Subsemnatul, Dragoteanu Dragos, cetatean roman, domiciliat in Romania, cu conturi exclusiv pe teritoriul acestei tari, platitor la zi al tuturor impozitelor, taxelor si fara nicio datorie la nicio persoana fizica, juridica sau institutie a statului, pe propria raspundere si nesilit de nimeni, constient de eventualele repercusiuni si pierderi:
– JUR sa nu precupetesc niciun efort (in spiritul expresiei comuniste!) ca sa dau cat mai putini bani la stat, legal, absolut legal, de astazi inainte, pana la sfarsitul vietii!
– JUR sa respect orice institutie publica exact atat cat ma respecta aceasta pe mine, pe membrii familiei mele, pe angajatii si colaboratorii mei oficiali, pe oricine conteaza pentru mine! De restul poporului nu ma intereseaza, cum nici pe popor nu-l mai intereseaza de… propria demnitate! Ce cuvant mare!
– JUR sa evit orice conflict direct, oriunde, cu toti bugetarii retardati, care sunt platiti din banii mei si ai altor dobitoci ca mine, ai firmelor private care inteleg sa achite legal si la timp, contributiile sociale, asa cum sunt si companiile din grupul Euroest!
– JUR sa ma duc direct la Parchet, pentru a organiza “flagrant” oricarui nemernic care imi cere spaga sau incearca sa ma santajeze, in loc sa-si faca datoria pentru care este platit!
– JUR sa nu particip la nicio actiune voluntara, gen munca patriotica, pentru ca simt ca traiesc intr-o tara in care a fi corect si patriot e o chestiune umilitoare si degradanta! “Felicit” pe aceasta cale toti smecherii si escrocii care s-au pisat constant pe valorile acestei tari si care au gasit in acest fenomen o forma de exprimare a “respectului” pentru apartenenta la statul roman. Bugetul statului a fost, este si va fi pusculita de valori a multor “patrioti”.
– JUR sa nu ma mai duc, in vecii vecilor amin, la nici un vot public, ca o replica la ce s-a intamplat si se intampla in viata politica cu “oamenii” care practica si predica in acest domeniu, in care curvele de pe centura sunt ingeri pe langa vagabonteala din politica!
– JUR sa nu fac nicio donatie la Catedrala Mantuirii Neamului, pentru ca noi suntem un neam de oameni fuduli si o sa las in voie preotii sa se harjoneasca singuri cu barbile din dotare, de la talpi pana sub buric, pe sub asternuturi sau prin altare!
– JUR sa nu stau in genunchi niciodata decat in fata lui Dumnezeu si sa tratez toti strainii din aceasta tara cu aceleasi atitudini pe care ei le au fata de poporul roman!
– JUR sa respect orice merita sa fie respectat, pretuit si valorizat in aceasta tara, tot ce tine de normalitate, responsabilitate si performanta umana, spirituala sau sociala!
– JUR sa ajut numai oamenii care se ajuta si singuri, sa nu dau de pomana cui nu merita si sa nu mai fac bine vreodata cu pretul raului meu!
– JUR sa nu las nicio scursura umana sa creada ca are dreptate cand nu are! Ma voi lupta pana in panzele albe, prin orice mijloace legale – posibile si imposibile! – pentru orice nedreptate care mi se va face in tara mea, indiferent cat timp imi va lua si cati bani voi pierde, ca sa nu creada gunoaiele umane din tara asta ca pot face ce vor si cand vor.
– JUR sa nu-mi pierd increderea in viitorul acestei tari, pana cand nu voi constata ca nu mai exista absolut nicio sansa de viata normala sau de schimbare in bine! E o diferenta!…
– JUR sa servesc cu credinta si devotament comunitatea imobiliara, din care am privilegiul si onoarea sa fac parte si prin care am realizat lucruri de care ma mandresc!
O SA VA INTREBATI DE CE SCRIU ACEST MANIFEST?
Pentru ca sunt roman. Pur si simplu, m-am saturat sa traiesc ce mi se intampla:
– sa vad cum statul forteaza bugetarii sa haituasca toti privatii care mai rezista pe piata. Practic, astazi suntem martorii unei adevarate haiducii a statului impotriva privatilor, care sunt instigati astfel sa evite plata birurilor apasatoare si cauta solutii la marginea legilor. Statul penalizeaza orice, dar nu accepta sa fie penalizat pentru nimic: pentru obligatii neonorate, pentru nerealizarile sale, pentru incompetenta sa etc!!! Oare, e corect?
– sa constat ca multe legi sunt facute cu curul, special concepute sa tina bugetarii strans uniti in jurul incompetentei, care lasa loc interpretarilor, ca sa dea posibilitatea reprezentantilor statului sa se manifeste liber si neingradit in abuzuri de tot felul, fara sa aiba ulterior nicio responsabilitare personala si sa nu poata fi trasi la raspundere in niciun fel pentru greseli, atitudine, neimplicare, rea-vointa, pierderile altora din vina lor etc.
– sa asist neputincios la faradelegile administratorilor statului care blocheaza, din orice motiv, printr-o birocratie absurda, evolutia oamenilor cu initiative, care vor si pot mai mult decat altii, in interesul lor si – de ce nu !? – al statului din care fac parte;
– sa simt pe propria piele ca, daca esti onest fata de stat, esti umilit si silit sa faci lucruri pe care cei incorecti nu le fac si nu patesc nimic;
Pentru ca mie imi plac exemplele concrete, va informez ca Primaria Londrei are 600 angajati, in timp ce Primaria Municipiului Bucuresti are 1.350. Romania are – de departe – cel mai mare numar de angajati in domeniul public din Europa, raportat la numarul de locuitori. Eu am un proces de 2 ani si jumatate cu PMB, in care se judeca… dreptul meu de a primi un raspuns, oricare ar fi el!!! Iata de ce nu merg lucrurile in administratie: pentru ca statul prefera sa nu dea un raspuns unui cetatean roman si sa se judece cu el cativa ani, decat sa-i raspunda, pozitiv sau negativ! Asta se numeste simplu: cum iei o mu!e in propria tara, pe banii tai! Vai de tine tara, ce ti se intampla!!!
Fluture
3 iulie 2010Domnule Dragoteanu, ceea ce spuneti Dumneavoastra mai sus este un strigat de neputinta. Si, cred eu, si de „capitulare”. Din pacate, nu se mai poate face nimic pentru a salva Romania si românii. Suntem condamnati la mediocritate. Si, ori ne asumam acest fapt, ne adaptam si ne continuam viata, ori plecam. Eu am ales a doua varianta.
Si pentru a va da si eu un exemplu concret: In septembrie 2009 statul român mi-a recunoscut si semnat o rambursare de TVA de peste 130.000 RON. Suntem in iulie 2010 si nu am vazut nici un ban. In schimb am vazut inca 2 controale la sânge care au gasit o „problema” de 600 RON. Cand am fost la biroul directoarei Adm. Fin. aceasta m-a invitat sa ma asez la birou, iar dupa numai 5 minute a inceput sa tipe la secretara sa vina repede ca o agresez. „Ai vazut, da, ai vazut cum mi-a pus mana in gât, da?”. Bineinteles, eu nici nu ma ridicasem de pe scaun. Dupa aceea s-a mai linistit si mi-a spus de la obraz ca ceea ce o deranjeaza este somatia trimisa de mine, prin care am cerut dobanzi egale cu cele percepute de statul român pentru intarzierile contribuabililor. S-au strans pana acum peste 80.000 RON penalitati. Mi s-a transmis ca daca renunt la acestea, voi primi TVA-ul. Nu voi renunta. Pentru ca peste cateva zile voi trece la executarea statului român.
Visez la ziua in care voi inchide toate firmele din România si voi vinde toate bunurile pe care le detin. Visez la ziua cand voi putea trai o viata normala, departe de o Românie spoliata (si) cu ajutorul meu (prin voturi si alegeri).
Mielu Nebunu
3 iulie 2010@ Dragoteanu
Asa sa-ti ajute Dumnezeu!
Mielu Nebunu
3 iulie 2010@ Fluture
Ma bucur ca gandesti asa!
Am niste amici in televiziune, daca vrei sa facem panarama cu executarea statului te rog sa-mi spui….
Fluture
3 iulie 2010@Mielu
Nu stiu cum se va termina acest „foileton”. Insa am prevazut sa-i dau in judecata si individual, pentru abuz in serviciu si incompetenta. Directoarea fusese avertizata de contabilul meu – era prima oara cand ma duceam eu la ea, timp de 8 luni a discutat numai cu contabilul -, si scena ei de teatru era o pregatire pentru viitorul proces. Ca sa poata avea circumstante etc. Cert e ca femeia e cunoscuta de organele judecatoresti din Romania, din anii ’99-2000, cand – ce sa vezi? – a rambursat TVA unor firme care nu aveau decat facturi fictive. A si fost data afara din Adm. Fin. (sectorul 1 la momentul acela) pentru ca a cum sa ajunga directoarea (retine, te rog, directoarea) Adm. Fin. sector (mai bine nu spun momentan).
Ce ii deranjeaza cel mai tare e ca in momentul de fata, nemaifiind deloc bani in visteria statului, orice penalizari le sunt imputate direct. Si cum in loc sa ajunga la o rezolvare cat mai rapida ei s-au incapatanat sa-mi trimita notificari de controale – sperand ca ma vor speria si voi ceda – acum s-au strans mult prea multe ca sa le poata achita ei din spagile lor. Sunt siderat de faptul ca pana acum NIMENI nu a avut curajul sa-i dea in judecata. Cred ca se bazau foarte mult pe faptul ca cine are o firma nu vrea sa se puna rau cu ei. Daca esti prea mic nu-ti convine sa cheltui prea mult cu avocatul doar ca sa te lupti cu statul (el e intotdeauna mai puternic decat orice contribuabil, nu?), daca esti prea mare nu-ti convine sa-ti pui in pericol afacerea. Si uite cum, nimeni, niciodata, nu a incercat macar sa-i puna la punct.
PS. Colac peste pupaza, cand am ajuns acolo, pe usa directorului adjunct am vazut numele unui contabil pe care-l stiam. De unde il stiam? Pai a fost contabilul unei mari firme de taximetrie din Bucuresti, care a avut o „gaura” de TVA (de plata) de vreo 200.000 EUR (da, doua sute mii EURO) si el a venit atunci ca „salvator”, pentru a gasi solutii sa se scada acest TVA la o suma rezonabila. In 2009 s-a lasat de contabilitate (sau poate nu) si a devenit director adjunct la Adm. Fin. Deci dupa cativa ani de „intermediere” pe langa autoritati, a devenit el insusi o autoritate. C-asa-i in tenis.
Fluture
3 iulie 2010Scuze, m-a luat valul si nu am raspuns la propunerea ta. Din pacate nu-mi place sa ies in fata, altfel as fi facut de mult lucruri de „pr&comunicare”, ma pricep relativ bine 🙂
Corul Van(z)atorilor
4 iulie 2010Cutremurator si dureros de adevarat editorialul.
Mie-mi spune ca Romania a devenit mai mult un spatiu locuibil, vegetativ sau tranzitoriu. Dintr-o populatie de peste douazeci de milioane, tot mai putini constientizam ca suntem „cetateni” ai acestei tari, ca avem drepturi si obligatii, ca Romania inseamna „acasa”.
Dupa parerea mea cei care gadesc, simt dar mai ales actioneaza sincer romaneste, cei dispusi sa cheltuiasca bani, timp si energie pentru a fi „aici”, cand de fapt ar putea fi oriunde in lume (cel putin la fel de bine), ei sunt minoritatea care intr-adevar isi merita pasaportul romanesc. ( exemplu: D.D 🙂 )
Dragos Dragoteanu
4 iulie 2010@ Corul Vanatorilor
Pasaport merita oricine are bani sa-l ridice si are posibilitatea sa-l foloseasca. Daca te referi la a reprezenta Romania, e altceva! Aici putem sa impartim romanii in doua catgegorii: cei care vorbesc urat de Romania in propria tara si cei care vorbesc de rau tara in exterior, fiind romani! Aici lucrurile se schimba, fiindca eu nu consider niciun popor perfect, nicio tara nu are un sistem absolut, fara cusur, niciun cetatean strain nu se naste automat superior unuia roman. E mult de discutat…
Fluture
4 iulie 2010@Corul Van(z)atorilor
Si noi, astia de am contribuit atatia ani cu impozite si taxe catre un sistem corupt si incapabil, noi de ce nu am merita pasaportul românesc?
Mi-e scarba de politicieni si de o mare parte din români, dar asta nu inseamna ca nu-i apreciezi pe altii sau ca imi reneg originile. Chiar si cand voi obtine alta cetatenie, nu voi pune pasaportul românesc dedesubt. Si asta tot nu inseamna ca sunt mandru ca sunt român.
Daca tu ma scuipi (asta face românia cu contribuabilii ei), imi arog si eu dreptul de a te scuipa inapoi. Si asta nu exclude deloc posibilitatea ca intr-o zi sa ne putem reimprietenii. Sau macar sa ne salutam si sa incepem sa ne respectam cu adevarat.
Dragos Dragoteanu
4 iulie 2010@ Fluture
Cu tot respectul, oamenii difera si nu toti sunt dispusi sa linga,dupa ce altii scuipa! Pe mine daca cineva ma scuipa si-a f utut norocul!!
Dan
4 iulie 2010ori vrei sa intri in politica ori esti cu nervii la pamint… in ultimul caz stai usor ca-i abia inceputul sfirsitului
Dragos Dragoteanu
4 iulie 2010@Dan
In politica daca-as intra as face ceva absolut inedit: as distruge din interiorul sistemului politica si politicienii de cacat si, in plus, as lupta exclusiv pentru depolitizarea administratiei statului. TE ASIGUR ca, nu sunt cu nervii la pamant, sunt cu „pamant” la neuroni si nu am de gand sa fac politica nici pe blog, nici in viitor! Pentru conformitate, acelasi, DD.
Popescu
4 iulie 2010O sa inceapa din ce in ce mai mult sa iasa la suprafata din mizeriile si furtisagurile de la buget. Sunt 1350 de angajati? Or sa ajunga 500. Or sa fie obligati sa dea afara pentru ca nu au din ce sa ii plateasca. Or sa se manance intre ei pe o felie de cascaval din ce in ce mai mica.
Vrei sa lupti cu ei? Or sa se uneasca ca sa te invinga. Mai bine lasa-i sa se inece in propriul rahat.
Dragos Dragoteanu
4 iulie 2010@Popescu
Cei carora nu le pasa sunt la fel de vinovati ca cei care gresesc! Tot timpul, asteptam pe altcineva sa faca ceva si speram sa moara „capra ” altora. Nu e genul meu! Eu omor si vecinii care ma deranjeaza si caprele din dotare! Altfel, risti ca ambele categorii sa faca sex si sa nasca alte vietuitoare cu acelasi ADN. Cat priveste PMB, te asigur ca vor face emisiune de obligatiuni si vor clocii propriul cacat pana o sa putrezeasca, apoi o sa faca altul si tot nu renunta la obicieiuri. La Primarie trebuie unul care rupe pisica in doua si face treaba nu un ramolit care vorbeste la misto!
Popescu
4 iulie 2010Pana si americanii s-au prins ca romanii stau cam prost la capitolul psihologie/gandire pozitiva. Eu i-as spune gandire folositoare si gandire nefolositoare (garbage).
http://www.mediafax.ro/politic/gitenstein-recomanda-romanilor-sa-inlocuiasca-expresia-asta-e-viata-cu-yes-we-can-6482066
De ex Dan (salut Dan) e plin de garbage in gandire. Cui si la ce foloseste Dan sa ne anunti ca e inceputul sfarsitului?
Dragos Dragoteanu
4 iulie 2010@ Popescu
Daca voi candida vreodata la vreo primarie peste cativa ani buni, ca independent – evident! – sloganul meu va fi: „De ce? De ce nu?!”
Popescu
4 iulie 2010As recomanda unora din ganditorii care scriu pe blogul asta sa faca urmatorul test inainte sa arunce in stanga si in drepta cu semintele gandirii lor. Cum ar fi de exemplu Aristotel Costel, ca tot si-a pus nume de filozof:
Într-o zi, marele filozof Socrate s-a întâlnit cu o cunoştinţă care alerga spre el agitat şi care i-a spus:
– Socrate, ştii ce-am auzit tocmai acum despre unul dintre studenţii tăi?
– Stai o clipă, îi replică Socrate. Înainte să-mi spui, aş vrea să treci printr-un mic test. Se numeşte „Testul celor Trei“. Înainte să-mi vorbeşti despre studentul meu, să stăm puţin şi să testăm ce ai de gând să-mi spui.
Primul test este cel al „Adevărului“. Eşti absolut sigur că ceea ce vrei să-mi spui este adevărat?
– Nu, spuse omul. De fapt doar am auzit despre el.
– E-n regulă, zise Socrate. Aşadar, în realitate, tu nu ştii dacă este adevărat sau nu. Acum să încercăm testul al doilea, „testul Binelui“. Ceea ce vrei să-mi spui despre studentul meu este ceva de bine?
– Nu, dimpotrivă…
– Deci, a continuat Socrate, vrei să-mi spui ceva rău despre el, cu toate că nu eşti sigur că este adevărat ?
Omul a dat din umeri.
Socrate a continuat.
– Totuşi mai poţi trece testul, pentru că există a treia probă „Testul Folosinţei“.
– Ceea ce vrei să-mi spui despre studentul meu îmi este de folos?
– Nu, nu chiar…
– Ei bine, a conchis Socrate, dacă ceea ce vrei să-mi spui nu este nici Adevărat, nici de Bine, nici măcar de Folos, atunci de ce să-mi mai spui ?
Omul s-a ruşinat şi astfel Socrate nu a aflat niciodată că nevastă-sa îl înşela cu studentul respectiv.
Dragos Dragoteanu
4 iulie 2010@ Popescu
Foare bun exemplu! Mai bine ramai filozof si-ti reguleaza altii nevasta, dacat sa asculti barfele poporului! Am intalnit ”exemplare” destule cu aceasta mentalitate…sanatoasa. Unii spun :”Asa e viata”,ceilalti lucreaza cu: „Yes, we can!”. Difera doar starea de spirit!…
Popescu
4 iulie 2010Daca nu iti raspunde la Adresa poti sa faci plangere penala pentru abuz in serviciu
Popescu
4 iulie 2010la 11@, DD metafora cu Socrate in contextul cu nevasta suna asa cum spui.
Daca insa esti in avionul de la Timisoara care s-a invartit in aer pana i s-a terminat kerosenul ca sa nu explodeze la aterizarea fortata, iti poate salva viata. Pentru a nu crea panica, comandantul a ales sa nu le spuna pasagerilor ca trenul de aterizare e blocat si vor ateriza fortat. Nimeni nu a patit nimic.
Popescu
4 iulie 2010Bittman, da din casa:
http://www.time4news.ro/ultima-ora/bittman-finantele-stiu-cine-fura/
Dan
4 iulie 2010Popescu salutare, eu am inceput pregatirile… mi-am redus taxele si impozitele la jumatate (legal vorba lui Dragos)… tu in schimb vad ca ai dat-o pe filozofie. Te inteleg, ma pun in locul tau inconjurat de terenuri si ma apuca veselia filozofica…
Popescu
4 iulie 2010Pai vezi mai Dan ca poti sa spui ceva adevarat si util? 🙂
Cum ai facut sa le reduci la jumate?
PS nu ma plange pe mine, lucrurile sunt in grafic.
Ion Pribeagu
4 iulie 2010Tocmai acum am luat bilet dus numai in RO si aflu ca unele lucruri merg tot mai prost
Dane te apuci de o lupta cu morile de vant si impotriva la „the long arm of the law” pai astia sunt dresati de conducatorii lor ex-PCR-isti actuali baroni/patroni/politicieni sa distruga concurenta si sa ia tot ce mai este de luat impreuna cu capusile intermediari de prin alte tari foste pretine si dragi fostilor si am sa dau un sfat tuturor celor ca tine:
Ori va organizati intr-o asociatie de lupta legala impotriva statului si organizatiior politice care o conduc ORI una de tip MAFIOT tip FSN/PSD/PNL/PL/PD/UDMR ETC., aici intra rrromi si alte secaturi murdare la origine/ADN si le stim stim NOI toti – eu sunt batran sa mai incep ceva dar cand am plecat eu am mai luat vreo cel putin 50 in anul urmator – am deschis legal sistemul in 78 si mi-am luat ADIO de la RAIUL ceusist noroc si cu presedintele CARTER care nu prea a fost inteles pe aici dar pentru mine is GOD
Ion Pribeagu
4 iulie 2010A – am uitat ceva – FUGA sau parasirea tarii nu este o rezolvare in situatia actuala –
TARA ASTA ESTE A NOASTRA SI A COPIILOR NOSTRI NU A HOTILOR SI TALHARILOR SI VA VENI SI ZIUA CAND PRIN LUPTA VOM AVEA PACE – dar nu mai trebuiesc votati cei patati pentru ca sunt pe listele PCRiste
Corul Van(z)atorilor
4 iulie 2010@Fluture,
Nu a fost nici o aluzie la dumneata, ba dimpotriva. Imi cer scuze daca s-a inteles gresit. Sincer eu as prefera sa ramana un contribuabil si sa plece zece functionari.
In acelasi timp consider ca tine de libertatea fiecarui individ de a-si alege locul in care doreste sa traiasca, sa munceasca si sa se dezvolte. Problema dureroasa este ca referindu-ne strict la situatia descrisa de dumneata la comentariul #1, cel care ar trebui sa capituleze si sa se care e guvernul. Adica incompetentii. Cei ca Dumneata merita sa ramana si sa se bucure de realizarile muncii lor.
.
Nu vreau s-o dau pe teorie dar toate istoriile economice si civice ne povestesc ca la inceput a fost omul, adica „cetateanul” si „proprietatea” (de orice natura), adica rezultatul muncii sale. Guvernul, legislativul in general, a fost creat (citez) „sa-i ofere cetateanului securitate, sa-i garanteze libertatea de a munci si a se dezvolta, de a-si exercita facultatile asa cum crede el de cuviinta, sa-i protejeze dreptul de proprietate asupra roadelor muncii sale,” , , , ,
Deci,… Statul Roman, prin reprezentantii sai „alesi” e dator si angajat sa-si faca serviciul fata de contribuabili („serviciu” pentru care este platit), Dar el continua sa se pise sistematic pe drepturile, orgoliile si demnitatea romanului rabdator sau plictisit.
Trist e faptul ca pana aflam noi cum stau lucrurile, cine e, sau cum ar trebui sa fie statul ….ce responsabilitati are el … si ce drepturi avem noi … ne mananca functionarii (nervii). Revolta se transforma usor, usor in lehamite, lehamitea in capitulare, capitularea in detasare, dreptul nostru in nedreptatile lor. Este reversul a ceea ce ar trebui normal sa se intample. Nu stiu daca undeva mai exista o sansa, dar daca da, cu siguranta asta tine de atitudinea fiecaruia dintre noi…
Popescu
5 iulie 2010A inceput fuga pe active reale de care va spuneam din frica de erodare a economiilor personale. Un imobiliar destept ar trebui sa stie sa foloseasca asta pentru a atrage clienti catre imobiliare. Aurul nu tine de foame si nu are nici o utilitate practica
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/de-frica-inflatiei-si-a-deprecierii-leului-romanii-au-fugit-spre-aur-vanzarile-au-sarit-cu-40-6490976
marian muresanu
5 iulie 2010Dragos,ai ramas acelas .Bravo tie.indiferent de imprejurari ai reusit sa tii steagu.inca mai am cv urile tale de la primele congr imobiliare.timisoara,bucuresti
Popescu
5 iulie 2010Pentru amicii care se inchina la extras:
„Chiar dacă piaţa locală nu oferă suficiente oportunităţi de investiţii, nu este un moment în care investitorii să deţină lichidităţi, în special din cauza inflaţiei”, spune Mukul Pal, directorul firmei de consultanţă în investiţii Orpheus Capitals.
http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/cash-ul-nu-mai-este-rege-care-va-fi-pariul-castigator-pentru-urmatoarele-sase-luni-6492182/
http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/inflatia-scoate-banii-de-la-saltea-in-ce-ii-investim-6492284
Popescu
5 iulie 2010Din ciudateniile crizei: vanzarile de aparatmente in New York au crescut cu 80%:
http://www.zf.ro/business-international/apartamente-de-1-milion-dolari-bucata-se-vand-ca-painea-calda-in-manhattan-6497999
Dan
5 iulie 2010Ion Pribeagu i-ati repede bilet dus-intors… tara asta nu mai e de mult a noastra, ne-au cotropit si cotropiti am ramas… aici a luat fiinta un nou popor: natia manelista
Popescu
5 iulie 2010Dane iar incepi in stilul caracteristic? Normal ca tara asta nu mai e a noastra, tu crezi ca Pribeagu vine degeaba in Romania? A simtit gustul sangelui, vine sa cumpere la pret de nimic.
In Manhatan dai 1 mil pe un apartament, cu banii astia iti iei un bloc intreg in Bucuresti..
Popescu
6 iulie 2010Din seria „nu mor caii cand vor cainii”, special pentru cei care au certitudini (apocaliptice): inca o plasa de siguranta pentru Mugurel si bancile problema, implicit o plasa de siguranta pentru imobiliare si posibile/sperate executari in masa:
http://www.zf.ro/business-international/statele-ue-care-descopera-banci-problema-pot-apela-la-fondul-de-siguranta-de-500-mld-euro-6503669
O scalda la infinit baietii, sau daca nu la infinit macar pana isi revin lucrurile.
Ion Pribeagu
7 iulie 2010Intrebare: Poate fi statul sau/si salariatii intreprinderilor statului dati in judecata – au avocatii curaj sa deschida un proces (banuiesc ca trebuie sa fie foarte curati altfel vor fi santajati de aia mai veniti din SEC) care este pericolulin afara celui de controale peste controale la cei care detin firme de orice fel.
Ion Pribeagu
7 iulie 2010O alta intrebare despre criza romaneasca – pe cea americana o stim ca si pe cea west europeana – bancile au imprumutat bani pentru real estate over evaluate sau mai mult decat face, cumparatorii au mintit despre posibilitatile de plata incercand sa le revanda/flip over dar construind-se mai mult decat cereerea au intrat cu bancile in imposibilitate de plata si totul a cazut ca la domino… inclusiv toate afacerile bazate pe aceast esalon inclusiv statul cu toti angajatii lor..dar revenind la Romania – eu nu cred ca bancile romanesti au dat romanilor imprumuturi la nivelul west euro sau SUA mai ales ca deja se practica CASH-cavalul si plata la negru, poate bancile straine au repatriat banii din romania sa acopere gaurile din tarile lor, deci la noi ar trebui sa nu fim prea afectati de aceasta criza iar in imobiliare doar cei mincinosi la propriu si la figurat vor suferi, un fel de sita care strange gunoaiele si le indeparteaza – un lucru este sigur – Nebunia imprumuturilor fara acoperire si putere de plata nu va mai reveni multa vreme findca si bogatii lulmii nu vor devalorizarea monedelor TOATE in acelasi timp – in fostele tari socialiste aceasta s-a facut intrucat guvernanti puteau schimba banii in valute forte si cumparau proprietatile statului cu valorile inscrise in contabilitate
Mahchind
7 iulie 2010Subscriu. Si semnez daca te-ai gandit sa deschizi o lista in acest sens.
Cosmin Radu
7 iulie 2010DD, te salut si subscriu la manifestul tau!
In Romania se fura totul.. de la bani la libertare. Legal!
Odata cu majorarea TVA si bataia de joc care vine neincetat din partea statului si cu care ma confrunt in toate afacerile pe care le am in aceasta minunata tara, am decis sa nu mai platesc TVA (pana la 1 ianuarie 2011 mai pot exista firme neimpozabile – neplatitoare de TVA). Sa vezi ce frumos se fac targuri imobiliare fara sa se colecteze TVA. Am decis sa le dau si eu exact ce mi-au dat si ei mie. Legal!
Stiai ca in mai au facut o ordonanta de urgenta ce urma sa intre in vigoare la 1 iulie, conform careia pentru importuri se platea TVA de 24% cel tarziu la intrarea in tara a marfii? Asta inseamna plata de TVA anticipata – inainte de comercializarea produselor importate. Ordonanta a fost modificata dupa ce comisia europeana a reactionat foarte ferm anuntand ca ne da infrigement pentru incalcarea grava a legislatiei europene. Vladescu a declarat ca nu e nici o problema… intram in infrigement si anulam legea inainte sa primim penalitati dar colectam TVA intre timp. Tare.. nu? Un mare abuz… acum nici nu se mai ascund dupa degetul infipt in *****
Desi uneori imi vine sa zic „duceti-va dreq cu tara voastra” inca mai sper ca tara asta va scapa de lene si nesimtire.
Desi toata lumea este uda si isi plange de mila „pentru ca e criza si o sa murim de foame” eu am continuat sa investesc in tara asta in fiecare zi.
Daca stai si astepti sa treaca criza… NU se va intampla. Daca stai si astepti sa primesti mai multi bani fara sa faci nimic… NU se va intampla.
Da, putem! In fiecare zi!
Dragos Dragoteanu
8 iulie 2010@Cosmin Radu
Sper sa nu obosesti luptandu-te cu ei!…Ei, pe asta se bazeaza!
Popescu
8 iulie 2010Cosmin Radu, subscriu la frustrarea ta, dar nu cred ca daca nu iti platesti (intentionat) TVAul rezolvi ceva sau te razbuni pe cineva.
Pur si simplu le dai ocazia sa vina peste tine peste cativa ani si sa iti ia si TVA ul si penalitatile de intarziere etc. Se va intoarce impotriva ta. In plus la rezidentiale inca se poate merge pe TVA 5% etc
Popescu
8 iulie 2010Dane, nu ne-ai spus cum ti-ai injumatatit (legal) impozitele si taxele la jumate.
Sper ca nu ai divortat..
Popescu
8 iulie 2010DD ai dreptate, se pare ca astia de la PMB nu raspund la adrese/sesizari. Eu am o Adresa la care nu am primit raspuns si am facut revenire la care nu am primit raspuns. Deci trebuie sa aplic planul B.
Oricum sa te judeci cu ei pentru dreptul la raspuns e ok, (probabil pe obligatia de a face, dupa care daca pierd or sa trebuiasca sa plateasca ch de jud). Dar daca nu au ei raspundere directa (angajatii), nu prea cred ca poti misca stratul de nesimtire din sistemul bugetar de la noi.
Cea mai eficienta ramane plangerea penala pentru abuz in serviciu direct la functionarul care trebuia sa iti dea raspunsul in 30 de zile. Cand or sa aiba cate o plangere penala pentru fiecare lipsa de raspuns atunci or sa tremure cand le vine un Adresa de la un CONTRIBUABIL.
Dragos Dragoteanu
8 iulie 2010@Popescu
Lipsa de raspundere directa si de interes comun guverneaza Romania ! Pana intr-o zi cand si acestor gunoaie umane le va fi greu. Va urma din toamna!
Cosmin Radu
8 iulie 2010Dragos Dragoteanu,
Sunt de cursa lunga. Peste 10 ani ne vedem tot pe „front”! Si poate la un alt nivel.
Popescu,
TVA-ul nu-l platesc pentru ca am facut mai multe firme neplatitoare de TVA (neimpozabile), cu cifre de afaceri pana in 35000 euro. Deci e legal. Nu e greu sa-ti dai seama cum ajungi sa nu platesti nimic.
Sunt curios cat TVA va colecta statul roman pana la sfarsitul anului. Si nici nu avem insule pe care sa le putem vinde.. :))
Ion Pribeagu
8 iulie 2010Uitati cine ne reprezinta in Europa – cum draq au fost alesi astia si be cali…..
Senatorii Crin Antonescu, Cătălin Voicu, Ioan Ghişe, Dan Voiculescu şi Cristian Diaconescu, dar şi deputaţii Doru Frunzulică, Robert Negoiţă, Bogdan Niculescu Duvăz şi Nicolae Bănicioiu se află în topul parlamentarilor cu cele mai multe absenţe de la voturile electronice, potrivit unui raport IPP.
Pai ce sa te mai astepti de la asa reps .. care au si afacerile lor si stau si in politica sa fie protejati – halal de mama noastra – dar tot vin acasa apropo popescule fara milionul ala cu care cumperi apartament la New York ca eu am deja unul cumprat in 91 cu 15000 si l-am platit mai scump ca era bataie pe el sau alte apartamente cand apareau pe piata… acum poate face .. NU conteaza ca pana nu vinzi nu stii cat face ci doar cat ai vrea.. ceace face diferenta
Popescu
9 iulie 2010Cosmin Radu, credeam ca te referi la plata TVA la vanzari de imobile / apartamente.
Pe zona asta ideea e sa nu transformi o chestie de bani intr-o chestie de ani..
Popescu
9 iulie 2010DD am si eu o nelamurire: vad la tine pe blog reclama Teren Bucuresti 3000 mp, 15 euro/mp. Dau click si ma duce la un anunt pe situl Euroest, cu un teren la 15 E dar care nu e in Bucuresti ci in Afumati.
Acuma, 2 aspecte:
1. e clar ca daca scrii teren Bucuresti 15 euro/mp, toata lumea va da clic pentru ca e pretul f mic. Deci ai un avantaj din numarul de clicuri/accesari.
2. Cine da insa clic si constata ca de fapt nu e Bucuresti ci Afumati, ramane dezamagit (deci e alimentat cu ceva negativ).
Nelamuririle mele sunt urmatoarele:
-mai functioneaza genul asta de smecherie/manipulare? Adica beneficiul dat de numarul mare de clicuri este mai mare decat sentimentul negativ ca e o informatie neadevarata?
-genul asta de anunturi da rezultate, adica ofera tranzactii? Ma intreb asta deoarece ma gandesc ca daca incepi relatia cu un potential cumparator cu o mica minciuna, asta dauneaza creerii unui cadru de incredere. Acesta se va intreba: ce alte minciuni o sa imi mai spuna? etc
Intrebarile sunt cat se poate de sincere, mi le pun si eu zi de zi, nu e o critica cu privire la camapnia ta de publicitate..etc
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@ Popescu
O sa verific!
Popescu
9 iulie 2010Si mai am o observatie: eu m-am ferit de genul asta de publicitate si pentru faptul ca, in ochiul vizitatorului pasiv (care nu da click), ramane ideea ca preturile terenurilor in Bucuresti a ajuns la 15 euro (fapt care nu e adevarat pentru ca terenul era in Afumati), ceea ce alimenteaza perceptia populara de scadere continua a preturilor deci alimenteaza sentimentul de ASTEPTARE ca o sa scada si mai mult etc
Asa ca asta pasiv se duce la servici si se intalneste cu altul si ii zice: du-te ba de aici, am vazut eu teren in Buc cu 15euro, nu fii prost , nu cumpara etc
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@ Popescu
Te asigur ca nu scriu despre strategia mea de marketing pe blog! Altfel, toti ciocoflenderii plecati de la Euroest (si nu numai!) ar copia modelul…Pana afla ei ce fac si cum fac, eu sunt departe!
Ion Pribeagu
9 iulie 2010Ma uitam pe blogul Mariei si…. cred ca ar trebui sa stim aceste lucruri:
Cenzura.. Daca se cenzureaza doar pentru puncte de vedere diferite nu se merita sa citim blogul – daca se foloseste un limbaj suburban atunci OK… iar popscu are vederile lui chiar daca uneori unora nu le convine este un bun bloger
Acum la subiect – se stie foarte bine de cei din west ca si de cei care fac comert ca acest discount este de fapt micsorarea adaosului comercal si nicidecum scaderea din pretul de achizitie cu exceptiii la produsele care expira si vrei sa scapi de ele urgent
In cazul seviciilor unde se vinde de fapt forta de munca si profesionalismul acest discount este de fapt o momeala de a atrage clientela asa cum s-a intamplat cu spalatoria dar cand se va face coada la ea atunci iar se vor mari preturile – deci in concluzie in spatele ofertelor cu vorbe pompoase (mai stim noi si politicieni care fac acelasi lucru) sta de fapt VINO SA-MI DAI MIE BANII TAI – MULTI PUTINi EU PRIMESC
Ion Pribeagu
9 iulie 2010@POPESCU – Iata ce zice cineva daca vin in tara/definitiv dar EU sunt adaptabil….
Te arde. Ştiu că te arde. Dar dacă vii în România, aşteaptă-te să găseşti aici o societate profund polarizată, profund schizoidă. Din ce în ce mai polarizată şi mai schizoidă de la an la an. Mă tem că ai să găseşti – ca şi mine – o majoritate ponosită, subjugată compromisului şi lipsită de drepturi, despuiată pînă şi de propriile potenţialităţi, peste care tronează vulgar şi arogant o minoritate, îndrăznesc să spun ucigaşă, cu „gipane“ supradimensionate, gata să te spulbere cu zile pentru singura vină de a te fi aflat în faţa scumpilor lor bolizi, gata să te stîlcească în bătaie pentru simplul moft de a-i fi încurcat în grandomania lor fără limite. Sînt indivizi care şi-au pierdut orice reper nu doar creştin, ci uman. Iar lege nu există. Decît, poate, pentru proşti, în fond, asta e şi ideea. Sărmanii îi urăsc pe bogaţi, îi dispreţuiesc pentru comportamentul lor, dar în adîncul inimii îi invidiază, le admiră viaţa şi ar vrea să fie ca ei. Să poţi ajunge din terorizat terorist, iată visul ce merită visat!… Oamenii au uitat să(-şi) vorbească şi latră. Se comunică aproape monosilabic: băi, măi, vino, du-te, hai, mă-ta; toate formulele de politeţe, de bunăvoinţă, cuvintele acelea galante, cu consistenţă, noimă şi duh, care …. EU nu le-am auzit nici inainte de plecare … poate intr-o anumita nostalgica BOIERIME ca eu care aveam dosar familial NASOL..eram PARIA
Ion Pribeagu
9 iulie 2010DD – Acest juramant te angajeaza doar pe tine si poate si pe cei care vor face ca tine si nu vor mai plati TOT ce trebuie ca eu cred ca nici pana acum NU ai dat in plus dar ce facem cu restul oamenilor care de fapr sunt cotizanti fara a va acest drept pe care tu vrei sa-l pui in executie… deci buba trebuie extirpata prin organizarea pupulatiei impotriva (si acum am sa folosesc un cuvant des intalnit in west – BALCANISMUL) unor paliticieni oligarhi, care detin controlul economic dar si politic si care interpreteaza atat copiata constitutie cat si legile sau HCM/de urgenta ale guvernului in favoare personala
Deci organizarea sau acapararea unui partid care sa inspire populatia la dreptate dar… si aici revin la un comentariu anterior – atragerea populatiei se face prin cuvinte mesterite bazate pe drepatate, egalitate in fata legii – atentie, locuri de munca, ajutor celor nevoiasi si tinerilor asistenta medicala si sociala – adica socialist de tip free marketing si nu in ultimul rand JOS nomenclatura ex pcr care sunt de aceasi calitate cu slugarnicia arendasului roman – pupa mana boierului, I-si vinde nevasta celui care plateste si f..te tot ce-i sub EL
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@ Ion Pribeagu
Adineauri am venit dintr-un tur de Herastrau…Maximum 20% mese ocupate si nu cred ca vor veni mai multi spre dimineata! Comentariu tau catre Popescu e stupefiant de…adevarat! Romania e o tara foarte frumoasa „cotropita” de golani si escroci. Cat priveste juramantul meu, imi place sa cred ca e crezul meu si nu ma voi abate de la el. Despre bani, voi plati statului cat merita! Nimic mai mult, nimic mai putin!
Ion Pribeagu
9 iulie 2010Nu am ce face si citesc bloguri – uite un altul al Mariei – tineri ajutati in alte tari..??
Maria, ceace spui este ca si politicienii care schimba/traduc intentionat un singur cuvant dar de fapt totul si iate dece ; First Home buyer is not tinerii ci toti cei care dupa ani de munca (daca au), stat in chirie, si economisit avans/down payment se califica sa cumpere o casa/apartament si sa atinga visul merican dream – chestia asta cu tineretul si prima casa in romania este de fapt o chestie smechereasca a politicienilor care imping odraslele lor in fata sa-si ia mai ieftin real state in diferite orase din Romania.. ca ceilalti tineri nu se califica din cauza veniturilor – deci banii statului in punga bogatului
Popescu
9 iulie 2010Jim Rogers, marele guru al investitiilor simte si el mirosul investitiei in active reale: materii prime si agricultura
http://www.zf.ro/business-international/jim-rogers-investitorul-care-a-prabusit-lira-sterlina-alaturi-de-soros-renuntati-la-obligatiuni-cumparati-orez-6530960
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@Popescu
Loturile tale de casa nu sunt bune de agricultura, fiindca sunt prea mici. Iti spune un imobiliar, fiu de agronomi si graduated al Institutului Agronomic cu specializare afara….Adica, EU!
Popescu
9 iulie 2010Pribeagu, multumesc. La Maria am postat niste comentarii care nu au aparut, nu stiu din ce motiv.
A cam lovit criza si in minoritatea cu gipane de care zici tu..
Ion Pribeagu
9 iulie 2010Helo… Manhatan New York…scump dar NY… pai Manhatan este inima orasului si centrul financiar al lumii…rivali doar Londra si acum Frankfurt si Tokyo – chiar daca este tradus corect la NY/Manhatan nu cumpara cirli barli cum zicea un unguras care a plecat din Transilania in/langa Budapesta ca era mai ieftin a vindut apartamentul in 93 si acum vine la prietenii din bloc si se plange ce prostie a facut si ca sunt rasisti – dar sa revenim la NY/Manhatan doar nu credeti ca acolo au cumparat sclavii din Harlem, Astoria, si alte cartiere ale metro NY ci investitori din lumea intreaga din cauza salvarii dolarului de catre administratia actuala – mii de miliarde de dolari pe care populatia trebuie sa-i plateasca incepand cu-foarte curand daca vor sa faca ce s-a planificat adica scaderea sau injumatatirea datoriilor, asa ca NU are nicio legatura NY cu restul tarii unde inca este foarte greu de obtinut credite si repornita economia.
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@Ion Pribeagu
Asa e si in RO, exista Bucuresti si restul tarii! SE VEDE DIN RATA SOMAJULUI: 2.5% in B si peste 10% in restul tarii!!
Popescu
9 iulie 2010Pribeagu, cresterile vanzarilor de apartamente din Manhattan au fost in paralel cu scaderea somajului. Deci in mare parte s-au dus catre workerii care si-au gasit job bine platit pe insula Manhattan.
Noi suntem pe cealalta parte a curbei somajului care e de asteptat sa creasca ca urmare a concedierilor de bugetari. Oricum bugetarii care isi pierd jobul sunt carne de tun pentru imobiliare, nu sunt foarte targetati din cauza veniturilor mici. Targetul in imobiliare e sectorul privat care a trecut proba de foc la concedieri anul trecut.
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@Popescu
Relaxeaza_te Popescu!.. nu mai exista carne de tun, doar resturi de tun! „Carnea” a plecat din tara! Acum mai gasesti ceva doar pentru supe si ciorbite de vara!
Ion Pribeagu
9 iulie 2010Sa ne ajute STATUL zice unul pe blogul .. altul iar eu zic:
Pai , cat de ieftine face asta aprtamentele care vrea garantii de la STAT si bani de la Banci garantate de stat… toata lumea vrea sa faca statul – si tot eu zic: piata adica cererea si oferta poate face, ca statul suntem noi si apoi ne intrebam de ce sa platim prostiile altora – garantate de stat ca asta facem de la ceausecu incoace, unii fura si altii/noi toti platesc/platim deci – STATUL NU ARE VOIE SA FACA AFACERI IAR CEI DIN SISTEM CARE FAC ACEST LUCRU – AFARA CU VOT DE BLAM/ADICA FARA ANI ADAUGATI LA PENSIE SI/SAU ALTE BENEFICII – ASTA TREBUIE FACUT URGENT
Se stie ca toti vor afaceri in colaborare cu statul – ei iau banii si statul plateste.
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@Ion Pribeagu
Statul nu suntem noi! Cel putin nu eu!!! Popescu e statul!
Ion Pribeagu
9 iulie 2010Draga Popescule.. nu toate mustele fac miere sini tot ce cetim este adevarat si uite dece – aia care au ramas cu lucru stau tot acolo cu castigul pe care l-au avut si acum 2-10 luni iar cei care vin din somaj – pai astia au o foame in ei ca au de plata credit cardurile daca mai sunt valabile inca vrea 10 ani – am ai zis anterior – eu lucrez la al doile milion ca e primul nu l-am putut face cum planificasem cand am venit in/aici iar ca sa te califici la apartament de 1 milion de dolari trebuie demonstrat cu taxele platite si care arata cat ai platit/cat ai castigat dar si serviciu pe ultimii 3-5 ani sau daca ai CASHcaval restul vise placute cu statisca gazetareasca tip pozitiva al la …cea condusa din umbra si explicata politicaly corect. In privinta Romaniei noi trebuie sa realizam ca traim vorba francezului A la notre maniere – dupa cum vedeti nu cum scrie el ci cum se aude
Popescu
9 iulie 2010Pribeagu, deci tu lucrezi la al doilea milion pentru ca pe primul nu l-ai putut face?
Ai sarit direct la al doilea milion?
Ion Pribeagu
9 iulie 2010Popescu – da m-am lasat vazand ca nu se poate prin munca la stapan si de acum o iau rob la mine cat mai pot daca nu trec la al treilea ca nu este greu – totul este sa vrei ca fumatul unii s-au last de mii de ori este foarte usor….lasand glumele astea cu fumatul ca prima nu este gluma si crede-ma ca stiu mai multi romani cu milion cash decat americani (astia or au o casa care acum ar avea valoarea unui milion dar ei lociesc in ea ca nu pot gandi ca ar putea sa o vanda si sa stea in alta parte) or au o afacere unde castiga 1-2 milioane dar cheltuieli de aproape 80-95% si nu uita taxele cresc in functie de venituri dar eu ma tot rog sa ajung sa platesc statului 1 milion in taxe – am vazut unii venind pe aici sau mergand in vegas (vamesi politisti si politruci)
cu tolbe de cashcaval, cumpara masini de la 100 in sus asa ca miraclul romanesc lucreaza si unde este cash caval sunt si oportunitati – ex.imobiliare, producie,comert si chiar consultanta ca unii nu au timp sa studieze sunt ocupati cu munca.
Ion Pribeagu
9 iulie 2010Pentru toti -Jim Rogers, marele guru al investitiilor simte si el mirosul investitiei in active reale: materii prime si agricultura – pai asta copiaza pe Porumboiu – bogatas roman moldovean care nu joaca la tombola (adica bursa) si strange ce strange si declara ce declara si face ce stie el mai bine….active…asa ca nu trebuie sa traducem ci sa ne uitam in curtea nostra ca avem destui…DD ce zici
Dragos Dragoteanu
9 iulie 2010@Ion Pribeagu
Am tot respectul pentru Porumboiu! Eu l-as propune Presedinte de tara!! Asta dupa ce va deveni probabil cel mai bogat roman,cat de curind.
Popescu
10 iulie 2010Daca tot va place Jim Rogers:
Investitorul american Jim Rogers, partenerul de afaceri al lui George Soros, spune intr-un interviu pentru Business Week ca viitorul va fi decis de oameni care produc bunuri reale, in dauna persoanelor care pana acum doar „invarteau banii”.
„Cred ca agricultura va fi cea mai buna investitie. A fost un domeniu oribil timp de mai multe decenii, perioada in care cei care invarteau banii au fost stapanii universului. Lucrurile se schimba acum. Oamenii care produc bunuri reale vor fi in top. Veti vedea brokeri de bursa conducand taxiuri.Cei destepti vor invata sa conduca tractoare si vor lucra pentru fermieri, asa ca agricultorii care acum au 29 de ani vor fi cei care maine vor conduce un Lamborghini”, spune Rogers.
Popescu
10 iulie 2010Porumboiu este o valoare reala a acestei tari : a fost o valoare ca arbitru, a intrat in afaceri si i s-a vazut valoarea, si-a facut o echipa de fotbal din nimic si de vede cat de departe a ajuns. Este un om care chiar produce valoare si nu doar invarte banii.
In plus fiul sau este un regizor recunoscut si premiat pe plan international.
Popescu
10 iulie 2010DD: pe un lot de teren intravilan construibil nu se poate face agricultura extensiva, insa e un bun real, tangibil, si mai ales..are o utilitate clara, certa.
Pe langa utilitatea rezidentiala se poate face agricultura de autoconsum pe 500-1000mp. Mie cand mi-a spus un taran cate sute de kilograme de rosii produce cu un solar de 50mp mi-am dat seama de adevarata valoare a pamantului.
Daca investesti in lingouri de aur ce utilitate practica ai, iti tine de foame la nevoie?
Ion Pribeagu
11 iulie 2010DA domnilor – pamantul este bun (apartamentul in oras mare si mai bun) ca investitie dar trebuie si lucrat ca sa produca altel platesti impozite si DA Popescu – de pe urma gradinaritului facut pe suprafete mici 1-2000 de mp poti castiga si hrani o familie doar trebuie muncit zi-lumina si APA ca de vandut totul se vinde ca painea calda ca aia rece nu miroase a paine si nici legumele nu sunt ca alea care sunt crescute de un gradinar serios – am cunoscut un constanean care avea un lot la marginea orasului
toata vara venea seara acasa cu portbagajul daciei plin de rosii si alte legume pe care
ni le aducea la usa la toti vecinii – nici nu le cantaream cat zicea atat am dat dar erau ca fructele – coapte si proaspete doar le spalam putin si salatele sunt cea mai buna cura de sanatate
Ion Pribeagu
11 iulie 2010Am uitat sa clarific cum este cu milionul la purtator CASH in SUA – toti traficantii sefi, unii jucatorii/gamblers si conducatori de cazinouri si/sau businessuri de productie si comertz unde le trebuiesc cash Flow dar in general si adica nefiind taxati trebuiesc ascunsi in rest cine are ceva cascaval investeste in ceva care poate fi tax deductible pe timp indelungat si asteapta cresterea valorii sau macar sa nu se devalorizeze, dar nu trebuie sa stie nimeni ca ai, ca altel … te vei ruga sa nu AI FI AVUT – te poate lua oricine la strans cu usa sau un glonte in ….la alegere, deci nu iesi ca paduchele … stai cuminte si respctuos ca toti americanii nu conteaza cati bani ai
Popescu
12 iulie 2010Pribeagu, lasa ca stim si noi, in America daca ai credit 1 mil de dolari se cheama ca esti milionar..
Popescu
12 iulie 2010Pribeagu, se vede ca nu traiesti pe aici: in Romania impozitele la terenuri sunt modice. Asta nu e o problema.
Ma refeream la faptul ca pe un lot de casa se poate face si agricultura de autoconsum, in ritm de placere, fara prea mare efort. Nici nu iti inchipui cati bucuresteni si-ar dori o mica palma de pamant unde sa isi organizeze o gradina/livada ca hobby, dupa pensionare si nu numai. Am exemple chiar la mine in familie.
Sunt diferente majore de calitate a vietii daca reusesti sa iesi din Bucuresti: calitatea aerului pe care il respiri (care in Bucuresti este infect), calitatea alimentatiei..etc
Dragos Dragoteanu
12 iulie 2010@Popescu
Popescu, esti paralel cu imobiliarele de „consum”!… Se vede ca ai uitat cat de greu e sa dai cu sapa pe camp sau intr-un solar! ESTI RUPT DE REALITATE!
Popescu
12 iulie 2010Pribeagu, are dreptate DD, Bucurestiul este alta „tara” chiar si din punct de vedere imobiliar, avem alte cifre ale somajului, ale dinamicii fortei de munca, venituri pe locuitor, cerere de locuinte, locuinte disponibile. Numarul locurilor de munca creste cu 3,7% pe an chiar si in vremurile astea. Un fel de Manhattan
http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010071245975/Economic-financiar/Bucurestiul-orasul-cu-cel-mai-mare-ritm-de-dezvoltare-din-Europa.html
Popescu
13 iulie 2010Dragos Dragoteanu, se pare ca nu intelegi nimic din ce spune Jim Rogers. Inapoi la agricultura, lasa invartitul banilor daca vrei sa iti pastrezi Lamborghiniul sau ce conduci tu
“Cred ca agricultura va fi cea mai buna investitie. A fost un domeniu oribil timp de mai multe decenii, perioada in care cei care invarteau banii au fost stapanii universului. Lucrurile se schimba acum. Oamenii care produc bunuri reale vor fi in top. Veti vedea brokeri de bursa conducand taxiuri.Cei destepti vor invata sa conduca tractoare si vor lucra pentru fermieri, asa ca agricultorii care acum au 29 de ani vor fi cei care maine vor conduce un Lamborghini”, spune Rogers.
Cristian Clenciu
13 iulie 2010Salut Dragos,
Nu am mai intrat de mult pe bloguri insa azi, citind ce ai scris, am tresaltat de bucurie.
Totusi mai exista in tara asta oameni care gandesc ca si mine!Sau eu ca si ei!
Pacat ca suntem putini, pacat ca nu ne unim vocile impotriva celor ce ne vamuiesc averile si vietile si ne ofera in schimb nesimtire si batjocura.
Incerc sa inteleg cum se poate sa suportam pumnul in gura, aroganta functionarimii statului care vaneaza privatii, de fapt singurii care mai produc ceva in tara asta.Singurii care isi mai asuma responsabilitati si care, de bine de rau, fac ca aceasta tara sa se mai taraie.
Felicitari!!!!!!!!!!!!!!
Cu astfel de atitudine si cu suficienta implicare cred ca am putea schimba ceva!Putin, dar in bine!
Striga tare Dragos, mai sunt oameni care asculta!!!!!!!!!!!!
Popescu
13 iulie 2010Dragos Dragoteanu, referitor la comnetariul tau de la @58, citeste articolul atasat din care reiese ca tu esti rupt de realitatea bucuresteanului de rand:
„M-am tot gândit cu soţia ce să facem. Noi suntem pensionari amândoi. Acum ne e foarte greu, cu pensiile noastre abia facem faţă cheltuielilor. Aşa că ne-am decis să ne mutăm la ţară. Putem să ne facem o grădiniţă cu ceva legume, mai creştem şi câţiva pui. Ne va fi un pic mai uşor” speră Petrescu.
Se pare ca e mai usor „cu sapa” decat sa faci fata cheltuielilor de intretinere din Bucuresti. Intelegi Dle Dragoteanu „realitatea” pe care spui ca o cunosti?
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/case-la-tara-sub-20-000-euro-13014.html
Dragos Dragoteanu
13 iulie 2010@ Popescu
Onania salveaza Romania! Popescu, agricultura de placere nu presupune munca si rezultatele sunt zero! Chiar te faci de ras in domeniu, nu ti-am spus ca sunt taran din tata in fiu, sunt licentiat in Romania si cu specializari pe afara! Rog respect, da-le dracu de parcele de langa Capitala,fiindca bucurestenii nu le muncesc nici daca le dai degeaba! Pe vremea lui Ceasca, le primeau cu titlu gratuit spre folosinta si, din lipsa de variante, mai treceau pe acolo in weekend. Acum exista supermaketuri si populimea cotizeraza la straini. Sa nu confunzi marginea Bucurestiului cu niciun alt oras din tarisoara noastra!
rares farcas
13 iulie 2010Legat de taxe, nu inteleg de ce atat de tarziu o astfel de decizie, sincer 🙂 De altfel, contrar opiniei generale, este mult mai benefic comunitatii sa reinvestesti acei bani decat sa ii dai statului. Sau i se pare cuiva ca banii dati la stat au fost cheltuiti vreodata eficient?! Legat de vot, de asemenea de acord, o alta varianta ar fi acordarea votului unor partide mici de genul partidelor ecologiste, etc. Cat despre cultivarea legumelor… n-ar fi rau ca cei care sustin ideea sa o si puna in practica, sa vedem ulterior ce parere au. Nu de alta, dar nu e asa usor cu sapa cum cred unii.
Ion Pribeagu
14 iulie 2010Revin la articol – Jos guvernul Sus ALT guvern..care..? ca tot cu aia am ramas decand l-au impscat pe impuscatu cu mici schimbari pe ici pe colo/au adus copii sau altii din familie – deci trebuiesc facute legi sau coduri de regulamente care sa stipuleze foarte clar RSPONSABILITATEA angajatilor statului, primariilor si alte CJ sau etc, altfel noi vom ramane balcanici – adica vrem spaga pentru orice pentru ca suntem in FUNCTIA care aproba un drept al NOSTRU pe basnii nostri da ne-ORGANIZATI si atunci este ca intru-un autobuz in care 2-3 talhari controleaza tot autobuzul, ca nmeni nu se implica
sau intervine fiind dezorganizati, ba unii se si bucura ca nu este el cel atacat…
se intampla si prin unele state din america unde oamenii nu au ARME DE FOC de aceea in mai toate statele (cu mai multi albi europeni decat bru-negri) cei din aceste departamente sunt foarte amabili caci altfel nu stii niciodata ce are ala in cap…
NU cred ca la noi acum este nevoie de arme la liber dar pentru protectie este nevoie