va derula pana la sfarsitul anului 2011, iar costurile totale sunt de 2,544 milioane euro, suma platibila in cinci transe, din care 500.000 euro au fost deja transferati, continua publicatia.

    „Intact Media Group apartine familiei lui Dan Voiculescu, politician si colaborator al fostei Securitati”, conchide Der Standard.

  67. Mielu Nebunu'
    17 ianuarie 2011

    @ Dan

    Minciuna o fi rentabila dar niciodata nu poate fi alternativa viabila pentru ca un om care-si respecta spiritul si persoana lui de OM. Faptul ca in jurul meu valorile nu sunt respectate nu inseamna ca eu nu trebuie sa le respect.

    Asa cum am zis , eu n-am nicio raportare la semenii mei ci la adevaratele valori.

    Aici e cheia existentei autentice….

  68. Popescu
    17 ianuarie 2011

    Dane, ca sa intelegi ca nu pentru tine, si nici pentru Eusitu ma straduiesc eu aici, iti dau tot din „Omul frumos” al lui Dan Puric, pe care nu l-ai citit:

    „Cine si ce recunoaste? Paradoxul, subliniat de Schiller in Teatrul ca insti­tutie morala, functioneaza perfect. Daca pe scena se joaca Avarul si in public se afla intamplator un om avar, acesta rade, se amuza, dar nu se recunoaste in personajul respectiv. “Si, atunci, de ce jucam?”, se intreaba Schiller. “Pentru ceilalti”, raspunde tot el. Pentru ca oamenii nor­mali, vazand pe scena prototipul avarului, sa se gardeze in viata de zi cu zi in fata acestuia. „

  69. Dan
    17 ianuarie 2011

    Popescu, la fel ca si in cazul lui Ion patriotismul vostru este unul fals de tip national-securist, un patriotism luat in gura si mestecat de guvernanti si politicieni… simplu ca buna ziua: falsitate, la asta se reduce criza voastra de nervi pe cineva care arata mizeria din tara.
    Asa faceau si securistii cu cei care reuseau sa fuga din tara pe vremea pingicarului si vorbeau de nenorocirea din tara, acelasi lucru faceti si voi acum!
    Nici acolo nu merg ciinii cu covrigi in coada dar oricum este incomparabil mai bine decit cu mizeria generalizata in care traim noi in acest moment.
    Stai linistit, in maxim 1 an de zile cu actuala conducere a securitatii in tara o sa avem parte din plin de mizeria sociala si economica a anilor 90.

  70. Dan
    17 ianuarie 2011

    p.s. popescu, mai era ceva: dan puric – din turnatori ai securitatii transformati in dizidenti „hanti-comunisti” basescieni ai ajuns tu sa-mi dai mie citate???!!! te credeam mai capabil intelectual

  71. Popescu
    17 ianuarie 2011

    Dan, un raspuns pentru tine:

    „Şi două ştiri de început de an care înseamnă mult. Portland, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de clădiri de birouri, care operează în România de mai bine de un deceniu, a reînceput să cumpere terenuri (a luat de la Gigi Becali un teren în Pipera cu 10 milioane de euro, lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu), pentru a începe construcţia unei noi clădiri de birouri. În 1999 în plină criză economică în România, cu minerii la porţile Palatului Victoria, Portland s-a apucat să facă Opera Center, una dintre primele clădiri de birouri din Capitală. Putea atunci, în 1999, să spună cineva că peste doi ani vom începe o lungă perioadă de creştere economică, iar investitorii străini vor trimite aproape 50 de miliarde de euro spre România? Dacă Portland, un investitor care face afacerea şi apoi o vinde investitorului pe termen lung, începe construcţia la noua clădire el este sigur că peste doi ani, când va fi gata, va avea chiriaşi. Fie investitorii actuali de pe piaţă îşi vor extinde afacerile, fie vin alţii noi şi trebuie să le dai un loc unde să stea.

    Şi a doua ştire: în şase luni, de când s-a listat, investitorii străini au devenit acţionari majoritari la Bursă. Brokerii români au vândut pentru a face rost de bani ca să-şi ţină afacerile în viaţă, iar fondurile străine au cumpărat. Şi nu au intrat acţionari la Bursa de la Bucureşti degeaba…”

    http://www.zf.ro/opinii/opinie-cristian-hostiuc-fondul-proprietatea-basmul-care-va-readuce-sau-nu-interesul-pentru-romania-7894708

  72. Popescu
    17 ianuarie 2011

    Dane, iti dublez comentariul de la 72 cu o observatie din experienta proprie: eu am vandut saptamana trecuta nici mai mult nici mai putin decat ..3 terenuri..

    Baietii destepti incep sa cumpere..

    Stiu ca nu se suprapune cu parerea ta despre ..Romania urata, dar asta e Romania Dane, e frumoasa, dar numai pentru cine are ochi sa o vada..

  73. Dan
    17 ianuarie 2011

    Popescu, gogosi vinzi la altii

  74. Dan
    17 ianuarie 2011

    p.s. acum ai descoperit ca asta-i tara mafiotilor special creata pt spalare de bani si tepe?!!!… nivelul de trai mizerabil care se reinstaureaza in ROMania nu o sa fie influentat de tunuri decit in sens negativ
    gogosi ma refeream la vinzarile tale multiple
    cit priveste terenul ala… parca ceva din sursele mele stiu ca avocatii inca nu au ajuns la un acord in privinta transferului de bani din cauza noilor reglementari de la fisc… poate ma insel

  75. Popescu
    17 ianuarie 2011

    Dane, tu nu te uiti ca Dragos Dragoteanu nici nu mai are timp sa stea pe blog?

    Nici nu mai pridideste cu tranzactiile, francizele, sau ce face el acolo..

    🙂

    PS Ce gogosi? crezi ca te mint? Pui si tu macar 2000 euro per tranzactie si ne intalnim, iti arat contractele, nu e nici un secret, mai ales daca castig si eu un ban cinstit de la un om „frumos” si neancrezator ca tine 🙂 Daca nu, iti dau eu 2000 per tranzactie..lipsa

  76. Dan
    17 ianuarie 2011

    Popescu de un an de zile vinzi non-stop la orice ora din zi si din noapte, in orice secunda iar acum ai ajuns sa faci crize de nervi pe forum… rid si curcile Popescu

    a naibii manipulare, tara asta parca s-a nascut in diversiune si este incapabila sa-si gaseasca rationamentul fara minciuna

    p.s. eu sa-ti dau tie 2000 de euro???!!!!! facem creditul un deget Popescu si-ti pun dobinda 1% pe minut

  77. Popescu
    17 ianuarie 2011

    Dane, nu sa imi dai, ci sa iei 2000 euro x 3 , doar zici ca vand gogosi, nu?

    Nu ai ce sa pierzi daca vand gogosi

  78. Dan
    17 ianuarie 2011

    Popescu iar esti bulversat, ba vrei, ba nu mai vrei, ba vrei sa-i dai… las-o asa cum a cazut!
    vinzarea de gogosi merge cel mai bine pe timp de criza, umfla burta cu faina plus aditivi si fentezi foamea!

  79. eusitu
    17 ianuarie 2011

    @72
    Popescule te imbeti cu apa rece: fondurile straine asa cum au intrat tot asa pot iesi. Iar daca e vorba de fonduri speculative vor iesi din Romania cind ti-e lumea mai draga.

  80. Ion Pribeagu
    17 ianuarie 2011

    #70 Dan, eu m-am nascut roman si traiesc la fel ca este greu sa schimb DNA dar nici nu-mi este rusine ca sunt roman si nici nu accept paduchii sa ma loveasca, avem probleme cu o parte a populatiei din Romania dar aia nu-s romani, romanii sunt la munca pe ogoare, in fabrici si la capsuni iar paduchii sunt politicieni si bugetari, dute pe camp sa vezi cati evrei, tzi gani si alte scarnavii muncesc,mergi intr-o fabrica sau prin munti oierii cu oile sau alte animale si atunci vei vedea cu alti ochi ROMANUL, si sa nu cumva sa incerci sa-mi spui ca aia nu-s OAMENI adevarati ca atunci ma dau si la tine ca la eusitu pentruca eu nu sunt politic corect, javrele sunt javre indiferent ce haine poarta, bunicii si parintii mei au suferit nu de pe urma comunismului ci de pe urma javrelor comuniste ca pe aia romani i-au omorat/asasinat sau inchis iar tata cand a iesit pe timpul impuscatului mia-s spus – BA pleaca cat mai repede ca tara asta este condusa de …… stiti si voi mai bine ca mine ca ati trait si traiti/votai cu ei dar eu atat mai spun – mergeti intre romani la/prin tara si atunci veti vedea ROMANUL adevarat, lipoveanul, neamtul, ungurul, turcul, tatarul, oameni adevarati care nu dau voie sa fie jigniti, dar noi avem prea multe jeguri in conducere/guvern, media si BUCURESTI – si nu astept aprobarea nimanui sa spun lucrurilor pe nume dar si accept ca avem si noi uscaturi ca orice padure, dar nu padure de uscaturi ci paduri verzi cu romani de toata cinstea si veti vedea asta cand veti traii printre straini – eusitu poate confirma asta.

  81. Ion Pribeagu
    18 ianuarie 2011

    Intrebare: intrucat nu sunt angajat in Romania nu stiu dar am auzit ca banii pentru pensii sunt pusi in fonduri de pensie private OBLIGATORIU…. si atunci de unde plateste statul pensiile oamenilor – tot din aceste fonduri?? si cine decide valoarea pensiilor si de unde se vor lua bani daca sacul se goleste…. FMI si alte banci internationale?? prin alte tari aceste fonduri de pensie privata sunt adaugate de catre cetatean ca optiune personala (uneori e mai bine ca sa dispui tu insati de fonduri si sa le investesti chiar daca nu ai pregatire financiara – am zis uneori) si daca ai noroc sau te si pricepi putin poti iesi cu o a doua pensie privata bunicica si sa traiesti mai usor la batranetze dar mai si poti pierde 75-90 la suta daca te hazardezi la riscuri mari.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *