Ce rusine! Dreapta politica, la fel ca mediul privat

17 martie 2014 4 minute
Distribuie

Mai ai ceva de invatat dupa ce crezi ca le stii pe toate? Asta face diferenta intre oamenii care au facut ceva pentru ei, dar nu pot sa faca ceva si pentru comunitatea din care provin. Este cazul dreptei politice si a reprezentantilor mediului privat.

Din acest punct de vedere, deocamdata, mentalitatea liderilor politici si a romanilor de dreapta este aceeasi. Foarte deficitara, zic eu.

De ce nu exista o voce unitara a mediului privat autohton? Astazi, in Romania, exista sute, daca nu mii, de asociatii si organizatii patronale sau profesionale, consilii si patronate din diverse ramuri economice, confederatii si grupuri de interese cu denumiri diverse, toate reprezentand ceva sau pe cineva.

Ce nu exista inca? O voce unitara, puternica, serioasa, care sa reprezinte tot mediul privat romanesc. Antreprenorii romani platesc aceleasi taxe si impozite, angajatii din mediul privat si romanii cu profesii liberale au aceleasi greutati, dar nu exista unitate in solutionarea problemelor cu care se confrunta zi de zi in economia reala.

De aceea, mediul privat sufera si nu se poate dezvolta la adevaratul potential, valorificand oportunitatile remarcabile pe care le ofera Romania.

De obicei, oamenii se unesc de foame sau de frica, din lipsa de solutii individuale. Insa aceasta categorie sociala pare sa isi accepte viata asa cum i-o ofera statul, iar PSD si partidele de stanga stiu bine acest lucru.

Pe de alta parte, cred ca oamenii saraci, asistatii social, o mare parte dintre bugetari au nevoie de un „tatuc”. Sentimentul ca cineva are grija de ei, sa nu moara de foame, predomina. Frica zilei de maine ii aduce la tacere. De aceea, partidul stat – PSD va avea intotdeauna in Romania materie prima din belsug.

Din marea masa a oamenilor dependenti de stat s-au nascut liderii politici, care au stiut sa speculeze masele.

La polul opus, antreprenorii, am vazut ca romanii care practica meserii liberale, precum si foarte multi angajati din companiile private au dus-o relativ bine. Suficient de bine incat sa nu mai faca niciun efort suplimentar ca sa le fie si mai bine in propria tara. Nu au ajuns niciodata atat de rau incat sa fie obligati sa-si uneasca fortele pentru o viata mai buna, pentru afaceri prospere, pentru o comunitate civilizata si sigura, pentru o Romanie moderna si un viitor mai bun al copiilor lor. Chestiune de mentalitate, de educatie sociala.

Din acest motiv constat ca s-a instalat delasarea si, de ce sa nu o numim direct, lasitatea de a se implica in viata comunitatii. Poate tocmai de aceea, pana acum, din mediul privat nu a aparut niciun lider adevarat, ireprosabil, fara afaceri dubioase, care sa se implice in zona politica de dreapta.

De ce nu se unesc partidele considerate de centru dreapta? Ce trist e sa te crezi tot timpul mai destept decat altii. Cred ca exact asta se intampla cu oamenii cu functii, implicati in partidele si partiduletele care se considera de dreapta. Orgoliul si mandria nu fac echipa buna cu interesul general al romanilor care nu se simt reprezentati politic, in Guvern si Parlament.

La nivel declarativ toti stau bine, chiar si asa-zisii lideri care au fost toata viata angajati numai la stat. La nivel practic, sunt aproape de zero la rezultate concrete. De ce se intampla acest lucru? Simplu!

Daca nu te-ai lovit niciodata de problemele curente din economia reala, n-ai cum sa intelegi ce traieste un antreprenor lovit de criza. Nu poti sa fii in pielea unei persoane care are o profesie liberala si se chinuie sa supravietuiasca intr-o piata libera. Nu ai avut niciodata problemele unui angajat din mediul privat care face sacrificii sa-si plateasca creditele la banci. Nu ai cum! Esti paralel cu viata reala!

Asa-zisii lideri ai dreptei disipate si disperate: Crin Antonescu (PNL), Vasile Blaga (PDL), Aurelian Pavelescu (PNT-CD), MRU – Mihai Razvan Ungureanu (Forta Civica), Eugen Tomac (PMP) – dau impresia ca le stiu pe toate. Ca nu vor sa mai invete nimic de la viata si nu mai pot sa evolueze. Si-au atins apogeul politic.

Abia cand le va fi mai rau, poate vor incerca sa-si schimbe conduita politica si sa gandeasca exact ca votantii PSD. De foame de putere si de frica disparitiei politice. Pana atunci, gandesc exact ca antreprenorii romani.

2 Comments on “Ce rusine! Dreapta politica, la fel ca mediul privat”

  1. Mihai
    22 martie 2014

    Domnule Dragos de 24 de ani,suntem condusi de un singur partid,FSN,divizat in doua,
    PSD-cu anexele sale si PDL-cu anexele sale,in romania mai trebuie facuta o revolutie pentru a darama aceste componente ,care nu sunt nici comunisti adevarati nici democrati
    uitativa la ei guverneaza cu schimbul 8 ani unii 8 ani altii,si uite asa noi stam ca boii si ne uitam cum fac ei legile pentru ei, ma revolta faptul ca de 16 ani ma lupt cu impozitele la stat,cu birocratia din Ramania,statul nu-mi da nimic mie intreprinzator,ba dimpotriva imi cere mereu sa-i dau,sai dau,dar de unde cand eu nu am nici pentru familia mea…..
    Ma revolta faptul ca dupa o lunga lupta cu institutiile statului corupt din ramania la o varsta inaintata nu mai ai sanse nici in afara,toti vor tineri la munca si sa fie transpirati in spate daca nu sunt, inseamna ca nu au muncit,asta e regula si in afara.Ma revolta faptul ca daca nu esti intr-un partid nu gasesti de lucru in Romania,au de lucru numai cei care sponsorizeaza,sunt eu egal la platit impozite cu ei sunt,de ce?mie nu-mi ofera nimeni nimic,eu cred ca trebuie facut ceva in tara asta…..

  2. Mihai
    22 martie 2014

    CRED SI SUSTIN CU TARIE CA TREBUIE INLOCUITA TOATA CLASA POLITICA DIN ULTIMII
    24 DE ANI,CU UNA NOUA,CU O GANDIRE SANATOASA,PENTRU BINELE POPORULUI,NU PENTRU BINELE UNOR GASTI,CARE AU VANDUT SI VANDALIZAT PENTRU BINELE SI CONFORTUL PROPRIU….

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *