Romania nu are nicio sansa fara capital strain, a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la Realitatea TV, comentand declaratiile recente ale ambasadorul SUA la Bucuresti cu privire la preocuparile companiilor americane referitoare la coruptia din Romania. El a mai spus ca „noi ar trebui sa dam spaga capitalului strain, pentru ca este limpede: noi ne-am bazat pe capital strain inainte de Primul Razboi Mondial, inainte de al Doilea Razboi Mondial, dupa al Doilea Razboi Mondial. Chiar in vremea lui Ceausescu industria s-a facut in mare parte cu imprumuturi externe. Si acum avem nevoie de capital strain. Cine crede ca in tara asta numai cu capitalul nostru putem razbi se inseala amarnic pentru ca am vazut limpede de-a lungul multor ani ca nu putem razbi singuri”, a spus Vasilescu.
Are dreptate purtatorul de cuvant al BNR. Sa lucram cu armele lor, sa-i mituim, ca sunt obisnuiti. Singura deosebire sta in pret. In definitiv, cu totii suntem de vanzare, numai valoarea difera. Sa trecem asadar la treaba…
In sfarsit, dupa 20 de ani, reprezentantul BNR si-a dat seama ca si strainii sunt spagari! Dupa aceasta declaratie sincera, consilierul Guvernatorului are tot respectul meu. Cu acest lucru nu se pot mandri prea multe persoane. Coruptia en-gros e dincolo de ocean. In Romania se lucreaza en-detail, dar pe fata. Suna urat, dar nici nu va inchipuiti cat este de adevarat! Realitatea economica globala bate filmul “Inside job”.
Din documentarul recomandat de purtatorul de cuvant al BNR – multumim si felicitari pentru sugestie! – cel mai mult mi-a placut “demnitatea” celor mai mari 3 agentii internationale de rating, Standard&Poor’s, Moody’s şi Fitch Ratings. Daca aceste trei gunoaie ar disparea pur si simplu, nu ar fi nicio pierdere pentru omenire. Daca vorbim de coruptie generalizata, de “sistemul ticalosit” international, de marlaniile “expertilor” care dau calificative tarilor, bancilor sau companiilor de asigurari, obligatoriu trebuie sa le punem cap de lista.
Nimic nu pare mai usor si mai natural in lumea fianciar bancara mondiala decat sa cumperi calificative. Cand zic „sa cumperi”, nu gresesc cu nimic! Pur si simplu, le cumperi, cum cumperi o masina! Modele diferite, cu optionale diferite, garantii diferite, imagine diferita, confort diferit. Fiecare litera sau semn atribuit are o valoare de piata, implicit de vanzare pentru fraieri. Mai mult ca sigur, interesul pervers primeaza. Daca nu platesti, ai calificativul “junk”, primesti cel mult un pliant cu poze si recomandari, orientative. Daca “decartezi” ceva promitator, te trec in clasa B. Optional, la pachet, contra cost evident, poti primi mai multi B. Daca te pune dracu’ si vrei optional si un semn “+ “, mai pui ceva! Ca doar, nu credeti ca agentiile respective lucreaza gratis? Uite asa, dupa ce relatia vanzator – beneficiar capata incredere si se formeaza un “parteneriat” serios, putem vorbi, la preturi de top, si despre calificativul “A”. E ca la masini sau ca la doctor. La doctor, daca spui AAA, deja ai o problema. Incepe sa te doara buzunarul. Daca pe bazezi pe agentiile de rating te doare… capul. Pe veci.
Financiar vorbind, cine nu e dispus sa plateasca pentru a parea sanatos cand e putred pe interior? Pe asta s-au bazat si celebrele agentii americane. Nesimtirea si faradelegile lor au intretinut lacomia bancherilor de pe Wall Street si invers. Asa a aparut criza, premeditata, construita prin grija si atentia unor “ingeri” din domeniul consultantei financiar bancare, recunoscuti ca niste “specialisti” in domeniu.
Pentru mine, dupa ce am vazut filmul documentar “Inside job”, intre a plati serviciile unei prostituate si a plati serviciile “marilor” agentii de rating nu este nicio diferenta! Absolut niciuna! Adica, fara sa intram in detalii, si prostituata si reprezentantii autorizati ai agentiilor spun tariful si ce ofera. Inclusiv plata timpului e la fel. Daca o curva lucreaza la ora sau la lucrare, ma indoiesc ca la insitiutiile respective lucrurile stau altfel. Calificativele au si ele un termen de valabilitate. Ai platit un calificativ, OK, beneficiezi de el un timp bine definit. Vrei mai mult, platesti din nou. Alt tarif, mai mare. Doar e alta prestatie, alta distractie!
Ca sa revenim la lucrurile sfinte, fereasca Dumnezeu de mai rau! Acum, macar stim unde suntem. Criza vine de la americani, cu sprijinul neprecupetit – vorba comunistilor – al agentiilor de rating si al autoritatilor de reglementare a valorilor mobiliare. Cand au dat faliment, absolut toate marile banci, fondurile de investitii si companiile de asigurari aveau calificative de la “AA” in sus! Nu conteaza cat au platit pentru ele, conteaza ca le aveau oficial si erau postate si recunoscute pe toate pietele internationale, inclusiv in ziua falimentului!!
Mai presus de toate, zilele trecute Romania a primit un calificativ mai mare de la una dintre agentiile mentionate mai sus. Nu suspectez BNR ca a cotizat cu ceva pe acolo. Ori se simt jegosii aia cu musca pe caciula – desi ma indoiesc! – ori s-au plictisit de cat a stat tara noastra departe de lumea “reala”. Una peste alta, personal, nu dau o flegma pe calificativele lor! Dar, intr-adevar, merita sa-i mituim daca acest lucru ne aduce avantaje, ca tara si ca romani. Hai sa punem mana de la mana si sa-i spaguim, tovarasi!
Va dati seama cate bancuri cu celebrul Bula, vor aparea dupa bula financiara si bula imobiliara! La bancuri radem, dar acum, fiindca stim exact de unde ni se trage, ne infricosam!
PS: Daca v-a placut acest editorial va rog transmiteti-l si la altii. Nu de alta, dar sa afle poporul ca putem iesi cu spaga din criza. Vorba onanistului: ce-i in mana nu-i minciuna!
Cornel Balan
7 iulie 2011Absolut superb!
E ca si cu „evaluarile” in Emo_biliare! Si main nou „certificatul energetic” . „Cotizezi” si iei AAA ca la bateriile ( chinezesti) !
Ion Pribeagu
7 iulie 2011Rating – Este smecherie ovreiasca – merge la fel ca si celelalte care vand actiuni si vise de imbogatire fara munca doar prin cresterea valorilor prin ghicit, iar o alta mare smecherie vinderea procentelor de poluare de unii – altora cu comisioanele de rigoare, adica facem poluare in continuare dar platim/dam spaga smecherilor, dar ce este mai picant in aceasta sarada/vrajeala pe limba noastra este ca lumea pune BOTUL si importa HOTIA legalizata
Popescu
7 iulie 2011Adevarat, e mare prostitutie cand e vorba de bani multi. Ori la ratinguri e vorba de bani cu carul, scazi ratingul creste un procent in sus sau in minus la dobanda de finantare, e enorm transformat in bani.
Pe de alta parte nu e chiar ca la piata, altfel Grecia ar fi avut si ea AA, dar nu cred ca e cazul, au dat agentiile in ea la greu. Sunt si alte interese, putere, influenta.., nu numai bani ca la piata.
Vasilescu se referea la stimulente, cadru legislativ prietenos, etc cand spunea ca trebuie sa dam spaga la investitori ca sa vina. Si e si normal, poate imi spuneti si mie de ce La Dorna, brand 100% romanesc, a fost cumparata de Lactalis, care muta toata productia in Polonia?
Una peste alta Dragos Dragoteanu punctul tau de vedere are un punct de plecare corect, dar ce facem noi romanii, am inceput sa injuram agentiile de rating tocmai acum cand ne-au marit ratingul?
Adica ele se pregatesc sa tranteasca SUA, si Portugalia la junk, pe noi ne scot de la junk si ne baga la INVESTMENT GRADE – astfel tie iti creste valoarea terenului de la 8.000 la 10.000 euro/mp- si noi ca romanii carcotasi ce facem? Pai ce sa facem, ii injuram si cerem sa fie desfiintati..
Marian Guzik
7 iulie 2011🙂 Buna informatie – RM la fel are nevoie de acest articol. 🙂 am sa dau „share”.
Akhenaton
7 iulie 2011@3
Am inteles ca esti investitor si cumperi cot la cot cu strainii bucata cu bucata Romania. Sper ca acest lucru sa contrazica opinia unora ceva mai informati care ne spun: „Banc Post mi-a trimis 6.000 proprietăţi, Banca Românească mi-a trimis 3.000 proprietăţi. Alpha Bank mi-a trimis 10.000 proprietăţi, şi dacă vă arăt cu ce preţuri vor ieşi acestea în piaţă, este clar că acest lucru va aduce o corecţie de încă 30-40% la preţurile din piaţa liberă. Proprietarii vor fi deci obligaţi să se alinieze la aceste execuţii, pentru că aceea va fi piaţa.”
Eu cred ca de fapt tu doar te lauzi, altfel cumparai o proprietate premium pe Magheru ori Calea Victoriei, ca tot se aseamana cu „un Aston martin … un Vacheron Constantin , un Cezanne” 😀
Ion Pribeagu
7 iulie 2011Stie cineva cum se vand proprietatile toxice de catre banci – prin lichidatori la licitatie banuiesc dar s-ar putea si prin agentii (mascat proprietarul – se practica si in america mascat ca dezvoltator, investitor, sau chiar agentie)
Apropo de rating: Bancile au inventat ratingul initial pentru evaluarea unui client, dar in acelasi timp si-au dat puterea de a barbieri clientul de dobanzi mai mari fara a avea probleme sociale care ar fi aparut rasiste in multe cazuri si asa bogatul este 3/A si cumpara masina fara dobanda sau cu dobanda mica si ciorile din gheto cu maximum dar asta ajuta banca sa-i barbiereasca pe cei multi si sa fie prietena cu bogatii asta deci la scara mica mergand acum la mai MARE – sume necesare unui stat atunci se extrapoleaza ce am spus mai sus cu bogatul si ciorile. Dar nu uitati Banca trebuie sa faca bani/profit altfel este de-gradata de catre trezorerie si ia banii cu alte dobanzi iar Vasilescu – asta este doar purtator de cuvant – habar nu are cu ce se mananca aceasta meserie, dar este parte a grupului isarescu si gasca fesenista care au devalizat bancile romanesti, si si-au adus stapanii in tara DAR in final ne place sau NU noi nu mai putem schimba nicmic – tavalucul merge inainte, uneori mai incet alteori..
Popescu
7 iulie 2011Akhenaton > eu am o simpatie deosebita pentru baieti ca tine, care pricep imobiliarele din ce scrie presa. Daca tot te-ai apucat sa citezi articolul respectiv, macar citeste pana la capat. Sau tu citesti articolele doar pe jumatate, si anume acea jumatate care iti confirma gandirea ta de colaps imobiliar. Iti redau eu jumatatea pe care nu ai citit-o:
„băncilor le va fi dificil să înceapă un demers atât de amplu pe cât ar fi execuţiile în masă. Nu este un proces profitabil din niciun punct de vedere.
„Băncile nu sunt deloc fericite să facă pe agenţii imobiliari. Nu sunt deci deloc fericite să execute garanţiile, pentru că aşa îşi taie din veniturile viitoare. Nu în ultimul rând, prin execuţie, băncile riscă să nu îşi recupereze investiţia. Dacă este vorba, de exemplu, despre un imobil cumpărat în anii 2007 – începutul lui 2008, când preţurile erau la vârf, iar valoarea s-a înjumătăţit între timp, debitorul nu a apucat să plătească foarte mult din credit, iar banca e posibil să nu îşi recupereze suma prin executare.”, arată Radu Zilişteanu, analist imobiliar şi doctor în economie.
În plus, dacă la prima licitaţie nu se arată niciun interesat, la licitaţia următoare trebuie să se reducă preţul, deci banca riscă să recupereze chiar şi mai puţin din costuri. Mai mult de atât, executările efectuate până acum sunt în marje nepericuloase, care nu se pot modifica atât de rapid, susţine analistul imobiliar.
„În primele trei luni ale anului 2011, în România au avut loc circa 6.100 executări silite. Dintre care, băncile au executat doar 4.700. Restul reprezintă executări ale Fiscului sau alte tipuri de executări. Dacă ne gândim că anul trecut au fost 350.000 de tranzacţii de vânzare-cumpărare, nu înseamnă foarte mult. Dacă anualizăm, să spunem că ajungem la 20.000 de executări, asta înseamnă foarte puţin din piaţă, deci în niciun caz nu cred că se întrevede ca executările să aibă puterea de a modifica piaţa.”, arată Zilişteanu.
Popescu
7 iulie 2011Pribeagu, ai nimerit-o, sistemul executarilor silite e un sistem mafiot in care cu greu te poti lipi la ceva bun. Eu cel putin nu am reusit, doar am pierdut timpul.
Daca te uiti pe siturile bancilor, au oferte de executari silite, dar sunt imobile de mana a 14-a, la preturi de 2008..
Popescu
7 iulie 2011Avem 20,000 executari silite pe an, la un numar de 350,000 tranzactii de vanzare cumparare, adica 6%. Cam greu sa prabusesti piata cu 6% din oferta. Un asemenea volum, se va absorbi in cerere. Cifrele vorbesc singure..
Popescu
7 iulie 2011Ce am primit noi, si ce primesc altii:
http://www.zf.ro/business-international/moody-s-duce-portugalia-in-junk-dupa-ce-taie-patru-trepte-din-rating-8447423
Popescu
7 iulie 2011Un aspect important in privinta agentiilor de rating e faptul ca toate sunt americane. Si acum, avand in vedere lupta geopolitica intre SUA si UE, si de suprematie a dolarului versus euro, agentiile americane trantesc la greu ratingul tarilor din Europa. Practic, tari in situatia Greciei si Portugaliei, le ingropi si mai rau daca le trantesti ratingul..Ori ei asta vor, cred ca cea mai mare sarbatoare la americani ar fi daca s-ar destrama UE, nu ca l-au omorat pe Bin Laden..
Se pune deja problema infiintarii unei agentii de rating europene, independente. Cam tarziu pun aceasta problema baietii, pana acum de ce nu s-au gandit?
http://www.zf.ro/business-international/rupte-de-realitate-agentiile-de-rating-arunca-portugalia-in-cusca-cu-lei-a-pietelor-financiare-8450784
Popescu
7 iulie 2011Da mai Akenatoane, eu si cu strainii ce suntem mai prosti, oamenii destepti sunt ca tine asa, adica citesc ziarele, juma de articol, si se intorc pe partea cealalta..
http://www.zf.ro/eveniment/bucurestiul-s-a-speriat-de-setea-de-pamant-romanesc-a-strainilor-8451663
Popescu
7 iulie 2011Baieti, daca mai aveti plangeri si nemultumiri, ma contactati pe adresa de email emilboc09@yahoo.com
http://www.zf.ro/business-hi-tech/seful-vanzarilor-yahoo-pe-europa-despre-adresa-de-e-mail-emilboc09-yahoo-com-este-cel-mai-bun-lucru-la-care-poti-spera-8454761
Popescu
7 iulie 2011In sfarsit, un american care recunoaste ceva ce am constatat pe pielea mea cand am fost in America: In Romania e mai multa libertate decat in America!
http://www.gandul.info/reportaj/romaniada-povestea-lui-father-john-americanul-convertit-la-ortodoxism-si-devenit-preot-la-biserica-rusa-in-romania-e-mai-multa-libertate-decat-in-america-8339049
Dan
8 iulie 2011Popescu ai sapte comentarii unul dupa altul… staneee las-o ma
tu centrezi tu dai cu, capul
Popescu
8 iulie 2011Pai daca am ce spune, mai TaliDane mai..
Popescu
8 iulie 2011TaliDane, ti s-au cam inecat corabiile de cand ne-au marit astia ratingul..
Pai cum, tu, un mare vizionar al colapsului romanesc, sa fii contrazis de niste amarati de la o agentie de rating care spun ca in Romania e de investit ? Nu prea e in linie cu sistemul tau de valori, pardon, de nonvalori..
Dar pentru ca tie iti plac conspiratiile, ia spune mai TaliDane, crezi ca e o coincidenta faptul ca o agentie de rating americana cu actionari francezi, ne-a marit ratingul cu cateva zile inainte ca Statul roman sa scoata la vanzare pe Bursa un pachet de 600 milioane euro din Petrom?
Cum? Cineva ne da o mana de ajutor, in timp ce la Grecia si Portughejia le da un branci de la spate, sa se duca si mai tare la fund? Mare pisicher mai esti mai TaliDane, nu stiu de unde le scoti..
Akhenaton
8 iulie 2011@7
Eu am citit si ce a spus analistul imobiliar si doctorul in economie de-a lungul timpului. Toate s-au adeverit, asa ca am evitat sa-l dau de exemplu ca ar fi fost negativ.
Citeste ce spunea in Iulie 2007
„Perioada buna de pe piata imobiliara va mai continua cinci-sapte ani de acum incolo, cind intr-adevar profitabilitatea investitiilor va fi mai mare decit in UE.” sursa
Si daca esti interesat despre credibilitatea pe care o poate avea uite-te pe blogul lui AC, de unde m-am inspirat si eu.
Apropo de rating, care crezi tu ca ar fi ratingul credibilitatii analistului imobiliar si doctorului in economie citat de tine cu atat sarg?
Popescu
8 iulie 2011Akenatoane, nu il cunosc pe respectivul si nici nu stiu ce background are. Nici macar nu m-am uitat cine a afirmat ce era acolo, pentru ca EU JUDEC CU PROPRIUL CREIER ceea a ce citesc, si mai ales CU PROPRIA EXPERIENTA. Adica ce intalnesc eu in teren, zi de zi.
Nu trebuie sa fii doctor in economie ca sa intelegi ca 20,000 de executari silite e picatura in ocean fata de 350,000 tranzactii. Asta e simpla statistica bazata pe date oficiale.
Uite iti mai dau un articol din aceeasi sursa, fara doctori in economie, ca vad ca nu iti plac:
http://media.imopedia.ro/stiri-imobiliare/in-medie–opt-bucuresteni-achizitioneaza-lunar-o-casa-de-vacanta-pe-valea-prahovei-16873.html
„Dacă ne raportam la aceeaşi perioadă a anului trecut, numărul de vizionări a crescut cu aproximativ 50%, iar numărul de tranzacţii efective a crescut cu aproape 20%, ajungând momentan la 10-15 pe lună” declară Mihai Totpal, directorul agenţiei imobiliare Mervani.
Akhenaton
8 iulie 2011@19
Pretinzi ca ai creier cu care sa judeci, ce inseamna tranzactie din punctul de vedere al ANCPI? Cumva inseamna si succesiuni, partaje, etc.? Anul trecut s-a introdus cumva impozitarea suplimentara a celor cu mai multe proprietati, iar schimbarea proprietarului (spre exemplu copiii, rudele devenind in acte noii proprietari) se numeste tot tranzactie? Daca nu datele oficiale conteaza, atunci ce?
Poate ca ai dreptate 5,71% (20.000/350000) inseamna o picatura intr-un ocean, insa nu se schimba cumva datele problemei cand elimini succesiunile, partajele, tranzactiile intre rude pentru evitarea unei impozitari suplimentare etc.?
Care a fost nr de tranzactii din 2007 si cu cate procente a scazut (sau a crescut???) pana in 2010 (ca sa vedem mai exact ce inseamna picatura din ocean)?
Tot nu mi-ai raspuns in legatura cu ratingul credibilitatii, poate faci un efort de gandire 😀
Popescu
8 iulie 2011Vino tu cu cifre mai detaliate daca detii. Deocamdata asta avem, pe astea comentam, eu nu vad prabusiri de preturi la ce cumpar, ba din contra, daca ma duc la unul sa cumpar un teren, imi cere mai mult decat in 2008…
Mai sunt si disperati sa vanda, dar de cele mai multe ori au imobile proaste, rar gasesti ceva bun si ca imobil si ca pret. In rest, daca te duci tintit pe un imobil, proprietarul simte si te rupe la pretentii. Asta e piata imobiliara de care ma lovesc eu Akenatoane. Daca ai tu alte experiente, povesteste. Sau faci imobiliare doar pe bloguri?
Popescu
8 iulie 2011In fiecare zi citesc cate o stire noua despre terenurile cumparate de straini. Evident ca e vorba de straini ta.mpiti, ca destepti sunt romanii ca Akenaton, care stau ca morsa pe banchiza, ca e criza, vorba cantecului..
http://www.zf.ro/proprietati/un-grup-de-investitori-libanezi-controleaza-in-romania-teren-agricol-de-dimensiunile-bucurestiului-8462868
Tavanulfals Blog
8 iulie 2011Dragos, observ ca din 22 de comentarii, 14 sunt ale lui Popescu… I-ai oferit cumva un post de parcagiu sef in Victoriei ? Ne-ar placea sa-l vedem cu tricou personalizat „cine-o mai investi ca mine in parloage, asa sa ajunga”
Ion Pribeagu
8 iulie 2011Poate va intereseaza:Societatea este astfel:Cel sărac munceşte Cel bogat îl exploatează Militarul îi apară pe amândoi Contribuabilul plăteşte pentru toţi trei Vagabondul se odihneşte pentru toţi patru Beţivul bea pentru toţi cinci Bancherul îi escrochează pe toţi şase Avocatul îi înşeală pe toţi şapte Doctorul îi omoară pe toţi opt Cioclul îi îngroapă pe toţi nouă Politicianul trăieşte de pe urma tuturor celor zece… si capitalistii VOR spaga mai nou?? de la cine ?? de la Politicienii ROMANI – pai mi se pare normal ca doar de aia i-am ales, sa dea spaga alegatorilor, acolo o bere, un ulei si alte asemenea plocoane de ziua alegerilor
Popescu
8 iulie 2011Papa.galul de Tampon Fals, singurul lucru pe care il poate spune pe teme imobiliare e ca mi-a numarat mie postarile. E bine mai Tampoane, evoluezi din punct din vedere imobiliar, ai invatat sa numeri pana la 14, adica exact unde se va termina Programul Prima Casa
http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/prima-casa-de-neinlocuit-16-banci-revin-in-program-8459383
Popescu
8 iulie 2011Tampoane, mai ai mesajul ala scris cu litere mari pe mizeria ta de blog, PRETUL APARTAMENTELOR VA SCADEA CU 50% IN URMATOARELE 3 LUNI
pe care l-ai tinut vreo 6 luni?
Si cum l-ai postat, preturile au inceput sa creasca datorita Prima Casa?
Esti o caricatura imobiliara Tavane, nici macar Taliban nu pot sa-ti spun. Astia, talibanii imobiliari de pe aici mai stiu cate ceva, tu nu iti iei bacu cu cartea in mana in imobiliare, ca nu stii nici de unde sa copiezi..
Akhenaton
9 iulie 2011@21
Deocamdata asta avem, pe astea comentam
Eu ti-am oferit detalii, tu faci si crezi ce vrei. Nu inteleg insa care e rostul comentariilor tale. In popor se spune ca „mutul f.te pamantul”, tu vorbesti prea mult.
Daca tu crezi ca piata se va dezmorti citind comentariile tale te inseli. In afaceri sentimentul e daunator, iar tu te bazezi prea mult pe sentiment.
Informatiile ce apar prin presa sunt precum un iceberg, 90-92% nu se vede. Iti trebuie ceva ca sa vezi realitatea in forma ei nuda, dupa mine acel ceva se numeste gandire analitica. Poate ca eu sunt precum morsa pe banchiza, insa tu esti precum o baba la sezatoare, vorbesti din ce-a fost si ti-ai dori sa mai fie. Daca nu e asa, de ce nu cumperi tu terenul de 8000 de euro, ca tot a crescut ratingul de tara si tu cezi ca va valora peste 10000/mp? Nu e o afacere in viziunea ta?
Popescu
9 iulie 2011Akhenatoane, aici e un blog de comentarii imobiliare. Mutii nu isi pot face cont aici. Sau poate inventezi tu un blog pentru muti, o sa dai lovitura pe piata imobiliara..
Pe mine m-a bucurat faptul ca ne-a fost crescut ratingul de tara pe fondul unor indicatori macro in crestere. Poate si de asta am fost mai euforic in ultimul timp.
Dar ce am constatat aici pe blog, este ca eexista o mare categorie de romani care simt satisfactie doar la vestile proaste despre Romania. Cand apare o veste buna..amutesc. Nu le vine sa creada ca tara asta mai poate da ceva bun, pozitiv.
Mi se pare dramatic Akhenatoane sa te intristezi cand auzi o veste buna despre tara ta..
Dan
9 iulie 2011popescule, cresterea rating-ului in grecia a insemnat vinzarea datoriilor de la niste smecheri care au masluit toate datele cu acordul acestor agentii de rating, fmi si guvernul conservator grec catre altii care s-au bucurat de aceste rating-uri „binevoitoare”…
cu alte cuvinte, popescule acest rating pozitiv poate insemna o catastrofa totala venind de la niste mafioti internationali de cel mai mare rang posibil… asta spune si Dragos aici.
si-au incasat dobinzile acum o sa-si recupereze valoare creditelor prin ridicarea rating-ului catre niste boi care inca mai pun botul iar pe urma urmeaza declararea oficiala a falimentului… reteta grecia
in 2009 prin acordul de la viena semnat intre acesti mafioti si securistii romani s-au plasat citeva miliarde (circa 8-9) in prima faza cu dobinzi reale pe euro de circa 12- 15% urmate de un tavalug de credite din vara lui 2009 pina acum de circa 1 miliard euro pe luna … credite garantate in valuta la dobinzi acordate la lei
asa ca mai ia o pauza… si studiaza macar acordul de la viena ca poate pricepi ceva din ce tun a fost dat de catre bancheri si securistii romani pe cadavrul romaniei
Tavanulfals Blog
9 iulie 2011@ Popescu
Slava Domnului, nu sunt „specialist” in imobiliare. Breasla asta se cam face de ras in ultimii 3 ani. De fapt este un soi de prostitutie pe care o practica voluntar sacrificand onestitatea in favoarea manipularii. Tu esti exemplul concret de Cecilia Caesar care isi schimba culoarea (identitatea virtuala) din verde in albastru in functie de oportunitatea generata de subiectul dezbatut.
Ratingul revizuit de care a beneficiat Romania are valoare ZERO pentru piata imobiliara. „Prima Casa” pe care ai laudat-o apoi ai hulit-o de o maniera patologica este un interventionism de stat in acord cu mafia bancara, interventionism care nu poate face decat sa amane deznodamantul. Sunt convins ca ai macar o cunostinta care lucreaza in sistemul bancar care sa fie mai sus de femeia de serviciu. Daca o intrebi iti va spune cum stau refinantarile, rescadentarile si toate subterfugiile cu vanzari de credite neperformante pentru bilanturi spalate… Poate iti va spune si ca romanii au cam 8 milioane de credite iar restantele se indreapta spre10 % din valoarea totala…
E doar o chestiune de timp pana la executari… Isarescu nu ameninta degeaba de vreo 2 luni cu privire la noua ordine bancara. Stai sa vezi rezultatele ultimelor teste de stres, sa vezi cum investitorii privati vor refuza sa contribuie la salvarea Greciei, cum Italia si Spania vor intra si ele in spirala mortii.
Ratingul ala Fitch crezi ca va tine la iana de cald ? Popescule, dincolo de investitiile alea ale tale speculative in terenuri, poti sa vezi lumea asa cum este ? Incearca sa renunti pentru o secunda la prisma asta ingusta de investitor imobiliar intarziat si sa intelegi ca spectacolul s-a terminat. Piesa de teatru pentru copiii autisti a luat sfarsit in 2008. De atunci am obosit sa incercam sa va scoatem din sala…
Bate vantul prin sucursalele bancare, Popescule ! Notariatele sunt goale ! Ne spalam cu 4 sapunuri pe an iar pasta de dinti e un lux… In conditiile astea tu vezi reveniri si oportunitati cand in mintea oamenilor inca mai bantuie stafiile speculei. Eu nu sunt absolvent de economie dar sunt oameni care au reusit in afaceri si sustin ca piata imobiliara isi revine cand se va ajunge la 300 euro / m.p. (nu in Cotroceni, ma refer la metrul patrat de locuinta pentru omul de rand).
Tavanulfals Blog
9 iulie 2011@ Popescu
Ma scuzi ca te-am facut sa cauti degeaba pe Google cautandu-ti corespondentul in natura. Am tastat gresit scriind Cecilia Caesar in loc de Lucilia Caesar. Acum sper sa te linistesti. Multumesc pentru intelegere !
Ion Pribeagu
10 iulie 2011Alo domnilor – daca aveti ceva de impartit personal cautati un arbitru dar ce nu se intelege este ca Popescu spune ceva (rating) altii confunda cu economia in general si cu imobiliarele in special – Cred ca voi va referiti numai la bucuresti si numai la ceva special – Romania nu este bucuresti asa cum credeti voi – si daca ma intrebati pe mine cred ca am duceo mult mai bine fara fanariotii bucurestenii veniti de pe unde au venit incusiv aia din banat/ardeal sau moldova – hello, mergeti pe valea Prahovei sa vedeti ciupercile cum cresc in plina criza, mergeti prin tara sa vedeti case noi, mergeti in jurul Brasovului sa vedeti tara basei unde cresc case/vile in locul cartofilor lasati in pace balonul – care a fost umflat si s-a dezumflat, dar adevarul este ca s-a reasezat acolo unde trebuie, la cerere si oferta se vand si scumpe si ieftine atatea cate se vand
Iar in privinta BANCILOR – puteti sa vorbiti inca 1000 de ani despre cum te fura banca si s-a vorbit 2-3 mii de ani pana acum decand a fost inventat BANUL, si cine l-a avut a dus-o bine cine NU trebuie sa munceasca sa-l faca sau sa-l doreasca si atunci va intelege ce este si cum circula banul. Ce ma deranjeaza este mila pentru greci, italieni si spanioli sau portughezi ca vezi doamne or sa falimenteze si urmam noi Romania – dar de fapn nimeni nu spune cine sunt aia care ne falimenteaza si ce ar trebui sa facem sa nu ajungem si noi acolo – apropo Elvetia se pregateste sa garanteze francul in AUR si stiti de ce – aia nu vorbesc/balacaresc ci FAC ce trebuie si in curand va fi moneda de circulatie (comerciala) internationala – poate chiar singura aleasa de granzii lumii.
Si ultima observatie: Comertul NU este specula ci cumperi ieftin si vinzi scump in profit nu invers ca ala nu mai este comert chiar daca mai pierzi cateodata tot negustor esti.
Dan
10 iulie 2011buna dimineata Ioane… cum ai dormit, te-ai trezit bine?! ia o gura de cafea si poate te trezesti
p.s. era o vorba oficiala cum ca elvetia si-a vindut toate rezervele de aur prin 2006-2007 (poate ma insel)… eu zic ca basescu o sa garanteze leul cu vuitoanele udrei, tu ce zici?!… sau cu meciuri mistoace ale lui bute… bai ce tara frumoasa avem, pacat ca-i cotropita de niste securisti cu mentalitate si comportament de cocalari…
in rest cica ploua cu viloace in toata tara, doar bucurestiul se topeste de caldura
Ion Pribeagu
10 iulie 2011Dane, m-am sculat doar, de trezit ma ia timp ca ai si tu dreptate- acum cca 7-8 ani am cumparat de la un individ un teren cu o cladire compusa din doua camere mari neterminata (adica pereti exteriori si acoperis cu destinatie GRAJD) dar eu mi-am zic ca-i pot schima animalele si uite asa m-am facut proprietar intr-un sat mioritic. Dupa cca 2 ani am fost dat in judecata ca acea cladire care fusese gajata de fostul proprietar la o banca prin anii 97 pentru un imprumut nu platise imprumutul, ca asa se intelesesera ca (va) banca a falimentat si/dar executorii au vandut-o individului de la care am cumparat – eu am plecat inapoi in pribegie si am aflat ca eram dat in judecata am angajat avocat sa ma reprezinte dar am pierdut si uite asa trebuie sa mai platesc vreo 30 de mii de euro pe una din camere care a spus judecatorul ar fi fost partea sotiei imprumutatului -individ care a luat bani imprumut de la toate bancile falimentate cu ajutorul prefectului si a unui frate ofiter prin orasul lui bucur si uite asa Dane a trebuit sa aman retragerea generala pe plaiurile mult iubite mioritice si zic eu acum… sa ma supar pe toata tara din cauza unui judecator tovaras cu inaltele relatii ale conducatorilor ruso/seco/fesenisti – NU Dane, venim sa re-incepem procesul de refacere al tarii, fiecare cu cate putin cum zicea Mos Ion Roata altfrel,…
Apropo de Bute, cum necum a batut asta este important si chiar daca cioroiul KING a fost invitat de onoare contra la vreo 5 mil. am auzit ca sa vada cu ochii lui nce aranjamente pot fi facute NOI romanii sa fim mandri ca avem pe Lucian BABANUL din Galati care anul asta au si campioni la soccer un fel de fotbal braziliano-englez
Popescu-NOI romanii avem prea multa libertate – mergem din gard in gard dar adevarata libertate este aia cand ai dreptul sa te aperi de guvern – NOI nu avem/avut
Rares. D
11 iulie 2011@Ion Pribeagu si restul- uitati-va aici, daca ati uitat istoria romaniei: http://www.adevarul.ro/dosar/nicolae_ceausescu_5_514798545.html
Sa parcurgeti pana la capat fotografiile.