Te-am iubit! De acum, vei fi a altora!…

21 februarie 2011 5 minute
Distribuie

Te-am dorit de-o viata. Tanjeam dupa o relatie frumoasa si invidiam oamenii care aveau ceea ce eu doar visam. Nu am vrut sa fac compromisuri si am ales sa rabd pana am simtit ca te-am gasit. Te-am cunoscut intamplator, dupa multe cautari. A fost deajuns doar o clipa sa stiu ca vei fi a mea. Am muncit enorm sa traiesc clipa la care altii nu ajung nici macar cu gandul. Am stiut ca vom fi impreuna, inainte ca tu sa-mi oferi privilegiul de a ma bucura de tine.

Ne vedeam aproape in fiecare zi. Erai din ce in ce mai frumoasa, semanai cu ceea ce mi-am dorit dintotdeauna, erai visul meu. Dupa scurt timp, m-ai primit la tine. Te-am imbratisat, te-am sarutat si te-am pus ca pe o icoana la sufletul meu. Asa eram atunci, facuti unul pentru celalalt. M-am rugat la Dumnezeu sa pot sa te apar de relele Pamantului. Te iubeam cum n-am iubit pe nimeni. Traiam un vis devenit realitate.

Timpul a trecut. Noi ne obisnuisem unul cu altul, dar mie mi-era din ce in ce mai greu. Vremurile s-au schimbat, iar eu am inceput sa tremur de grija zilei de maine. Ma consolam cu gandul ca suntem impreuna si ne meritam. Ca sa ramai a mea trebuia sa ma sacrific in continuare. Din pacate, simteam cum fiecare zi devine o povara in relatia noastra. In tumultul cotidian, am decis sa lupt pentru tine pana la capat. Orice bucurie pe care o aveam, orice ban pe care il castigam, il cheltuiam pentru tine, ca sa te pastrez.

Intr-o zi, cand am ajuns la tine, am gasit o scrisoare. Mi s-au muiat picioarele de durere cand am citit ca nu mai poti sa fii a mea. Printre lacrimi, m-am intrebat unde am gresit? Poate nu te mai merit, poate nu am facut tot ce depindea de mine, poate mi-am dorit ceea ce nu imi pot permite? Am continuat totusi sa cred ca existi pentru mine. Am mai stat putin impreuna si, dupa scurt timp, mi-ai scris din nou. Asa am aflat ca trebuie sa ne despartim, definitiv. “Nu mai pot!”, a fost mesajul de adio. Am fost distrus! Tot visul meu se naruia. M-am intalnit cu tine, ti-am adus aminte de promisiunile noastre, de clipele minunate traite impreuna, de parteneriatul pe care l-am realizat impreuna. Degeaba!… Decizia ta era irevocabila.

Cu sufletul pustiu, parasit de sperante si rupt de amintiri, mi-ai trantit usa in nas si nu mi-ai mai deschis-o niciodata. Dupa o grea suferinta, m-am mutat cu chirie. Tu ai ramas singura sa-ti cauti fericirea in bratele altuia. De multe ori dupa ce ne-am despartit ti-am dat tarcoale. Usa era zavorata, luminile stinse. Sufletul meu ramasese in bezna, la tine. Stiam ca nu voi mai trai o dragoste la fel de mare! Te-am iubit si te-am dorit cu pasiune. Reprezentai viitorul meu, siguranta mea, erai motivatia existentei mele. Faptul ca nu am putut sa te pastrez e doar vina mea.

Acum cauti pe altul. Daca-as fi avut posibilitatea sa te pastrez, mi-as fi vandut si sufletul ca sa ramai a mea. Din pacate, in vremuri de criza, nici sufletul nu mai valoreaza nimic. Tu te-ai schimbat si mi-ai spus ca nu mai ai incredere in mine, ca nu mai vrei sa suferim impreuna. Mi-am pastrat credinta si am mers mai departe. Nu am mai avut puterea sa privesc in urma, dar ma gandesc la tine in fiecare clipa si inima mea plange de dorul tau.

De acum vei fi a altora. Te vor vizita pe rand, vor calca pe sufletul meu, printre visele noastre, spulberate. Te vor gasi impodobita, asa cum te-am lasat. Te vor cantari din priviri, vor negocia pentru tine si, pentru ca nu-ti mai pasa pe mana cui ajungi, vei accepta aproape orice. De fapt, nu mai depinde de tine, altcineva va decide soarta ta. Eu te-am iubit, dar degeaba! Acum am ajuns un nimeni, iar tu a nimanui!

In timp, vei imbatrani. Sper sa o faci frumos, sa nu ai parte de un samsar, care doar sa profite de pe urma ta. Poate vei fi folosita temporar, vei fi schimbata in timp sau data mai departe. Cine stie, mai conteaza!? Acum nu mai esti a mea. M-as mira ca un suflet nobil sa nu-si imagineze tragedia mea. Ce om bun ar fi acela care s-ar bucura de ruinele unui nefericit? Armonia e un lucru rar, pe care noi l-am simtit impreuna. Dar, cine stie ce ne rezerva soarta in viitor? Nu mai esti a mea si nu ma pot obisnui cu gandul ca am pierdut dreptul la fericire, alaturi de tine. Destinul meu s-a sfarsit odata cu disparitia ta din viata mea. Banca te-a preluat si te-a scos la mezat. De-acum, vei fi a altora.

Dedic acest editorial tuturor acelora care cred ca se pot bucura de nefericirea altora. Aceasta este povestea unui executat silit care nu a mai putut sa achite ratele la un apartament dintr-un bloc nou si a fost evacuat din ceea ce el numea “casuta din povesti”! Este marirea si decaderea unui destin. Imobiliar.

40 Comments on “Te-am iubit! De acum, vei fi a altora!…”

  1. crocodilul
    21 februarie 2011

    Frumoasa poveste, trista, dar din ce in ce mai ADEVARATA. M-ar fi pufnit plansul daca nu o facea rasul…(cred ca nu va spuneti propria poveste…)

  2. Popescu
    21 februarie 2011

    Trist dar frumos. E trist pentru ca intr-o casa omul investeste sentimente. O casa e de fapt un camin.

    Si intradevar exista bezmetici care se bucura de fiecare data cand aud ca a crescut numarul de executari silite, ca a crescut numarul de credite neperformante, ca oamenii raman pe strada.

    De fapt acesti bieti cretini nu se bucura ca oamenii raman pe strada, ci se bucura ca scad preturile. Spera ca preturile sa ajunga la nivelul la care isi pot permite si ei sa cumpere ceva. Adica spera ca universul sa se alinieze la buzunarul lor, in loc sa incerce ca ei sa se alinieze universului, adica sa isi creasca veniturile, sa castige mai mult, sa evolueze. Asta e greu pentru ca, sa evoluezi, cere efort si mai ales multa MUNCA.

    Ca sa revin, aceia care se bucura de o eventuala prabusire a preturilor, sunt atat de inconstienti incat nu isi dau seama de consecintele reale ale unei astfel de prabusiri..

  3. crocodilul
    21 februarie 2011

    As fi vrut sa cititi post-ul meu de la editorialul trecut. Dar sa revin, eu nu ”ma rad” dar nici nu ma plang. Putin ma intereseaza de soarta celor care au facut credite sa-si cumpere un camin…este problema lor. Trebuie sa te gandesti de 20000 de ori cand faci un credit si daca te tine sa-l platesti pana la capat. E vorba de plata unor rate timp de 30 de ani probabil.
    Eu zic sa nu muriti de grija mea, ca am unde sa stau. Prima casa am construit-o acum 20 de ani, si de atunci am mai construit, asa ca stiu cat de cat cum stau lucrurile, si aici si prin alte tari…Asta face diferenta dintre castigatori si pierzatori…

  4. Mielu Nebunu'
    21 februarie 2011

    @ Popescu

    Nu se bucura nimeni ca intra cineva in executare silita! Chiar ca as fi cretin.

    Dar, numai asa, pentru mondenitate, nu trebuie sa mentinem preturile sus.

    Sa va mai spun ceva: pretul e dictat de cerere si oferta, nici eu ,Mielu, nici dvs, Popescu nu vom putea face nimic.

    Eram in masina, de dimineata , si am auzit la radio ca au scazut preturile cu 10% in ultimele trei luni. Care va sa zica, din scaderea de 12-15% de anul trecut, 10% s-a inregistrat numai in ultimele 3 luni.

    Curba descendenta e tot mai abrupta! Nu ma bucur, ca asta inseamna falimentul multora!

    Dar tot asta inseamna NORMALITATE ,dle Popescu!

  5. Viorel
    21 februarie 2011

    Popescu, aveam impresia ca dinozaurii au disparut cu ultima glaciatiune imobiliara! Dar vad ca au supravietuit cativa :)… Don’t worry, your pain will end pretty soon!

  6. Edi
    21 februarie 2011

    @popescu

    Ai dreptate omule cu aliniera buzunarului la univers si nu a universului la buzunar.

    @ceilalti

    Principiul este cat se poate de corect, dar este unul generalist. Evient ca in functie de domeniu el se pliaza. De ce sunteti chitibusari si credeti ca el isi doreste pretul cat mai sus la imobile ?

    Revenind la subiect. Peste tot sunt executari silite, nu numai la noi. Noi de abia acum incepem sa invatam regulilile de baza ale economiei intro piata libera. Si una din aceste reguli este ca ceea ce urca trebuie sa si coboare (si pe urma va urca). Nu neg ca preturile sunt mari (in imobiliare), dar nici accesibile nu or sa fie. Eu am dat 50 mii eruo pe un apartament constructie noua, am mai investit 15 mii euro in el si nu cred ca cineva imi da mai mult de 45 mii euro in acest moment.
    Pana la urma casa, masina si nevasta reprezinta un lux. Crize au fost si vor mai veni. Afaceri noi vor mai aparea, falimente la fel. Ne obisnuisem sa megem doar in sus, fara a intelege bine mecanismul care sta la baza acestei cresteri. Acum stim (macar unii dintre noi). Va mai veni o criza, vom invata atunci ce inseamna sa iti scoti casa la vanzare pe 1000 euro (sau ma rog 1 $ daca esti in SUA).

    Pana la urma si cate executari silite sa fie ? sa nu uitam ca inainte de prima casa trebuia sa platesti un avans de minim 20 – 25% (ceea ce era o suma). Cine si-a permis asta atunci, isi permite si acum rata. Cati dintre acestia au devenit someri sau si-au redus veniturile, 1 din 10? Destul de putin.

    Nu e ala negru chiar asa de negru, mai mult e o revenire la normalitate, dar luxul intodeauna va costa.
    Stau si ma gandesc e ce la noi nu exista motelurile (alea de le vedeti in filme cand barbatii sunt dati afara din casa in miezul noptii si ei trebuie sa se duca sa doarma undeva) unde poti sta cu 50/60 euro/luna. NU, la noi daca stai in chirie, trebuie sa stai in apartament cu 2 camere, sa te simti bine (si sa manci putin ca sa platesti chiria).

  7. Popescu
    21 februarie 2011

    Eu nu imi doresc pretul sus la imobile daca asta s-a inteles. Dar daca preturile se prabusesc, imi fac griji pentru unii dintre voi..

    BULLS MAKE MONEY, BEARS MAKE MONEY, ONLY PIGS GET SLAUGHTERED

    Intelegi porcusorule Viorel? Numai fraierii sunt macelariti, baietii destupati la minte fac bani indeferent daca preturile scad sau cresc..

  8. Mielu Nebunu'
    21 februarie 2011

    @ Popescu

    Stiti ce nu inteleg?????

    Ce-are a face „facutul banilor” cu scaderea preturilor???? N-are nici in clin nici in maneca , domnule!!!

    Nu trebuie sa jigniti oamenii pentru aceste lucruri, e o greseala, pe bune, iertati-ma ca imi exprim punctul de vedere in acest fel.

  9. Mielu Nebunu'
    21 februarie 2011

    @ Popescu

    Daca eu spun:

    Propozitia A : Preturile imobiliare scad, conditiile pietei indica aceste lucruri!

    Propozitia B: Se pot face bani pe timp de criza!

    Propozitiile A si B se contrazic ??? NU !!!

    Le putem sustine logic pe amandoua, atentie, sa nu conditionam A de B sau B de A, sunt lucruri diferite, care nu se interconditioneaza!

    Acuma v-ati lamurit ?

    Cu respect, Mielu

  10. Popescu
    21 februarie 2011

    Exista ideea falsa a unora mai nepriceputi precum careia daca preturile la imobiliare scad, toti cei care se ocupa in vreun fel sau altul cu imobiliarele, or sa aiba de suferit, or sa ajunga pe drumuri, or sa moara de foame etc etc etc

    De exemplu, citeste comentariul lui Viorel Nepriceputeanu

  11. crocodilul
    21 februarie 2011

    Nu stiu de ce, dar mi se pare ca domnu’ Popescu este singurul care inoata impotriva curentului.
    Oricum eu sunt de acord ca cele mai bune afaceri se fac pe timp de criza.
    ADICA ACUM.!!!
    Cine a fost sarac o sa moara sarac, daca nu face tot posibilul sa scape de saracie, iar cine a stiut sa faca bani pana acum, va sti sa faca si in continuare.
    Imi pare foarte rau de cei care sunt intr-o categorie si se vor in cealalta.

  12. Dan
    21 februarie 2011

    crocodilule, cele mai bune afaceri acum nu au legatura cu imobiliarele… banii circula pe alta autostrada decit cea a populatiei

  13. Viorel
    21 februarie 2011

    Popescu, cu mentalitatea ta nu ai nicio sansa. Trebuie adaptare si inovatie la noile conditii din piata. Dar tu pari prea batran in gandire, nu intelegi schimbarea de paradigma. Problema mea este ca trebuie sa-ti suport banalitatile, gen „cine e bun se descurca”, „criza aduce oprtunitati”..
    Si da, preturile sus pe motiv de prima casa tin piata blocata!

  14. Mielu Nebunu'
    21 februarie 2011

    @ popescu , la post 10

    In aparenta, aveti o privire unilaterala si ingusta, dar e numai o aparenta! In realitate, intelegeti foarte bine ceea ce vreau sa spun!

    Si am spus-o de zeci de ori: preturile scad pentru ca piata scade, nu mai sunt tranzactii, nu mai sunt credite etc etc etc.

    NU EU sunt cel care spune ca sunt unii care au de sufeit: stau martori sutele de agenti imobiliari disponibilizati, zecile de falimente de proiecte imobiliare la nivel national. Deci, cineva are de suferit!

    Nu, nu scaderea preturilor e de vina, asta e numai un efect. De vina ca sufera cineva este faptul ca, va place sau nu, ESTE CRIZA IN CONTINUARE SI INCA VA FI! Parghiile economice actioneaza cum nici ca se poate mai prost si pot sa va spun si de ce!

    Nu-mi spuneti ca nu intelegeti aceste lucruri pentru ca ,efectiv, ……nu va cred!

    Dle Popescu, sunteti un tip prea destept ca sa nu intelegeti asta, dar aveti un orgoliu suficient de mare ca sa nu dati dreptate celor care va contrazic! Asta e deopotriva o calitate, deopotriva un defect. In acest caz , e un defect.

    Cu respect, Mielu

  15. Dan
    22 februarie 2011

    „Referindu-se la sociopaţii adolescenţi,Cleckley alcătuieşte următorul profil de personalitate: -antipatici şi inteligenţi; -absenţa delirului şi a altor tulburări de gândire; -minciună şi insecuritate; -absenţa tulburărilor nervoase sau nevrotice; -imposibilitatea de a avea încredere în ei; -lipsa remuşcărilor şi a ruşinii; -imposibilitatea motivării actelor antisociale; -sărăcia judecăţii şi eşecul învăţării din experienţă; -egocentricitatea patologică şi incapacitatea de a iubi; -sărăcia generală în relaţiile afective majore; -perspicacitate scăzută; -iresponsabilitate în relaţiile interpersonale; -comportamentul fanatic,cu sau fără consumul de alcool; -viaţa sexuală impersonală,frivolă,sărac integrată; -eşec în urmărirea unui plan în viaţă; -suicidul se realizează rar; Se remarcă de asemenea ura,încăpăţânarea,lipsa de ruşine,şcolarizarea la nivel inferior,lipsă în delicateţea sentimentelor,cer mult dar nu dau nimic (Kolb,1979).Cu toate acestea ei sunt satisfăcuţi,nu resimt sentimentul de anxietate,de vină sau remuşcare.Deşi plauzibili în discuţie,nu se poate pune bază pe vorba lor,adeseori ei nu se pot adapta decât la mediul pe care îl domină. Uzual,arată Kolb,ei se prezintă optimişti,pozează genialitatea (pot fi manieraţi, fac uşor contacte sociale,înşelând pe creduli),în situaţii de frustrare ei sunt capabili de acte ilegale (în special agresiuni).Schimbările lor de dispoziţie sunt adesea bruşte,fără cauză,sunt cinici,fără cinste şi onoare.Ei îşi însuşesc literatură şi îndemânare tehnică,care îi va ajuta în activitatea lor delictuală,promit chilipiruri,căsătorii la creduli. Ca grup ei au o inteligenţă mai scăzută (Glueck şi Glueck),performanţele şcolare sunt mai reduse,dificultăţile şi bolile din copilăria timpurie sunt mai frecvente. Pentru a-şi realiza dorinţele ei nu ţin cont de alţii,nu au scrupule,sunt egocentrici,inadaptabili în orice condiţii sociale.Comportamentul lor este inflexibil şi limitat,fiind incapabili de adaptare şi lipsiţi de autocritică.Deşi temporar pot prezenta un comportament normal,în condiţii dificile,comportamentul lor este anormal şi caricaturial.Nerecunoscându-şi defectele structurale ei nu se pot corecta.Insuccesele permanente îi fac revendicativi,mereu în conflict cu societatea.Aceste paternuri psihologice comportamentale se recunosc încă din copilărie şi se dezvoltă în adolescenţă şi în viaţa adultă.”

  16. Ion Pribeagu
    22 februarie 2011

    Te-am ….Azis EL iar ea s-a bucurat… ca asa este viata, dar uite mai are o sansa:

    http://www.zf.ro/companii/incepe-odiseea-firmelor-de-apartament-proiectele-pentru-cei-10-000-de-euro-de-la-guvern-se-depun-de-marti-vezi-aici-pentru-ce-se-dau-bani-8001095

    Întreprinzătorii în vârstă de până la 35 de ani pot depune de marţi planurile de afaceri în cadrul Programului de sprijinire a debutanţilor în afaceri, prin care pot beneficia de finanţare de până la 10.000 de euro şi pentru care este alocat în acest an un buget de 21 milioane de lei.

    apropo – asta a pierdut-o (ori casa ori femeia) ca era prea indragostit de EA – cred ca era la prima ca altfel dupa ce o ai vrei alta – deobicei mai aratoasa si daca se poate ca a vecinului sau chiar mai … bengoasa

    Dar lasati iubirea ca vorba femeii, asta nu tine de foame, vine primavara, incep muncile de tot felul si la imobiliari le urez multe tranzactii… atatea cate sunt ele.

  17. Tavanulfals Blog
    22 februarie 2011

    @ Popescu

    Ar trebui sa faci diferenta dintre oamenii care se bucura pentru REVENIREA LA NORMALITATE si cei care se bucura de raul altora… Te asigur ca nu compasiunea le lipseste celor care se manifesta de o maniera mai putin eleganta vis-a-vis de cei care acum se dau de ceasul mortii sub amenintarile escrocilor bancheri.

    Eu personal cred ca greselile se platesc; si nu intr-o viata viitoare asa cum se amagesc unii ci AICI ! Facea Dragoteanu niste asocieri ironice cu “iubirea” “fericirea”, “icoana sufletului” etc… Poate ca o astfel de lovitura sub centura e bine-venita pentru dobitocii care s-au transformat in sclavii unor iluzii generate de mafia bancar-imobiliara… Noi romanii suntem obisnuiti sa platim bir; am facut-o sute de ani cu turcii. Acum nu ne mai iau femeile si copiii insa ne confisca viitorul intregii familii.

    Si eu l-am apostrofat pe unul din prietenii blogului meu atunci cand s-a manifestat prea acid la adresa amaratilor care acum sunt executati. Dar in fata megalomaniei si a prostiei ma tem ca o atitudine prea cucernica nu ar rezolva nimic.

    Poate ca in mintea ta ar trebui sa ne manifestam precum tigancile alea care se tavaleau pe la parchet cand l-au arestat pe Bercea Mondialu’…

    Inceteaza o data sa mai asociezi normalizarea pietei imobiliare cu prabusirea economica… La ora actuala aceasta mizerie de program “Prima Casa” este singurul fir de ata de care se mai tin activele toxice ale regretabilelor institutii bancare… Chiar crezi ca e intamplatoare noua grila notariala pe care majoritatea oligofrenilor de agenti imobiliari, evaluatori si bancheri o contesta ? Aparitia in forma actuala este un idiciu clar a ceea ce se va intampla cand mafia PDL va opri ajutorul parsiv acordat bancilor in defavoarea naivilor care se agata de “avansul mic”…

    Popescule, s-a ajuns pana acolo incat BCR sa ofere premii celor care iau credite „Prima Casa”… Este o jignire la adresa poporului asta ce se intampla cu garantiile statului care sustin specula imobiliara. Coroborat cu ordonanta 50 din care nu a mai ramas NIMIC, nici macar ratele platibile la cursul BNR, avem tabloul limpede al pauperizarii cetateanului, al reducerii acestuia la stadiul de LEGUMA.

    Revenirea la normalitate = TRANZACTII, IMPOZITE si tot ce inseamna activitati conexe. O tara intreaga e blocata de aceasta protectie instituita de mafia politica in jurul bancilor hulpave. Desi imi e greu sa cred ca unul ca tine care s-a apucat de imobiliare in 2008 poate intelege niste rationamente simple, am zis sa mai incerc o data marea cu degetul…

  18. Mielu Nebunu'
    23 februarie 2011

    @ Tavanul Fals

    Stai ca se va termina si cu Prima Casa. Dar , numai pentru moment…
    Au bagat numai 200 de milioane la garantare si sa iti spun si de ce: vor, probabil, sa bage 2 miliarde la anul, ca este an electoral! Sa isi faca imagine! Iar fraierii , sa stii, vor inghiti chestia asta!

    Treaba e ce se va intampla cu piata apartamentelor daca Prima Casa va lipsi din program circa un an de zile…

  19. Tavanulfals Blog
    23 februarie 2011

    @ Mielu Nebunu’

    O data terminata, mizeria „Prima casa” nu va ma reveni, prietene… Lucrurile sunt clare : nu s-a miscat nimic pe segmentul de constructii – motivatie principala care a stat OFICIAL la baza proiectului initial.

    Uita-te in Statele Unite; si-au dat seama oamenii ca trebuie lasata piata libera si dupa celebrul „First-time home buyer tax credit” preturile continua sa cada de o maniera categorica si nu „cateva procente” asa cum sustin retardatii nostri de „analisti imobiliari”… Desi acolo increderea populatiei vis-a-vis de economie a atins maximul ultimilor ani, scepticismul cu privire la REAL ESTATE a ramas la cote alarmante.

  20. Mielu Nebunu'
    23 februarie 2011

    @ Tavanulfals

    Tavanule, mi-ar placea sa ai dreptate si programul sa nu mai revina, sa intram si noi intr-o normalitate. Cand am zis ce am zis am gandit un pic politicianist, pentru ca tot ce se petrece in tarisoara noastra, Romaniiiia (vorba lui Caragiale..), are un iz politicianist si mi-e greu sa cred ca nu se va exploata din acest punct de vedere.

    Mielu

  21. Ion Pribeagu
    24 februarie 2011

    Cineva afirma ca China (care parte?) este mai ieftina decat Bucurestiul – nimic mai neadevarat, iar Shanhaiul este dublu si chiar triplu dar un alt factor de scadere al imobiliarelor este ca un magazin de cartier – cumparatori numai din vecinatate, atat si mai cred ca deja: Parerea mea este ca s-a cam facut plinul imobiliarelor in Romania si tineri putini nascuti dupa 1990 nu mai sunt nevoi – numarul chiriasilor in Romania este mic comparativ cu alte tari si mai ales ca ei sunt pe duca/capsunarit, adica venituri care sa le permita cumpararea la preturile actuale minim 1000 de euro pe luna in mana

  22. Ion Pribeagu
    24 februarie 2011

    Asta cu prima casa ofera acum cea mai buna optiune – bancile cer mai multa dobanda la LIBER iar dezvoltatorii la fel – explicativ: Apartamente NOI nu se pot realiza sub minim 500 de euro mp adauga si terenul (in orase este scump, utilitati si altele inclusiv 24%TVA ) ridica pretul iar dezvoltatorul vrea si el un profit pe masura adica mai mult decat ar lua tinand banii in banca iar cele vechi – daca nu se poate lua cam acelasi pretz (ele sunt mai inspre centrele oraselor) atunci le inchiriezi si castigi lunar un fel de dobanda la CAPITALUL imobiliar – exceptia face o singura patura a populatiei, cei care au cumparat SUS mintind cu veniturile si cu intenta de a revinde cu profit, acestia au sau vor avea probleme intrucat revenirea la normalitate zic eu, (numiti-o voi criza imobiliara dar nu este) va dura o perioada foarte mare si cu cresteri anuale foarte mici

  23. Mielu Nebunu'
    24 februarie 2011

    @ Ion Pribeagu , la post 22

    Ce spuneti dvs este valabil pentru o societate care are educatie economica , sociala si chiar imobiliara. Nu e cazul Romaniei. Dupa ce dispare Prima Casa preturile se vor mentine doua-trei luni dupa care vor scadea vertiginos!

    Vreau sa va aduceti aminte cum au scazut preturile apartamentelor cu 50%-60% din 2008, de la debutul crizei, pana in vara lui 2009 cand a aparut prima varianta a programului Prima Casa. Dupa ce s-a introdus programul preturile chiar au crescut usor, iar dupa o vreme au scazut din nou, dar foarte lent!

    Sa dispara Prima Casa si in maxim un an si jumatate vom avea adevaratele valori pe piata!

  24. Ion Pribeagu
    24 februarie 2011

    Mielu – si toti ceilalti, cred ca aveti ceva cu agentii ca preturile imobilelor sau loturilor indiferent daca scad sau cresc castigul sau este foarte putin diminuat iar in cazul ca scad este si mai bine ca se incep tranzactiile – in loc de un imobil la luna 3-4 pe luna si dupa standard 50-50 agent/agentie atunci toti castiga iar piata se misca ex. 1 apt de 60 mii aduce 6%=3600 :2 1800 fiecare, iar daca pe luna dar 3x 35 = 105 mii aduce cu 6%= 6000 :2 = 3000 fiecare si cu alte cheltuieli scazute agentia merge inainte si vanzand 3 mai repede, decat 1 cu 50 de vizionari scade si timpul pierdut si repet inca o data – pretul nu este facut de agentul imobiliar (bun sau rau) care este un agent intermediar care chiar poate ajuta intelegera intre cele doua parti vanzator/cumparator

  25. Mielu Nebunu'
    25 februarie 2011

    @ Ion Pribeagu , la post 24

    Ati atins mai multe aspecte si le voi nota pe rand:

    1. Nu ma intereseaza profitul nimanui din imobiliare! Dar sa nu mi se spuna ca preturile cresc pentru ca economia creste, referindu-ne strict la Romania si strict la situatia actuala, ca , vorba’ceea, eu sunt numai urat, da’ prost sigur nu sunt……asigur pe toata lumea!

    2. Sunt foarte de acord cu dvs cand ziceti ca, odata cu scaderea preturilor, creste si numarul de tranzactii, se ajunge in acel punct in care cererea se intalneste cu oferta… Foarte rar insa agentii nostrii si sefii de agentii inteleg acest lucru simplu, ca ar putea face tranzactii mai des….

    3. Sunt cazuri in care agentii isi inchipuie ca pot face preturile! Dati telefoane in ziare, sa vedeti cate anunturi sunt date „la misto” pentru proprietati care nu exista in realitate , la preturi ,uneori, mai mari cu 25%-30% decat pretul pietei si va veti convinge cu ce magarie avem de-a face in tara asta …..

  26. Tavanulfals Blog
    25 februarie 2011

    @ Ion Pribeagu’

    Va raspund eu domnule… Agentii imobiliari „nu fac pretul” ? Total eronata afirmatia dumneavoastra ! Indicele imobiliar al celebrului site aservit mafiei bancar-imobiliare face statistici in functie de pretul publicat de trepadusii de agenti imobiliari. Mica publicitate are cam in proportie de 95 % anunturi ale acestei tagme de ratati social – analfabeti si fara nicio pregatire de specialitate. (Chiar Dragoteanu spunea in urma cu foarte putin timp ca nu sunt mai mult de 5-6 agenti imobiliari profesionisti in Romania)

    Acesti indivizi continua sa publice aceleasi oferte introduse in piata de proprietari cu multe luni de zile in urma… Se afla in baza lor de date inca de anul trecut cu aceiasi parametri de tranzactionare intrucat proprietarul (daca mai raspunde la telefon) ii trateaza cu dispret spunand ca a ramas acelasi pret…

    Diferenta dintre „pretul publicat” de stafilococul imobiliar si cel cu care se incheie tranzactia este de 30 40 %… In mass-media escrocii imobiliari se bazeaza pe indicii „Imobiliare.ro”… Ca e manipulare 100 % ca e superficialitate si lene fiind o informatie „la indemana”… nu stiu exact dar merg pe ideea ca nimic nu e intamplator…

    Aminteste-ti de „Prezident Imobiliare” care publica in noiembrie 2010 un anunt cu o garsoniera comunista pe Bdl Basarabia la un pret de 70.000 de euro :))

    Cu respect,
    Tavanulfals Blog

  27. Tavanulfals Blog
    25 februarie 2011

    @ Ion Pribeagu’

    Un prieten al blogului meu mi-a amintit de anii 2007-2008 cand venea agentul imobiliar acasa la vanzator si ii spunea: „cereti prea putin pe apartament !!! In zona, sa stiti ca s-a vandut 120.000 euro, nu 110.000… Lasati-ne pe noi si o sa va scoatem un pret bun…”

    Polemica noastra nu are la baza interesele celui pe care il reprezinta agentul intrucat escrocii astia nu au avut nici conceptul de „reprezentare exclusiva” nici vreo veleitate morala de luat in considerare. Pe ei ii interesa doar COMISIONUL. Se strica „pretul pietei” si nu mai luau 3.000 de euro la o parazitare…

    Asadar, domnule Ion Pribeagu’, agentii imobiliari FAC PRETUL !

  28. Mielu Nebunu'
    25 februarie 2011

    @ Tavanulfals

    Imi place expresia asta : „nu mai luau 3 000 de euro la o parazitare”.

    Mi se pare incredibil de expresiv si de frumos!

    Excelent!

  29. Mielu Nebunu'
    25 februarie 2011

    @ Tavanulfals

    De fapt, la o tranzactie de 100 000 de euro luau 6 000 de euro la o parazitare intrucat luau 3 000 de la cumparatorul parazitat si 3 000 de la vanzatorul parazitat….

    @ Dragoteanu

    Uite, un sfat gratuit, dar profesionist : nu stiu daca iti administrezi singur blogul, care are o platforma wordpress excelenta, dar poti sa pui in „All-In-One SEO Pack” (daca-l folosesti..) cuvantul „parazit”, pe post de „meta tag”. Iti ridica traficul in seara asta…
    Nu fac misto….

  30. Ion Pribeagu
    26 februarie 2011

    Tavanfals si Mielu.. Economia face pretul, sunt bani se dezvolta, nu sunt bani este criza si cine are CASHcaval acum face afaceri bune – cumpara la preturi joase si va vinde cand vor creste sau le tine si le „mulge” chiria ca si asta este un venit chiar mai bun decat ofera bancile acum (in general) iar in cazuri speciale uneori se pacalesc vanzatorii alteori cumparatorii – asa a fost intotdeauna si vorba lui Isaac, negustor te numesti -eu sunt convins de ceace spuneti ca a fost, dar tot asa a fost si Caritas, FMI si alte adevarate smecherii, aici poate uneori un agent a facut ce ziceti voi dar nu cred ca se mai fac asemenea „manarii” acum cand exista consultanta, evaluatori si agentii care pot oferi intermedieri de calitate – nu trebuie decat sa contactati alti blog-eri sau citit comentariile si aveti la indemana toate sculele de cautare mai ales voi care chiar nu sunteti novici sau incepatori in a comunica sau gasi surse de informatii

  31. Mielu Nebunu'
    26 februarie 2011

    @ Ion Pribeagu

    Nu stiu daca ati avut vreodata de-a face cu viclenia si nesimtirea agentului imobiliar de Bucuresti….

    Se pune peste pret in prostie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Chiar daca fac reclama altui site, intrati pe http://www.anuntul.ro si dati 5 telefoane! Vi se va spune : „Acest apartament nu mai este de vanzare (sau s-a vandut…) dar unul similar !” Iar la cel „similar” pretul este cu 25 % mai mare!

    Va rog din suflet, faceti aceasta experienta si va veti convinge ca am dreptate!

    In plus, nu economia face pretul! Cererea si oferta fac pretul, care sunt chestiuni dinamice si variaza in functie de o multime de factori. E drept, intre acesti factori apare si economia, dar nu este determinant…

  32. ovidiu
    27 februarie 2011

    bai dar deja ma satur de nebunii astia doi: tavanul prost si mielu si mai si…bai dar sunteti bolnavi la cap…sunteti incredibili … voi cred ca sunteti suparati pe viata si pe toti…parazitilor ce sunteti!!!

  33. Mielu Nebunu'
    27 februarie 2011

    @ Ovidiu

    Multumim de aprecieri. Stiu, nu pot multumi pe toata lumea si ,ca sa fiu cinstit, eu mi-am propus sa am o atitudine civica corecta, nu sa multumesc pe cineva!

    iN PLUS, N-AM CUM SA FIU PARAZIT ATATA VREME CAT MUNCESC CINSTIT.

    Mie mi se pare ca esti agent imobiliar…….asa este????

  34. ovidiu
    27 februarie 2011

    Nu mielule, nu sunt agent imobiliar, dar tot in vanzari lucrez ( telefonie mobila)…dar tu si cu tavanul vietii sunteti cei mai suparati pe viata..asa ceva nu am vazut…voi sunteti ca vulpea cu strugurii acrii…altceva chiar nu aveti de facut?…adica sunteti penibili de tot…agentul imobiliar are rolul lui la fel ca si in alte tari…poate la o vanzare multumeste ambele parti , sau poate numai pe una…care e problema ta…paraziti sunt aia din guvern…sit tu cu familia ta…

    1. Dragos Dragoteanu
      28 februarie 2011

      @ovidiu
      Nu prea ai ce cauta in vanzari cu atitudinea ASTA! Te rog incearca pe alt blog daca te simti frustrat de comentariile unora sau altora. Ma ocup eu de ei, te asigur de acest lucru. Merci anticipat pentru intelegere!

  35. Mielu Nebunu'
    27 februarie 2011

    @ Ovidiu

    Nu stiu cum iti permiti sa-mi dai lectii, la nivelul la care esti.

    Nu e nimeni suparat pe viata, sesizam numai niste aspecte.

    Incepi sa jignesti pentru ca esti INCAPABIL sa dai o replica coerenta si argumentata, sa vii cu un motiv putern care ne contrazica pe mine sau pe tavanulfals.

    Probabil ca esti doar un adolescent rebel, inca plin de cusiri, care in afara de „Buna ziua! Cu ce va pot fi de folos?” si sa inacarci cartele prepay n-ai facut nimic in viata , dar imi dai lectii mie care, cu putin efort, ti-as fi tata!

    VINO, FRATE, CU UN ARGUMENT, NU-MI JIGNI FAMILIA!

    1. Dragos Dragoteanu
      28 februarie 2011

      @Mielu
      Te rog, depaseste momentul, da dovada de maturitate, nu intra in jocul altora! Merci.

  36. ConuEnache
    4 martie 2011

    cam cat castiga un agent imobiliar pe an, dle Dragoteanu ?

    ma intereseaza, un agent nou, care nu are treaba cu piata.

    multumesc

    1. @ Conu Enache
      Cat il duce capul in imobiliare!…

  37. Ion Pribeagu
    6 martie 2011

    SE DEZBATE PE YAHOO MAI NOU INCHIDEREA CELOR DOUA AGENTII GUVERNAMENTALE
    FREDDIE SI FANNIE CU IMPRUMUTURI PE 30 ANI SI DABANZI FIXE (AU FOST SI 10%)
    IATA OPINIA MEA
    American families must be given a first home chance – it is money printed for the best reason – a HOME for the working people so in my humble opinion there should be NO interest for the/total 25 years home payments directly to the freddie/fannie and no speculation – just a 10% down and payment rates and everything will be real help for ALL real people – the working ones and for the rest – flippers YES – 25% down and 20 years adjustable interest rates…there will be no crisis NO PROBLEMS
    NO GOVERNMENT FEEDING THE RICH FROM TAXPAYERS COFFERS..

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *