Daca as afirma ca toate bancile care sufera au fost “violate” financiar, ani de-a randul, nu cred c-as gresi prea mult. Miscarea „Wall-street”, care tinde sa se extinda rapid la nivel mondial, a aparut in urma unui astfel de fenomen. In ultimile luni, fostul sef al FMI – Dominique Strauss Kahn – este cercetat in mai multe cazuri de viol si agresiune sexuala. Sa fie doar o trasatura de caracter sau si profesionala? Adica, ditamai omul, cu un statut colosal, prin mana caruia treceau sute de miliarde de dolari are astfel de apucaturi? Uite ca are! Viata privata a fostului sef al celui mai cunoscut si influent fond monetar din lume se reflecta si profesional. Acum se cerceteaza numai cazurile cu femeile care au avut curajul sa deschida gura. Cine stie cate au acelasi gen de remuscari si tac in continuare din lasitate sau alte conjuncturi? Daca asa trata femeile, de ce nu ar trata si bancile sau statele pe care FMI le imprumuta in acelasi mod?!
Un alt “violator” in serie din sistemul bancar este deja dovedit: Bernard Madoff. Bestia bancara a luat numai…150 de ani de puscarie. Fostul sef al bursei Nasdaq a furat… 65 miliarde de dolari! Frumusetea procedeului a fost data de faptul ca era vazut ca un Mesia printre fratii de breasla. Surpriza a fost ca victimele au fost alti bancheri si oamenii bogati, care in lacomia lor, i-au dat paralele pe mana cu toata increderea. Astfel, s-a tras teapa secolului! Aceasta este caracteristica “violului” in sistem bancar. Cand vrei sa i-o tragi unei banci, mergi pana la capat! Indiferent de consecinte sau victime! Bani sa iasa!
Numai o persoana care cunoaste putreziciunea din interiorul comertului cu bani poate sa premediteze o faradelege, fara scrupule. “Violatorul” bancar este de doua feluri: cel care „siluieste” banca din exterior si cel care lucreaza sub „fusta” sistemului. De-a lungul vremurilor, mai multi traderi de actiuni si-au facut de cap pe-ndelete, producand mici “orgii” financiare, cu materialul bancilor. Pana cand si-au dat seama fraierii ca au fost deturnate miliarde de euro “violul” era deja produs. Un angajat are totusi puteri limitate, chiar daca este presedinte de banca. Creditele mari neperformante pot avea in spate o spaga de 10% din valoarea lor. O data inceputa agresiunea bancara, “violul: se consuma cand s-a constatat ca din creditul respectiv nu se mai poate recupera nici macar 30%!
Clanurile care lucreaza in exteriorul bancilor coc adevarate perversiuni financiare. Evident, toate in folos propriu. Nu mai e un secret pentru nimeni ca, daca vrei sa conduci astazi sistemul bancar, la nivel regional sau continental, nu trebuie sa te expui public prea tare. “Violul” financiar-monetar se poate desfasura discret, in spatele usilor bine inchise. Recenta vizita in Romania a Vicontelui Etienne Davignon – seful Grupului Bilderberg – de care nu auzise nici dracu’ pana mai ieri, a demonstrat acest lucru. Insusi Guvernatorul BNR l-a primit cu covor rosu si onoruri bancare, cum nimeni nu a mai avut parte. Ce ziceti, Vicontele il stie pe Bernard Madoff? Dar pe Dominique Strauss Kahn? Eu sunt convins ca inainte toti participau la „seri dansante”, unde puneau la cale urmatoarele actiuni in grup. Pentru ca exista si “violul” bancar in grup, cu statut de lobby. O inginerie financiara se construieste intotdeauna piramidal. Cu grija, pas cu pas, pana in varf.
Astazi razboaiele nu se mai poarta cu armele, ci prin inrobire financiara. Poti sa indatorezi un popor pana-ti cade in genunchi si e in stare sa faca orice pentru tine. Se lasa si violat… cu drag, numai sa iasa la alegeri oamenii de incredere ai stapanilor banilor. Acesta este “violul” bancar cu iz politic, in forma continua. Sute de milioane de cetateni simpli din toate tarile, sufera acum datorita coruptiei financiare mondiale. Violurile de pe front au fost inlocuite cu un simplu clic de tastatura si bani virtuali.
Mafia bancara nu s-a nascut ieri si nu poate fi eradicata. Ea are membri fondatori, are o istorie in spate, detine adevaratul control al masei monetare. In astfel de scopuri s-a creat Fondul Monetar International, cluburile bancare, agentiile de rating si alte organisme „elitiste”, prin care “violul” bancilor se practica organizat, in forma neprotejata. Scopul este unic: “orgasmul” monetar si detinerea puterii prin dictatura economica.
Cert este ca omenirea se afla la o rascruce de timpuri. Filmul documentar „Inside job” a demonstrat inca odata ca goana dupa bani naste monstri. Prostia si lacomia bancherilor au condus omenirea spre o noua criza. Jocul cu banii omenirii pare scapat de sub control. Aparentele privind salvarea Greciei sunt praf in ochii publicului. Grecia e prea mica sa conteze atat de mult in noua conspiratie mondiala. Aici vorbim de munti de bani care, intre timp, s-au evaporat! Interlopii monetari s-au pus serios pe treaba. “Violul” bancar s-a declansat demult, iar acum tavalugul colosilor financiari se napusteste asupra bancilor. Cea mai mare dovada de santaj este amanarea unor decizii rapide, care ar ruina multe banci cu nume, la nivel mondial. Si daca nationalizarea marilor banci nu va mai fi posibila, atunci sa ne tinem bine. Oamenii simpli si-au dat seama ca economiile de-o viata le sunt periclitate.
Asa cum comunistii au cladit si venerat un sistem care s-a prabusit peste ei, umilind sistematic populatia prin infometare, asa se poate intampla si cu criza datoriilor suverane. Cand populatia nu va mai accepta sa fie siluita de niste nenorociti de pe Wall Street, camataria bancara va fi spulberata. Principiul dominoului functioneaza in tot sistemul financiar-bancar si omul de rand este ultima piesa din toata aceasta poveste. De fapt, el este adevarata si singura victima.
Ion Pribeagu
17 octombrie 2011Precizare – Madoff a furat pe o schema PONZI in marea majoritate de la membrii tribului sau si care sunt specializati in inginerii financiare din care mai fac parte si mai sus evidentiati kahn si alti membrii ai alesilor si protejatilor semiti. Uneori se mai ARD si intre ei caci in general ard global fara alegere si doar procentajul ne difera, procentaj care este masurat in fraier unitar.
Toate bancile care au cazut nu au pierdut banii LOR ci pe ai oamenilor…din bugetul
tarii respective iar injectiile de capital au fost COMANDATE catre SUPORTERII guvernului adica mai pe fata, clanului de guvernare.
In rest violul financiar va continua mai ales impotriva saracilor si credinciosilor ca smecherii se roaga direct in locuri secrete iar caderea acestui sistem nu mai este posibila ci doar reorganizarea institutiei in care cei multi pierd TOT si cei putini dar smecheri castiga inSUTIT, ca in capitalism…. adica atrag/sug capitalul.
funky
17 octombrie 2011stimabile, din momentul renuntarii la aur in anii 70 banii ar trebui sa reprezinte valoarea bunurilor si serviciilor din societate. bancile dau credite pe pina la 10 ori valoarea capitalului propriu + valoarea depozitului. asta inseamna ca daca s-au tepuit cu 20% din credite aduc bani de acasa ptr. 10%. ambele sunt teorie. acuma’ daca o banca mare din america avea sa zicem active ipotecare si le reevalua anul viitor in crestere cu 15% (sa zicem) atunci anul viitor teoretic putea creste masa monetara. si au facut asta 10-15 ani cit a durat bula. a speculat pina aproape a crapat. toti prostii de moda veche (vorbesc de bancheri) au fost inlocuiti de antreprenori cu bonusuri grase (pe termen scurt).aia au dat lovitura si cand a venit criza si-au dat bancile in judecata ptr. sute de milioane (platiti de cele mai multe ori de contribuabili). hai sa va zic ce ma enerveaza pe mine cel mai tare : peste tot sunt fonduri de pensii (aia care vin si pe la dvstr pe la usa sa va faceti pensie privata). ce credeti ca fac intr-o mare masura cu banii : speculeaza pe materii prime – petrol, gaze, metale, mancare. adica noi le dam banii la nesimtiti si ei se duc frumos is cresc pretul la petrol. noi le dam 2 lei si ei ne iau 5 din specula. sau si mai frumos cumpara bonuri de trezorerie ale statelor solvabile : grecia, italia, spania. da franta credeti ca e solvabila (va spun eu ca e in faliment da e prea mare sa cada)? da SUA ? am vazut si eu inside job (desi stiam cam cum sta treaba oricum). pai noi suntem copii de tzitza la coruptie pe langa astia. apropo : stiti in ce barci se da dl shroder fostul cancelar (mare prieten al rusiei si mare cumparator de gaze) – la gazprom, da tony blair – e bagat cu unii care au afaceri in irak, de GWBush stie toata lumea. partea cea mai tare e ca toti bagabontzii astia dupa ce au facut purcoaie de bani (n-o spun cu invidie ca am tooooot ce-mi doresc) acu au o mareee problema – n-au ce face cu ei. acu 2 ani i-au bagat in nestire in : materii prime (care au cazut), bursa – cazuta, aur – supra supra evaluat, franc elvetian (nu-i mai lasa elvetienii). valoarea imobilelor continua sa scada. poate acu’ toti marii actionari pe la multinationale vor incepe sa inteleaga ca presiunea de stramutare a productiei in china isi arata roadele. chinezii nu cumpara , clasa mijlocie in restul lumii scade si fara putere de cumparare n-ai cum sa ai crestere sustenabila. dupa parerea mea faza asta a crizei e datorata in principal speculei pe materii prime si cresterii rapide a preturilor in intreaga lume.pur si simplu oamenii n-au bani sa consume peste un anumit nivel.
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@ funky
Atunci de unde cresc depozitele populatiei in Romania?
funky
17 octombrie 2011si inca ceva : banii nu mai au nici o legatura cu bunurile din societate. sunt un sistem separat un fel de economie paralela controlata doar de niste semizei care ii dirijeaza dupa cum doresc. sunt tot felul de cretini care au uitat originea banilor si bursei. toata nebunia asta globalizata, cu bani circulind peste noapte oriunde fara reguli atacind monede din diverse tari (si de multe ori omorand tari), specula fara limite pe mancare (orez si grau) – care ii lasa nemancati pe amaratii aia din africa doar ptr. un profit pe care de foarte multe ori grasii il pierd la mardoff sau la bursa. mi se pare ca toata planeta asta luato razna si ca nimeni nici macar nu incearca da puna faca reguli decente in lumea asta. pai acu 20 de ani numai 20% din alimente se tranzactionau de traderi. astazi 99% e controlat si vamuit de smekeri. obama a facut exact ceea ce i-a zis putin – marile sperante nasc marile deziluzii. n-a reglementat nimic din ceea ce putea e o sluga umila a wall streetului.
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@ funky
Orice tara are securistii ei!… In SUA sunt multe structuri secrete care nu sunt deloc afectate de criza, chiar se „joaca” cu tainele ei.
mihai
17 octombrie 2011Pt. Funky! OBAMA!!!! este ceam mai mare rusine a Americii. Sau poate invesrs. Din prostia Americii a iesit OBAMA! Dar ca el a fost si BUSH junior! Clasa politica Europeana este si mai proasta: ce spui de Merkel, Sarozy sau Berlusconi. De olandezi, finlandezi care si-au ales partide de extrema drapta ce sa mai spui.
Acesti politicieni au acceptat populismul si au crezut ca totul merge la infinit cu gargara!
A venit scadenta iar banii existeni nu vor fi decat hatie de sters la fund, dar nici pntru acest lucru nu sunt buni pentru ca au hartia tare!
Cine va avea agricultura si se va gestiona pe un plan local restrins va castiga. Treaba cu globalizarea e fumata.
Toti se vor intoarce la protectionism si nationalism economic!
Dupa mine Bretton – Woods se va desfiinta sau oricum se va readapta!
Popescu
18 octombrie 2011Fac cateva precizari cu privire la ce se afirma aici:
1. Dominique Strauss Kahn a fost gasit nevinovat in SUA, i-au fost retrase toate acuzatiile. Cu alte cuvinte, nu a fost viol ci dragoste la prima vedere..
Dupa parerea mea si din ce am mai citit, miroase a inscenare -doar nu crezi ca in apartamentul sefului FMI intra si alte cameriste decat agentii CIA..- cu scopul de a-l tranti pentru politica lui de promovare a euro in dauna dolarului. Baiatul asta avea ciuda pe dolar – un sentiment foarte periculos pentru americani, mai ales ca urma sa candideze si la presedintia Frantei.
2. Madoff nu a furat 65 mld dolari ci cateva sute de milioane (pe care i-a cheltuit ca sa duca o viata de lux). Restul au fost bani luati de la unii si dati la altii.
3. Grecia e mica, dar daca pica ii prinde pe multi cu pantalonii pe vine + efectul de domino care se creaza.
E ca si cand ai spune: ce daca pica piesa asta mica de domino, nu vezi ce mica e? Da, e MICA, dar ea cand pica loveste inca o piesa care loveste inca una pana cand se poate darama toata sandramaua aia MARE numita UE..
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@Popescu
Piesa mica nu e Grecia, piesele mici sunt „pionii” / oamenii. Ei sunt primii violati prin cresteri de comisioane bancare, mariri de rate, curs „imbunatatit”, marje de curs valutar, comisioane de supra-risc etc
Rares Manea
19 octombrie 2011„Gaina cu oua de aur”
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/dragoteanu-de-la-euroest-vrea-sa-vanda-clatite-si-cafea-turceasca-154904.html
……fara comentarii…va rog,….doar ganditi-va…..
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@ Cand eu am deschis prima parcare, toti au ras. Ca tine, acum! Cand au vazut ca-mi merge, unii au incercat sa faca ceva asmanator. Doar cativa au reusit, multi si-au rupt capul! Intre timp, eu am mai deschis 2 parcari care merg ca prima. Asa va fi si cu clatitele….”Doar ganditi-va…” Ai dreptate, R.M.
Ion Pribeagu
19 octombrie 2011#7 gaina cu oua – tonetele merg foarte bine mai ales in parcari, totul este sa faci ceva bun si putina educatie viitorilor cumparatori – este munca multa si de obicei sunt afaceri de familie (toneta apartine propietarului si tot el munceste ca altfel va fura si diminua calitatea produsului/serviciului) dar am rezerva mea cu cafeaua turceasca ce poate deveni foarte scumpa datorita muncii depuse si cred ca poate mai buna ar fi ceva tip la filtru cu nume exotic/ALADIN
Si eu vreau 1-2 tonete pe plaja, am locatie buna dar numai 2-3 luni pe an
si m-ar interesa pretul unei asemenea tonete.
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@ Ion Pribeagu
5.000 euro una noua!
funky
19 octombrie 2011@dragoteanu. succes la clatite si cafea.
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@funky
Merci. Afacerile mari incep cu vanzarea de lucruri mici. Chestia asta nu poti sa i-o spui romanului care vrea profit garantat, imediat/ a doua zi si cat mai mare!
Tavanulfals Blog
19 octombrie 2011@ Popescu
In articolul pe care l-ai publicat pe blogul tau in data de 12 octombrie, titlul are o problema. Te stiam doar analfabet pe langa abecedarul pietei imobiliare insa parca scriai bine romaneste.
Corect se scrie „dati-va copiii la germana” copiii cu 3 i copil – copii – copiii (cea din urma este forma corecta pentru substantivul articulat)
In aceste conditii, sper sa se indure Dragos de tine si sa te trimita in Franta la o specializare, sa inveti sa faci clatite. Sunt bune rau acele „crepes sucree” si nu trebuie sa stii sa scrii corect ca sa manuiesti tigaia. Mmmmm !
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@Tavanul fals
Esti singurul care a facut legatura cu tonetele din Paris, pe care incerc sa le copiez! Daca-ar stii tugulanii care ma jignesc pe blogul meu cat se castiga pe o toneta de genul ala si-ar taia venele de ciuda! In Bucuresti, o afacere de genul asta poate sa produca si …500 euro PROFIT/ZI/toneta, daca sunt in zona cu vad. Parerea mea!
Ion Pribeagu
20 octombrie 2011Rares/acum esti rau, omul incearca sa scoata un profit in plus din parcare si o alta optiune este inchirierea de alte servicii sau dezvoltarea de alte afaceri (apropo eu am vrut sa spun ca angajarea unui lucrator pe o toneta in Romania implica riscul scaderii calitatii serviciilor si chiar furtul=diminuarea profit) si asta ar aduce CASHcavalul zilnic necesar in aceste momente de acalmie imobiliara – nu uita firma lui necesita un cash flow consistent.
Funky-esti foarte la subiect si concis, banii actuali (hartie sau plastic) nu au nici-o acoperire ba chiar au ajuns foarte devalorizati datorita operatiunilor speculative inventate pentru momentul final cand moneda respectiva devine = curpapir si marii ingineri financiari sunt la adapostul investitiilor de productie, agricultura si servicii
Popescu, dominik nu a fost gasit nevinovat, avocatii au facut aranjamentele secrete si cazul se stinge iar kahn merge mai departe facand ce stie el cel mai bine si poate chiar ajunge presedinte in franta, nu mai ma mira nimic de cand cu obama si votantii care vor schimbarea cu promisiuni ca li se vor da ceva ce el nu are dar va lua de la bogati si se vor da tineretului, saracilor si alte categorii sociale dezavantajate (vezi asistatii sociali din america sau europa) asa cum la noi merge de 20 de ani si vom ajunge servitori in propria ograda.
Popescu
20 octombrie 2011Tavan Fals, ma bucur ca imi citesti blogul, chiar daca mai mult decat sa imi numeri i-urile nu reusesti sa interactionezi..
Nu vrei sa imi numeri si o-urile?
Ion Pribeagu
20 octombrie 2011Iata ce declara mugurel despre credite:Eu fac parte dintr-o generatie care a plecat cu familia de la lingura si cratita. Pleci de jos, nu iei credite, ca nu se dadeau si treptat, cu ajutorul parintilor, bunicilor ajungi sa faci ceva. In Europa anilor `50 modelul s-a schimbat si s-a pornit in viata cu de toate, dar cu credite. Modelul a disciplinat forta de munca. Creditul in valuta trebuie sa fie bine evaluat, riscul sa fie bagat in pret, iar clientului sa i se spuna ce alte riscuri il asteapta”, a afirmat Isarescu.
Deasemenea: Ne-returnarea creditelor inseamna insusirea prin furt mascat a unor bunuri, deci concluzia este: Violarea bancilor inseamna violarea altor creditori in a caror credite sunt incluse si riscurile de creditare care vor fi implementate foarte curand si care sunt incluse de foarte mult timp in america si acum in europa.
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@Ion Pribeagu
Corect ce a spus si Isarescu si comentariul tau.
Dragos Dragoteanu
20 octombrie 2011@Rares Manea
Cu „oameni de afaceri” ca tine sunt obisnuit…Ii intalnesc zi de zi, se uita la ce fac altii si mananca…….. Evident, le-ar placea din cand in cand sa puna-n gura si-o clatita, dar nu-si permit. Cafeaua o beau moca de la firmele pe care le schimba ca ciorapii. Esti un votant de incredere, R.M. Mai ai un an de asteptat si pui stampila din nou. Stai linistit pana atunci, criza va fi tot cu tine!
Dli
21 octombrie 2011M-am plictisit de voi sa jur de nu. Toti sunteti o apa si un pamant. Nu conteaza cine conduce tara, nu conteaza cine ce face la banca atata timp cat voi sunteti nesimtiti s imbecili, hoti, corupti si asa mai departe, va fi jale in tara asta. Pa la toti.
Mircea
21 octombrie 2011Dle Dragoteanu,
Am si eu o intrebare, detin un apartament de 3 camere in zona Piata Victoriei, bloc vechi din anii 60, peste drum e un bloc de birouri nou construit. Urmeaza sa ma mut in alta locatie, la curte, si nu stiu ce sa fac cu acest apartament, sa il vand sau sa il inchiriez in asteptarea unor vremuri mai bune?
Zona e foarte buna, la cativa pasi de sediu Guvern, si in continua dezvoltare, se contruiesc continuu noi blocuri de birouri..etc. Sunt intr-o mare dilema, as vrea sa stiu opinia dvstra. Apartamentul e luat cu credit, deci platesc lunar rate la el.
Dragos Dragoteanu
23 octombrie 2011@ Mircea
Merci pentru intrebare! Raspuns:
1. Daca veti gasi un cumparator care sa plateasca 1 euro peste valoarea creditului, vindeti-l!
In cazul in care nu puteti sa-l vindeti, in maximum 3 luni, peste valoarea creditului (atentie!, plus toate cheltuielile aferente – impozit vanzare, comision rambursare credit, eventualul comision agentie imobiliara, impozitul la zi pe proprietate, plata cheltuieli intretinere la zi etc.) este clar ca banca v-a dat un imprumut mai mare decat valoarea reala actuala a apartamentului dvs. Este deja problema ei, poate fi pierderea ei!…
2. Daca veti gasi un chirias serios care va ofera minimum 150 euro peste rata lunara, inchiriati-l!
De ce 150 euro in plus? Din 450 euro, platiti 72 euro impozit lunar la ANAF. Ramaneti in mana cu 378 euro/luna. La suma asta trebuie sa luati in calcul urmatorii factori de risc: cresterea Euribor, lunile in care apartamentul va sta neinchiriat pana gasiti un chirias sau alte luni daca pleaca si pana apare altul, neplata intretinerii de catre chirias, marirea impozitului pe chirii de catre stat, inflatia anuala, degradarea apartamentului si costurile privind o eventuala cosmetizare si aducere la stadiul initial, dupa finalizarea contractului cu chiriasul etc.) Personal, nu cred ca va raman peste 250/luna, in medie pe an, daca-l inchiriati!
3. Daca nu gasiti niciuna din variantele de mai sus, lasati-l bancii! Suna urat? Nu conteaza, e pierderea ei! Dvs. castigati! Blocul, chiar daca e ultracentral, este deja „expirat”- are peste…50 de anisori!-, sunt convins ca partile comune nu miros a parfum, degradarea continua an de an si sunt sanse minuscule ca in urmatorul cincinal sa creasca valoarea apartamentului dvs.
4. Daca chiar vreti sa pastrati apartamentul mai exista o varianta „exotica”! Dupa ce banca se vede cu el in portofoliu, va incerca sa-l vanda. Evident, daca dvs. nu ati reusit pentru un pret echivalent cu valoarea creditului nici ea nu prea are sanse sa-l vanda! Participati la licitatia care se va organiza la executarea silita de catre banca si va cumparati propriul apartament cu minimum 25% mai putin. E si asta o varianta de luat in calcul, daca faceti rost sau aveti alte lichiditati!
Daca raspunsul meu va satisface, va doresc succes! Oricum, va asigur ca „talibanii” mei de pe blog au macar 100 de variante mai bune! Personal, v-am dat cateva optiuni pe care eu le-as pune in aplicare, daca as fi in situatia dvs.
Toate cele bune!
Rares Manea
21 octombrie 2011@Dragoteanu
„…..le-ar placea din cand in cand sa puna-n gura si-o clatita, dar nu-si permit…”
Pai….faci tu rost de finantare ca sa le vinzi …….un protocol cu vreo banca, ceva..
Sper sa nu patesti ca si cu parcarea. Clatitele nu sunt o „caciula” asa de mare pentru tine.
Daca iei tu una din tonete promit ca vin in fiecare zi sa-ti fac consumatie. Imi parchez masina in parcarea aia de 5 meleoane si halesc o clatita cu cafea.
Iti las si bacsis ….daca-mi dai mai multe servetele.
Mielu Nebunu'
24 octombrie 2011Nu mai radeti de itineranti in domeniul afacerilor!
Luati peste picior tonete si alte de-astea….uitand ca mari afaceristi din ziua de azi si-au inceput afacerile cu celebrele buticuri de la inceputul anilor ’90!
Stiu pe cineva care a inceput de la o masa, un scaun si o relatie pe cuvant de onoare cu un distribuitor de presa. Azi e milionar in euro, dar nu voi spune numele lui.
Alt exemplu, mult mai celebru : Warren Bufett a intrat pe piata financiara cu vreo 30 si ceva de dolari (si aceia imprumutati…) si acum e cotat cu o avere de cateva zeci de miliarde.
Radeti pentru ca va e cu neputinta sa pricepeti si sa ganditi superior.
Cum ar zice Dragoteanu, radeti pentru ca va e cu neputinta sa va p***i contra vantului….
Mielu Nebunu'
24 octombrie 2011@ pacala, la post #20
Daca tu, in gandirea si logica ta, compari un apartament din anii ’60 cu terenul acela, scuza-ma……cred ca-ti trebuie un tratament pentru cresterea coeficientului de inteligenta….
Ce-are a face (pardon) cu prefectura????
Ion Pribeagu
24 octombrie 2011Nu sunt agent imobiliar dar parca ma trage din cauza cheltuielilor mici de inceput…
Violarea bancilor poate fi facuta de profesionisti sau politicienii care controleaza aceasta sectiune/departament si vorba aia multi incearca si/dar putini reusesc
Mircea, parca stiu ca l-ai luat dupa criza, cu foarte mic credit si sfatul meu este – inchirierea (alege chiriasul dupa bonitatea financiara si depozit acoperitor de cheltuieli viitoare) care va aduce un venit destul de bun comparat cu dobanzile de azi..3-5% dar daca ai nevoie de cashcaval pentro o alta investitie mai profitabila vinde ACUM chiar daca stai pe piata… 6 luni – exista un cumparator si pentru apt. TAU daca nu mai mult decat ai dat tu, atunci cel putin pentru acelasi pretz.
Rares Manea
24 octombrie 2011@Mielu 21
Acu’ io inteleg ca „imobiliarele nu sunt pentru oricine”. Se si vede tot acu’ …..in plina criza.
Dar nu oi vrea sa-mi spui ca nici „clatitele nu sunt pentru oricine”….
Marian Guzik
26 octombrie 2011Acum o luna si in RM au fost „violate” citeva banci de top, noroc de prim ministru … sa aprins ca nu le-a „violat” el .. si incearca acum sa le intoarca virginitatea inapoi…
Rares Manea
31 octombrie 2011@ Kman, Cornelius, Nicu, Dragos
“Stii ca daca Unicredit Bank vinde City Mall cu 20 milioane euro face profit? Daca intelegi chestiunea asta o sa intelegi foarte multe apoi. Castiga fix 16,5 milioane euro +/- cheltuielile cu deranjul.”
http://www.businesscover.ro/31-10-2011-s-a-vandut-city-mall-173-milioane-de-euro-de-la-103-milioane-de-euro-acum-cinci-ani/
S-a umplut Unicreditu’ de bani. S-au scos !
@Dragos
„@Rares Manea Tinere, am doua vesti pentru tine, un buna, una rea: 1. Nu ma pricep la zootehnie, chiar daca am facut facultatea respectiva, nu am profesat! 2. Uneori, in imobiliarele adevarate, chiar si sa vinzi in pierdere este un …castig! Tu nu poti sa pricepi asta. Acum, alege tu care e vestea buna si care aia rea. Pentru tine, evident!”
…in imobiliarele adevarate ….Sigur Dragos ! Se numesc afaceri bulgaresti. Dar lasa-le pe astea de o parte ca nu sunt pentru oricine. Zi cum stai cu ….clatitele
Ion Pribeagu
2 noiembrie 2011#28 Pana cand se termina banii inclusiv imprumuturile si intra in imposibilitate de plata….sau ACUM daca mai ai ceva de salvat, mutat totul acasa si lucrezi la mica ciupeala… sau la o alta agentie care inca merge…
Ion Pribeagu
2 noiembrie 2011Violeaza daca mai poti:Băncile vor solicita un avans de minimum 25% la creditele imobiliare în euro. Prima Casă scapă
Preturi practicate in sect 4 in acelasi bloc cu diferentele:
Apartament 3 camere tip A – 69.090 Euro
Apartament 3 camere tip B – 81.795 Euro
Apartament 1 camera tip C – 43.575 Euro
Apartament 3 camere tip D – 80.430 Euro
Apartament 3 camere tip E – 83.685 Euro
Apartament 3 camere tip F – 86.730 Euro
Apartament 2 camere tip G – 60.060 Euro
Apartament 3 camere tip H – 69.615 Euro
Apartament 1 camera tip I – 37.380 Euro
Apartament 2 camere tip J – 55.650 Euro
Apartament 2 camere tip K – 53.025 Euro
Apartament 1 camera tip L – 34.545 Euro
Apartament 2 camere tip M – 52.080 Euro
Apartament 2 camere tip N – 54.285 Euro
Apartament 3 camere tip O – 82.110 Euro
Apartament 2 camere tip P – 70.455 Euro
Apartament 2 camere tip R – 63.105 Euro
Apartament 3 camere tip S – 75.075 Euro
Apartament 2 camere tip T – 55.440 Euro
Apartament 2 camere tip U – 53.445 Euro
Apartament 2 camere tip V – 57.120 Euro
Popescu
4 noiembrie 2011Referitor la comentariile de la 15 cu privire la vanzare/pastrare apartament central, ma intreb Mircea, daca iti poate fi de ajutor ideea de a-l folosi in regim hotelier, avand in vedere locatia centrala. Adica, poti face din el o mica afacere, daca te ocupi un pic de chestiile administrative si marketing.
Vad ca preturile de inchiriere apartamente regim hotelier sunt peste 50 euro pe noapte la ap cu 3 camere centrale, ceea ce inseamna ca iti scoti cei 450 euro de care zice Dragos Dragoteanu in 9 nopti. Daca prinzi un strain care sta 1 luna, ti-ai scos chiria pe 3 luni. Iar daca reusesti sa il cuplezi cu inca 1, 2 apartamente, ale tale, sau ale unor prieteni, deja devine afacere ca faci economii la diversele cheltuieli administrative si de marketing.
Cat de eficienta poate fi astfel de idee, daca merita sa faci asta pentru un singur apartament, sau de la cate apartamente in sus merita sa o faci, iti poate raspunde Dragos Dragoteanu care cunoaste piata, eu doar iti dadeam o idee..
Mielu Nebunu'
4 noiembrie 2011@ Rares Manea
Imi pare rau ca raspund asa de tarziu dar nu prea am fost pe aici.
Nu zic „clatitele nu sunt pentru oricine”….zic „gandirea nu este pentru oricine”.
Mircea
7 noiembrie 2011Domnule Dragoteanu, multumesc pentru raspunsul oferit, merita putina dezbatere
1. Recomandarea vanzarii pentru lichidarea creditului imi spune intr-un fel ca nu aveti incredere ca stabilizarea economica si a pietei imobiliare se va realiza in urmatorii ani. Nu stiu daca reusesc sa il vand astfel incat sa acoper creditul, e posibil sa nu se vanda la acest pret, si atunci
2. Il inchiriez daca scot macar 150 euro peste rata la banca. Asta in mod cert pot sa va spun ca nu se poate realiza deorece rata bancara este suficient de mare. Si atunci, imi recomandati
3. Sa il las bancii. Nici asta nu se poate realiza, deoarece legile bancare din tara asta le permite bancilor ca daca nu isi recupereaza suma pe care ti-au imprumutata-o, in urma din executarii silite, sa vina si iti execute si alte bunuri ale tale. Ceea ce inseamna ca banca isi poate bate joc de toate bunurile tale pana cand isi recupereaza suma pe care o are de recuperat.
Si atunci, ramane ca si strategie
-sa il vand la cat pot obtine pe el, suportand din buzunar diferenta pana la restul de credit
-daca nu vand, sa inchiriez la chiria pietei, in asteptarea unor vremuri mai bune. Si aici merita mai multa discutie, oare aceste vremuri mai bune nu vor mai apare niciodata in tara asta?
In cazul inchirierii, singurul lucru care ma face sa ma simt neconfortabil, este posibila degradare a imobilului ca urmare a unui nedorit cutremur. Imobilul este intr-o stare foarte buna, foarte bine intretinut, asta apropo de ce spuneati referitor la mirosuri. Nu este genul acela de bloc, va spun, administratorii sunt foarte implicati, nici blocurile de la fantani nu arata asa de bine in interior. Blocul nu este cu bulina sau alte lucruri din astea.
Evident, riscul de cutremur se poate acoperi printr-o asigurare, dar oare asigurarea aia te despagubeste daca blocul nu se darama ci doar sufera crapaturi si alte probleme de structura, care vor avea ca efect scaderea valorii imobilului?
Si atunci raman tentat sa il vand, in ciuda faptului ca vad ca zona Pietii Victoria se dezvolta foarte mult, se contruiesc continuu noi cladiri de birouri, deci cererea de inchiriere trebuie sa fie sustinuta de noile joburi create in zona.
Multumesc si celorlalti domni care mi-au oferit recomandari si as vrea sa va intreb Domnule Dragoteanu ce parere aveti de recomandarea de inchiriere in regim hotelier, avand in vedere pozitionarea centrala a apartamentului, pe care a facut-o Dl Popescu, este de urmat sau nu?
Mircea
7 noiembrie 2011Domnule Popescu, va multumesc pentru sugestia facuta. M-am interesat si am inteles ca exista firme care intermediaza astfel de inchirieri in regim hotelier. Astfel, acele firme iti ofera clientul si se ocupa se de probleme adminstrative, tu pui la dispozitie apartamentul contra unui tarif pe noapte.
Sunt nerabdator sa vad ce imi spune si Domnul Dragoteanu referitor la problema asta, deoarece exista si dezavantaje, respectiv distrugerea imobilului, mobilierului este mult mai rapida etc, dar daca una peste alta este mai avantajos, atunci as merge si pe aceasta varianta.
Ion Pribeagu
8 noiembrie 2011Hello – ziceti ca bancile sunt rele… ca bankerii sunt hoti, dar vad aici comentarii ca sa lasi bunul si sa nu mai platesti etc… pai vedeti dece se va cere acea garantie de 25-40 % avans ca in acest caz de imposibilitate de plata, banca sa recupereze banii vanzand sub piata 15-30 %, deci protejeaza atat banii deponentilor cat si ai trezoreriei, asa au fost gandite imprumuturile de la inceputurile lor legale care veneau dupa cele ale camatarilor, incepatorii creditarilor din cele mai vechi timpuri – apropo camata este totalul sumelor adica dobanda perceputa la suma imprumutata care au diferite nume in limbajul fiecarei tari. Asadar draga Mircea daca ai frica de cutremur vinde-l sau macar pune-l pe piata cu pretul tau din care mai poti lasa/negocia, ia cat poti si fugi/investeste in voie buna si terenuri ca alea nu aduc venituri mari dar nici nu se darama iar daca ai si pofta de munca te hraneste tot anul …. cu de toate
Ion Pribeagu
8 noiembrie 2011Mircea, cat vrei pe apartament (aproximativ)… poate stim pe cineva…
Ion Pribeagu
9 noiembrie 2011Mircea, priveste la #24 si vezi preturi de apartamente noi… unde este al tau…. ca trebuie sa fii competitiv… sa poti vinde (nu uita, prima casa sunt mai ieftine) deci acum poti decide inchiriez, astept sau vand….
Ion Pribeagu
9 noiembrie 2011Iata ce spune/cere noua piata a dezvoltatorilor de noi locuinte rezidentiale –
Nu cred ca este /va fi o reducere a preţurilor, ci mai degrabă reducere a suprafeţelor locuinţelor. Nu poţi construi mai ieftin decât preţurile actuale. De fapt, preţul de construcţie de acum al unităţilor rezidenţiale este cel mai mic preţ pe metru pătrat la care se poate construi. Cheia este să fie construite noi locuinţe la costurile de acum, ceea ce oamenii îşi pot permite” dar unii inca mai asteapta apartamente cu 10,000 si pe ceasuescu sa le faca psd sa-l impuste si sa le dea gratis la noii votanti alegatori lui geoana/ponta si crin noua gaselnita pentru presedintele romanilor daca nu cumva intra in combinatie si VCt
Ion Pribeagu
10 noiembrie 2011Am ascultat pe timpuri o melodie, In Bucurestiul iubit… in 62 am fost in Cismigiu si mai apoi pe stadionul 23 august, mai tarziu la Inter-Continental, La Athene si alte locuri unde singura problema era militia si securitatea dar acum..? iata un citat:
Problema este muuuuuult mai grava. Am patit-o eu. Intr-o zona din spatele Universitatii, unde era o parcare cu plata, m-a dirijat o astfel de persoana. Nu am observat ca o roata din fata a masinii era pe o trecere de pietoni (care nush’ cui folosea, oricum acolo era masina langa masina, iar trecerea de pietoni mai mult de decor; persoana care m-a dirijat mi-a zis ca e ok). I-am dat bani iar cand m-am intors, surprizeeeeee: masinutza mea era saltata de hingheri. La doi metri de locul in care trebuia sa fie masina mea statea un taximetrist care se facea ca nu stie nimic dar care mai mai ca ma invita sa ma duca la locul de unde puteam sa-mi recuperez masina. In fine, am platit taxiul, mi-am recuperat masina (bineinteles, dupa ce am platit cele 5 milioane). Recapitulez: am platit boschetarului pentru locul de parcare pe care „mi l-a oferit”; am platit taxiul pana la locul de recuperare a masinii; am platit pentru recuperarea masinii. Sa fie invatatura de minte si pentru altii. Nu intrati decat in locurile de parcare pe care vi le ofera oamenii primariei, care au ecuson si vestimentatie specifica. NB Au ajuns ajuns cior ile la putere si sa-mi fie sila de Bucuresti. Howgh – de aceea este bine ca DD are o parcare privata.. cred NO Problem
Rares.D
10 noiembrie 2011@Ioane – spun si eu ceva, doar pentru ca sa nu te simti singur sau sa crezi ca vorbesti singur! Uite, eu prefer sa ma invart 15 minute dupa un loc de parcare OK, decat sa dau la ti gani vreun ban. Ca mine sunt o gramada de oameni. Nu stiu cum de ai cazut in plasa asta, trebuia sa o patesti ca sa te inveti minte.
Nu treba sa-ti fie sila de Bucuresti, nici chiar asa! Are si el bubele lui, dar sa nu generalizam, nu suntem la protv!
In alta ordine de idei, te-ai apucat de imobiliare? Ca si agent, vreau sa zic!
Popescu
10 noiembrie 2011Pribeagule, vezi, daca ai fi parcat la Dragoteanu in parcare nu te-ar fi ridicat nimeni, si ai fi avut parte si de o clatita..
Dar te-ar fi costat tot 5 mil per total..
Ion Pribeagu
11 noiembrie 2011Rares, tu stii ca sunt pro-roman, ma deranjeaza mafia politicienii-hoti-ciori si alte naparci puse pe furat, la drumul mare iar Bucurestiul si media devine ne-controlabil
Ce am zis este sper doar o intamplare, nu traiesc acolo, si nu ma supar ca vacarul..
si ma apuc din 2012, daca nu gasesc altceva mai dinamic… vara stau pe litoral.
Popescu, m-as fi dus, dar inca nu a pus rulota cu cafea turceasca si clatite … haha
deabia astept sa mi se aduca de niste fete pe rotile, sa sorb o cafea si sa mananc o clatita stand in masina …. ca pe timpurile bune in california
Rares.D
11 noiembrie 2011@ all – am strans si eu vreo 20.000 euro, ce as putea face cu ei?
Sa-mi iau vreo 10 ha de pamant (cochetez cu ideea de agricultura ecologica), sa caut un teren pentru o casa, sa cumpar o casa la tara la vreo 30-40-50 km de Bucuresti, sa-i pun la banca, sa achit parte din creditul de 50.000 de pe apartament, sa-mi iau o masina…voi ce spuneti?
Popescu
11 noiembrie 2011Rares, raspunsul la intrebarea ta este DA.
Inainte sa ti-i pui in banca, citeste ultimul post de pe blogul meu..
http://blogulluipopescu.blogspot.com/2011/11/sunt-mai-linistit-decat-daca-as-fi-avut.html
Inainte sa iti cumperi masina, citeste Ghidul personal de investitii:
http://blogulluipopescu.blogspot.com/p/ghid-personal-de-investitii.html
Cornel Balan
11 noiembrie 2011Achita din credit sau… NU! 🙂
Depinde cat de „violator” esti! Daca e sa te EXECUTE te executa la fel si pt 50.000 si pt 30.000 🙂
Cumpara 10 ha de agricol bun, compact!
Ion Pribeagu
11 noiembrie 2011#37 Ce sa faci – Deci daca ai o morisca de facut bani pentru plata apartamentului investeste in ? o garsoniera si inchiriata (probabil si un credit de 10,000/10 ani cu 6%) aduce un venit/150 pe luna/1800 pe an din care 1200 plati creditul la banca castigi/ramane 600 pe an/50 pe luna (investitie risk mic)
8 HA agricol raman 4000 pentru exploatare – Daca nu te pricepi ca si mine..???
3 tonete de cafea/clatite (sau alta morisca de facut cash si 5000 cash de pornire business 100 x 3 =300 euro pe zi = profit net min.1500-2500 pe luna trebuie sa fii calare pe situatie…in primul an se plateste investitia si din al doilea an reinvestesti +1 toneta pe an si faci si imobiliare… ( daca nu vrei tonete, atunci vending machines=automate de cafea, sucuri si ape, snakuri, inghetata etc) dar asta numai daca esti tanar cu putere si dragoste de (multa) munca altfel… stai cu ei la banca cu dobanda aferenta sau camata….daca ai relatii locale..
Ion Pribeagu
12 noiembrie 2011#35 dar cat este frate parcarea pe ora – banuiesc 5-10 lei pe ora si cafea+clatita inca
10 lei deci 2-3 ore 40 lei (10 euro) ceva normal peste tot in lume, hai 15 euro A/locatie
60-75 lei maximum deci oricum este mai ieftin decat blocarea si/sau recuperarea
Un alt lucru care ma mira aici in tara este ca toata lumea este impotriva micului intreprinzator si kiss ass la maharii fsnisti ex/ccalpcr/seco si lichelele de cartier sau centrale dar micul antreprenor care munceste de dimineata pana seara este vazut ca marele evazionist fiscal atacat in media si de garda financiara si aratat cu degetul de catre populatie iar vantul si multi parlamentari au imunitate sau o cumpara – oare sa avem noi aceasta deficienta in ADN si boala cu capra vecinului sa devina molima.
O alta observatie – Cine se misca si vrea, face bani si acum, cine asteapta sa treaca criza va avea o mare surpriza – pentru el ramane in continuare.
Ion Pribeagu
12 noiembrie 2011Mircea – asta este cel pe care l-ai cumparat recent sau cel pe care l-ai avut si comenteaza cazul vanzarii prin sa fara agent si ce oferte ai avut – ar fi interesant sa urmarim live real estate cu un bloger care era impotriva UNOR agentilor imobiliari ca stiu sau ai zis ca ai cumparat cu ajutorul unui agent imobiliar BUN.
Rares.D
14 noiembrie 2011@all – cum o dau cum o invart, prea multe cu 20.000 de euro nu poti face!
Dintr-un milion de euro faci usor doua milioane, dar din 20.000 sa faci 40.000…imposibil.
Popescu
14 noiembrie 2011Rares D 🙂 imi aduci aminte de bancul ala cu managerul care vroia sa isi angajeze secretara, si cheama la interviu vreo 100 de aplicante, care cu masteruri care cu facultati, si pana la urma..tot pe aia t.a.t e mari o angajeaza…
Asa si tu, ai cerut pareri, ce sa faci cu 20k, s-au chinuit oamenii sa te lamureasca, cum sa cheltuiesti, in ce sa investesti, iar tu.., tot la concluzia ta ai ajuns..
Rares.D
14 noiembrie 2011@all- Popescu are dreptate, am fost un magar! Imi cer scuze si multumesc pe bune celor care si-au rupt din timpul lor sa-mi raspunda!
Stiti care e faza, as vrea sa si investesc si am si cheltuieli de facut! De ex., masina e musai, no sa ma pot descurca fara ea!
Creditul e credit.
As vrea sa mai apuc sa traiesc si la o casa la curte, nu numa’ la bloc!
Samd. De aici concluzia mea amara!
Ion Pribeagu
14 noiembrie 2011Rares – vrei sa stai la curte?? versus apartament – Din proprie experienta te sfatuiesc:
Daca esti familist (25-45 ani) cu 1-3 copii si locuinta este la 20-30 minute de serviciu casa este cea mai buna alegere
Daca stai in apartament singur sau cu sotia si nu este platit/ai rate si serviciul in localitate atunci aceasta este o buna alegere si poti cumpara un lot 3-500 m intr-un sat si construiesti o dasha/casuta de vacanta-weekenduri si vei beneficia de ambele
Daca esti pensionar – la bloc prima alegere dar ai cheltuieli mari, la casa a doua alegere (cheltuieli mai mici si munca mai multa)
mircea2
19 noiembrie 2011este vorba de alt mircea, dle. pribeagu. 🙂 eu am terminat cu piata imobiliara de indata ce am achizitionat apartamentul dorit. acum intru doar sa citesc dezbaterile. apropo de piata imobiliara si agentii imobiliari, sunt uimit de agentul care m-a ajutat pe mine sa iau apartamentul. l-am rugat sa imi ajute niste prieteni pentru vanzare respectiv cumparare apartament. omul a vandut toate apartamentele scoase de prietenii mei in mai putin de 2 saptamani si la pret peste piata. 2 si-au luat deja alt apartament tot prin el. se pare ca criza nu afecteaza pe toata lumea. si ca sa va dau un exemplu, ultimul apartament proprietarul se gandea sa obtina 100.000. e vorba de 4 camere brancoveanu. a luat in 10 zile 108.000. nu ma intrebati cum, pt ca nu stiu.a adus cumparatorul, acestuia i-a placut si aia a fost. comision de la vanzator? fix 1.000 euro. deja in cercul meu de prieteni toata lumea stie ca daca are ceva de vandut sau cumparat are la cine sa apeleze. tare nu?
Chivu
20 noiembrie 2011Bancile tot timpul fura.. lasati prostiile
Ion Pribeagu
21 noiembrie 2011#47 Nu fura – DAM noi cu „mare placere” ca nu avem incotro – cersim bani si apoi dam de 3 ori mai multi
Ion Pribeagu
22 noiembrie 2011Mircea2, ma bucur ca esti multumit de faptul ca ai luat decizia de a cumpara apartamentul care ti-a placut si dupa cum vezi pretul nu ar mai fi scazut… ba chiar ai fi pierdut sansa sa cumperi ceva ce ti-a placut asteptand sa vina ieftinirea… iar faptul ca unii agenti stiu sa-si faca meseria nu ma surprinde, ba chiar am spus ca aceasta criza separa bobul de neghina…
Rares, am vazut la tv ca apartamentele lui Negoita se vand de catre fisc cu/incepe de la 14000 (cred o garsoniera) vrei sa te interesezi daca este adevarat, si poate ar fi o buna investitie/as vrea si eu una 14-20 mii se merita in Bucuresti dar unde??
Rares.D
22 noiembrie 2011E complicata treaba asta cu executarea silita. Ma pot pune eu cu negoita, daca vrea muschiul lui sa conteste executari, licitatii etc?
Locatia apartamentelor cred ca e prin glina pe undeva, nu stiu exact!