Clonati modelul Mircea Sandu. Merita!

21 mai 2012 3 minute
Distribuie

Ca multi dintre voi, ma uit la fotbal de zeci de ani. Acum voi vorbi despre un model de succes. In politica si in administratia publica, personaje ca Mircea Sandu sunt extrem de putine. In afaceri, sunt prea putin popularizate, dar mult mai multe. Legaturile dintre sport, afaceri, celebritate si istorie sunt binecunoscute. Presedintele FRF a demonstrat ca, si in conditii de criza, Romania poate fi o natiune mandra.
Nu sunt un microbist „obsedat”. Iubesc fotbalul de calitate. Imi place sa traiesc „pe viu” atmosfera din tribune. Mai putin in ultimii ani unde, pe stadioanele din tara, injuraturile si bataile au devenit o regula. Mircea Sandu a reusit sa initieze si sa duca la bun sfarsit un proiect mare in conditii vitrege. Cu toate neajunsurile din fotbalul romanesc, presedintele FRF va ramane un nume in Romania. Nu pentru ca a rezistat „N” ani la carma FRF. Nu pentru ca a “inghitit” mocirla jurnalistilor de-a lungul timpului. Nu pentru ca a fost injurat permanent, pe mai toate stadioanele din tara. Nu pentru ca este cercetat de DNA sau implicat in diverse alte scandaluri. Ci pentru ca a reusit sa lase ceva in urma sa.
Stadionul “National Arena” i se datoreaza. Acest personaj controversat in Romania a realizat un lucru extraordinar. Sa recunoastem: cine s-ar fi gandit in urma cu patru – cinci ani ca putem pasi pe un stadion ultramodern? A demonstrat pe plan international ca Bucurestiul poate sa fie o capitala a fotbalului european.
Desigur, “talibanii” de serviciu vor arunca cu flegme in continuare in el. Chiar si in mine pot sa o faca, comentand acest articol. Insa, cand intra pe National Arena sunt mandri ca sunt romani. Sau, cel putin, asta ar trebui sa fie sentimentul pe care ar fi normal sa-l traiasca. Nu cred ca exista spectator care sa paseasca pe Arena Nationala si sa nu regaseasca modelele stadioanelor occidentale. Chibitii vor gasi motive sa-l critice permanent. Obsedatii de coruptie vor urla ca s-a furat en-gros, ca stadionul a costat de trei ori cat facea etc. Pe mine, ca roman, ca spectator la un spectacol oarecare, ca om de afaceri ma bucura un singur lucru. In sfarsit, avem in Bucuresti un stadion adevarat! Nu ma intereseaza detaliile. Cati primari l-au finantat sau profitul firmelor de constructii care l-au ridicat. Nici macar faptul ca la partida inaugurala cu Franta gazonul a fost un dezastru. Ce bine ar fi fost sa avem si cateva autostrazi finalizate, chiar daca pretul acestora era enorm!
Extrapoland la mediul de business succesul National Arena, ganditi-va cate persoane cunoasteti care se pot mandri cu lucruri similare? Cu siguranta, brandurile romanesti, nascute din nimic, se regasesc automat in mintea multora: Cris-Tim, Mobexpert, Dedeman, Borsec, Iulius Mall si multe altele. Vorbim aici de afaceri la nivel national, la care majoritatea romanilor au contribuit. Si nu au facut-o pentru ca au fost obligati, ci pentru ca produsele romanesti realizate de conationalii nostri au fost mai bune decat cele straine.
Inainte de orice, Mircea Sandu a renascut in sufletele romanilor sentimentul de nationalism. Pentru mine, acest stadion este un exemplu elocvent de infrastructura urbana, unde s-a creat un spatiu de relaxare reprezentativ, intr-o capitala care se doreste europeana. Initiatorul proiectului este un model de tenacitate si ambitie. Asa a reusit sa ne ofere o satisfactie pe care o poate trai orice roman. Mai nou, Biblioteca Nationala este o alta “perla” culturala de care Bucurestiul avea mare nevoie. Deci, se poate!

23 Comments on “Clonati modelul Mircea Sandu. Merita!”

  1. Mielu Nebunu'
    21 mai 2012

    Uite care e povestea:

    1. E drept, stadionul a costat mult peste altele similare din occident, dar nu Mircea Sandu a fost acolo Sef de Santier, Project Manager sau altceva de acest fel. Nu i se poate imputa.

    2. Matrapazlacurile din fotbal, inclusiv dezafilierea Craiovei, pe care stiu ca o iubesti (in 2005 se zvonea chiar ca ai cumparat Universitatea Craiova, sau chiar a fost mai mult decat zvon, Prima TV a anuntat asta la stiri) ,astea ,da, i se pot imputa si lui!

    Din punctul meu de vedere , un stadion de acest fel, dat in folosint odata la 20 de ani este EXTREM DE PUTIN! Cu alte cuvinte, putem gazdui si noi un campionat european peste vreo 120-130 de ani…..

    Sa nu ne facem idoli din ce nu trebuie! Daca toata lumea il injura pe Mircea Sandu….o fi ceva adevar! Refuz sa cred ca sunt toti niste nebuni si au ceva cu el!

  2. McGigi
    21 mai 2012

    Da, un stadion frumos. Si partial nefunctional. Un stadion care urla din rarunchi modul romanului de-a se multumi cu putin si de-a fi multumit de margele colorate. Limita minima de spectatori pentru organizarea unei finale Champions League este 60.000. Stadionul National s-a oprit la 55.600 locuri. Iar finala UEFA din acest an este un eveniment unic, va asigur – in Europa exista cel putin trei duzini de stadioane pe care Liga Europa isi poate desfasura finalele. Plus cateva duzini care se vor mai construi.
    Cu ale cuvinte, sa speram ca Rolling Stones vor mai concerta in Romania, ca echipa nationala va primi adversari tari in viitoarele preliminarii sau ca Steaua, Dinamo sau Rapid vor continua sa aiba suporteri infocati. Pentru ca astea vor fi cam singurele evenimente care se vor desfasura pe arena „magistralului” Mircea Sandu. Bucurestiul are un stadion european? Da. La fel ca si Alma-Ata, Ryad, Baku sau Masqat. Si? Qui prodest?
    Dvs., domnule Dragoteanu, confundati progresul natural cu acel progres obtinut prin munca. Mircea Sandu n-a avut decat de ales un proiect – l-a ales pe cel din Frankfurt. Probabil ca un alt Icsulescu l-ar fi ales pe cel din Seul sau pe cel din Dublin. Dar asta nu l-ar fi facut nici genial, nici providential pe personajul cu zarul. Nici chiar pentru o frumoasa seara petrecuta de catre Dvs. pe un stadion, in Bucuresti.

  3. Popescu
    21 mai 2012

    Mircea Sandu ca oricine, a facut si bune si rele.

    Dar ce incerci tu sa spui aici? Ca daca a facut ceva ce practic intra in fisa postului sau, nu trebuie sa mai raspunda in fata legii? Ajungem sa consideram normalitatea ca fiind un lucru exceptional?

    PENTRU ASTA E PLATIT MIRCEA SANDU, SA CONSTRUIASCA STADIOANE!!

    A initiat si sustinut construirea unui stadion national, dar fotbalul romanesc este intr-un hal jalnic sub conducerea sa. Coruptia din arbitraj, performantele echipei nationale, arbitri arestati, modul cum se castiga campionatele arata un sistem putred pana la os – cel putin asta rezulta din presa, TV si citind stenograme de tot felul.

    Ca urmare Dragos Dragoteanu, am un singur raspuns la articolul tau: JUSTICE FOR CRAIOVA!!

  4. Mielu Nebunu'
    22 mai 2012

    …si mai este si aceasta purtare tipic romaneasca a lui Mircea Sandu si a altora ca el din conducerea fotbalului romanesc!

    Se agata din rasputeri de putere! Toate evidentele sunt impotriva lor, alt functionar de rang similar din Occident si-ar fi dat demisia de multa vreme, dar la noi….pas!

    Mircea Sandu nu-si va da demisia nici dupa ce va fi condamnat! Va astepta sa fie inlocuit, natural, daca este la puscarie…atunci nu va mai avea cum sa ocupe functia respectiva!

  5. alex
    24 mai 2012

    mircea sandu nu a facut nimic pentru nationala romaniei…a distrus totul, nu are baze de pragatire pentru juniori nu are nimic, asteapta doar sa pice, ce? ceva..orice…om de afaceri? pai toti sunt oameni de afaceri atat timp cat fac afaceri cu statul…deschizi ventilul si vin valuri de bani pe tine, orice cetatean cu un minim de business stie, semnez aici, si in 2, 3 zile imi vin banii…asta ca si nea’ Mitica nu vor sa plece pt ca se duc de rapa afacerile deschise, astia nu au trait 1 zi in lumea reala financiara…a facut un stadion intre blocuri in loc sa l faca in partea de nord sa aibe si locuri de parcare etc, trebuia sa aveam cel putin 10 stadioane de genul NATIONAL ARENA….la cat au furat astia…
    daca tu vezi o crestere a fotbalului romanesc undeva nu este de bine :)))) singurul care mai face cv este Hagi care se lupta cu Academia sa faca cv intr-o Romanie infecta si plina de figuri…

  6. National Arena. Superba..Cu stalpi si restul finisajelor nascute direct din „decofrare” , cu galeti pe post de scumiere, cu scaune pentru copii, inclinatie..periculoasa pentru aia cu rau de inaltime! Face glorie din faptul ca avem ..un stadion..la pret de 3 si finisat/amenajat la nivel de anii 94! ORICUM nu ne trebuia pt ca nu mai avem echipe inca din 94 🙂 LA FRIZERIE!! CU TOTI:)

  7. Mielu Nebunu'
    25 mai 2012

    @ alex

    Respect!

  8. Mielu Nebunu'
    26 mai 2012

    @ Dragoteanu

    Ce spui de mafia pariurilor? Eu cred ca ar trebui clonata si aia, daca Mircea Sandu merita clonat ca model anteprenorial….

  9. Ion Pribeagu
    27 mai 2012

    Dragos, noi romanii suferim de un complex psihologic natural – in curtea vecinului iarba este mai verde, ce are vecinul sau altii este mai bun sau mai frumos… eu am vazut cu ochii mei oameni din alte tari mandrii ca au ce AU, mandrii ac sunt cum sunt si foarte fericiti cu ce AU nu cu ce au altii… iar celor care nu va plac ce au facut romanii sau se face in ROMANIA aveti tot dreptul (nu ca inainte – interzisa plecarea sau vizitarea alto r tari) sa FACETI voi ceva mai bun sau sa PLECATI unde credti voi ca va place mai mult si traiti ACOLO fericiti fara a mai injura si discredita pe NOI cei carora ne place sa facem ceva AICI (indiferent unde facem banii) pe placul nostru nu al vostru cei care nu faceti NIMIC.. iar asta nu inseamna ca sunt de acord cu HOTIA si chiar as vrea ca cei cu adevarat vinovati sa fie pusi in lanturi sau chiar de-capitati in piete publica ca dela public au furat banii… si de data asta mergeti la VOT si votati pe cine vreti VOI dar votati si nu va mai plangeti si nici nu mai acceptati mititei si bere ca sa votati FESE-nistii, ca astia sunt neghina societatii fostii si acualii peceristi si odraslele LOR cu dosare BUNE … dar vorba lui bruckner/brucan, ne mai trebuie alti 20 de ani de acum incolo si arme de foc legalizate pentru curatenie generala… iar cu fotabalul romanesc se intampla ceva normal ca si in alte parti – ungaria a avut timpul ei, anglia pe al ei si fiecare tara se ridica si se coboara NU ramane acolo permanent cu exceptia cluburilor unde pot juca perle din toata lumea, noi inca nu avem destui bani sa ne permitem asta BARCA sau REAL, CITY sau Chelsea… sute de milioane iar in final, VIVA Hagi, singurul care face ceva pentru tineretul romanesc… fotbalistic

  10. Ion Pribeagu
    27 mai 2012

    Trebuie sa raspund si la Pretul Corect – am lipsit o luna fara mult internet – deci zici tu
    Pretul corect are o formula unica platita de un cumparator/chirias pentru un produs imobiliar, indiferent de pretentiile unui proprietar. Cei care ofera ceva la vanzare/inchiriere au dreptul sa ceara oricat. In functie de dorinta lor de a vinde, cu cat presiunea de lichidizare a unei proprietati este mai mare, cu atat se apropie de pretul corect (??? daca face profit este bun daca Este suma dispusa a fi pnu este PROST/PIERDERE) Potentialii clienti asteapta ??CE?? – si CAT, ca s-ar putea sa astepte ani buni pana scad piata) Timpul a lucrat in favoarea lor si nimic nu ii obliga sa ia o decizie rapida pana nu gasesc imobilul dorit, la pretul corect. Cine vrea sa vanda/inchirieze un imobil poate incheia o tranzactie numai daca gaseste un client. Investitorii imobiliari platesc in prezent numai daca fac o afacere profitabila sau utila pentru interesul lor ???? ( ar fi culmea sa fie altefel…donatie catre cumparator sau chirias??) Ciclicitatea economica este garantia faptului ca roata imobiliara se invarte mereu. Pretul corect este doar (re)­sursa continuitatii si a evolutiei imobiliare ?? pentru cine este corect – ca el nu poate fi corect pentru TOTI deci concluzia este:
    Pretul corect are o formula unica. Este suma dispusa a fi platita de un cumparator/chirias pentru un produs imobiliar, indiferent de pretentiile unui proprietar. Cei care ofera ceva la vanzare/inchiriere au dreptul sa ceara oricat. In functie de dorinta lor de a vinde, cu cat presiunea de lichidizare a unei proprietati este mai mare, cu atat se apropie de pretul corect. Potentialii clienti asteapta. Timpul a lucrat in favoarea lor si nimic nu ii obliga sa ia o decizie rapida pana nu gasesc imobilul dorit, la pretul corect. Cine vrea sa vanda/inchirieze un imobil poate incheia o tranzactie numai daca gaseste un client. Investitorii imobiliari platesc in prezent numai daca fac o afacere profitabila sau utila pentru interesul lor. Ciclicitatea economica este garantia faptului ca roata imobiliara se invarte mereu. Pretul corect este doar: Pretul corect are o formula unica. Este suma dispusa a fi platita de un cumparator/chirias pentru un produs imobiliar, indiferent de pretentiile unui proprietar. Cei care ofera ceva la vanzare/inchiriere au dreptul sa ceara oricat. In functie de dorinta lor de a vinde, cu cat presiunea de lichidizare a unei proprietati este mai mare, cu atat se apropie de pretul corect. Potentialii clienti asteapta. Timpul a lucrat in favoarea lor si nimic nu ii obliga sa ia o decizie rapida pana nu gasesc imobilul dorit, la pretul corect. Cine vrea sa vanda/inchirieze un imobil poate incheia o tranzactie numai daca gaseste un client. Investitorii imobiliari platesc in prezent numai daca fac o afacere profitabila sau utila pentru interesul lor. Ciclicitatea economica este garantia faptului ca roata imobiliara se invarte mereu. Pretul corect este doar: plata obtinuta pentru un produs… ATAT iar in componenta lui de corectitudine trebuie sa aiba si un profit pentru vanzator altfel are PIERDERE si nu mai este corect pentru unul din participanti.. FINAL

  11. Ion Pribeagu
    27 mai 2012

    Apropo – eu inca astept apartamentele de 10 mii cele preconizate de tavan fals. .. dar acum ca acrescut euro… au mai crescut si preturile pentru romani ca doar cumpara cu bani facuti in romania iar ceilalti de afara deja au cumparat si acum mai sunt foate putini care mai revin si cumpara… exceptie facand investitorii de toate felurile..cu CASHcavalul in buzunar si fara ajutorul? bancilor

  12. Ion Pribeagu
    27 mai 2012

    Sandu a mai facut si Casa Fotbalului/FRF si sa stiti ca peste tot in lume afacerile cu BUGETARII sunt cele mai profitabile ca doar nu dau din buzunarul lor ci din al NOSTRU… asa ca nu va mai agitati si nici Pro(St)Sport sau media/TV are 100% dreptate dar daca iese fum acolo a fost si foc…oricum ma bucur ca orasul lui bucur nu mai castiga AUTOMAT campionatul… patronii nu mai sunt santajabili de catre ministere si guvernanti… aia a fost si inca mai este murdaria romaneasca…dosarele

  13. Ion Pribeagu
    27 mai 2012

    Intrebare – Ce este o vila, ce este o CASA ca eu am probleme cu vizualizarea LOR
    Eu credeam ca VILA este o constructie cu un minim de …. peste o casa..
    HOUSE este o CASA pe care o poate avea oricine munceste..50-300 mp …atat
    dar la TNI vad ????Vile la preţ de apartament cu trei camere. În unele cazuri, chiar şi apartamentele cu două camere au preţurile mai mari decât ale caselor. De fapt, cel mai mic preţ din expoziţie este nu pentru o garsonieră, ca de obicei, ci pentru o vilă. Aceasta este situată în Poiana Câmpina şi costă 17.000 euro, cu TVA inclus. Dar acesta este un caz excepţional. Cele mai des întâlnite preţuri pentru case şi vile variază între 70.000 şi 80.000 euro.

    Un exemplu elocvent în acest sens vine de la Ozone Homes, care aduce pe piaţă vile ecologice cu preţuri care pornesc de la 71.000 euro. Este vorba despre o casă cu living, două dormitoare şi două băi, o suprafaţă de 100 mp şi care promite proprietarilor o reducere a cheltuielilor cu întreţinerea cu până la 50%, datorită tehnologiilor folosite.

    O ofertă similară ca preţ vine de la Hystria Residence. Complexul este situat tot în nordul oraşului, iar preţurile pornesc de la 73.500 euro cu TVA inclus. şi mai departe de oraş dar în aceeaşi direcţie, în complexul Cosmopolis, o vilă de 96 mp se vinde la preţul de 76.000 euro + TVA 5%.

  14. Popescu
    27 mai 2012

    Totusi, Nasu’ e om integru, degeaba ziceti voi. Ia uite ce zice aici, daca vreunul misca in front si da in vileag vreun blat, va suporta consecintele. Adica nu cei care au facut blatul vor suporta consecintele, ci cei care dau in vileag. Omerta care va sa zica (unde am mai auzit eu de legea asta??)

    Neaparat trebuie clonat, mai rar asa om. Mare caracter..

    http://www.prosport.ro/fotbal-intern/liga-1/nasu-speriat-de-mafia-umbrelor-daca-povestesti-dupa-4-ani-de-un-blat-nu-ai-ce-cauta-in-fotbal-mesajul-pentru-cei-care-vor-sa-vobeasca-sa-nu-ne-intoarcem-impotriva-lor-9674651

  15. Mielu Nebunu'
    27 mai 2012

    @ Pribeagu, la post #11

    N-as vrea sa fiu invinuit de recalama mascata, dar am fost acum o luna la un targ imobiliar unde am vazut garsoniere de 22 k si apartamente de 2 cam la 32-35 k. Imobile noi, 2011-2012.

    Nu cred ca vor apare apartamente la 10 k, cum zice tavan fals, el are razboiul lui , interior si exterior cu imobiliarele…

    Parerea mea este ca undeva pe la 23-25 k, la aprtamentele de 2 cam si 16-17 k la garsoniere preturile se vor plafona pentru vreo 10-12 ani….. Si spun asta deoarece am citit un articol de curand in care se zice ca suma medie alocata la Prima Casa a scazut de la 41,2 k la 37,6 k in numai 8 luni de zile. Deci, cadere de 10% in 8 luni.

    Credeti ca va fi greu pentru piata imobiliara sa cada 20% dupa alegerei? Eu cred ca nu…..

    Dupa care…..alta bula…..alta prosteala!

  16. Popescu
    28 mai 2012

    Pribeagu, eu am o admiratie profunda pentru cei care dau estimari certe atat de pret cat si de perioada cu privire la piata imobiliara. Imi plac oamenii care au certitudini cu privire la lucruri incerte.

    Deci tu ai bagat pretul apartamentelor in 25,000 pentru urmatorii 12 ani. Chestia este sa se si poata construi in pretul asta, ca altfel, di undi asa minunatii, si vreme de 12 ani? Cine se va incumeta sa mai construiasca garsoniere, sa le vand ala 16,000 si sa mai scoata profit din asta? Cat sa fie profitul lui din 16,000? 1,000 euro?

    Pai cine dreacu isi bate capul sa CONSTRUIASCA pentru 1000 de euro? Ca mai bine se apuca de altceva, de bisnita de masini. Stiu eu un bisnitar de masini care scoate 2000-3000 euro la fiecare masina bisnitata, si vinde de rupe. Ca romanul e snob, suntem pe primele locuri la inmatriculari de masini in Europa, dar cand e vorba de o casa..nu stim cum sa facem sa o „estimam” la pret de bicicleta..

  17. Mielu Nebunu'
    28 mai 2012

    @ Popescu

    N-am certitudini despre lucruri incerte. Dar se poate aniticipa o evolutie. Eu nu dau vorbelor mele caracter dogmatic: sigur asa trebuie sa fie si nu altfel!

    As vrea insa sa iti amintesc ca, anul trecut , in momentul in care guvernul Boc a anuntat o crestere economica, dta imediat ai spus pe acest blog ca preturile imobiliare vor creste! Si n-a fost asa!

    In plus, pretul de 25 k pentru 2 camere si 17 k pentru o garsoniera se pot potrivi foarte bine si apartamentelor vechi, care inca au preturi foarte mari! Sunt de acord cu dta ca , pentru profit de 1 000 de euro, nimeni nu va mai construi nimic.

    Ar insemna , pentru dezvoltator ,un randament de sub 5%. Nimeni nu-si va asuma asa ceva! Statistic vorbind, abia in momentul acela imobiliarele vor afisa cu adevarat preturi de criza! Deocamdata, in imobiliare, inca se minte frumos!

  18. Popescu
    28 mai 2012

    Mielule, te-am confundat cu Pribeagu, dar nu conteaza.

    Nu-mi amintesc sa fi spus eu ca imobiliarele cresc. Am sustinut intotdeauna ca nu are importanta daca imobiliarele cresc sau scad, se pot face bani in ambele situatii.

    Pe mine personal nu ma intereseaza daca cresc sau scad, am de castigat si mi-am facut strategii pentru ambele situatii.

    Un investitor profesionist isi face scenarii si managementul riscului, nu pariaza pe o directie sau alta..

    Pariaza doar jucatorii de cazino, pocheristii, gamblerii, Dom’ Piturca pariaza – ca tot vorbim de fotbal..

  19. Mielu Nebunu'
    28 mai 2012

    @ Popescu

    1. Nu pot decat sa fiu onorat ca m-ai confundat cu Pribeagu.

    2. As putea sa jur ca ai zis ca imobiliarele cresc, atunci cand Boc a declarat ca suntem pe crestere.

    3. „se pot face bani si cand imobiliarele cresc si cand scad”. Jos palaria! Esti un smeker! Imi cer scuze public pentru toate atacurile din trecut. Mi-ai dovedit ca gandesti mult mai mult decat credeam eu, in orgoliul meu si in mandria mea! Asa este, ambele situatii au oportunitatile lor, trebuie numai sa ai ochii deschisi si sa gandesti!

  20. Popescu
    29 mai 2012

    Nu stiu daca se numeste ca sunt smeker, incerc sa actionez cu profesionalism si atitudine pozitiva, ceea ce ar trebui sa faca toata lumea, din imobiliar sau nu.

    Nu stiu ce am zis, eu am zis multe in contexte diferite. Imobiliarele mele cresc permanent de exemplu, pentru ca le adaug valoare permanent.

    Asta ar trebui sa faca toti cei care au de-a face cu imobiliarele, sa adauge valoare si sa vada oportunitatile acolo unde altii nu vad decat prabusiri de preturi.

  21. Ion Pribeagu
    29 mai 2012

    Fiindca suntem la fotbal HAI sa ne gandim cum ar fi cel mai bine pentru un fotbal si organizare de calitate dar si curatatul arbitrajului si nu in ultimul rand despre cresterea tinerilor viitori fotbalisti iar eu vad un sistem incepand cu FRF…
    1. FRF organizat pentru liga profesioniosta Liga A max. 18 echipe si B – 20/atat
    2. Presedintele ales pe max. 5 ani si schimbat daca apar nereguli (inclusiv angajatii)
    3. Presedintii cluburilor sa fie responsabili pentru echipele lor atat juridic si judiciar
    4. Cluburile profesioniste sa fie private si cu bonitate financiara
    5. Reprezentarea in organizatiile internationale bine stabilita si disciplinata intern.
    LPF/Liga profesionista de fotbal – Asociatia cluburilor profesioniste = 38 de echipe
    1. Liga este partener al fiecarui club de fotbal cu 10-20 %
    2. Presedintele ales anual dintre conducatorii cluburilor profesionist (onorific??)
    3. Conducerea (directorii departamentelor) LPF sa fie angajata platita de catre cluburi
    4. Statutul de ordine interioara respectat de catre toate cluburile (disciplinar)
    5. Jucatorii si angajatii echipelor sa respecte disciplina LPF/FRF
    Liga de fobal AMATOR – C/D campionate regionale/judetene/orasenesti a 16 echipe

    NB: Numele fiecarei ligi poate fi ales/schimbat etc (baza ramane aceasi)
    a)Sumele FRF cat si LPF sa fie impartite egal intre ele A>B procentual negociabil
    b)Promovarea din B in A primele 2 direct si jocuri locurile 3 cu 16 si 4 cu 15
    c)Situatia material/financiara a cluburilor sa fie garantata de conducatorii echipelor
    d)Promovarea din liga inferioara C prin cumpararea unui loc in liga profesionista sau a unui club din liga profesionista cu aprobarea majoritatii simple a LPF

    Liga Arbitrilor Profesionisti/LAP
    1.Conducator/Manager cu studii in drept (specialist)
    2.Director cu angajarea si pregatirea profesionala – arbitru international/specialist
    3.Comisia arbitrilor -3 persoane cu delegarea arbitrilor
    4.Arbitri – disciplina si profesionalitate inclusiv pedepsele sau suspendarea lor.
    5.Excluderea din arbitaj la toate nivelele in cazuri speciale

    Scolile/Academiile de fotbal sa primeasca din partea LPF/cluburile profesioniste 10% din pretul de vanzare al fotbalistilor proveniti dela echipele unde sunt angajati ca prestatori de servicii/jucatori de fotbal de fiecare data cand acel jucator este vandut si/sau 5% din salariul jucatorului atunci cand acesta sta la aceasi echipa mai mult de 5 ani la fiecare 4 ani… nogociabil

    Cam asa vad eu curatenia fotbalului romanesc si atept comentariile tuturor ca noi romanii ne pricepem la politica si fotbal – injurand pe toti participantii (atat jucatorii cat si organizatorii dar mai ales pe arbitri)

  22. Popescu
    29 mai 2012

    Dragos Dragoteanu, ca si concluzie, ai cam dat-o in bara cu articolul asta.

    asta ca sa ne pastram in termeni fotbalistici..

  23. Mielu Nebunu'
    29 mai 2012

    @ Dragoteanu

    Ca sa pastrez tonul fotbalistic al lui Popescu!

    Ai marcat din offside cu acest articol….

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *