“Statul suntem noi!”… Ce gluma buna.

17 mai 2010 5 minute
Distribuie

Asa a zis un comentator vechi, pe blogul meu… Cica, “statul suntem noi!”, adica toti cei care platim taxele si impozitele catre ceea ce se cheama generic buget. Eu am o alta parere, ca de obicei… Ce sa fac, daca m-a facut mama mai neascultator…

Personal, simt ca fac parte din “palmasii” statului, din adunatura aia de contribuabili simpli care isi platesc la timp toate darile catre un sac fara fund. Din buget se infrupta periodic si constant diferite persoane, cu diverse interese, in domenii diferite, care reprezinta statul roman. De multe ori, am simtit cum in loc de apartenenta la stat am primit mu!e. Nu am nimic personal cu nimeni, nu atac prin ceea ce scriu aici niciun bugetar, cu vreo functie in stat, vorbesc doar despre principii de abordare si atitudine, care lovesc direct in economie, inclusiv in domeniul imobiliar.

Statul iti cere sa fii corect si cinstit cu el. Sa fii corect nu e greu, pentru ca acest lucru poate sa faca parte din valoarea individuala a unui cetatean, de care nu “scapa” nici in fata datoriei fata de patrie. Sa fii cinstit, face parte din alt “repertoriu”, acela al reciprocitatii. Cand pretinzi cuiva sa fie cinstit, trebuie sa primesti putin respect, putina consideratie si, de ce nu, sa ai sentimentul ca poti oferi cinstea ta cuiva care merita. Aici apare contradictia din titlu!  A da cinstea pe rusine e o mare porcarie. Contribuabilului roman i se cere cinste si primeste in schimb rusine. Traieste in umilinta, in neincredere si in minciuna. De ani de zile primeste doar promisiuni si i se cere ingaduinta, rabdare, din cand in cand votul, apoi i se serveste o mu!e la pachet, ca sa o tina minte pana la urmatoarele alegeri. Si, culmea, de 20 de anisori treaba asta tine. Poporul uita si inghite. Atunci, va intreb eu pe cei care credeti ca statul sunteti voi, cine sunt cei care iau decizii la cel mai inalt nivel? Cu cine se identifica ei, atata timp cat detin functii si privilegii? Sa fie ei statul sau reprezinta ceea ce se numeste Putere, chiar si pe intervale de timp? Dar slugile de la celalalt capat al “baricadei”, care cotizeaza permanent pentru fericirea lor sau a altora (straini), ce sunt? Unii dau, altii primesc! Toti sunt romani sau cel putin asa se considera. Unii sunt mai romani decat altii, iar la sfaturile sau ordinele unor “avortoni” straini, ataca cu pietre. Chestia asta ma scoate din sarite, pentru ca influenteaza direct economia si implicit domeniul imobiliar. Si noi, aia multi si prosti, nu luam nicio atitudine!…

De aceea, revin: unde este statul roman, de cine mai este el reprezentat daca strainii conduc in tara noastra? Da, strainii dicteaza in tara mea si nici macar retardatii cu aceeasi cetatenie ca si noi, cu functii temporare in Romania, nu mai au nicio putere. Nu mai au nimic, pentru ca nu sunt in stare de nimic! Cred ca daca au ceva bani pusi deoparte, sunt oameni liberi. De fapt, sunt si ei sclavi in propria tara.

Mi-aduc aminte ca acum cativa ani, in Elvetia, pentru ca s-a dorit schimbarea TVA-ului, cetatenii au fost chemati la… referendum!!! Ala stat, aia cetateni, aia democratie! Da, cetatenii elvetieni pot sa se bata in piept cu mandrie si sa spuna oriunde in lume: “Statul suntem noi!”. Mai sunt si alte state unde orice modificare semnificativa in ceea ce tine de viata contribuabilului este supusa votului. Nu stiu daca voi apuca ziua in care poporul roman va fi chemat la urne sa fie intrebat vreodata ceva, in legatura cu propriile valori, cu resursele patriei – daca sa fie sau nu vandute? Sa fie consultati daca vor sau nu TVA mai mare, daca accepta sau nu impozite mai mari, daca pot sau nu duce o noua povara fiscala. Intre timp, deciziile se iau de afara, pe banda rulanta, fara consimtamantul romanilor. Si atunci, pot eu, Dragoteanu Dragos, sa spun: “Statul sunt eu”? Popescu spune “da”! Eu spun ca e cel putin naiv. Puterea nu spune nimic, iar strainii spun: “E treaba voastra, e alegerea voastra!”. Ce misto!… Raspunderea este pretutindeni si nicaieri. Asta este statul roman.

Singura forma de a schimba sensul istoriei este sa reactionam in acelasi fel in care suntem tratati. Poti sa rezisti oricarei “torturi” a statului infruntand dictatura economica prin arta de a supravietui. Nimic nu este mai sfidator pentru cineva care vrea sa-ti faca rau decat puterea de a rezista si a reusi sa demonstrezi ca, prin mijloacele lui, il invingi!  Iar, o jigodie nu poate fi tratata onest, pentru ca cinstit poti sa fi numai cu cineva care e vrednic de cinstea ta!

Am scris anul trecut un editorial intitulat “Alegeri pentru fraieri”, exact in timpul ultimei campanii electorale. Mi-ar fi placut sa nu fi avut atunci dreptate si sa fiu eu ultimul fraier din tara asta. Pentru cei care vor sa reciteasca: http://www.ziare.com/politica/partid/opinii-alegeri-pentru-fraieri-958797 .

158 Comments on ““Statul suntem noi!”… Ce gluma buna.”

  1. Mielu Nebunu'
    17 mai 2010

    @ Tuturor
    Vreau sa devin apatrid!
    Am citit cu atentie si sunt de acord.
    Pentru ca :
    -mie statul roman nu mi-a dat nimic. Absolut nimic.
    1) Am facut facultate pentru ca am invatat. Minimal, atat cat sa iau admiterea, dar am invatat. Nu e gratis, deci….
    2) Inainte de facultate am fost in armata. Mi s-a cerut sa-mi fac datoria fata de tara. In realitate, nu am facut altceva decat sa inghit 365 de zile de umilinta ca un idiot, in timp ce copiii baietilor destepti efectiv imi radeau in nas.
    3) Am platit ca un idiot sume de bani : impozit pe salariu, impozitele diferitelor comisioane incasate, impozit la casa, impozit la masina.

    Cu ce m-am ales? Cu frustrare, cu minciuni si cu paguba.
    Vreau sa devin apatrid!
    Imi iubesc tara, dar nu mai suport prea mult…

    1. @Mielu
      Sper sa rezisti macar pana la urmatorul Paste!…

  2. Camelia
    17 mai 2010

    Cu siguranta Romania o sa treaca si peste aceasta criza, mai devreme sau mai tarziu.

    Pentru cei mai multi insa, nimic nu va mai fi la fel: pentru pensionarii care nu mai au bani de medicamente, aceasta criza va fi si ultima, pentru bolnavii din spitale ramasi fara medicatie si fara medici competenti plecati sa castige mai bine peste hotare, pentru tinerii din scoli cu profesori care nu si mai dau interesul, fiind platiti in bataie de joc, pentru copiii abia nascuti, ce trebuiesc crescuti cu o suma infima/ luna.

    Sa nu uitam totusi, ca si noi, cei multi am contribuit la aparitia acestei crize.
    Ce spuneti de angajatii care isi luau pe banda rulanta concedii medicale, fortand Casele de Sanatate sa le plateasca zilele cand stateau relaxati acasa, sau se plimbau prin tari vecine?
    Si ce mai spuneti de cei care, fiindu-le lene sa mai muncesca se pensionau anticipat?
    Dar de cei care se pensionau pe caz de boala?
    Dar de cei care eludau fiscul prin munca la negru?
    Si exemplele pot continua…
    Oare nu era de asteptat sa ajungem odata la fundul sacului?

    Asadar, dragii mei, ceea ce vreau eu sa spun este ca ne-am cam facut-o cu mana noastra! Degeaba aratam cu degetul in stanga si-n dreapta, in primul rand ar trebui sa vedem gunoiul din ochiul nostru, unde am gresit si ce ar fi trebuit sa facem, asa incat macar in ceasul al 12-lea sa stim cum sa actionam…

    Cati dintre cititorii acestui blog pot ridica mana sa spuna ca si ei au gresit?

    1. @Camelia
      Eu am ridicat problema si deci,cel putin,ma intereseaza. Stai linistita ca,majoritatea contribuabililor stau cu mana intre picioare! Macar acolo mai simt ceva cald…

  3. „Noi” trebuie definit corect.

    Unul din cinci bugetari lucreaza la Interne, servicii secrete sau Aparare. Cei 260.000 de bugetari „speciali” consuma 4 mld. euro anual, adica aproape 40% din cheltuielile cu salariile in sistemul public.

    Comparand cat cheltuie statul cu cei 1,1 milioane de bugetari civili, si anume circa 6,7 miliarde de euro pentru 2010, cu cheltuielile totale salariale prinse in bugetul pentru 2010 de 10,7 miliarde de euro (9,3% din PIB), rezulta ca pentru doar 19% din numarul total de bugetari statul cheltuie 4 miliarde de euro, adica 36% din bugetul alocat salariilor din sistemul public.

    Sursa

    Diagnostic

    1. @Aristotel Costel
      Costele,tu daca ti-ai canaliza energia si inteligenta pe lucruri pozitive,vizibile si pragmatice,ai fi de folos societatii civile. Notiunea de „noi” o poate defini foarte bine Popescu. Pentru mine „noi” sunt EI!

  4. antonescu adrian
    17 mai 2010

    @1
    Statul ti-a dat urmatoarele:
    1) Educatie gratis. N-ai vrea sa stii cit costa educatia in cazul in care statul nu pune un ban.
    2) Asistenta medicala gratuita. In strainatate ziua de spitalizare costa 1000$ iar o interventie chirurgicala te costa cit o masina noua.
    3) Energie termica si transport in comun la pret scazut
    4) Impozite pe proprietate simbolice.

    Asa ca nu te plinge, calitatea scazuta a serviciilor statului sint date de mentalitatea balcanica care spune ca daca furi de la stat nu e bai. Si sint cam multi care fura.

    1. @antonescu adrian
      Maestre,teoria suna grozav! Nu-ti doresc sa fi avut parte de „educatia” mea din scolile romanesti side asistenta medicala din spitalele roamnesti(alea gratuite!). Intimplator,am trait in tara asta!

  5. Mielu Nebunu'
    17 mai 2010

    @Camelia

    Angajatii de la stat se poarta in felul asta pentru ca statul le permite. Si mentalitatile sunt cum nu se poate mai proaste. Angajatii de stat isi permit asta pentru ca :
    -cel mai adesea nu au plan de indeplinit. nu depind de incasari, institutia in sine nu depinde de incasarile aduse de fiecare angajat. In firma in care am lucrat planul lunar sau trimestrial era singura ratiune de a mai petrece timp in firma respectiva. Angajatii de stat habar nu au de asa ceva…
    -institutiile de stat sunt in proportie de 99% institutii de clan si trib. Toti „cunosc pe cate cineva, au fost adusi de Pixulescu”, la stat functioneaza PCR-ul ,pile,cunostinte ,relatii, habar nu au ce inseamna examenul pe post (sau interviul, in cadrul firmelor private), nu stiu ce e aia competenta pe post si, culmea culmilor, am vazut angajati la APIA sau administratia locala cu studii de litere sau filozofie…..pai, care mai e competenta profesionala???

    Pensiile.
    Romanasul nostru, angajat la stat, cum se apropie de 50 de ani, da spaga la un medic ca sa-i declare incapacitatea totala sau temporara de munca si ….gata! E pensionar. Sfideaza pe toata lumea din fata blocului, face coada la Primarie, ca sa primeasca toate ajutoarele posibile si serviciile sociale (intotdeauna e bine informat) si ajunge sa castige mai mult decat un profesor de liceu cu toate ca el are doua clase mai mult ca trenul…
    La 55 de ani…pensie anticipata (tot pe spaga , la Casa de Pensii, dosarul nu mai trece decat prin evaluarea de varsta si atat) si uite asa niste paraziti capusheaza statul mai mult de 15 ani din viata!
    Si …vreti sa stiti ceva?? Acestia sunt”constiinta morala” a scarii de bloc, nici Dumnezeu din cer nu scapa de comentariile lor, fac scandalul de pe lume daca pensia (obtinuta mincinos) e adusa la ora 10.30, in loc sa fie adusa la 9.30 si asa mai departe.
    Avem in Romania 2,2 milioane de pensii obtinute si platite in aceasta maniera! Si zicem ca nu ne ajung banii….

    La nevasta-mea la scoala. Se fac renovari in fiecare vara. Am vazut devizul venit de la primarie la ultima renovare: 315 000 de lei noi (trei miliarde si ceva…) Stiti ce s-a facut de banii astia? s-au inlocuit vreo 50 mp de gresie, s-au pus 60 mp de lambriuri si……cam atat!
    Am verificat firma pe internet (am luat denumirea firmei de pe deviz)….era infiintata cu numai doua luni in urma si avea un singur angajat. Si deja avea licitatii castigate cu statul. Peste inca o luna s-a desfiintat. Asa se fura banii din Romania. In scoala respectiva s-au mai furnizat : doua copiatoare la 8000 de lei bucata si cateva calculatoare la peste 9000 de lei fiecare (in magazinele de IT fiecare ar fi costat maxim 1000 de lei).
    Ganditi-va ca avem 12 000 de scoli in toata tara. Si zicem ca nu ne ajung bani….

  6. Mielu Nebunu'
    17 mai 2010

    @Antonescu Adrian
    1) Am invatat ca sa studiez, am dat examen de admitere. Pe parcursul facultatii am dat multi bani pe carti si pe cursuri. Unde e gratuitatea?????
    2) Asistenta medicala gratuita. Cat am fost salariat mi s-au retinut bani din salariu pentru asa ceva. acum, cand incasez bani ca PFA, imi platesc singur aceste lucruri…
    Unde e gratuitatea???
    3) Energia termica nu mai e „la reducere”, te-ai inselat. Transportul in comun, de asemeni.
    4) Impozitele sunt simbolice pentru ca veniturile sunt simbolice.

  7. antonescu adrian
    17 mai 2010

    Mielule nu ai dreptate:
    1) America de Nord: Absolventul de universitate termina cu o datorie de ordinul zecilor de mii de $ (30000-40000). Un manual costa in medie $100.
    2) Cit ti se retine tie din salariu pentru asistenta medicala e wax albina fata de costurie reale. E plina media de anunturi pentru ajutorarea persoanelor ce au nevoie de servicii medicale in strainatate. Incearca sa vezi care sint costurile lor pentru ca acelea sint costurile reale.
    3) Eu stiam ca gigacaloria mai este subventionata. Inseamna ca ma insel.
    4) Impozitele pe proprietate sint legate de valoarea proprietatii si nu de venituri. Un impozit normal e minim 1% din valoare. La o asemenea valoarea strazile pot fi reparate fara ajutor de la bugetul de stat.

  8. Mielu Nebunu'
    17 mai 2010

    @Antonescu Adrian

    1) America de Nord se afla in alta galaxie, la vreo 50 000 de miliarde de ani lumina fata de noi.
    2) Macar acolo oamenii nu sunt mintiti in fata , spunandu-li-se ca sunt beneficiarii unor servicii gratuite. Eu am facut o facultate tehnica. Stiu cum sunt laboratoarele de studiu la noi, si am auzit si cum sunt la ei. Exista acceleratoare de particule DETINUTE DE INSTITUTII DE INVATAMANT!!! Acolo se duc banii studentilor de pe taxe, si li se spune pe fata chestia asta.
    Nu se fura grosolan ca in sistemul nostru de invatamant, tocmai am dat un exemplu acum o ora.
    3) Marirea impozitelor este o solutie, ai dreptate! Dar nu la 1%….la 10%!!! Nu platesti???? Puscarie si executare silita!

  9. Popescu
    17 mai 2010

    Da, eu imi mentin pararea, Statul suntem noi.

    Sunt si eu la fel de dezamagit de ce se intampla in societatea romaneasca, sunt dezamagit de situatia economica a tarii, sunt dezamagit de calitatea justitiei, de faptul ca nu avem autostrazi si de clasa politica.

    Statul, adica noi, este slab, prost organizat si spoliat/jefuit. Daca vrei sa te lupti cu cineva Dragos Dragoteanu, nu cu Statul trebuie sa te lupti ci cu cei care il spoliaza. Cei care spoliaza Statul, ne spoliaza pe noi toti.

    Instinctul tau este corect, trebuie sa furi si tu cat poti ca sa compensezi ceea ce ti se ia si in consecinta ca sa supravietuiesti. La ce rezultat se ajunge insa cu o astfel de abordare, nu cumva o sa ne ducem de rapa cu totii?

    1. @Popesc
      1. Tu esti „regele soare” -parca asa il chema pe Ludovic al nu-stiu-catelea rege al Frantei,care a rostit urmatoarea expresie memorabila”STATUL SUNT EU!”. Vezi ca vrea Aristotell costel sa-i definesti termenul „noi”. Si eu sunt curios!
      2. Sa te fereasca Dumnezeu sa intru eu vreodata in politica ( poate peste vreo 10 ani ,daca n-o sa mi se mai scoale- Doamne fereste!). as lupta exclusiv pentru daramarea clasei politice si depolitizarea administratiei locale!
      3. Abordarea mea este conforma cu realitatea si nu implica afaceri cu statul (nici inainte si nici acum!),nu am niciun leu datorii la terti,nici la stat,nici la ANAF si supravietuiesc de la bun inceput in mediu privat exclusiv!

  10. Popescu
    17 mai 2010

    Cred ca ce vrei tu sa ne transmiti trebuie separat in doua planuri:

    -pe de-o parte este problema de identitate nationala, cine suntem noi ca romani si ca tara, daca patriotismul mai trezeste ceva in constiinta romanilor, daca mai exista ceva in tara asta care ne apartine in conditiile in care majoritatea bancilor sunt straine, rezervele de petrol sunt ale OMV, iar tara este supraindatorata la FMI

    -o alta problema e Etica in Afaceri. Problema eticii in afaceri este una foarte interesanta si nu e neaparat ceea ce pare. Va dau ca exemplu faptul ca in scoli de business de pe afara, la disciplina Etica in Afaceri se predau probleme de prezevare a mediului dar si metode legale de a da spaga in tarile emergente (vezi si scandalurile din Germania privitoare la spagile date de Daimler in Romania).
    Eu cred a ne plati sau nu taxele, a fura sau nu e la Stat, e o problema de Etica in afaceri a fiecaruia, si nu trebuie amestecata cu problema nationalista, adica sa ne justificam o eventuala lipsa de etica prin argumente „patriotice” (culmea!!)

    1. @Popescu
      Faci o mare gresala! A nu da,nu echivaleaza cu a fura! eu nu vreau sa fac acte de caritate sau sa fiu solidar cu hotii,excrocii,lasii,puturosii,lichelele,jigodiile si alte categorii adiacente! SCUZE!

  11. antonescu adrian
    17 mai 2010

    Mielule nu vreau sa iti stric imaginea idilica despre invatamintul din NA, dar bugetul de predare si cel de cercetare sint doua lucruri foarte diferite. Cercetatorul in mediul universitar american face pe linga cercetare si munca de atragere de fonduri. Iar aceste fonduri + donatii sint cele ce fac posibila existenta unor acceleratoare de particole sau mai stiu eu ce si nu taxe platite de studenti. Daca te uiti mai atent vei vedea ca exista univ ce au numai graduate level adica mai pe rom nu au bacalaureat ci doar master si doctorat.

    Univ. in majoritate platesc salariul profesorului si utilitatile. Cam atit.
    Oricum multe univ. sint conduse ca o afacere iar taxele de multe ori sint corelate cu nivelul salariului pe care il poate avea abolventul. Cu cit salariul e mai mare, cu atit taxe sint mai ridicate pentru ca va avea de unde plati.

    1. @antonescu adrian
      Maestre,ca tot cunosti sistemul american,ia zii-ne tu ce scutiri/deduceri au cei care doneaza bani in SUA,la spitale,scoli etc. Daca eu as dona 100.00 euro in Romnia la Facultatea care am terminat-o ce crezi matale ca as primi de la statul roman si unde crezi ca ar ajunge banii mei??

  12. Mielu Nebunu'
    17 mai 2010

    @Antonescu Adrian

    Gata, m-ai invins……:)

    1. @Mielu obosit
      Mielule,lasa-i pe mana mea ca eu nu obosesc asa usor!…Alerg numai 12 km. in fiecare zi!

  13. Mielu Nebunu'
    17 mai 2010

    @Dragoteanu

    Va inteleg ca nu ati dona nu 100 de euro, nici macar 0,01 euro la facultatea pe care ati facuto-o. Umbla vorba prin targ ca ati terminat o sectie din agronomie iar rectorul de acolo, Conu’ Alecu, a fost cercetat penal ca a dat o tzeapa statului roman (apropo de „statul suntem noi”) de aproape un miliard de euro (se scrie cu 9 zerouri) cu niste terenuri destinate experientelor agricole ale universitatii mai sus amintite. Si,pe urma , a aparut la televizor si a spus ca , in schimbul combinatiei cu terenuri, a obtinut pentru universitate o sponsorizare de 300 000 de euro pe an. Foarte tare, in circa 1 000 si ceva de ani intra pe profit.
    A facut cineva puscarie? Niet, lumea stie cine e implicat acolo (in realitate) si le e frica si sa stranute cand se pomeneste numele respectiv.

    1. @Mileu
      Am terminat Institutul Agronomic si rector acum acolo este -din cate am inteles- un fost profesor de-al meu,un gunoi uman,care a vrut sa ma lase repetent la practica dupa ce luasem premiu national la biochimie pentru acelasi institut. In aceste conditii,nu m-am dus sa-mi iau nici diploma de scarba,ma pis pe diploma mea,nu am nicio mandrie ca am terminat o facultate si nicio mu!e nu dau donatie pentru „scoala” care m-a umilit. M-au lasat repetent oricum un an,am avut vot de blam cu avertisment fiindca nu ma duceam la sedintele de partid si nu am fost ulterior invitat la nicio aniversare de colegi,pentru ca niciunii nu stiau cand am terminat facultatea. Oricum,sunt singurul student din tot institutul Agronomic care a primit onoarea sa …predea un curs la facultate. Asa le-am demonstrat tuturor celor cere ma contestau ca pot fi mai bun oricind decat orice profesor de acolo. Astazi,este EXCLUS ca vreunul din copiii mei sa faca vreo scoala in Romania,cu atit mai putin la vreo „facultate” din tara asta. La noi ,mielule, invatamantul de onanie curata!

  14. antonescu adrian
    17 mai 2010

    Dragos iti trebuie un contabil american sa-ti spuna exact cit se intoarce din donatie. Oricum in Romania nu se pune problema deducerilor fiscale in cazul donatiilor pentru simplul fapt ca donatia ca forma de ajutorare a unor institutii e inca la inceputuri. Si nu din cauza lipsei fondurilor ci mai mult din cauza mentalitatii.

  15. Mielu Nebunu'
    17 mai 2010

    @Antonescu Adrian

    In Romania de azi oamenii bogati nu doneaza nimic pentru ca nu au niciun control al situatiei ulterioare.
    Banii sau bunurile din donatii ajung tot la baietashi….

  16. Fluture
    18 mai 2010

    Sunt de acord cu cele spuse in editorial. Si cred ca 90% dintre români ar fi daca cineva i-ar intreba. Nu, statul nu suntem noi, ci altii pe care noi i-am votat. Dar care fura si nu impart cu noi…

    Insa am ramas cu un gust de „neterminat” la citirea articolului: Ce e de facut? Ce faceti Dumneavoastra, domnule Dragoteanu, la modul concret pentru a schimba aceasta stare de fapt? Sau ce solutii vedeti pentru un altfel de viitor?

    PS. Louis XIV era cel cu „l’Etat c’est moi”.

    1. @Fluture
      Solutii exista si asteapta oameni puternici sa le puna in aplicare. Eu fac ce pot pentru mine si familia mea. Uneori,cred ca fac ceva si pentru comunitatea imobiliara. In rest,daca nu faci parte din Stat,daca nu ai parghii sa misti lucrurile de acolo,daca nu ai bani foarte multi sa schimbi legi,daca nu faci politica din interiorul sistemului „ticalosit”- chiar daca nu esti un ticalos!- atunci, e foarte greu sa poti sa spui concret ca faci ceva!…Eu nu sunt DEOCAMDATA dispus sa-mi sacrific viata pentru altii care asteapta poate oameni ca mine in prim-planul vietii publice. Cand o sa asigur viitorul copiilor si al nepotilor mei – sper in maxim 3 ani- apoi mai vorbim. Sa fim sanatosi!

  17. Fluture
    18 mai 2010

    Deci, practic, in acest moment, nu putem face nimic pentru societate in ansamblul ei, ci numai individual. Pai individual cred ca facem oricum, nu de ieri sau de azi. Din punctul asta de vedere, criza aceasta nu face decat sa adanceasca individualismul, ceea ce complica si mai greu viitorul societatii. Practic suntem intr-un cerc vicios din care numai un razboi ne poate scoate. E grav.

    1. @Fluture
      Oamenii se unesc doar de frica si din interes! In rest,individualismul domneste in Romania. Personal,cred ca numai o criza adevarata( nu ca asta!),un cutremur sau o revolutie noua ar putea urnii multimea sa schimbe radical ceva. Deocamdata,economia Romaniei e „parfum” pentru moment!…

  18. Pai, mi-am canalizat energia si inteligenta pe lucruri pozitive, vizibile si pragmatice.

    Manipularea fazanilor si tepuirea acestora cu repercursiuni pe cateva decenii nu e tocmai strategie de business, iar mintirea unei populatii… intregi nu intra in categoria „politici sociale”.

    Isarescu; Basescu;Tatoiu(„mediu privat”);Explozia din 2010(„specialisti imobiliari”); Ghinion!(It’s irreversible)

    Am aratat cum este structurata Romania dpdv economic, social si politic, am descris contextul global si am demonstrat caracterele decidentilor romani si „oamenilor de afaceri”.

    P.S. Popescu va afla cat de curand pe ce lume traieste. Ii citesc comentariile si „ma rad”… intim 😀 .

    1. @Aristotel Costel
      Maestre,e misto sa vezi numai aberatiile altora,dar ce faci tu concret nu ajuta efectiv oamenii care cauta solutii imediate. Si pe mine m-ai facut albie de porci,dar mie mi se rupe de ce zic unii sau altii de mine,conteaza doar parerile persoanelor care conteaza in viata mea si care au dreptul sa ma judece. Parerile tale sunt rupte de viitor atata timp cat stai la panda si uiti ca lumea nu mai vrea sa „se rada”,vrea si o perspectiva cat de cat. Eu,in locul tau,as mai crea un blog paralel,in care as incerca sa adaug plus valoare a ceea ce combati pe cel actual. Altfel,o sa mori si „opera” ta o sa se piarda in neant!

  19. Popescu
    18 mai 2010

    Nota 10 pentru comentariul Cameliei!

    In rest in comentariile voastre vad:
    -criticam si prevestim apocalipsa fara a oferi solutii;
    -necunoasterea realitatilor din alte tari (nu umbla cainii cu covrigi nici pe acolo, si mai ales: cine nu a calcat in viata lui in America e recomandabil sa se abtina de la a emite opinii despre minunatul sistem american);
    -nerecunostinta pentru ceea ce am primit si ceea ce suntem- asa cum suntem;
    -egoism feroce mascat in grija pentru tara etc etc etc

    1. @Popescu
      Asa te ..te grija de tara asta ca-mi dau lacrimile de emotie!

  20. funky
    18 mai 2010

    in calitate de fost premiant la multe concursuri de istorie am placerea de va spune ca majoritatea statelor inchegate din europa sunt rodul a multe sute de ani de coercitie puternica din partea unor structuri extrem de puternice. sute de ani s-au taiat capete ptr. idei. un rol important intr-un stat puternic l-a avut biserica catolica. din pacate dragii mei in 1870 (la 4 ani de la preluarea puterii de carol I de la ‘marele justitiar CUZA’) in bucuresti nu exista canalizare si doar o mica piata centrala era cit de cit organizata (in stil balcanic). in londra se pregateau sa construiasca metrou si aveau citeva mii de km de cale ferata. imi pare rau sa recunosc dar statul roman a fost cit de cit puternic doar in perioada comunista. noi in romania am incercat sa sarim peste multe trepte ale evolutiei si am ramas sariti. am pierdut multe etape , suntem ca un copil care zice ca ajuns la maturitate sar nu ne-am spalat niciodata pe dinti si ne miram ca avem carii; zicem ca dezvoltam IT si automobilul electric si facem pisu’ la WC-ul din curte. criticam televiziunile ca promoveaza tzigania si kitchul dar ne uitam la ei. degeaba ii injuram pe politicieni daca nu mergem la vot. stim ca fura dar nu facem nimic. cine e pe acest forum si n-a dat spaga pina acu’ ? tot din pacate trebuie sa ne obijnuim ca ideea ca per ansamblu suntem un popor de ‘kakat’ jegos, nespalat si necivilizat.si mai ales puturos. fara criza cred ca ajungeam mai puturosi ca grecii.

    1. @funky
      Pe alocuri ai mare dreptate!…

  21. mihai
    18 mai 2010

    Dragos, statul este format din oameni. Astfel:
    1.Atata timp cat acesti oameni au mers la vot si au pus stampila pe un om sau un partid, iar reprezentantii pe care i-au trimis in parlament nu au muncir 1 zi in viata lor ne meritam soarta. Eu personal cunosc o „doamna” care are pana in 30 ani ani nu a muncit 1 zi in viata ei si este PARLAMENTAR! Sansa ei este familia! Si nu are importanta Partidul! pentru ca in toate partidele e acelasi lucru!
    Aceasta este tara! Poate nu o sa iti placa ce iti spun dar parintii ei, ghici ce au facut inainte de 89? Dar dupa? Nu exista intamplari si nici erori. Stiu imi vor sari in cap o gramada care imi vor da exemple de x-ulescu care a realizat pe propriile picioare nu stiu ce . Nu contest. Dar cum se spune la noi: Cu o floare nu se face primavara!
    2.Pe de alta parte pot spune ca pana cand oamenii de afaceri nu vor constientiza ca mai trebuie sa si producem ceva in tara acesta nu numai sa vindem ce importam sau sa intermediem, iar oamenii care muncesc sa fie retribuiti corect nu cu diverse contracte care sa eludeze legea, mentalul nu se va schimba! iar ceea ce dorin ca stat: coerenta, predictibilitate, stabilitate economica si sociala, educatia muncii si respectarea legii nu va exista. Daca angajatului care ii dai astazi banii in mana (fara sa ii platesti taxe) va fi deacord, mai devreme sau mai tarziu tot mediul privat va plati! Este un cerc care la un moment dat se inchide.
    3.Unui popor (mai destept sau mai prost) trebuie sa ii dai un tel. Este si cazul unei familii. Daca ii promiti ceva iar dupa ce a depus un efort munca nu e rasplatita, iar omul este inselat sau PROSTIT in fata reversul e furtul si in caz ca nu ami are ce fura iti da si in cap (sau mai nou sparge banci). Trebuie sa recunosti ca mediul privat nu a respectat omul si in romani angajatul in mare masura e considerat sclav! Stiu ca esti patron si nu vreau sa intelegi ca am idei COMUNISTOIDE. Departe de mine gandul! Dupa mine problema e ca daca ar fi existat concurenta in modiul privat, angajari corecte si nu pe pile, astazi multi patroni ar fi avut afaceri care sa reziste fara probleme! PCR (pile , cunostinte si relatii) a functionat la fel , daca nu mult mai performant in mediul privat decat la stat!

    1. @mihai
      Oamenii sunt diferiti! Din fericire.

  22. Popescu, io nu stiu pe unde bati, da’ chicioarele mele au calcat prin „America”… in sens… extins. 😀

    Prevestirea apocalipsei tine de preventie. Solutia este sa te pregatesti pentru apocalipsa, nu pentru „reveniri”.

    Slava domnului, n-am „primit” nimic. 😛

    Maica Tereza din mine nu da 1 leu nedenominat pe… tara (adunatura de securistoizi feudali).

    DD, a fost prima impresie de dupa „impact”. Intre timp s-au mai nuantat lucrurile, da’ tot nu pricep ce-i aia „investitie imobiliara” inainte de „criza apocaliptica” pe care se pare ca o vezi si tu.

    1. @Aristotel Costel
      Hai sa va dau notiunea de investitie imobiliara in conditii de criza,a la Dragoteanu: locatei top 10,exclusiv care produce,indiferent de negura viitorului! Daca vreti exemple concrete,AVEM! Restul sunt imobiliare de duzina!! Aristotele,sa nu crezi ca nu stiu ca intr-o zi o sa ma faci iarasi de cacat pe blogul tau. Cu toate astea eu te suport si poti sa scrii ce vrei despre mine,dar sa fii corect daca vrei sa nu te sparg!

  23. livium
    18 mai 2010

    @20 funky – ce vrei sa spui cu „marele justitiar CUZA”?

  24. pitbull
    18 mai 2010

    Citind pana aici am dedus ca…
    La momentul de fata majoritatea romanilor cu drept la stampila electorala cunosc doua state: unul este statul de plata si al doilea este statul degeaba.
    Cealalta categorie a platitorilor sunt inca minoritatea. Un fel de stat in stat ori statul “capra” pentru alesii majoritatii.
    Cand capra n-o sa mai vrea sa stea capra nici la muls nici la mu!e se va ajunge probabil la criza cea adevarata si la sansa de a ne lamuri ce e, sau cum ar trebui sa fie, STATUL adevarat PE VERTICALA…

    1. @pitbull
      Tare comentariul tau! Ai muscat pana la sange!

  25. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @Popescu la post 19.

    Dom’ Popescu, pentru vorbele astea…jos cu palaria in fata dumitale!

    @funky la post 20

    Nu stiu la ce concursuri de istorie ai fost si, mai ales, cine si in ce scop le organizat dar, ca om care imi iubesc tara tin sa spun:
    1). Papalitatea si catolicismul in general faceau averi colosale din taxa pe prostie (vanzarea indulgentelor) la adapostul pe care il ofereau domnitorii ortodocsi din spatiul balcanic. Zeci de tone de aur si cele mai stralucite minti au plecat ca tribut catre Inalta Poarta sau au luat calea martiriului in secolele pe care le amintesti, in timp ce papalitatea promitea marea cu sarea (adica sprijin militar catre rasaritul ortodox) dar nu a facut ABSOLUT NIMIC !!!
    2) Elogierea lui Cuza, pentru cine cunoaste istorie ,nu poate denota decat :ignoranta sau rea intentie. Sau amandoua.
    3) Se refera cumva tot la punctul 1. Europa si constitutia europeana, asa cum este ea astazi are la baza Codul de legi al lui Justinian, Imparat Bizantin….ortodox! Deci, catolicismul , doctrina politica la origine, daca vrei iti povestesc, n-are nici in clin nici in maneca cu ceea ce se petrece acum, as zice numai ca este marele profitor, asa cum a fost si in Evul Mediu tarziu. Pozitia strategica excelenta a Vaticanului si influenta politica a papilor si a cardinalilor au dus la asta, dar repet……ei, ca doctrina, n-au de-a face cu ceea ce este Europa astazi.
    Asa ca las-o balta cu rolul puternic pe care l-a avut biserica catolica. Sunt niste profitori si atat! Daca ar fi fost niste deschizatori de drumuri in ideologia europeana as mai fi zis. Profitori de doi bani.
    4) Ti-as interzice dreptul la a mai publica pe acest blog pentru cuvintele jignitoare la adresa poporului roman, dar nu eu sunt proprietarul blogului ca sa fac asta…..dar as face-o , daca ar fi sa fie, fara sa ezit!

    1. @Mielu @funky
      Mielule,nu fii dictator ca nu-ti sta bine! Daca nu stiai,pe acest blog scriu si acum persoane care m-au jignit cu spor inainte sa apari tu si eu nu le-am eliminat…

  26. livium
    18 mai 2010

    Eu zic sa-l lasati pe CUZA in pace, la vremea lui a facut ce a facut si ce trebuia facut, oricum suntem partizanii unei teorii sau alteia, asta in cazul in care avem obiceiul de a studia, de a ne documenta, de a gandi si nu obiceiul de a prelua „can can”.
    In schimb istoria noastra se scrie astazi.

    1. @livium
      Din pacate,pentru aceasta perioada,in istoria tarii vor fi pagini goale!…Goale de succes(uri)!…

  27. funky
    18 mai 2010

    @mielu .

    1. mestere daca tarile din vest sunt astazi unde sunt sunt intr-o mareeee masura datorita bisericii catolice. sigur ca au avut muste chestii nasoale dar au fost uniti si suficienti de disciplinati. ai idee de ce biserica ortodoxa nu se implica in ajutorarea sarmanilor ? ai idee cam ce fel de personaje sunt popii tineri ? ai idee de ce se fac majoritatea popi ? ; iti spun eu : ca nu sunt buni de altceva. apropo de organizare : la vizita papei toti catolicii erau imbracati ca la carte si stateau aliniati la la armata(si erau tot romani); ortodoxii erau exact ca o cireada de vaci nebune fiecare incotro.

    2. cuza – a fost pus intre ghilimele. am idee exacta ce a facut si ce n-a facut

    3. aiurea cu iustinuanianul tau. asa poti sa-mi spui ca inainte de iustinian au fost romanii care au luat de la greci care au luat de la egipteni care au luat… ; bizantul a fost o chestie decadenta si corupta. de la ei am luat multe tare pe care le avem si asta pe filiera greci, balcanism ortodoxie. asta e adevarul.

    4. ‘popou’ roman – mestere probabil ca tie nu ti-e rusine cu cetatenii acestei tari care nu-si varuiesc si repara casele, nu-si fac curat in fata casei, care traiesc in mijlocul gainatului si danseaza manele. am fost in serbia la vreo 3 luni dupa bobbardamente : era de 1000 de ori mai curat ca in romania. nicaieri (nici macar la bulgari) nu exista mizerie si tiganie mai mare ca la noi. hai s-o spunem cinstit. nicaieri nu exista animale lasate pe mijlocul soselelor nationale. hai sati mai zic una : la gradinita unde invata fiul meu (pipera – cam 1500 ron/luna) au descoperit copii cu paduchi lati- parintii – evident romani cu fitze. la alta gradinita tot de fitze aud ca s-a gasit scarlatina. asta e mestere. suntem unde suntem si ne meritam soarta.

    1. @funky @Mielu
      Nu te ambala funky ca te napadesc gandurile de emigrare! In privinta comentariilor tale:
      -daca crezi ca e mai bine la bulgari esti „dus” pe Dunare;
      -in Serbia e jale,daca treci spre Timisoara,poti sa juri c-ai intrat in rai;
      -schimba gradinita sau alunga…paduchii! Copilul tau merita mai mult,nu crezi?
      HAI ,INAPOI LA IMOBILIARE !!! Merci anticipat pentru intelegere.

  28. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @funky

    1) Abandoneaza apelativul „mestere” cand vorbesti cu mine. Nu ma cunosti, nu te cunosc……nu e cazul sa ne tragem de sireturi. Ok?
    2) Faptul ca tu HABAR NU AI de actiunile bisericii ortodoxe (in Romania, sau in alta parte)cu privire la ajutorarea celor ce au nevoie…..nu inseamna ca treaba asta nu se petrece. Daca vrei iti dau detalii. In Bucuresti exista si un spital care apartine Patriarhiei si unde oamenii sunt tratati gratuit.
    Repet, daca habar nu ai …….nu mai vorbi.
    3) Rata de homosexualitate in cadrul preotilor din Biserica Ortodoxa Romana este estimata ca fiind undeva la 5%. In Biserica Catolica este de 10 ori mai mare si a fost necesar ca papa sa-si ceara scuze public pentru asta. Nu stiu cum erau imbracati la vizita papei unii si altii, nu m-a interesat acest amanunt. Afara e vopsit gardu, inauntru rage leopardu.
    4) Inca o data fac apel sa te adresezi altfel cand vorbesti cu mine.
    5) Imi cer scuze daca te-am lezat cu ceva dar raman la ce am afirmat anterior

  29. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @Dragoteanu

    In legatura cu agronomia….
    Ioan Alecu, fost rector e responsabil de tranzactia cu terenurile experimentale ale agronomiei. A fost cercetat penal, dar nu s-a petrecut nimic cu el. E asociat in combinatia asta cu vestitul Puiu Popoviciu. Iar acesta din urma stie toata lumea cu cine se da in barci.
    Acum Agronomia este condusa de rectorul Diaconescu, profesor de zootehnie. L-am avut client in imobiliare, n-am putut sa fac nicio treaba cu el, venea permanent baut bine sa stea de vorba cu mine si i-am explicat ca, indiferent cati bani are, nu pot lucra cu el in maniera asta….
    S-a ales prafu ,evident…… Si am auzit ca ,oricum, n-a cumparat nimic.

    1. @Mielu
      Asta e mielule,alcoolicul de la Agronomie,profesor de piscicultura! Nu dau o flegma pe el!! iti dai seama in ce hal a ajuns invatamantul patriei daca un vierme ca asta conduce destinele viitorilor specialisti in agricultura?

  30. Fluture
    18 mai 2010

    @Mielu Nebunu

    Urmaresc schimbul de replici cu funky si nu ma pasioneaza. Insa, daca tot ne batem cu pumnii in piept, as vrea totusi sa ma luminati si pe mine de unde sunteti ASA SIGUR ca, si aici va citez:

    „3) Rata de homosexualitate in cadrul preotilor din Biserica Ortodoxa Romana este estimata ca fiind undeva la 5%. In Biserica Catolica este de 10 ori mai mare si a fost necesar ca papa sa-si ceara scuze public pentru asta.”

    Chiar sunt curios de unde aveti informatiile acestea exacte. E cumva un studiu Gallup, Insomar de care nu am auzit? Sau sunteti preot si stiti „din interior”?

    E usor sa arunci cu muci inspre o religie cand vrei s-o pui in evidenta pe cealalta. Ca sa nu mai zic de finalul cu scuzele papei. Cand si-a cerut papa scuze pentru ca sunt preoti homosexuali in biserica catolica? Ce-mi mai plac exegetii astia de carton…

    PS. Scuze de off-topic si o rugaminte pentru domnul Dragoteanu. E posibil sa modificati putin tema blogului sa putem comenta direct sub mesaj, asa cum faceti si Dumneavoastra?

  31. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @Dragoteanu

    Agronomia ca agronomia…..
    ca despre Diaconescu , stiu precis, se spune ca bea mult si ca e palavragiu…. Nu i se imputa chestii de comptenta profesionala.
    Dar daca ati sti dvs. ce cadre didactice vin din urma in mediul universitar…sau poate stiti.
    Peste 20 de ani sa vedeti criza de specialisti, acum traim ca in rai din acest punct de vedere.

  32. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @ Fluture

    Va promit ca va raspund dar nu vreau sa denaturez scopul blogului domnului Dragoteanu.
    Va rog sa-mi trimiteti un mail la adresa mielutzu2002@yahoo.com in care sa-mi spuneti cine sunteti si sa-mi repetati aceste intrebari.
    Va promit ca va raspund la intrebari.

  33. pitbull
    18 mai 2010

    Desi mie-mi place sa trag concluzii simple si la obiect de data asta cred ca o sa ma lungesc putin.
    S-a vehiculat numele lui Cuza. Pai daca e sa gandim pragmatic cred ca a fost singura persoana din istoria noastra recenta care a luat o decizie desteapta si de ce spun asta. . .
    Am vazut de-a lungul vremurilor ca cele mai performante schimbari s-au facut de catre monarhie. Fie ca se numeste rege, print, regina, sah, seic, imparat, etc, un monarh intotdeauna se identifica cu statul. Guvernul ramane doar o unealta in mana statului si a natiunii. Atat. Pentru a rezista trebuie sa fie capabil.
    De la descoperirea Americii, la coborarea din pom a Africii de Sud, aducerea Indiei de la stadiul de trib la civilizatie si putere economica, ridicare financiara a Hong Kong-lui, Emiratele Arabe, tarile Europei nordice, Iranul inainte de revolutia islamica, sunt cateva mici exemple.
    Despre noi… Pe fondul a doua razboaie mondiale, progresele economice si culturale ale perioadei monarhiei constitutionale sunt greu de egalat. Am pierdut pe mana comunistilor. Asta e … Nu putem repeta istoria dar nici nu cred ca e cazul sa aruncam adevarul la cosul de gunoi.
    De la un monarh adevarat inveti ce inseamna puterea, bogatia, atitudinea, grija, sacrificiul, bunastarea, respectul, responsabilitatea, demnitatea. Statul de drepti in fata istoriei. Ei sunt crescuti si educati cu asa maniere. Si acolo exista darile catre visteria statului. Dar le vezi in educatie, in sanatatea populatiei, in sosele, in spitale, in aeroporturi, in mijlocele de transport, in armata, si chiar in biserica.
    De la un presedinte ales am invatat in ultimii 20 de ani ce inseamna umilinta.
    Pana la alt Cuza bajbaim dupa solutii, ne bucuram de democratie, ne injuram de la egal cu presedintele, luam mu!e de la guvern, facem greve, platim credite neperformante, si asteptam neputinciosi cutremure si calamitati sa ne faca mai uniti….
    Condamnati la bloguiala 🙂

    1. @pitbull
      Mai bine condamnati la bloguiala decat la comunism pe viata! Imi place comentariul tau,e pertinent si da de gandit…

  34. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @pitbul

    Nu ne baga pe toti in aceeasi oala cu dta!
    Eu, spre exemplu, nu iau mu!e de la guvern si ca mine sa stii ca sunt multi. Si nu numai de la guvern, de la nimeni.
    Ai grija la exprimare, iti atragi oprobiul public.
    P.S. N-am nimic cu pasiunile altora, chiar nu vreau sa stiu….

    1. @Mielule
      Esti neprihanit is sensibil. Fa-te berbec si impunge tot ce-ti iese in cale. Aici nu e face book,e blog imobiliar liber in exprimare. Ai dreptate,de la Guvern primesti ordonante,taxe,impozite si multe vesti „bune”!

  35. Fluture
    18 mai 2010

    @Mielu Nebunu’

    Nu e necesar sa va spun cine sunt si nici sa repet intrebarile pe email. Dintr-o data aveti nevoie sa stiti cu cine stati de vorba si „nu mai vreti sa denaturati blogul acesta”. Pai recititi-va mesajele (oricum aveti cele mai multe comentarii la ultimele posturi) si vedeti cam de cate ori ati l-ati denaturat pana acum.

    Intrebarile mele erau simple, nu aveam nevoie de pagini si desene cu explicatii pe email-ul personal.

    Seara buna.

  36. pitbull
    18 mai 2010

    @ mielu’
    rectific … primim de la guvern cornulet, laptic, 2 merisoare de aur din gradina bunicutei lui boc, cata generozitate. Si copiii nostri vor creste mai sanatosi, mai voiosi, mai entuziasti.
    Viitorul suna bine, cu prezentul am inceput sa ne obisnuim, trecutul nu mai conteaza ca deja s-a dus, totul e ok. Se scriu „paginile goale” din istoria Romaniei

  37. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @pitbull

    Aaaaaa, acum mergeti pe coarda sensibila, asa mai veniti de-acasa! Merisoarele de aur imi gadila inimioara mea, mica si neagra! I like it!
    Stiti ca circula un banc acum:
    Zice ca Boc a prins Pestisorul de Aur, care, cand a vazut cine l-a prins, nu i-a indeplinit o dorinta, a fost de acord sa-i indeplineasca ULTIMA dorinta…..

    @Fluture
    Nu trebuia sa-mi scrieti si sa-mi dati numele real , cred ca nu m-am facut inteles:
    Puteati sa-mi scrieti de pe o adresa cu nume luat la misto si sa-mi spuneti: „Eu sunt tipul ala, Fluture, care te-am intrebat ceva pe blogul lui Dragoteanu!” Si eu v-as fi raspuns. Si sunt in continuare disponibil sa va raspund. Nu va cer sa va identificati, decat ca raspunsul cu pricina pur si simplu n-are loc aici….

  38. Popescu
    18 mai 2010

    Mielu, o intrebare speciala pentru tine:

    cand e momentul ideal sa investesti in imobiliare, cand toata lumea zice sa nu investesti sau cand toata lumea zice sa investesti?

  39. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @Popescu

    Intrebarea e pusa cumva cu dibacie, adicatelea vreti sa vedeti in ce sens ma iau dupa ce spune lumea.
    In primul rand, NU ma intereseaza ce spune lumea.

    In al doilea rand, eu v-am mai raspuns o data la intrebarea asta, intr-o alta postare, dar revin cu raspunsul, ca sa fie clar ca raspuns definitiv:
    Exista o institutie care se cheama Institutul National de Statistica. E o institutie publica cu care am avut de-a face intr-un anume context, neimportant pentru discutia de fata, si m-am convins ca oamenii de acolo sunt foarte de treaba si foarte amabili.
    Deci, voi consulta acolo inregistrarile care vin de la Camera Notarilor 9date publice, orice cetatean are dreptul sa le vada , daca va considera ca trebuie sa o faca) si cand voi vedea ca in inregistrarile respective se consemneaza o frecventa mai mare a tranzactiilor cu apartamente , inseamna ca piata a ajuns in echilibru si ESTE DE ASTEPTAT SA CREASCA PRETURILE!
    In secunda imediat urmatoare ma apuc sa fac schimbul de locuinte…..
    Nu stiu daca prind EXACT momentul de „minim al preturilor” dar va spun ca voi fi foarte aproape….

    INCA O DATA SPUN : gura lumii poate fi un argument, dar in nici un caz nu sunt un robot tamitzel sa execut ce aud la Radio Santz……sunt un tip cerebral, chiar dvs ati recunsocut.

    P.S. Intrebarea e pusa smekereste dar am acceptat provocarea!

  40. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @Popescu

    Am citit stirile inca o data (le mai citisem si cand au aparut, citesc imopedia ca pe sfanta evanghelie…) si va marturisesc urmatoarele:

    1) Dan Flesariu nu e o sursa credibila si iata de ce: e liderul unei firme de urbanism si dezvoltari imobiliare, nu e cretin sa spuna ca preturile scad (nici daca vine Cristos sa-i spuna ca scad), el depinde , in firma pe care o conduce, de contractele pe care le face. Fara contracte , …..bani! Deci, daca ar spune ca preturile scad ar fi antieconomic pentru el. Afirmatiile pe care le face il decredibilizeaza, statisticile de la Institutul National de Statistica spun ca este exact pe dos….
    Singurul om de imobiliare care merita bagat in seama e dl Dragoteanu, el a spus raspicat ca vine dezastrul…. pentru asta merita tot respectul, e cinstit, nu minte ca sa-si faca rost de clienti.
    2) Cealalta stire se bazeaza pe „filozofia” directorilor de agentii, si nu pe calcule economice reale.
    Nu-mi fac un idol din Dragoteanu, sunt convins ca are o multime de defecte, dar de cand a publicat clipul video cu „speech-ul motivational” il ascult cel putin o data pe zi. Urmariti acolo, cum recomanda tuturor sa coboare in strada, sa iasa cu clientii, sa vada ce gandesc acestia, LA FATA LOCULUI, nu stand intre ziare si facand filozofie de pahar, ca asta nu face o ceapa degerata….
    Nu trebuie sa vina nimeni sa-mi spuna ca preturile scad, daca dvs. credeti ca reducerea salariilor si somajul galopant pot duce la cresterea preturilor sau ca sunt argumente pentru cresterea numarului de tranzactii chiar ca sunteti un romantic incurabil.

    Pentru ultima data va spun: nu e o culpa, nu va invinovatesc pentru asta, dar ,efectiv, nu va puteti desparti de atitudinea celui care detine o agentie imobiliara si care, la modul inconstient, cauta argumente ca sa-si continue activitatea cu entuziasm. Eu va inteleg! Dar nu aveti argumente…..

    Economia reala si efectele devastatoare ale politicii guvernului sper sa va aduca cu picioarele pe pamant inainte de a pierde foarte multi bani.

  41. pitbull
    18 mai 2010

    @mielu’
    daca o dam pe bancuri mie-mi plac alea din categoria radio erevan. Am sa-ti spun doar doua asa sa te mai scot din plictiseala:

    I: Se poate pune baza pe dl. boc?
    R: Da, dar incercati mai bine cu acid

    I: E adevarat ca romanii ….
    R: DA

    Mai era o gluma care spunea ca telul lui boc in viata a fost sa ajunga prim ministru sau nimic. Si se pare ca, norocosul, le-a rezolvat pe amandoua

  42. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @pitbull

    hahahahhahahhahahahahahah
    Foarte tare!

    @Popescu

    Sa va dau o stire venita din economia REALA, nu de la directorii de agentii, care bat campii:
    iata ce se petrece in Bucresti:
    http://www.antena3.ro/economic/banci/aproape-200-de-oameni-sunt-executati-silit-in-fiecare-zi-in-capitala_99497.html

    Asta e motiv pentru cresterea preturilor??? Daca da, inseamna ca eu, Mielu, nu mai judec cu capu…..

  43. pitbull
    18 mai 2010

    @ mielu’
    vezi cum te-ai luminat la fata .. 🙂
    Uite inca unu „decupat”. Nu-l traduc sa nu-si piarda din farmec

    Radio Erevan is asked:
    -Was communism invented by politicians or by scientists?
    Radio Erevan answers:
    -Of course it was invented by politicians. Scientists would have tested it on monkeys in advance.

  44. Mielu Nebunu'
    18 mai 2010

    @pitbull

    Dumnezeu a chemat intr-o zi pe toata lumea la El, sa se laude fiecare cu ce-a facut.
    Si se laudau fiecare:
    -Eu am facut mari inventii in medicina!
    -Eu am facut mari descoperiri in fizica!
    Zice si Dumnezeu:
    Eu am facut lumea din HAOS !
    Politicienii, dintr-un colt, :
    -Da, Doamne, dar noi ti-am pus haosul la dispozitie!

  45. Popescu
    18 mai 2010

    Mai Mielule, unde am zis eu ca or sa creasca preturile?

    Nici macar baiatul ala Dan Flesariu nu sustine ca or sa creasca preturile ci ca se poate face profit in imobiliare chiar si atunci cand scad preturile..

    Vezi daca nu citesti intrebarea pana la capat?

  46. pitbull
    18 mai 2010

    D.D
    Condamnarea la bloguiala e o metafora.
    De fapt comentariul meu de la 33 a fost o asociere de idei ce mi-au venit citind blogul tau.
    Pornind de la afirmatia ta ca situatiile extreme necesita masuri extreme, alte trimiteri la realitati financiare, politice, sociale din alte tari, a mai fost undeva un link la un seic si atitudinea sa fata de propria natiune, aducerea in discutie a lui Cuza, cam asa s-a coagulat.
    Daca spuneam lucrurile astea acum vreo zece ani nici nu vreau sa ma gandesc ce iesea. Azi in afara de observatia lui mielu’ referitoare la vulgaritatea cuvantului mu!e, nici un huo. E un semn bun. Ceva s-a schimbat in mentalitatea natiunii si in capacitatea sa de a privi adevarul istoriei si altfel decat emo 🙂 .

    1. @pitbull
      Lumea e un sat mic in care oamenii isi pierd incet-incet identitatea.

  47. Popescu
    18 mai 2010

    Mielule, stirea aia cu 200 executari pe zi in Bucuresti e o tampenie. Acolo scrie ca au fost 25.500 procese de executare pe primul trimestru, de unde au dedus ca s-au emis 200 incuvintari de executare pe zi.

    Intreaba si tu un avocat care e diferenta dintre un termen de proces de executare si emiterea unei incuvintari de executare. Un proces poti sa tragi de el si 2 ani de zile, iar din alea 25.500 puteau fi multe termene de anul trecut.

    Nu mai crede orice stire, chiar daca iti confirma viziunea catastrofica

  48. Mielu Nebunu'
    19 mai 2010

    @Popescu

    Nu mai cred orice stire, chiar daca sursa in cazul meu era o institutie neutra de piata imobiliara.

    Nu mai cred orice stire, nici pe Flesariu nu-l cred…..

  49. Mielu Nebunu'
    19 mai 2010

    @Dragoteanu

    Mare vorba ati spus cu pierderea identitatii.
    Sunt foarte curios de ce ati spus asta….

    1. @Mielu
      Pentru ca spun ce gandesc si ceea ce simt!…

  50. Popescu
    19 mai 2010

    DD, sper ca ai vedere buna asupra Pietei Victoriei, azi..

    1. @Popescu
      Maestre,foarte buna!…Caut oportunitati!! Din toamna „vederea” va fi PANORAMICA!!!

  51. Mielu Nebunu'
    19 mai 2010

    @Popescu

    Adresa corecta e Piata Saraciei nr. 15-25

  52. m
    19 mai 2010

    stati la discutii in loc sa munciti sa scoateti tara asta din rahat…va meritati soarta…

    1. @m
      Ai dreptate! Am plecat la meeting…

  53. Popescu
    19 mai 2010

    M nu avem cum, astia fura cu o viteza mai mare decat suntem noi toti capabili sa producem..

  54. Popescu
    19 mai 2010

    DD,te muti in toamna?
    Unde, la Hergan?

    1. @Popescu
      Popescule,ai cateva raspunsuri restante la intrebarile mele, lasa vrajeala! Vrei sa se dezbrace toti pe aici pe blog la provocarile tale si tu te faci ca ploua! Ploua afara, nu in mintea comentatorilor mei.

  55. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @ Everybody

    Nu aveti senzatia , zilele astea, ca asistam la schimbari majore?

    1. @Mielu
      Nu! Din contra!!…

  56. Popescu
    20 mai 2010

    Dragos, au fost niste intrebari puse la misto, pe ton batjocoritor, de asta nu m-a straduit sa raspund. Intreaba-ma daca ai ceva sa ma intrebi

    1. @Popescu
      Nu te mai intreb nimic!… Rugamintea mea e sa nu ma mai intrebi nici tu,ca ti-o furi rau de tot!

  57. Popescu
    20 mai 2010

    Mielule, ce schimbari majore vezi tu?

  58. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @Popescu

    Nu va asteptati sa va dau cifre sau sa fac iarasi prognoze. Intrevad , chiar daca vi se pare ca sunt prea filozof, o schimbare ontologica, sistemica.
    „Asa nu mai merge” spus cu tarie de toate paturile sociale: bogati, saraci, conspirationisti, marea masa manipulata, in fine….simt ca se intra pe un alt drum. Nu neaparat bun….
    Ideologic, lumea este expirata.

  59. Popescu
    20 mai 2010

    Mielule, te uiti prea mult la TV.
    Am fost ieri in Piata Victoriei, de la 100m nu se auzea ce strigau desi se zice ca au fost 50.000. Imi dadeam seama ca striga „Jos guvernul” de la cel cu portavoce. In mare majoritate au venit la Bucuresti in plimbare, unii si-au petrecut noaptea la Sinaia. Pe margine se mancau mici si se bea bere.

    De la cine te astepti tu sa faca schimbari sistemice?

    Mamaliga nu explodeaza.

  60. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @Popescu

    Chestia e ca nu TV-ul m-a dus la concluzia asta.
    Indiferent ce facem totul se indreapta catre dezastru, e o chstie ideologica. N-as putea zice ca nu-mi pasa de ce s-a petrecut ieri in Piata Victoriei (desi n-am fost acolo, am avut de lucru) dar nu asta m-a dus la concluzia amintita.
    Vad ca se adevereste vorba lui Murphy : „Singurul lucru care ne reuseste pe deplin este esecul!”, aplicata in viata reala prin faptul ca oranduirile sociale ,din cele mai vechi timpuri si pana acum, n-au fost in stare sa rezolve o problematica aparent simpla : si anume ca societatea sa aiba grija de toti cetatenii.
    Dl. Dragoteanu o sa zica ca pe liderii societatii ii doare undeva de restul cetatenilor, ceea ce in Romania este adevarat. Refuz sa cred ca este adevarat la nivel global.
    Si, totusi, problema sociala nu se rezolva….
    Repet, algoritmul asta n-are legatura cu televizorul.

  61. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @ completare

    Si simt ,de la o vreme, ca se intampla ceva tocmai pe acest sector al vietii. Si nu neaparat e bine.

  62. Popescu
    20 mai 2010

    Mielule de fapt tu ai dreptate. Niste baieti or sa foloseasca criza ca sa ne implanteze cipuri. Va veni o noua oranduire: Noua Ordine Mondiala..

    1. @Popescu
      Popescu,sa nu-mi raspunzi mie la o intrebare directa adresata tie cu o basina politica dintr-un editorial!…Acei functionari publici-ca si Vladescu al nostru- sunt „profund marcati” de viitorul tarilor lor si al Europei. Eu te intrebasem pe tine,nu pe ei,ce simte o persoana simpla,ca tine? Daca nu vrei sa raspunzi nu te condamn,dar sa nu astepti cumva respectul meu cind o dai cotita la o intrebare clara.

  63. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @Popescu

    Aveti tendinta, nefericita dealtfel, sa ma luati in deradere…
    Cu cipuri si new world order…..
    Sunt ultra para pregatit in acest domeniu.
    Sincer, nu ma mai luati la mishto……

  64. funky
    20 mai 2010

    @toti . salut tovarasi (sau domni). acum ceva vreme cind Dragos era f. optimist in legatura cu revenirea economiei mondiale (si incepusem si eu sa ma ‘ optimizez’) nu stiu daca-si mai aduce aminte i-am zis : atentie la grecia (care apropo tot va da faliment – mai devreme sau mai tirziu) !!!. uite ca calul troian asa mic si pricajit ne trage presul de sub picioare. acum vreo 3 sapt v-am zis ca schimb toti banii in dolari. va anunt cu bucurie ca am cistigat deja vro 30 ke fara sa fac nimic. Acu va mai zic 2 chestii : daca BOCUS(despre care am o parere de la f. proasta in sus) nu reuseste sa treaca prin parlament reducerile convenite sau si mai rau daca-si da demisia sub presiune va anunt oficial ca RONU’ nu va mai face 2 bani si ca actualele preturi le imobiliare vor fir chestii de referinta maximale la anu’. Va mai spun ca sunt sane mari de tot ca salariile bugetarilor sa scada cu 50% in maxim 3 luni. Ptr. ca sunt optimist sper ca asta sa nu se intimple si sindicatele sa aiba macar un neuron in cap.

    1. @funky
      Bravo tinere,ne bucuram pentru reusitele tale si te invidiem! Noi ramanem la imobiliare si mergem inainte cu toate „panzale” sus,chiar daca in Grecia e furtuna!…

  65. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @funky

    Cred ca exagerezi! Va fi de 1 000 de ori mai rau decat zici dta…

    1. @Mielu
      Daca tot crezi asta,de ce nu-ti pui capat zilelor mai repede si astepti umatorul Paste?

  66. Popescu
    20 mai 2010

    DD 🙂
    lasa-l pe Mielu in pace, nu auzi ca iti vizioneaza filmuletul motivational in ficare zi, asta ii tine moralul sus

    1. @Popescu
      Ai fost la meeting ca „observator” ? Sarcina de servici,pervers mic cu ochi albastrii!

  67. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @Dragoteanu

    De ce sa ma sinucid? Sa ratez ocazia de a vedea falimentele bancare si prabusirea tuturor pietelor nationale?
    Nu, domnule Dragoteanu, vreau sa fiu pe baricade. Se vor mai spala din fitze si nu pot sa scap asta.
    Anumite afaceri o vor lua de la zero. As zice ca o sa-mi joc si eu sansa mea…..dar inca nu spun despre ce e vorba.
    Toate la vremea lor, asa cum dvs ati zis intr-un comentariu acum cateva zile.

  68. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @Popescu

    Moralul mi-l tine sus nevasta-mea , dom’ Popescu, nu speech-ul motivational….
    Sunt un tip normal din toate punctele de vedere.

  69. Popescu
    20 mai 2010

    Mielule, daca moare capra vecinilor, asta o sa te faca sa te simti mai bine ca nu ai capre?

  70. Popescu
    20 mai 2010

    DD, eu nu vorbeam de mine, eu sunt high risk profile si in consecinta rulez cashul, nu il tin la dospit. Cum intra cum reinvestesc.

    Am insa prieteni, conservatori, care au sume mari de bani in banca si sunt foarte stresati. Funcky tocmai iti spunea ca a castigat 30k pentru ca s-a mutat pe dolar. Dar ca sa poata el castiga 30k, altul a pierdut 30k pentru ca a ramas pe euro.

    Am prieteni cu cate 1 mil euro in cont cu o dobanda de 3% pe an. Datorita riscului devalorizarii dar si riscului bancar (falimentul bancii), ei isi pun foarte serios problema sa intre pe active reale (imobiliare sau afaceri), dar culmea, nu gasesc ceva la pret rezonabil, in ciuda crizei. Se afla in permanenta cautare de active reale

    1. @Popescu
      Nu stiu unde sa caute pentru ca nu sunt dispusi sa plateasca un comision de bun simt! Decat sa vina la o agentie imobiliara ca Euroest,prefera sa caute oportunitati printre prieteni. Comunismul e in gene la multi,inca!

  71. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @Popescu

    Moartea caprelor proaste si a celor care aveau centura neagra la fitze si impresii si ,in afara de asta, chiar nimic nu faceau nu numai ca nu ma impresioneaza dar chiar este necesara.

  72. Mielu Nebunu'
    20 mai 2010

    @Popescu

    Unii chiar trebuie sa dispara, domnule Popescu. Supravietuieste cel mai bine adaptat, cel care are MAI MULTE veleitati , in cazul nostru. S-ar putea ca unul care este superspecializat pe O SINGURA TREABA , chiar daca o face la nivelul excelentei, s-ar putea sa aiba o mare problema, pentru ca nisa de activitate i se ingusteaza atat de mult incat nu mai poate face chiar nimic.
    De-aia zis despre caprele proaste ca ESTE NECESAR sa moara. Lumea se obisnuise ca toate afacerile din tara asta sa mearga in plus. Tzeapa!!! Ei, uite, se mai merge si in minus cateodata si, daca nu ai ceva solutie de rezerva…esti PA!
    Intrebare (si sa stiti ca sunt cat se poate de serios, nu zic la misto, si nu vreau raspunsuri simbolice):
    Ce este o piramida trofica stie toata lumea. Daca, in lantul trofic, dispare hrana primara cine are de suferit: carnivorul sanatos sau cel bolnav???
    Repet, nu vreau raspunsuri simbolice….

  73. livium
    21 mai 2010

    @72 Popescu, tipologia descrisa de tine, oameni cu bani in banci, imi este si mie foarte cunoscuta. E o chestie tipica unei parti a romanilor: daca castiga suficient fara sa faca nimic, pentru ce sa se mai agite?! Spiritul antreprenorial e limitat. Plus ca nu se gandesc decat la ei! Avand atatia bani, nu-si pun problema unor afaceri din care sa castige si altii, adica locuri de munca, niste salarii etc. Stau cu banii in banca si se rup in figuri prin Dorobanti sau prin alte parti.

    1. @livium @Popescu
      Astora cu bani le e frica si de umbra lor,d-apoi de falimentul unor banci. AIA,NU AU FOST ANTREPRENORI NICIODATA,sunt exact genul lui Popescu,care au ceva bani si niciodata nu-si vor depasi propria conditie sociala pentru ca nu pot sau se simt bine in propria piele si nu-si doresc mai mult,pur si simplu! Egoismul,individualismul sau lasitatea sunt pentru ei un mod de viata in care se simt bine. Nu pot fi condamnati pentru asta pentru ca e dreptul lor!

  74. Popescu
    21 mai 2010

    Dragos Dragoteanu, tu cand nu mai ai argumente improsti cu rahat pe toata lumea
    Mai mult decat ochi albastri, egoisti (ia te uite cine vorbeste de egoism)..
    Aia care au bani in conturi si de care vorbesc eu nu au deloc profilul de care comentati voi. Sunt antreprenori foarte talentati pe care i-a prins criza cu cash. Sau pur si simplu reusesc sa se descurce bine si acum.

    Inteleg, e greu de acceptat ca altora le merge bine chiar si in perioada asta, e mai simplu sa ii umplem de rahat de sus pana jos

    1. @Popescu
      Maestre,tu ca orice impostor roman de duzina,ai nume fals pe blog,adresa falsa si te dai mare om,mare caracter. Ai dreptate,genul de smecheri ca tine nu sunt febletea mea! Transmite-le prietenilor tai ca,daca ar fi oameni de succes ar misca lucrurile in tara asta,pentru ei in primul rand,pentru copiii lor in al doilea rand si asa mai departe. Sunt satul de „antreprenori” morti, „plini” de bani pentru…. zile negre! Daca-as sta de vorba cu amicii tai despre ce oportunitati imobiliare exista acum pe piata,sunt convins ca as primi 1.00i de scuze de genul: „Ai dreptate,dar mai asteptam!…”.Pe ei de ce nu incerci sa-i convingi TU sa cumpere din loturile tale de teren sa vezi ce raspuns iti dau? Sau,ai incercat si ai primit un raspuns similar cu ce am scris eu mai sus? Acum,l-ai gasit pe Mielu si faci misto de el ca nu reactioneaza la ceva in care nu crede INCA! Asta se numeste perversitate si e caracteristica oamenilor care „stiu” ce vor! Ca tine.

  75. livium
    21 mai 2010

    Popescu, fa-mi te rog o favoare si enumera cateva din domeniile in care antreprenorii de care tu vorbesti, au facut 1-2 milioane de euro si pe care acum ii au cash, pentru investitii!

  76. Mielu Nebunu'
    21 mai 2010

    @Popescu

    Imi cer scuze ca intervin in disputa dvs cu dl Dragoteanu dar sa stiti ca am simtit o puternica uimire vazand ca rezolvati disputa noastra de idei referitoare la cresterea sau scaderea preturilor luandu-ma la mishto. Ca unul care sunt probabil mai mic si ca varsta si ca statut social nu am reactionat in nici un fel, dar o fac acum:
    -m-ati luat la mishto pentru ca ati pierdut disputa de idei la scor de neprezentare. M-ati luat la mishto in momentul in care v-am daramat cu discurs logic si cu exemple TOATE argumentele.
    In plus, nu mi-ati raspuns la intrebarea mea legata de disparitia hranei primare din lantul trofic…..
    Tocmai pentru ca stiti raspunsul nu ati facut-o si stiti ca NU AVETI ARGUMENTE !!!

    Sa stiti insa ca nu m-am simtit lezat sau jignit, nu am atata mandrie. Simplul fapt ca v-am invins ideologic ma convinge de un lucru: IN ACEST MOMENT gandesc corect. Mai tarziu, sa ne dea Dumnezeu sanatate la toti sa gandim corect.

    Cu scuzele de rigoare, Mielu

  77. Popescu
    21 mai 2010

    Daca-as sta de vorba cu amicii tai despre ce oportunitati imobiliare exista acum pe piata,sunt convins ca as primi 1.00i de scuze de genul: „Ai dreptate,dar mai asteptam!…”

    Dragotene, imi pare rau sa te instiintez dar oamenii chiar au trecut pe la tine, unii te cunosc direct. O sa le transmit parerea ta despre ei.

    In rest, numai de bine, se pare ca te-a deranjat imens faptul ca ti-am demascat patriotismul de fatada.

    Daca nu suporti discutiile si argumentele, nu inteleg de ce ti-ai deschis blog

    1. @Popescu
      Daca vreunul dintre prietenii tai,a ajuns la Euroest,are un milion de euro cash si nu a ajuns DIRECT la mine,ori e tampit ori ii e frica de mine! Altfel,exista 2 variante: ori mananca cacat ca are banii respectivi,ori nu a ajuns la mine! „Prietene” eu am oferte pe care le stiu NUMAI EU,agentii mei habar nu au de ele pentru a evita scurgerea de informatii si ceea ce se numeste confidentialitate. Nu a existat pana astazi de 16 ani incoace un investitor imobiliar adevarat care sa ajunga la Dragoteanu Dragos si eu sa-l „iert”!….

  78. Popescu
    21 mai 2010

    Am uitat sa precizez, au trecut pe la tine dar nu au prea fost dati pe spate de oferte.

    Cat despre scuze din partea lor…

    1. @Popescu
      Sa presupunem ca eu sunt un retardat imobiliar si nu-i conving sa cumpere ceva….Mai sunt cel putin 10 agentii gen Euroest,cu oameni seriosi si pregatiti,care au oferte concrete,hai sa le spunem oportunitatile momentului,pe care prietenii tai puteau sa le acceseze EVITIND O FIRMA DE ” CACAT” CA EUROEST! DE CE NU AU CUMPARAT???P RASPUNSUL TI-L DAU EU!… Pentru ca nu sunt cumparatori,”prietene” Popescu,sunt turisti imobiliari cu ceva chash la tescherea care asteapta preturi de Haiti. Ghinionul lor!

  79. Camelia
    21 mai 2010

    @Popescu
    Apreciez interventiile tale si disputele pe care le-ai avut cu ceilalti. Insa, astept sa invat ceva si de la tine, asa cum am avut de invatat multe si de la Dragoteanu.
    Pana la urma scopul celor care intra pe acest blog este de a citi ceva interesant…
    Aceste mici sicane ale lui DD ne condimenteaza viata, nu-i asa Popescu?

    1. @Camelia
      De la Popescu poti sa inveti multe Camelia,dar inteligenta lui -neindoielnica!- e folosita doar in scop personal. Sa fii injurat ca mine,sa accepti dispute inutile,sa-ti deschizi blog pentru dezbateri de idei si alte variatiuni imobiliare pe acceasi tema,nu sunt dispuse prea multe persoane. El vrea tot si ofera trimiteri la niste articole,unele interesante altele de cacat,fiindca CEL MAI USOR IN ROMANIA E SA FUGI DE RASPUNDERE,sa arunci o piatra si sa vezi daca sunt oameni dispusi sa sara dupa ea sau daca face valuri. In rest…

  80. Corul Van(z)atorilor
    21 mai 2010

    Poate detinatorii de cash de care e vorba mai jos sunt castigatorii la loto, la bingo, la ruleta. Altfel ar intelege ca imobiliarele nu sunt un casino mai ales atunci cand vrei investitii sigure si pe termen lung.
    Si poate dle Popescu ar fi fost de datoria dumneavoastra sa va informati prietenii ca atunci cand trec pragul unei agentii imobiliare de prestigiu sa fie siguri ca se adreseaza persoanei potrivite.
    Cred ca stiti mai bine decat mine ca agentiile mari au diferite “pachete” si tipuri de oferta si nu vor pune pe masa unui cumparator de rand sau “walk in” client strategii si oportunitati doar pentru ca el a venit sa intrebe la biroul de informatii ori s-a bagat in seama cu un agent. Cel putin daca nu vin printr-o recomandare e necesar sa se recomande singuri printr-un “client profile”. O fi piata putin in deriva dar inca nu s-au transformat toate firmele imobiliare in asociatii caritabile pentru bogati. Businessul ramane business si vom vedea cu totii in viitor cine au fost cei pe care i-a prins criza cu cash si au stiut sa faca uz de asta. Sper ca nu am suparat pe nimeni prin cele spuse mai sus.

    1. @Corul Vanzatorilor
      90% din oamenii cu bani cash i-au facut din intimplare si,daca au fost putin norocosi,i-a prins blocajul imobiliar cu cash. Frumusetea „spectacolului” imobiliar va fi dupa ce se termina criza (care sta sa inceapa!) si atunci vom vedea oameni care zac pe acelasi cash ca in 2008 si oameni ca mine,care nu au avut atita cash,dar au un potential spectaculos de dezvoltare. Diferenta se va face la cine iese consolidat din criza si cine e la fel ca inainte! Aia care mor,Dumnezeu sa-i odihneasca!…

  81. Corul Van(z)atorilor
    21 mai 2010

    oups, in timp ce am scris comentariul au aparut mai jos si raspunsurile d-lui Dragoteanu cam pe aceasi idee. .. deci „satul e mic” 🙂

  82. Popescu
    21 mai 2010

    Va doresc un week-end placut la toti, si sa va intoarceti mai relaxati..marti (ca asa se munceste in Romania)

    Camelia, daca te plictisesti si viata ta are nevoie de condimente, de regula recomandarile de aici de pe blog au fost canalizate catre directia facebook (ma rog, DD a folosit si termenul de fuckbook, eu insa nu incurajez folosirea de vulgaritati si trivialitati). Iti doresc un week-end placut si tie, plin de sare si piper

    1. @Popescu
      In nota obisnuita,te retragi fara sa raspunzi la nimeni,nici lui Mielu,nici Corului Vanzatorilor,tipic Popescu. Te-am bagat prea mult in seama !… Cat priveste munca la romani,te asigur ca la Euroest avem program normal si sambata si luni, pentru ca nu avem atata cash ca tine si prietenii tai. Deh,diferenta de mentalitate!

  83. funky
    21 mai 2010

    @ 79 DRAGOS ; mai la toamna cind va va incepe sa cada frunza si bate vintul ma gandesc serios sa vin la dvstr cu 300-350k(preferabil intre astia) sa-mi gasiti o casa. daca sunteti asa de bun cum ziceti poate-mi si luati banii. e posibil ca pina atunci sa vorbim de USD nu de EURO dar nimeni nu stie deocamdata. asta daca intre timp nu gasesc nimic la executari silite pe care le studiez cu atentie. weekend placut stimabile.

    1. @funky
      Poti sa vii cand poftesti,conteaza cu cine vorbesti ca ofertele bune nu sunt la dispozitia oricui! Mini-vacanta reusita!

  84. Mielu Nebunu'
    21 mai 2010

    @Sarbatorile la Romani si nu numai

    Dom’ Popescu ia cumva in nota-i obisnuita de deradere faptul ca nu se munceste de Rusalii si ziua imeddiat de dupa (Sfanta Treime).
    Eram acum cativa ani, intr-o minivacanta de agent imobiliar pe care am petrecut-o in Spania. Nu am ales intamplator destinatia, se vorbea la vremea cu pricina de un mare boom imobiliar in tara respectiva si nu puteam sa ratez asta, eram dupa o tranzactie mai „generoasa” cu un teren si-mi permiteam 10 zile de concediu.
    Nashpa e ca am nimerit in mijlocul unor mari sarbatori catolice. Timp de-o saptamana n-a pus NIMENI mana pe nimic. Cu o exceptie: emigrantii din estul Europei, care nici duminica nu s-ar sfiit de la capsunarit!
    Si ,din ce spunea lumea pe acolo, de la primar pana la maturator, toata lumea se bucura de sarbatoare , nimeni nu-si permitea sa ia chestia asta in deradere….
    Tipic romanash de-al nostru, dom’ Popescu, tipic romanash….oricat v-ati dori dvs. sangele nu v-il schima nimeni.

    1. @Mielu
      Mielule,mai lasa dracu sarbatorile astea cu sfinti si „voievozi” ca stam din mini-vacanta in mini-vacanta! Daca stam toata ziua sa ne rugam pe la biserici si sa ne dea Domnul pomeni,unde ajungem? Ca spaniolii,la 2o % somaj oficial!!! Astazi, am doi aniversati in familie,fii-mea ( zi de nastere )si socru-meu ( zi de nume ) si nu fac absolut nimic deosebit,cum nu am facut nici de ziua mea! Maine ma duc la munca,ca de obicei,si luni am program normal. Fiecare serbeaza cum vrea si cum ii place! Inventam tot timpul sarbatori,doar-doar mai trece timpul s-o mai frecam putin!…

  85. Camelia
    21 mai 2010

    @Popescu
    Stii ce-am invatat de la tine? Faptul ca daca vrei sa fluieri…fluieri, stii sa eviti a raspunde la intrebari daca vrei… dar esti aici tocmai pentru ca ai acceptat sa intri in acest joc si sa porti un dialog corect cu ceilalti. Asta mi se pare mie joc cinstit! Acesta este motivul pentru care se arunca in tine cu pietre…
    Pana una alta ma duc sa rasfoiesc putin si fuckbook, multumesc de recomandare.
    O zi frumoasa si sa nu uit… si eu muncesc luni!

    1. @Camelia
      Ai pus punctul pe „i” cu jocul cinstit, apropo de editorialul meu!…Sa fii cinstit e o chestiune de reciprocitate si Popescu stie perfect ce inseamna asta! E vina mea ca,mi-am permis sa-i dedic un editorial unei persoane sub „acoperire”,care vrea joc cinstit si ofera mu!e.
      D-aia se si da om cu maniere, fiindca se crede statul roman, cu aceleasi „maniere” pe care le primim zi de zi,ca simplii cetateni. E vina mea si accept consecintele. Imi cer scuze pentru interventie!

  86. Mielu Nebunu'
    21 mai 2010

    @Dragoteanu

    Aici nu mai suntem de acord! Spania a fost dusa de rapa nu de sarbatori ci de aceeasi specie de paraziti , cum s-au prasit si pe la noi…
    Am putea sa muncim numai 10 luni pe an si sa fim bogati. Munca in sine e neinteresanta….eficienta ei, in schimb, da!
    Ma rog, stiu si eu ca in imobiliare astepti telefonul sa sune permanent, dar sa va spun o treaba: cat am fost agent am vazut agenti care munceau si 14 ore pe zi (si eu o faceam daca era cazul) dar care aveau planul facut 20%. Oare de ce? Ca, vorba aia, chef de munca aveau, chiar nu se plictiseau….
    De-aia zic, problema e calitatea muncii si eficienta…..cantitativ ,si animalele muncesc. Si nici macar nu-si dau seama de ce fac, ca multi altii din concetatenii nostri….
    Am avut exemplul cu sarbatorile, dar ideea in sine n-are legatura cu asta, s-a potrivit atunci si atat!

    1. @Mielu
      Foarte corecte remarcile tale,eficienta conteaza! Ca sa fii totusi eficient e bine sa stai mereu in „priza”. E doar un punct de vedere! Al meu.

  87. Mielu Nebunu'
    21 mai 2010

    @Dragoteanu

    Psihologia si sociologia spun , dupa mari si indelungate cercetari, un adevar pe care noi il stiam de cateva mii de ani: omul oboseste!
    Faptul ca un om sta in priza foarte mult timp duce, invariabil, la scaderea eficientei! Nu ne mai putem concentra, capacitatea de analiza este si ea afectata si , in ultima instanta, actul de decizie are de suferit!
    Prin urmare, la ce mi-a folosit sa stau in priza 25 de ore pe zi? La nimic, e mai rau ca inainte….
    Nu vreau sa fiu magar fata de dvs. dar e o greseala pe care patronatul roman o intelege destul de greu (sau deloc) si anume ca un angajat nu poate avea randament permanent si pune imediat problema lipsei de profesionalism. Pur si simplu OMUL OBOSESTE !!! Nu e lipsa de profesionalism. Ati putea raspunde ca, daca isi dozeaza bine efortul, nu ajunge la situatia asta, dar va spun ca nu este asa…. Cel putin in imobiliare munca este grea, munca cu oamenii si cu clientii este in general grea. Oboseala vine mai repede ca in alte domenii si ,daca nu exista ingaduinta fata de timpul de odihna, veniturile agentului si, fara doar si poate, chiar ale firmei au de suferit.
    Nu e nimic neprofesionist in asta!
    Sa nu aducem aminte ca in Romania secolului 21 se moare muncind! Si eficienta,randamentul financiar al firmelor respective, unde s-a murit muncind, NU erau declarate ca fiind in crestere….
    Concluzie: o afacere NU poate sa mearga permanent „in plus”. Este imposibil, calculele si prognozele devin redundante.

    1. @Mielu
      Mielule,m-am odihnit destul anul trecut cand nu suna telefonul deloc! Anul asta am zis stop-joc imobiliar! O IAU DE LA CAPAT,DE LA ZERO si voi cladi ceva mai mare decat era Euroestul inainte!! Ai dreptate,oamenii obosesc. Eu am mult noroc in viata,sunt inconjurat de oameni care ma iubesc,nu-mi lipseste absolut nimic si sunt cel mai mare colectionar de piramide din Europa-deci,am de unde sa-mi „trag” PUTEREA de a merge mai departe,STABILITATEA care multora le lipseste si ENERGIA atat de necesara la un nou drum lung!!!

  88. pitbull
    21 mai 2010

    @dl. Popescu,

    daca prietenilor dumitale le este teama sa doarma pe cash din diverse motive .. devalorizare, inflatie, …. daca nu au gasit inca confidenta necesara in imobilare, bursa, obligatiuni, metale pretioase, cred ca singurul lucru care i-ar putea aranja ar fi sa gaseasca un miliardar la ananghie dispus sa-si vanda picasso -ul sau rembrandt -ul din colectie 🙂
    eu inca cred in valoarea terenurilor, daca tot e sa tina criza pe veci cel putin pot sa-ti asiguri hrana de zi cu zi cultivand rosii si ceapa pe ele …

    1. @pitbull
      Maestre,un alt mare iubitor de terenuri -subsemnatul-,te asigur ca si astazi terenurile bune au cumparatori. FARA DOAR SI POATE!

  89. Mielu Nebunu'
    21 mai 2010

    @Dragoteanu

    Vorbiti serios cu piramidele?

    1. @Mielu
      Pai doar nu crezi ca fac misto despre mine! Te invit oricand la Euroest sa le vezi! Nu percep comision la vizionare.

  90. Mielu Nebunu'
    21 mai 2010

    @Dragoteanu

    Poate ca o sa vin odata sa le vad…. Am fost fascinat de piramide intr-o vreme.

  91. Mielu Nebunu'
    21 mai 2010

    @Dragoteanu

    Merci de invitatie! Onoarea va fi intotdeauna de partea mea!

  92. Fluture
    21 mai 2010

    Imi plac tare mult comentatorii de profesie cu „meleoane” in banci, aur, ludovici si imobiliare.

    Citez:
    „Am insa prieteni, conservatori, care au sume mari de bani in banca si sunt foarte stresati. Funcky tocmai iti spunea ca a castigat 30k pentru ca s-a mutat pe dolar. Dar ca sa poata el castiga 30k, altul a pierdut 30k pentru ca a ramas pe euro.

    Am prieteni cu cate 1 mil euro in cont cu o dobanda de 3% pe an. Datorita riscului devalorizarii dar si riscului bancar (falimentul bancii), ei isi pun foarte serios problema sa intre pe active reale (imobiliare sau afaceri), dar culmea, nu gasesc ceva la pret rezonabil, in ciuda crizei. Se afla in permanenta cautare de active reale”

    Punctual.
    1. Prietenii lui Popescu sunt „conservatori” dar „in permanenta cautare de active reale”. Subliniez „permanenta”.
    2. Orice om cu „meleoane” in banca poate negocia o dobanda de minim 5%. 3% iti dau si la 1000 EUR. Dar, na, noi n-avem milioane, de unde sa stim dobanzile la banci?

    Subsidiar
    3. funky am impresia ca a intrat pe dolar cand era 1,21-1,22. Suntem la 1,26… Cei 30kEUR de care vorbeste cred ca nu mai sunt. Ca sa nu mai zic ca si el trebuie ca are „meleoane” de a castigat 30kEUR doar vanzand EUR. E naspa sa intri pe o valuta cand nu stii sa citesti un grafic si niste indicatori bursieri. O fi unul din prietenii lui Popescu. Sau chiar Popescu himself.

    In rest… nimic.

  93. funky
    22 mai 2010

    @fluture. fluturas tata am achimbat exact la 1,312. asa ca azi nu mai am 30k am doar 20k. in plus am convins-o si pe sotie sa treaca pe usd marti. sper sa mai fii pe aici cind euro o sa ajunga sub 1,1. degeaba se pise BCE contra vintului. se vor uda de tot la final . tot ce inseamna UE e ros din cauza ca au zeci de milioane de puturosi care stau acasa pe mii de euro. inclusiv franta e tehnic in insolventa.

  94. Popescu
    22 mai 2010

    Bei Fluture, realitatea se vede diferit in functie de etajul de la care privesti. De la nivelul tau probabil asa se vad lucrurile. Cand o sa ai mai multi bani la tescherea o sa intelegi de ce unul cu mult cash o sa prefere 3,5% in cont de private banking la sucursala unei banci straine, decat cu 5% (e posibil sa existe si niveluri din astea de dobanda) la filiala unei banci grecesti. Nu sunt sigur ca ti-e clara diferenta dintre sucursala si filiala..

    Probabil ca tu cand o sa ai bani multi, lucru pe care ti-l doresc, o sa ii pui pe toti la banca care are dobanda cea mai mare (adica e cea mai disperata sa atraga cash), mai mult sau mai putin greceasca.
    Sincere felicitari, Grecia are nevoie de banii tai!

  95. Popescu
    22 mai 2010

    Pitbull, nu e vorba de prietenii mei, discutia a pornit de la faptul ca exista 22 miliarde euro depozitele populatiei in banci. Banii astia exista iar detinatorii lor au profiluri psihologice din cele mai diferite.

    Problema era cum va fi influentat comportamentul imobiliar al acestor persoane de: inflatie, devalorizare, risc de faliment bancar. Poate ne ajuti si tu cu parerea ta.

    Referitor la terenuri, iti dau mare dreptate, eu sunt detinator de terenuri si investesc in continuare. Desi noi o privim strict imobiliar, in realitate o palma de pamant iti poate asigura supravietuirea: eu am avut revelatia asta cand un taran mi-a spus ca el intr-un solar rudimentar de 80mp face 300kg de rosii (printre altele), din care mananca tot anu el si familia luil.

  96. Popescu
    22 mai 2010

    Mielu, la @89, mi se pare naiv din partea ta sa crezi ca, capitalistul din ziua de azi nu stie acest lucru elementar si anume ca angajatul se uzeaza, oboseste iremediabil. Din pacate capitalismul pe asta se bazeaza: pe exploatarea la maxim a angajatilor, sclavie moderna.
    Exista industrii in care sunt adusi executivi, tinuti pentru 2-3 ani pe targeturi si bugete imposibile, dupa care sunt aruncati ca niste conserve stricate pentru ca angajatorul stie ca sunt storsi si nu mai pot produce.

  97. Mielu Nebunu'
    22 mai 2010

    @Popescu

    E clar ca vine sfarsitu’ lumii!
    Prima data cand va dau dreptate!

  98. Popescu
    22 mai 2010

    Camelia, la @87 si mai devreme, daca vrei sa inveti ceva de la cineva cred ca trebuie sa ai si tu ceva de oferit. Implica-te, intreaba, da-ti cu parerea, altfel nu inteleg de unde ai pretentia ca eu trebuie sa ma comport intr-un fel in care tu sa ai ceva de invatat. Eu ce am de invatat de la tine?

    Stii vorba: inteleptul invata din experienta altora, omul destept din propria experienta iar prostul nici din una nici din alta. Impartaseste-ne din experienta ta.

  99. Popescu
    22 mai 2010

    Mielu, la @86, referitor la sarbatori legale, intr-un sat babele se duceau la preot: parinte am pacatuit, am muncit duminica…Parintele le zicea: lasa bre ca nu e pacat sa muncesti, pacat e sa fii sarac..

    Eu respect un crestin harnic care tine sarbatorile, dar la noi au devenit o scuza pentru leneveala, oameni care nu calca in viata lor la biserica devin dintr-o data crestini cand e vorba de sarbatori religioase..

    Daca ai fi avut legatura cu grecii ai fi stiut ca ei au cel mai mare numar de sarbatori legale din Europa. Eu cand sunam la greci mai tot timpul mi se spunea: pai azi nu se lucreaza, e sarbatoare. Se vede unde au ajuns

  100. Mielu Nebunu'
    22 mai 2010

    @Popescu

    Stiu foarte bine ce in Grecia dpdv al sarbatorilor. Chiar mai bine decat va inchipuiti. Am doua facultati: una tehnica si a doua este teologia. Am prieteni, colegi de facultate, care sunt preoti in Grecia sau Cipru.

    Nu sunt de acord ca e pacat sa fii sarac. De asemenea, nu e o virtute sa fii sarac. Pacat devine atunci cand un om e sarac DIN VINA LUI.
    Bogatia nici ea nu are virtuti in sine, chiar daca e castigata corect, fara inselaciune. Dar chiar si atunci cand e castigata corect si fara inselaciune ea poate deveni un capat de acuzare daca nu se raporteaza cumva si la semeni : am zice ca un om care este un om bogat numai pentru sine, care nu ofera locuri de munca, pentru ca, in acest fel si altii sa aiba posibilitatea castigului, ei, bine, acela care face asta, chiar daca si-a castigat averea cinstit, nu este un om virtuos.
    In schimb , un om asa zis sarac, dar care este corect, nu pizmuieste si nu vorbeste de rau pe cel care are mai mult ca el este cu mult mai sus decat chiar si aceia care isi doneaza averile….
    Treaba e ca bogatii si saracii se pot afla in ambele situatii : si sfinti si pacatosi deopotriva! Si nu saracia sau bogatia ii sfinteste pe unii sau ii condamna pe altii ci modul in care fiecare dintre acestia se raporteaza la saracie sau bogatie!

    Nu sunt de acord ca nr mare de sarbatori au dus Grecia in aceasta situatie. Grecia a avut aceste sarbatori adunate in doua milenii de crestinism si de ce abia acum, dupa 2000 de ani, punem problema ca , din cauza sarbatorilor s-a ajuns aici??? Au avut si ei bocii si basescii lor, stati linistit…. Tot deciziile proaste si antieconomice au dus Grecia acolo unde este azi.

  101. Popescu
    22 mai 2010

    Corul Vanzatorilor, la @82, ai dreptate, trebuie sa califici clientul. Pe de alta parte eu cred ca un patron de agentie trebuie sa aiba si cred ca are un networking foarte dezvoltat de oameni care stau pe cash in asteptare de oportunitati precum si surse de oportunitati. Iti vine o oportunitate, deja ai o lista de clienti precalificati, pe care ii stii de mult timp si pe care ii suni. Recomandari, relatii, unul il duce pe altul, unii investesc in gasca..etc

    Daca investesc sau nu acum e alta poveste. Tu ai investi intr-un moment in care care asteptarile sunt ca economia si preturile la imobiliare sa mai scada? Se creaza un reflex conditionat de asteptare, care poate fi periculos, pentru ca, cum spunea si DD, la sfarsitul crizei baieti din astia or sa fie intr-o inertie din care or sa iasa foarte greu, in timp ce unul care sta mereu in priza si prinde viteza, nu-l mai ajungi din urma..

  102. Corul Van(z)atorilor
    22 mai 2010

    d-le Popescu,
    vorbind din interior, eu as investi oricand as avea norocul de a ma intalni cu o oportunitatea. Cam asta e jobul agentilor imobiliari adevarati: sa identifice oportunitatile. Cat despre networking aici iarasi lucrurile sunt relative. Ori cat de mare ar fi networkul unei agentii nu cred ca exista prostul de manager sau agent care ar da pass unui nou client hotarat si motivat. Si in acelasi timp cam toti agentii imobiliari au ca obiectiv principal daca nu marirea cel putin intarirea portofoliului atat de oferte cat si de clienti. Asa cum proprietatile sunt diferite si mentaitatea individului sau a grupului difera cu privire la valoare si perioada investitiei.
    Mai mult vorbind strict despre terenuri – cele bune desigur – aici nu e nici un fel de dubiu. Doar o chestie de gandire. De regula terenurile sunt o investitie doar pentru oamenii cu imaginatie. Ele ofera perspectiva. Daca nu esti capabil sa o vezi, investitia nu-si are rostul.

  103. Popescu
    22 mai 2010

    Corul Vanz, mi-a placut asta: „terenurile sunt o investitie doar pentru oamenii cu imaginatie. Ele ofera perspectiva. Daca nu esti capabil sa o vezi, investitia nu-si are rostul.”
    e de tinut minte daca vinzi terenuri.

  104. Popescu
    22 mai 2010

    C.Vanz, stii uneori imi dau seama ca anumite lucruri nu se misca pentru multi dintre noi nu stiu sa vanda. Pur si simplu sperie clientul. Uite exemplu de anunt de promovare a unor loturi de teren, pur si simplu m-am luat cu mainile de par punandu-ma in pielea potentialului cumparator:

    „Visati de mult sa va cumparati un teren, sa va construiti o casa sau sa construiti cladirea la care visati de mult? Cu noi visul dumneavoastra devine realitate, va oferim acum o editie limitata de terenuri departe de aglomeratia din Bucuresti dar in acelasi timp aproape la numai 14 km.

    Intr-o zona linistita unde poluarea sau traficul nu exista va oferim terenuri la cele mai accesibile preturi!

    Peisajul de vis si linistea din zona sunt doua cuvinte cheie a ceea ce inseamna posesia unui teren in aceast loc!

    Pentru mai multe detalii si vizionari sunati la 0765.390.016 -Tanase Cojocaru Ion.”

  105. Corul Van(z)atorilor
    22 mai 2010

    dle Poepscu,
    cam asta e motivul pentru care ofertele bune nu intra pe mana oricui.
    Si nici macar nu o sa le gasesti aruncate pe piata in nici o forma de marketing. Nu ar face decat sa le subtieze valoarea.
    Un altul ar fi daca tot ajungi sa platesti comision macar plateste-l celui care i-l merita. Am vazut odata un slogan de publicitate in imobiliare care suna cam asa: „right choice with right partner”. Priveste-l din ce parte vrei dta.
    Nu-mi spune ca un agent bun ar vinde un teren „de valoare” cuiva care nu-l merita. Nu ar face decat sa-l vada anul urmator plagand pe la usa agentiei, ori sa-l roage sa-l puna la „resale” chiar si pe pierdere.
    Poti sa ma contrazici dar perioada norocului „gigi” s-a dus. Pana si el a avut initial o perspectiva … chiar daca a fost aceea de a creste oi pe loturile cumparate .. daca e sa-l credem. Oricum sinceritatea (ori seninatatea) sa pare sa fie neindoielnica …

  106. pitbull
    22 mai 2010

    @popescu 97
    ..pai cu banii astia dle popescu putem deveni actionari majoritari la luvru 🙂
    bine ca nu ati scris suma cu zerouri ca atunci chiar nu eram in stare sa citesc

  107. Ion Pribeagu
    21 iunie 2010

    Dragii mei conncetateni va rog sa va controlati vocabularul pentru ca acest blog nu este despre fotbal ci foarte important – despre oameni care pot sa ajute economia acestei tari in care asa cum este ea nu este cea mai REA – si acum sa va spun ceva despre Grecia mai intai – nu sarbatorile o trag in JOS ci cheltuielile/platile pentru jocurile olimpice au inceput sa atarne greu, o proasta politica de dupa aceste jocuri si nu in ultimul rand angajarea in exces in munci de guvern. In privinta paritatii euro – dolar si alte monede ar trebui sa stiti mai intai ca sa plecat de la aproximativ 1.1 dolar la 1 euro si ca la un moment dat a fost 1 dolar = 1.112 euro dar…uite asa aceste mari economii ridica sau coboara valoarea acestor unitati in functie de necesitatile tarii respective – va spun ca unul care stiu bine la aceasta ora si chiar anul trecut poti cumpara mult mai mult cu 1000 de dolari in SUA decat cu 1000 de euro in Eurozone
    Bineinteles nu din buticuri – vorbim de cosul zilnic, deci scaderea euroilor este de fapt o re-ASEZARE a valorii adevarate a acestei unitati de schimb valoric. Nu va grabiti la condamnarea nici unei monede pentru ca cineva crede el ca vine furtuna si ca RONUL moare.. se pare ca Isarescu si Romania are totusi niste parghii de control…

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *