In istorie, s-a descoperit ca oameni de afaceri evrei au vandut arme arabilor. Arabii le-au folosit impotriva lor. Pe vremea razboiului dintre URSS si Afganistan, americanii au vandut arme afganilor, inclusiv prin intermediul lui Osama bin Laden. Acum, talibanii omoara americani pe oriunde ii prind si Osama este cel mai cautat terorist de pe planeta! Roata vietii se invarteste, nu?
In Romania, sistemul bancar reprezinta pentru bancherii straini paradisul pe pamant. Exista o dictatura bancara care ofera “oportunitati” populatiei bastinase prin credite de cateva ori mai scumpe decat in tarile lor. Ultima forma de manifestare a suprematiei in domeniu a fost anihiliarea/desfiintarea OUG 50/2010. Statul Roman si BNR garanteaza credite de miliarde de euro pe spatele poporului! In urmatorii cativa zeci de ani, debitorii vor munci aproape exclusiv pentru bancile straine, ca sa ramburseze banii imprumutati si dobanzile aferente. In acest fel, creditorii – bancile – se bucura de un tratament special, care le garanteaza un profit sigur, cu risc aproape zero.
Cine e in razboi cu cine? BNR cu bancile? Doamne fereste!… Bancile straine cu Statul? Exclus! Ia inchipuiti-va cateva secunde ca Statul ar fi dat credite romanilor prin bancile la care detine controlul ca actionar – CEC si Exim Bank, la o dobanda de Euribor + 2.5%, maximum 3 %? Ce credeti ca faceau bancile straine, in acest caz? Imi permit sa raspund tot eu! Ori trageau obloanele si plecau din Romania, ori ofereau dobanzi similare ca sa mai existe pe piata! Asa, printr-un efort minim, cu forta de munca autohtona, ieftina, bancile straine au impus regulile jocului in sistemul bancar, cu ajutorul neprecupetit al BNR-ului si al catorva politicieni de serviciu, din diverse partide aflate temporar la putere, prin rotatie.
Faptul ca, de 20 de ani avem acelasi Guvernator este elocvent. Nicaieri in lumea asta, un conducator de sistem bancar nu a rezistat atat! Mai longeviv in functie a fost doar Ceausescu! Cel mai interesant lucru mi se pare ca, in sondajele de opinie, atat BNR cat si tovarasul Mugurel Constantin Isarescu, se bucura de un procent ridicat de incredere, de invidiat chiar si de politicienii romani! Este un fenomen care merita studiat in detaliu. Evident, “specialistii” in macroeconomie vor spune ca un editorial ca acesta e o aberatie. Eu i-as intreba pe colectionarii de diplome si doctorate: cum au combatut ei efectele crizei in Romania si cum de nu reusesc sa gaseasca solutii de iesire din ea? Sa fie de vina masoneria, interesele personale, de grup, de partid sau cele internationale?
Toti cei care au luat credite au avut un motiv? Sa iei credit nu e intotdeauna o placere. Poate fi o necesitate, o forma de slabiciune pentru o dorinta de nestavilit sau o perceptie de oportunitate. Cand te vezi cu bunul achizitionat, bucuria este enorma. Cand incepi sa realizezi ca ai devenit sclavul bancii care ti-a oferit credit pentru urmatorii 20-30 de ani, incepi sa gandesti altfel. Daca observi ca, acelasi produs scade in valoare pe zi ce trece, deja perceptia asupra achizitiei devine negativa. Dupa ce te informezi mai mult afli ca, in alte tari, un credit similar are costuri de cateva ori mai mici. Asa ajungi sa te intrebi de ce in Romania nu se poate acelasi lucru? Cand apar probleme de rambursare a creditului, toata bucuria anterioara se transforma intr-un cosmar. De aici poate sa inceapa o revolta impotriva acestei dictaturi!
Criza bancara ar putea sa apara oricand in Romania. Ea nu va fi una obisnuita, ci una suprapusa. Daca favorurile BNR-ului si ale Statului pentru bancile straine nu vor mai putea fi sustinute de popor, de „talpa” tarii, de cei care nu mai pot rambursa dobanzile sfidatoare, bancile straine isi pot arata „coltii” si victimele vor arunca cu pietre in „binefacatori”. Sclavia financiar-bancara este cea mai eficienta forma de subjugare a unui popor! Cei care reglementeaza astazi sistemul bancar erau in aceleasi functii si in momentul falimentului Bancorex sau Bancoop.
In prezent, bancile straine iubesc BNR-ul, iar Guvernatorul e ingerul lor pazitor, aducator de profituri nesperate si nevisate! Asa erau si americanii cu afganii. Bancile straine folosesc Statul Roman pentru a-si atinge interesul. Asa procedau si americanii cu Osama bin Laden. Ungaria a dat tonul declansarii razboiului impotriva bancilor straine, dupa o pace artificiala, schimband radical strategia in relatia cu acestea.
Este o dovada clara ca nu poate exista o simbioza intre „calau” si „victima”!
popescu
11 aprilie 2011Unele aspecte punctate aici sunt adevarate. In realitate problema e mult mai complicata decat pare. Realitatea se vede altfel cand o privesti de la baza piramidei decat atunci cand o privesti din varful ei.
Daca presupunem prin absurd ca Dragos Dragoteanu ar fi numit maine Guvernator BNR, ar fi pus in fata unor probleme, informatii noi -la care nu ar avea acces ca muritor de rand- care il vor face sa priveasca realitatea bancara cu alti ochi.
Lucrurile sunt interconectate, nu poti spune ca gonesti bancile straine si de maine va curge lapte si miere. Nu. Va fi un dezastru in lant. Investitorii straini vor fugi de Romania ca de Afganistan. Vom fi downgradati. Ceea ce inseamna ca Statul va imprumuta bani la costuri mult mai mari. Ceea ce inseamna un nou iminent dezastru.
Statul sa imprumute populatia prin CEC la costuri mici? Pai de unde cand Statul insusi e imprumutator net, de unde sa aiba el atatia bani incat sa ofere bani ieftini ca sa isi cumpere tot tugulanul masina de import?
Cred ca problema care nu se intelege e ca Romania si-a asumat rolul de SLUGA la stapan bogat. Cand stapanului ii merge prost, si slugii ii merge prost. Invers nu e neaparat valabil..
popescu
11 aprilie 2011Prin acest articol se propune trecerea la lupta impotriva regimului strain inrobitor pentru romani. Cum?
In ce fel poate cetateanul de rand sa lupte, sa se opuna, sa protesteze?
Sau e doar un mesaj pentru politicieni?
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Popescu
Mesajul e pentru cine are un minim de creier sa priceapa ceva!
Popescu
11 aprilie 2011Eu propun sa organizam un protest ca la benzina: cei care au credite sa plateasca ratele doar in moneda de 10 bani..
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Popescu
O sa te miri maestre, dar ar lua orice monede, de orice marime. Si eu as face la fel!…
mihai
11 aprilie 2011Chiar daca D-l Dragoteanu nu imi place , pozitia dumnealui este destul de aproape de adevar. Domnul Isarescu este omologul ministrui Joseph Fouche. Atunci tarile erau sustinute de politie, astazi servicii secretete si banii (bacile) fac acelasi joc. Domnul Isarescu este o persoana care a trecut de barierele unor sisteme politice si de ce sa nu recunoastem prin educatia sa si-a creeat o aura de Mesia!
Voi transcrie o parte din CV dumnealui:
Constantin Mugurel Isărescu s-a născut la data de 1 august 1949 în orașul Drăgășani (județul Vâlcea). A absolvit în anul 1971 cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice din București.
După absolvirea facultății, a lucrat ca cercetător științific la Institutul de Economie Mondială din București pentru următorii 19 ani A luat contact cu țările cu economie de piață, participând la cursuri în Statele Unite. În anul 1989 a obținut titlul știițific de doctor în economie cu teza „Politici ale ratelor de schimb”.
După Revoluția din 1989, a lucrat la Ministerul Afacerilor Externe, apoi ca reprezentant comercial la Ambasada României din Statele Unite ale Americii, iar din septembrie 1990 a fost Guvernatorul Băncii Naționale a României. A preluat funcția de guvernator într-un moment în care toata rezerva valutară a BNR se dusese pe importuri.
Între anii 1990-1991, Mugur Isărescu a condus Comisia guvernamentală pentru identificarea și recuperarea fondurilor deturnate din patrimoniul statului de către N.Ceaușescu și colaboratorii săi, comisie înființată prin HG nr. 951 din 1990.
Eu am 36 ani dar imi aduc aminte foarte clar ca pentru a pleca din tara inainte de 1989 trebuia sa ai acordul securitatii statului.
Mai departe lucrurile erau oarecum lineare. Nu il acuz ca este fost securist. Din contra ,pot spune ca in anii 80 pentru a intra in comert exterior sau relatii externe trebuie sa fii foarte destept.
Problema e cum de un om destept a acceptat sa isi vanda tara pe 2 lei (vezi privatizarile bancillor sau falimentele acestora).
Mai mult cum de a acceptat sa aramburseze 1/2 din provizionele bancilor iar noi ne-am imprumutat la FMI.
Personal o vad ca o tradare.
Sper sa nu ajunga ca Fouche in exil!
Astazi cat inca nu e prea tarziu ar trebui sa muste din profitul bancilor in contextul continurii huzurului sau mai corect sa le aduca pe calea adevarata a finantarii economiei reale aducatoare de prosperitate.
Da banii astazi sunt scumpi iar in urmatorul deceniu vor fi pe an ce trece din ce in ce mai scumpi. Dar asta nu inseamna sa iti aduci poporul la rang de SCLAV modern (dator la banci).
Atunci s-ar vedea daca sunteti sau nu un LEADER.
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Mihai
Ma bucur ca nu va plac si totusi ma cititi. Multumesc! E un semn incurajator pentru mine.
Cat priveste „calitatea” de leader a tovarasului Isarescu, sa fim seriosi! Romania este inca o tara comunista pentru ca e condusa de 20 de ani de „leaderi” ca el.
Spandau Gigi
12 aprilie 2011D-le, vad ca plingeti de mila populatiei bastinase care „va munci aproape exclusiv pentru bancile straine, ca sa ramburseze banii imprumutati si dobanzile aferente.”
1. Va munci pentru casa lui, nu pentru banci.
2. O buna parte nu va munci, pentru ca romania e stat social, deci mai corect spus ar fi – va lua ajutor social si se va descurca cu furtisaguri ca sa ramburseze….
3. Cind furtul si evaziunea fiscala se vor injumatati, atunci vor scadea si dobinzile, alimentele, intretinerea si benzina se vor ieftini, etc.
4. Nu colectionarii de diplome si doctorate trebuie sa invinga criza, ci „oropsitii” pe care-i plingeti, prin flexibilitate, policalificare, ambitie, cinste, harnicie, bun-simt si cultura – exact ce lipseste majoritatii romanilor.
5. Sclavie, subjugare, calau, victima, etc. – ati fi facut o cariera frumoasa de propagandist in anii ’50; le-a dat cineva cu forta credite romanilor? Pai fudulia de a spune peste tot ca mi-am luat casa merita si 50 de ani de supra-indatorare. Pe aceasta fudulie se bazeaza intreaga piata imobiliara romaneasca. Miile de restantieri ar trebui sa dea acatiste pentru banci, care le acopera cu anii iresponsabilitatea, luind de la ceilalti prin comisioane, dobinzi mici la depozite, etc. In America milioane au fost executati silit cu politia, dar America nu e stat social; America nu ia de la cei care muncesc cinstit ca sa dea la lepre puturoase; apropo, parca dvs. ati dat exemplul de mai jos.
„……Cand jumatate din populatie vede ca poate sa nu munceasca, pentru ca cealalta jumatate va avea grija de ea si cand jumatatea care a muncit realizeaza ca nu are sens sa mai munceasca, pentru ca altii sunt beneficiarii muncii lor, atunci, prietene, acesta este sfarsitul oricarei natiuni.”
Va cam contraziceti, mi se pare….
6. Mult mai periculoasa decit „dictatura bancara” este dictatura lenei, inculturii, lipsei de bun-simt, mirlaniei, micilor, manelelor si a muntilor de gunoaie, a ajutorului social nemeritat, a tipetelor isterice in strada fara sa ai habar de nimic, a posturilor tv cu limbaj de stinga conduse de marii hoti si criminali ai natiei, a toapelor vedete, a pensionarilor si bugetarilor cu pensii si salarii nesimtite, a magistratilor fara onestitate si caracter, a sindicatelor, etc.
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Spandau Gigi
Comentariu dvs. e foarte interesant. Nu plang de mila nimanui, doar am expus ceea ce simt, vad si traiesc in propria tara.
Ion Pribeagu
12 aprilie 2011Domnilor
Va place sau NU am sa va spun ca de vina suntem NOI romanii si iata dece:
Romanii aveau prin anii 89 bani foarte multi la purtator/CASH din cauza fricii de a fi stiuti de politia economica iar atat inainte de revolutie cat si dupa ofereau LEI pe valuta la rate prostesti, aproape la fel ca rusii (aceleasi probleme) dar rusii nu puteau merge in vest ca NOI – cehii si alte popoare estice nu aveau aceleasi mari sume de bani dar lipsa de orice in tara noastra intrucat intrepeinderile de stat exportau atat inainte cat si dupa revolutie TOT ce se producea in Romania inclusiv mancarea. Atunci acesti idioti PCR-isti cu studii economice si doctoranzi au vazut pentru prima oara piata libera si atat politicieni cat si PARTIDELE infratite au devalizat bancile luand imprumuturi speciale in valuta si schimband la negru si iar cumparat valuata la oficial ( rata de schimb era 200-300% castig pe loc) pana in 1996 cand s-a liberalizat dar deja leul era intro boala mortala/muribund – eu am fost si sunt surprins ca acest Mugur Isarescu a tinut in frau banii in ultimii 8-9 ani mai ales dupa taierea celor 4/zerouri caci in 2002 erau 41000 lei la euro si 34000 pe dolar acum este aproape la fel doar ca dolarul a scazut fata de euro/dolar azi este 1.42 aproape si acum sa revin la bani si Bancile romanesti si straine – va sfatuiesc sa fugiti de bancile romanesti cu patroni romani ca draqul de tamaie si mai ales de institutiile financiare neose/romanesti care va vor lasa in k.rul gol si dispare asa cum au facut cu toate bancile iar cele straine de bine de rau tin la valoare banilor proprietate personala iar daca gasiti ceva ilegal puteti actiona in judecata atat in romania cat si in tarile unde actioneaza, si ma repet – invatati manuirea BANULUI, ce este el si ce valoare are, de unde o IA acea valoare si dece GUVERNUL are nevoie de bani si pentru cine si cu toate ca vad ca stiti ce ne asteapta nimeni nu are nici un sfat LOGIC si am sa incerc eu unul dar eu nu sunt ICONomist – eu doar am invatat sa economisesc in valuta forte sau/si inclusiv in LEI daca dobanda este atractiva si cumpar lucruri evaluate nu sentimental ci la valoarea intriseca – aia nu poate fi scazuta decat de alte „chilipirruri” adica furat sau mostenit (valoare cu risk) deci: NU folositi imprumuturi decat daca aduce un profit mai mare decat returnarea lui, nu folositi CREDITul daca aveti CASHcaval evitati bancile comerciale si folositi garantiile daca faceti imprumuturi cu/fara dobanda daca vreti sa ramaneti prieteni iar in final sa stiti ca totul este relativ inclusiv valorile banilor sau obiectelor, doar sanatatea conteaza.
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@ Ion Pribeagu
Nu toti romanii sunt de vina! Unii nu pot sa fie decat simpli spectatori.
Mielu Nebunu'
12 aprilie 2011Nu sperati niciodata intr-o inversare a situatiei in ceea ce priveste bancile din Romania.
Aici e sanul lui Avraam pentru ei, stati linistiti, nimeni nu va schimba nimic.
Sclavia si minciuna vor fi permanente…..
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Mielu
Eu tot mai sper ca se va schimba ceva. Nu imediat, dar intr-un timp nu foarte indepartat.
Popescu
12 aprilie 2011Dragos Dragoteanu> si daca pricep ce? Crezi ca romanii nu pricep? Pricep, si ce daca pricep? Asta nu inseamna ca si intreprind ceva sa schimbe lucrurile.
Omul de rand e mamaliga care nu explodeaza, politicianul roman e asa cum e, nu mai spun eu aici pentru ca se stie.
Credeam ca vrei sa dai un indemn la actiune, ceva ACTION ORIENTED, ce e de facut, nu de priceput. La priceput se pricepe toata lumea..
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Popescu
Lucrez la un astfel de proiect, anti-politic si bazat pe principiile care ar trebui sa guverneze o comunitate sanatoasa! Ai rabdare, Popescu, eu nu pierd timpul!…
Popescu
12 aprilie 2011S Gigi, 🙂 ce ma distrezi. Esti pe lungimea mea de unda, asta spun si eu, omul si-o face cu mana lui, nu-i baga nimeni credite pe gat.
In China, ca barbat, daca nu ai casa ta nu ai nici o sansa sa te insori. Asta explica in parte boomul imobiliar de acolo. Nici noi nu suntem foarte departe la cat de materialiste au ajuns femeile.
In concluzie, omul de rand e prost, fara educatie financiara, manipulabil, manipulat si deci iresponsabil financiar. De aici se trage concluzia ca CINEVA trebuie sa intervina pentru a nu permite ca cetateanul iresponsabil financiar sa fie manipulat.
Cine? In mod normal statul trebuie sa isi protejeze cetatenii-fraierii, dar nu o face suficient. Atunci ce e de facut?
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Popescu
La un moment dat, spuneai ca ca statul suntem noi! Tu unde esti, Popescu?
Tavanulfals Blog
12 aprilie 2011Cred ca problema cea mai mare e constituita de mass media. In afara de „Saptamana Financiara” si vreo 2-3 analisti economici, nu am vazut pe cineva sa ia atitudine si sa le explice oamenilor ce este de fapt programul „PRIMA CASA”
Cred ca tu, Dragos, esti singura exceptie din mediul real estate.
Observam cum se prostitueaza rand pe rand PROtv, REALITATEAtv cu interviuri „Radu Ghetea” in care Terente Regele Bancilor vede numai cresteri, reveniri si minime istorice…
Vedem cum aproape toate publicatiile citeaza elucubratiile celor de la Imobiliare Punct Ro, cu acel indice „fabricat” in baza anunturilor „BLIND ADVERTISING” publicate de parazitii societatii – agentii imobiliari…
Ceea ce se intampla la ora actuala nu are nicio legatura cu economia de piata. Protectionismul statului pentru mafia bancar-imobiliara este o speta mai joasa decat COMUNISMUL.
“…….. dacă preţul unei mărfi scade sub cheltuielile ei de producţie, capitalurile se vor retrage din producţia mărfii respective. Cu excepţia cazului în care o ramură industrială nu mai corespunde cerinţelor vremii şi deci trebuie să dispară, producţia mărfii respective, adică oferta ei, va scădea prin această fugă a capitalurilor pînă cînd ea va corespunde cererii….. “ Karl Marx
Tavanulfals Blog
12 aprilie 2011Si inca un comentariu :
Dragos, ai aici un cameleon biped care acum cateva luni, pe blogul meu sustinea EFERVESCENT avantajele programului PRIMA CASA…
Iata o mostra de meschinarie ordinara; sunt convins ca deja ii cunosti caracterul dar e bine sa afle si cititorii tai cam ce fel de personaj este.
Popescu On 16 ianuarie 2011 at 10:15 Permalink | Răspunde | Editare
Colapsatule: Guvernul Romaniei primeste sute de mailuri pe zi de la tineri care vor sa isi ia casa prin Prima Casa prin care roaga sa se aprobe mai repede, si sa se mareasca limita pentru a putea sa isi ia case decente, si nu garsoniere confort III in cartiere muncitoresti, asa cum doresti tu la toata lumea
Pana cand mononeuronalii astia nu vor disparea din real estate, din pacate imaginea voastra, a tutror va fi afectata…
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Tavanul Fals
Creierul tau e bun,dar ascuns in intuneric! Insist sa incerci sa dai la o parte tavanul fals si sa ne arati ce poti, in fata, bla lumina! Esti in stare? Vino cu ceva constructiv si vei gasi pe blogul meu cel mai mare sustinator posibil Asa este, 98 % din agentii imobiliari sunt niste scursuri ale societatii! ( poate au alte valori umane, dar sigur nu imobiliare!), Asa este, Popescu este un cameleon biped, nu ma asteptam sa fie patruped! Dar, tu, Tavanul Fals, ce esti? Te-ai intrebat vreodata sincer, ce esti tu? Stai in spatele unui tavan si arunci cu noroi pe unde apuci. Pacat de creierul tau ca e folosit doar in sens negativ! Mai gandeste-te!
Popescu
12 aprilie 2011Blog Fals> iarasi mizeria de pe blogul tau da pe afara pe alte bloguri. Iarasi vii pe blogul unui agent imobiliar, cei pe care ii faci stafilococi, streptococi si paraziti ai societatii?
Da, sustin ca Prima Casa are avantaje, si acum e o perioada buna de cumparat imobiliare. Nu orice si oricum, dar cine e baiat destept gaseste acum chilipiruri cu care nu se mai intalneste a doua oara in viata.
Ce poti sa intelegi tu insa care recunosti ca nu ai nici un pic de pregatire economica ca sa nu mai vorbim de educatie financiara..Chiar daca ai intelege, esti rau intentionat. Nivelul tau economic si intelectual se reduce la a publica anunturi false pe internet si a trimite mail la Guvern ca sa renunte la Prima Casa..
Popescu
12 aprilie 2011Dragos Dragoteanu, eu nu ma dezic de ce spun, dar fiecare lucru spus are sens in contextul in care e spus. Daca schimbi contextul se schimba si sensul si poti ajunge la contradictii de sens exprimate cu aceleasi cuvinte, sau invers.
STATUL SUNTEM NOI este un eufemism, prin care incercam sa subliniez ideea ca daca nu ne platim taxele si ne educam copii sa faca la fel, de fapt ne furam singuri caciula. Spuneam ca nu asta e modalitatea de protest in opinia mea. Ce se va intampla daca nimeni nu isi va mai plati taxele? Statul va intra in colaps, haos social, si vom umbla pe drumuri de pamant ca la 1800. Faptul ca banul public e administrat prost TREBUIE corectat. Aici trebuie umblat. Cum? Pai aici e discutia care merita avuta, in ce fel putem face NOI ca banul public sa fie mai bine administrat.
Din perspectiva prezentata mai sus, Statul suntem noi cu totii. Din perspectiva instrumentelor de interventie asupra pietei bancare, Statul e format din institutiile abilitate: BNR, Guvern, Parlament etc. NOI ceilalti suntem opinia publica,agenti economici, sau ce vrei tu..
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@POpescu
Eu vreau sa fiu..eu, tu vrei sa lucrezi in anumite contexte, preferabil cele favorabile. Nu e relevant, nici pozitiv, doar oportunist. Degeaba esti baiat destept daca nu-ti folosesti inteligenta decat in scop speculativ sau personal. E un fel de exprimare ascuns, ca si Tavanul Fals, cu care te asemeni foarte tare. din pacate!
GM
12 aprilie 2011Popescule, si pe aici ai ajuns cu mizeriile si minciunile tale?
Are dreptate TavanFals.
Pentru cei curiosi va rog intrati pe blogul TF sa-l vedeti la lucru pe cameleonicul de Popescu/Rares/DanS?/….
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@GM
Daca insisti ( insistati ) cu „peluza” pe blogul meu, va scot pe rand din „scena”!
Tavanulfals Blog
12 aprilie 2011@ Dragos
„Creier ascuns in intuneric” pare a fi o exprsie similara cu „inteligenta diabolica” dar nu ma astept la astfel de complimente 🙂 lasand gluma la o parte, am invatat de la maestrul Paleologu ca diabolic nu poate de fi decat PROSTUL…
Sa vin cu ceva constructiv ? Nu crezi ca cele cateva sute de tineri pe care i-am facut sa se razgandeasca si sa nu cada prada escrocilor, considera demersul meu ca fiind extrem de util ? Asa cum stii si tu foarte bine, nu poti multumi pe toata lumea dar eu nu mi-am propus sa multumesc tagma agentilor imobiliari pe care cineva trebuia sa o puna la punct…
Nu sunt onorat de discursul meu de tip „Vadim”. Dar din experienta ta de viata, de sef de SRL, de ROMAN, cunosti multi oameni care sa inteleaga sugestiile exprimate eufemistic ?
Sustii ca arunc cu mizerie… gresit ! Am condamnat niste trantori care nu au nimic in comun o „prestare de servicii”, niste indivizi care se AUTOIMPUN intre vanzator si cumparator.
Contrar parerii proaste pe care o ai tu despre mine, eu apreciez atitudinea ta REALISTA.
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Tavanul Fals
Tu si Popescu sunteti doua picaturi intr-un „ocean” imobiliar, care se ridica si se sparg cu valurile timpului, la mal. Nu vreti sa fiti mici ambarcatiuni / repere pozitive, fiecare luptand cu argumente pentru ideile in care crede? Eu asta fac, atat pe blog, cat si in profesie. Poate nu e mult, dar e mai mult decat sa ma pierd in nimicuri!
Cat priveste conflictul tau cu Popescu, te asigur ca nu aveti nevoie de mediator, doar de…Dragoteanu. El are dreptate pe segmentul pe care lucreaza _ speculatii cu loturi de terenuri luate pe nimic, parcelate si revandute, tu ai draptate cu „Prima Casa” si calitatea deplorabila a asa-zisilor agenti imobiliari. Unde e conflictul?
Dan
12 aprilie 2011simt o adiere de razvratire semipolitica in „imobiliare” 🙂 …
mult prea tirziu si oricum mai mult haotic acest sentiment decit ceva concis cu subiect si predicat
Dragos Dragoteanu
12 aprilie 2011@Dan
Afara ploua!…
Popescu
12 aprilie 2011Dragos Dragoteanu, e flatant sa ma compari pe mine cu Tavan Fals, a carui singura legatura cu imobiliarele e data de anunturile false pe care le publica pe net.. Si articolele pe care le citeste in ziare..Ce sa faca el constructiv in domeniu, ca nu are habar de imobiliare, de economie etc. Isi da si el cu parerea ca oricare, dupa ureche..
In plus, caracterizarea „speculatii cu loturi de terenuri luate pe nimic, parcelate si revandute” e atat de departe de adevar, ma surprinde ca tocmai tu, care esti cat de cat in piata, iti inchipui ca mai merge aceasta formula in vremurile astea..
doinas
12 aprilie 2011Poate Tavanul fals vrea sa mai intre si pe alte domenii. Nu de alta insa mai sunt si alte piete unde vanzarea cumpararea este la fel.
M-a intrebat cineva pe mine cand s-a marit pretul painii? Nu. S-a marit pur si simplu. Sunt libera sa nu cumpar daca nu-mi place pretul.
M-a intrebat cineva cand s-a marit pretul la cartofi, ceapa, benzina, etc.etc.etc? Nu. S-a marit pur si simplu desi banii sunt aceiasi sau poate chiar mai putin.
Cumpar daca vreau sau daca am bani. Daca nu sunt liber sa mor de foame.
Asta este piata si viata.
Este legea cererii si a ofertei. Cineva ofera ceva si altcineva cumpara acel ceva oferit.
Pretul este cel agreat. Nimeni nu baga mana in buzunar nimanui.
Agentiile nu au monopol. Insa nu pot presta servicii pe gratis.
Vad ca incepeti sa faceti un altfel de indice imobiliar.
Pot sa fac pariu ca o sa scoateti un 2 camere central la 25000 euro.
Explicati va rog cum veti reusi sa influentati piata cu acest indice.
Si pe mine daca m-ar intreba cineva cat sunt dispusa sa dau pe o paine as spune 20 de bani.
Si la ce mi-ar ajuta?
Da, in cazul in care cineva ar reusi sa construiasca o cladire de apartamente, central, de buna calitate, cu suprafete conform legii 114 , si le-ar vinde cu 25000 euro, atunci da, piata ar putea fi influentata.
Va ganditi sa construiti ceva de acest gen?
Nu cred ca a fost cineva obligat sa cumpere o casa daca nu a vrut.
Tavanulfals Blog
13 aprilie 2011@ Doinas
Stimate domn /doamna
Nu trebuie sa plecati de la premisa ca orice om de pe lumea asta intentioneaza sa manipuleze. Sunt si persoane constiente de functia curativa a adevarului. Va asigur ca pana acum, din datele pe care le-am strans, nu va rezulta un indice confirm caruia un apartament central valoreaza 25.000 de euro.
Va asigur ca omul de rand nu si-a pierdut realismul si are un bun-simt cu mult peste nesimtitii care genereaza utopiile alea care se termina cu „punct ro”.
Cu respect,
Florin L
Dragos Dragoteanu
13 aprilie 2011@Tavaul Fals
Bravo Florine, ai facut un pas important in viata ta!… Ti-ai expus prenumele.
Dan
13 aprilie 2011auzi Dragos, daca tot vrei sa fii „revolutionar” si sa schimbi ceva radical in societatea ROManeasca, militeaza sus si tare pentru interzicerea firmelor de tip offshore!!! (oricum asta o sa faca europa in citiva ani fortat)
efectul este ca toti banii (acumularea aia salbatica de capital a lui nea ion pribeag rau de ROMania) care fug peste granita fara impozite se opresc subit in tara…
eu garantez ca toate bancile straine de la noi se autodesfiinteaza…
Dragos Dragoteanu
13 aprilie 2011@ Dan
Cine e hot gaseste metode noi permanent sa fure. Pana e prins!
oana
13 aprilie 2011ai avut mult curaj, Dragos! bravo!
dar, totusi , cum ai putut sa-l critici pe dl isarescu,,, pilonul „stabilitatii noastre economice? eu sunt foarte multumita: avem o moneda puternica care se apreciaza pe zi ce trece ; banuiesc ca are legatura cu stabilizarea economiei , cresterea produsului intern brut , diminuarea ratei somajului si… cresterea nivelului de trai
Dragos Dragoteanu
14 aprilie 2011@oana
Nu-ti trebuie mult curaj ca sa incerci sa schimbi ceva ce te deranjeaza, iti trebuie doar putina demnitate umana.
Dan
13 aprilie 2011Dragos, afara ploua! problema e ca inca n-am inteles daca tu ai ceva concret cu sistemul mafiot din spatele paravanului isarescu sau e o problema mai mult personala cu individul mugurel?!… vezi tu, praduiala prin offshore-uri este principala indeletnicire a sistemului care stapineste bnr-ul, dupa asta urmeaza specula pe cursul de schimb
2 lucruri majore exista in momentul de fata: neimpozitarea banilor scosi prin offshore-uri si un curs valutar dictat politic si nu economic (pt cei mai senini la minte inseamna specula pe curs valutar dictata politic)… restul maruntisurilor completeaza aceste doua practici
daca faci legi care sa permita hotia si furtul atunci tu speri la prinderea individuala a citorva gusteri neinitiati in piata?!!! 🙂 asta e o abordare simpatica
p.s. afara ploua la oana e senin… dar senin bine nu gluma 🙂
Dragos Dragoteanu
14 aprilie 2011@Dan
Offshore-urile nu le-am inventat noi. Spalarea banilor nici atat! In excrocherii si fraude financiar bancare, romanii sunt…pionieri, pe langa altii. Problema e ca, „sef de clasa” la noi in sistemul bancar este un om foarte inteligent care. din pacate, lucreaza pentru cei care l-au scolit!
Ion Pribeagu
13 aprilie 2011Dane – ai si tu dreptate, pestele mic este mancat de cel mare, asa a fost intotdeauna iar egalitatea se regaseste numai acolo intre cei puternici economic, restul ciolan fara carne pe EL, adica oase si adidasi de gaina pentru potroace – de aia zice romanul cateodata – UNDE ESTI TU TEPES, SA MAI VII ODATA, DAR NU CA IN 89
crocodilul
14 aprilie 2011uite asa incepe dictatura bancara :
• Regulamentul BNR nr.3/2007 : orice produs bancar nou este supus BNR, in vederea validarii; normele interne ale bancilor, inclusiv cele relative la circuitul contractului de credit de retail in interiorul bancii, in vederea tratarii lui din perspectiva riscului sunt, conform regulilor Basel II (implementate in dreptul bancar roman incepind cu decembrie 2006), supuse aprobarii prealabile a BNR; avem, asadar, de-a face cu un contract – tip, un standard pe care il valideaza BNR inainte de a fi pus in vinzare; in orice caz, conditiile generale de afaceri, care sunt integrate oricarui contract luat in mod individual, sunt indubitabil contracte de adeziune, intrucit ele nu se negociaza, acceptarea lor fiind o conditie pentru a inchieia orice contracte cu banca;
• Contractul in sine este importat din sistemul informatic al bancii, unde este integrat un model de contract pe baza caruia se completeaza orice contract; sistemul informatic al bancii lasa in mod voit spatii goale in zona numelui si a altor date de identificare ale clientului, in zona dobinzii si in zona garantiilor suplimentare; in rest, toate celelalte clauze sunt importate din contractul tip, fixat in sistemul informatic al bancii; cel care vinde creditul nu poate modifica acest contract-tip si, in consecinta, nu poate negocia contractul cu clientul;
mai multe pe blogul Piperea…
Dragos Dragoteanu
14 aprilie 2011@Crocodilul
Te informez ca securistii de pe vremea lui Ceasca erau copii pe langa bancherii din ziua de azi! Mai trebuie sa stii ca, orice operatiune bancara de pe teritoriul Romaniei este impozitata indirect de BNR! Nu exista complicitate fara complici!
Cornel Balan
14 aprilie 2011O discutie de cca acum o saptamana cu un HEAD ..de banca internationala m-a pus pe ganduri !
La intrebarea mea..ce credeti despre Romania ..despre urmatorii 2-3 ani?
Raspunsul a fost: cand cumperi…nu cu banii tai..ci bani imprumutati..cu 5% dobanda..te astepti sa ai o crestere de minim 10% pe an (net 5) iar in urmatorul an sa pleci „acasa” cu un minim de 10%..Iar aici intervine rolul nostru.
Ce am inteles eu…ca in 2-3 ani..va fi o noua „bula” mai micutza…mult mai micutza dar va fi!
Pe ce ma bazez:
1.romanul UITA repede…(si cand are bani de bere si mici..zice ..gata o sa fac si bani de casa si de mertzan)
2. romanul e mai destept decat alt roman ( altul prost nu se „DESCURCA” dar eu o sa ma decurc din alte „combinatii”
3. romanul e frustrat daca „nu o are mare” casa..masina…si vrea sa o aiba mai mare decat ruda,colegul vecinul cu orice risc
4. romanul nu e roman daca nu le lauda la colegi si rude CAT DE MARE ARE EL CREDITUL ( deci este capabil ….”se descurca”..)
5..6…7..
In acest moment BANCILE profitand de NAIVITATE vor redeschide PUNGA…pt ca si cei care au cumparat ieftin..vor trebui sa vanda scump…sa se duca cu acel 10+10+..x ..”acasa” 🙂
Poate gresesc dar mai voibim cand vine noua „BULA” ..3-4 ani! Romanul UITA prea usor..si va intra usor NOUA „CAPCANA DE SOARECI”
E oare vina BANCILOR ca exploateza SLABICIUNEA?
Te obliga cineva sa iei CREDIT?
Te obliga cineva sa iei x6 in leasing? Sau 4 camere „central” ??
Te obliga cineva sa iei credit ca sa faci OFFICE la Popalaca pe terenulmostenit de la BUNICA?
Doar dorinta de a parea CEEA CE NU SUNTEM ne obliga a fi sclavi la BANCI!
p.s: Am datorie la banca doar 2.800 ron…de la un card..si nici nu voi face vreodata CREDIT!
Dan
15 aprilie 2011Cornel, nu mai folosi cuvintul roman ca e pacat.
tara asta a evoluat in ROMania, romanii sint minoritari pe cale de disparitie, majoritatea au evoluat in ROM-ani… jungla tiganeasca a devenit atmosfera predominanta in afaceri, politica si sub-cultura.
@Dragos, am stat sa vad ce-i raspunzi oanei… cu mare seninatate a pus problema verde in fata… sa te razboiesti cu isarescu dar sa te raliezi la comanda optimist politica a guvernului basescu pur si simplu da ca nuca’n perete. E acelasi sistem mafiot care indiferent de „neconcordantele” ocazionale dintre gruparile lor au acelasi scop de jefuire pina la ultima molecula a cadavrelor romanilor.
p.s. sa nu o iei ca pe un partizanat politic al meu – din toamna trecuta hopozitia nomenclaturista a lui ilici si dictatura securista si-au dat mina frateste iar acum ofera circ pina in 2012
Popescu
15 aprilie 2011Cornele, @25 ma surprinzi din nou si iti spun bravos..
Citeste si postarile mele referitoare la faptul ca strainii cumpara masiv tot felul de active in perioada asta, pre-electorala. Cumpararile imobiliare sunt mai putin vizibile pentru ca nu se raporteaza nicaieri, doar tranzactiile mari poate. In schimb, la Bursa sunt obligati sa raporteze tot, si se vad acumulari masive a strainilor pe Proprietatea etc. Se scot noi pachete din societatile de stat la Bursa (fapt fara precedent).
2011 e an de cumparaturi, 2012 e an pre-electoral si deci e de asteptat sa se vada un inceput de mini-boom cum spui tu, caci or sa fardeze baietii coliva sa para ca e tort.
Nu pot sa nu imi aduc aminte ca tot tu ai adus in discutie si boomurile pre-electorale. Care exista, sunt confirmate statistic, si se intampla peste tot… In America se fac adevarate studii pe teme din astea, si ciclurile pre si post electorale sunt studiate in completarea celorlalte cicluri.
Chiar si cand e scadere, lucrurile/preturile nu cad ca pisica de la etaj, ci scad in trepte. Chiar exista o vorba: pisica moarta topaie.
Cornel Balan
16 aprilie 2011Azi am dat o tura pe la TIMON.
Si nu am vazut nici un „dictator”…adica BANCA prezenta …:)
Se hranesc oare numai din „parteneriata statale” gen „prima casutza 4.1??
Popescu
17 aprilie 2011Toata lume injura bancile. Ele sunt de vina pentru tot, fara ele am trai intr-o lume perfecta. Oare asa e?
Dragos Dragoteanu spunea ca bancherii de azi sunt mai periculosi decat securistii de ieri. Si are dreptate. Dictatura bancara este una de tip superior. Metodele de manipulare sunt atat de subtile incat „victima” vine si isi pune singura gatul in lat, fara sa o oblige nimeni. Dupa care victima incepe sa injure..latul..
Spuneam la un moment dat ca in China, un barbat care nu detine o casa/apartament, nu are nici o sansa sa se insoare.
Din putina experienta imobiliara pe care o am, am constatat ca de cele mai multe ori, factorul de presiune pentru achizitia unei locuinte de catre un cuplu il exercita FEMEIA.
Instinctul si nevoia sociala/biologica a femeii de protectie, camin, pentru a avea un loc unde sa inmulteasca specia -normale si laudabile dealtfel- pot avea cele mai neplacute implicatii…imobiliare..
Bancile si imobiliarii stiu asta, si ataca direct la tinta. Uitati-va la reclamele bancilor si ale dezvoltatorilor daca va indoiti, toate arata familii fericite in apartamente si case luate cu credit.
Acuma, daca ai avut norocul sa te plezneasca „nevoia” partenerei pana prin 2005, si iti luai o locuinta cu credit sau nu, faceai si o afacere foarte buna in acelasi timp. FEMEIA devenea eroul si directorul de investitii al familiei. „Vezi, daca nu spuneam eu sa ne luam casa, stateam in chirie si acum, iar preturile s-au dublat..”
Daca insa ti-a venit sorocul prin 2007-2008 si te-ai bagat la un credit sa iti iei casa ca sa scapi de gura partenerei, dupa care pretul locuintei tale s-a redus la jumatate, iar rata la banca s-a dublat – ca doar l-ai luat in franci elvetieni, reprosurile erau invers „vezi, daca m-am luat dupa gura ta sa iau casa…, nu puteam sa stam cu chirie?”
In ambele situatii, femeia e la fel de priceputa la imobiliare, adica deloc. Nu nevoia de profit o face sa isi doreasca o casa, un camin, ci alte motivatii. Ea e bine intentionata, dar ciclurile economice si imobiliare nu tin cont de ciclurile ei de inmultire..
Asa ca, inainte sa injurati bancile uitati-va chiarin curtea voastra, „dusmanul” s-ar putea sa doarma chiar in pat cu voi..:)
doinas
17 aprilie 2011@29
Domnule Popescu, ceea ce spuneti nu numai ca e o mare prostie dar e si o jignire la adresa femeilor in general. Sper ca e doar o gluma cazona.
Popescu
17 aprilie 2011Stimata Doinas
Nu ma asteptam sa fiu aplaudat de catre.. doamne. Poate aveti si argumente, de ce e o mare prostie?
Eu am cativa prieteni deraiati financiar din motive din astea. Unul a vrut chiar sa isi vanda apartamentul cand a simtit ca lucrurile o iau razna si sa se mute cu chirie, dar sotia nu a vrut sa semneze. Acum valoreaza cu 50% mai putin..
Mielu Nebunu'
17 aprilie 2011@ Popescu
Am intalnit chiar si traineri de vanzari care spuneau ca, daca vrei sa convingi pe cineva sa cumpere, convinge-i sotia sau amanta.
Asa este! Oamenii cu bani sunt sensibili la treburile astea…sau vor sa-si exercite o mare functie masculina, sa vada jumatatea ce putere au ei.
Din punctul meu de vedere e o prostie incredibila.
Dar, per ansamblu, remarca dvs e corecta, uneori se doarme cu dusmanu in pat!
Ion Pribeagu
17 aprilie 2011#5 Gigi are mare dreptate – asta este situatia – totdeauna altii sunt de vina, iar #25 cu 10% zice dar nu stie cand incepe cresterea de 5% pe an…iar ca sa castigi 10% dintr-o investitie „sigura” imobiliara trebuie astepatat chilipirul cu valiza plina si cumparat imediat.. 10% castig la banii sanatosi si afaceri sigure este o afacere foarte buna, pentruca de la 5% in sus acum se pot castiga bani legali numai in comert – risc mediu si bursa – risc mare sau afaceri nesigure pentru investitorul mic sau individual, deci eu vorbesc in conditii normale si legale, ce se intampla insa in spatele usilor guvernantilor, cum aranjeaza ei scaderile si cresterile si cum colaboreaza ei cu manuitorii de bancnote este o alta treaba – recomand cartea MONEY CHANGERS SI VETI VEDEA CUM LUCREAZA BANUL IN FAVOAREA UNUIA SAU ALTUIA DAR totdeauna in DEFAVOAREA CETATEANULUI DE RAND.
In definitiv, banul are valoarea pe care o da toata economia/populatia unei tari si atunci nu va mai mirati de ce si cum – eu inca ma minunez ca este unde este, deci ceva se misca, unii pot altii …. asteapta sa li se dea, si toti smecherii merg piano.
Cornel Balan
17 aprilie 2011Cca 80% din achizitiile la nivel global au la baza decizia FEMEII!
Fara a fi misogin…:)..eu am zilnic parte de „ciocanitori”
Cupluri care vin la vizionare iar femeile incep CIOC CIOC..in pereti..
Ei..barbatii…in 99% din cazuri…finantatorii stau si de uita!
Orice obiectie a lor..referitor la dezavatajele apartamentelor ..paleste in fatza ” UITE DRAGA CAT SPATIU DE DRESING AM AICI!”
Am clienti ..cupluri super OK unde comunicarea lor din cuplu cat si comunicare cu mine a dus la finalizarea tranzactilor si stabilirea unei relatii amicale si profesionale super ok!
Am exagera sa o condamnam pe ea sau pe el! Difera de la caz la caz..sincer!
Dar imi mentin ideea exprimata prima data „Cca 80% din achizitiile la nivel global au la baza decizia FEMEII!”
Ca roman ordodox si heterosexual si nationalist……ma bucur ca INCA exista EA care sa aleaga si nu exista un EL pe post de EA ..care ..”sensibi(a) fiind sa aleaga :))
Popescu
18 aprilie 2011Nici vorba de a pune femeia la zid, ci de a constentiza traseul prin care MANIPULAREA ajunge la individ. Cine e constient unde ataca dusmanul se poate apara mai bine.
De regula, BARBATUL = RATIONAL, FEMEIA = EMOTIONAL, dar decizia unui cuplu este in cele mai multe cazuri BARBAT + FEMEIE = EMOTIONAL, v-ati intrebat de ce?
Si nu neaparat pentru ca FEMEIA ia decizia, poate ca decizia emotionala o ia barbatul dar asta pentru ca ratiunea lui este invinsa de emotia femeii..
Dragos Dragoteanu
18 aprilie 2011@Popescu = Cornel Balan
Ma baieti, bateti campii la greu! De ce nu va puneti problema altfel: ce barbat e ala care se lasa condus de deciziile emotionale ale unei femei – fie sotie, prietena sau amanta – pe bani castigati prin munca lui? Eu zic ca e un „ilustru” purtator ilegal de coaie! Ori are restante la femeie, ori e cu „musca pe caciula”, ori e expirat ca barbat, ori are erectie intimplatoare o data la trimestru, ori e impotent… financiar In niciun caz nu se mai numeste barbat adevarat! Pot sa se supere domnisoarele sau doamnele pe mine, dar cele care se simt frustrate de comentariul meu, nu au avut niciodata barbati in „batatura”! Daca femeia a produs banii, poate sa decida ea ce imobil se cumpara si, Doamne ajuta, exista nenumarate astfel cde cazuri. Atunci, „barbatii” sunt adevarati baby sitteri, soferi personali ai femeii, caratori de bagaje in excursii, etc.
Dan
18 aprilie 2011si daca banii sint cistigati impreuna jumi-juma, cine ia decizia?!
Dragos cu amanta sau prietena tu iei decizii pe banii tai, cu nevasta in schimb esti cocos pina se pronunta… divortul, pe urma incepi cu viagra sau pastile de inima (de la caz la caz)!
oana
18 aprilie 2011domnilor , nu vreti sa vorbim de apetitul pentru masini , ceasuri scumpe, amante costisitoare ?
Dan
18 aprilie 2011oana, produse de lux vinzi tu pe vremurile astea?!… acum merge sa vinzi frica de foamete, omor la promotiile cu ulei si zahar pt zile negre!
Popescu
18 aprilie 2011Dragos Dragoteanu, ce ma distrezi, nu intelegi ca nu are legatura cu cine ia decizia. Decizia o iei tu, purtatorul de coate, dar s-ar putea sa nu fie decizia ta. Stii vorba aia: zambesti dar nu e zambetul tau.
Femeia, e atat de smechera incat te manipuleaza incet, incet, pana cand ajunge unde vrea ea. Va fi decizia ta, asta spuneam si eu.
Pentru ca tu nu esti pregatiti sa te lupti cu partenerul de viata, acolo lasi garda joasa, si normal ca esti vulnerabil..
Iar apoi, chiar daca ar fi cum zici tu, purtatorii de podoabe iau decizia si reusesc sa se pastreze lucizi in fata bombardamentelor emotionale ale femeilor, DAR ce importanta are asta?? Important e cum se comporta media pietei, nu cum te comporti tu. Ori media pietei ia decizii emotionale, asta nu trebuie sa ti-o mai explic eu..
Dragos Dragoteanu
19 aprilie 2011@Popescu
Deciziile nu sunt emotionale in mod special, sunt marcate de 2 fenomene: cel de „turma” si snobism! Parerea mea…
Popescu
18 aprilie 2011Daca castigi jumi-juma, concluzia e numai una in afaceri: lucrul amestecat miroase ..urat..
Eu am avut un teren cu un partener, jumi-juma. Si am avut o oferta de vanzare fix in vara 2008. Iar partenerul meu se dadea ocupat, plecat, ba nu raspunde ala telefon, ba plecat in strainatate, pana cand oferta ..a zburat
Iar acum terenul ala nu mai valoreaza nimic..Am pierdut enorm pt ca nu l-am vandut atunci. Si de ce nu l-am vandut? Pentru ca nu am putut dispune de proprietatea mea datorita parteneriatului..
E acelasi lucru cand esti casatorit. Nu poti dispune de proprietatile tale. Daca doamna are nervi, s-ar putea sa faci spume la gura ca nu poti sa vinzi ce vrei si cand vrei. Cunosc cazuri concrete. Modelul macho al lui Dragoteanu este exceptie, nu se aplica..
Ion Pribeagu
18 aprilie 2011Dragos, poezia Femeia te ridioca si tot ea te coboara are baza filozofica iar daca chiar ai koaie si mai ales daca seara vrei pasarica atunci ai doua optiuni – viol sau DA iubi altfel ai nevoie de a treia optiune – baie alternativ fiebinte/foarte rece ca altfel se umfla „dansele” cum zice moldoveanul – iar asta se intampla barbatilor adevarati ca doar de aia te insori, ca sa o calaresti si nu ca este academista si atunci chiar te foloseste carpa de sters pe jos, asadar toti salesmanii ori agenti oferta trebuie sa indeplineasca acceptul femelei iar sotul va aproba rareori cu juma de gura dar aproba altfel…. NO HONEY
Eftimie Marius
19 aprilie 2011http://www.zf.ro/proprietati/apartamentele-noi-sunt-la-fel-de-scumpe-in-lei-ca-in-2008-8169534
Cat adevar este in articolul din link-ul de mai sus? si asta mai mult pentru domnul Dragoteanu care se leaga cu fiecare ocazie de cei care si-au cumparat apartamente ‘comuniste’.
Dragos Dragoteanu
19 aprilie 2011@Eftimie Marius!
In orice interventie a mea, scrisa, audio, vizuala, am vorbit de scaderi la preturile apartamentelor vechi (articolul respectiv se refera la preturile apartamentelor noi, in locatii foarte bune – dupa parerea mea!!) Cu toate acestea, confirm ca absolut orice apartament nou, situat intr-o zona oarecare, a scazut la pret in medie cu 20-30%, in ultimii 2 ani. Cat priveste „legatura” mea cu cei care si-au luat apartamente comuniste, mai vorbim peste cativa ani si vom vedea cine are dreptate!
oana
19 aprilie 2011Dan, ideea era alta:) dar, ca sa ti raspund la intrebarea ta, vinzi ceea ce stii sa vinzi .
Dragos Dragoteanu
20 aprilie 2011@Oana
Dan nu vinde nimic, deci nu trebuie sa stie sa vanda!
xolv
21 aprilie 2011Prefer sa platesc bani la FMI, decat sa umplu buzunarele samsarilor. Bancile, ca si orice speculant, sunt niste investitori. Au riscat, au esuat, faliment. Astea au fost regulile jocului din totdeauna. M-am saturat de maimutele plangacioase. Vreti sa fiti „oameni de afaceri” ??? Mars in agricultura si in productie.
Ion Pribeagu
23 aprilie 2011OANA are dreptate – si pe timp de razboi, boierii sau cei cu bani traiesc boiereste si nu fac rabat la pretz si nici nu se intovarasesc cu powlimea – mai ales acum cand pietele sunt doldora si preturile in functie de venituri (NU de calitate) o sa gasiti acelasi produs mai frumos ambalat si sub alt nume in curand daca nu deja nemtii si francezii au facut deja – conteaza totul (tara,orasul,locatia, interiorul si clientela)
Nu o sa mearga Gheorghe (la muti ani ca este ziua lui) sa dea 500 pe niste adidasi pe care unii sportivi nu platesc nimic doar poarta, altii platesc 1000 ca plateste businessul (compania) si smecherii cumpara cu 50-75 ca ei stiu (ailalti au alte probleme – cum sa faca bani multi si sa fie vazuti pe/prin acele locuri shopping
Deci criza sau NU cine poate oase roade cine nu…asteapta sa inceapa BOOOM-ul adica umflarea balonului financiar si de data asta stiu EI ce si cum fac Bani multi..
Noroc si Bafta la toti si un 2011/Paste fericit
deocamdata_anonim
29 aprilie 2011nu mai pot de ras…:))) copii!!!
libertatea o ai atunci cand nu incerci sa controlezi pe altul; nu folosesc „coatele” la a vorbi sau a lua decizii, ci capul; uneori cel al femeii poate fi mult mai bun; viata nu e o lupta, ci o muzica…canti frumos? s-ar putea sa facem ca tine…succes in continuare!