Ce greseala, tovarase Ponta!

13 noiembrie 2014 3 minute
Distribuie

Nu stiu cine-l sfatuieste pe primul ministru, dar Victor si-a dat cu stangul in dreptul. Prin ultima decizie a ministerului educatiei, validata de Guvern, minivacanta studentilor se poate intoarce ca un bumerang impotriva candidatului PSD. Sa ma explic.

Parintii mei au fost comunisti. Nu prea aveau de ales. Probabil, cei de varsta mea, „decreteii”, au trait aceleasi sentintimente ca si mine in timpul campaniilor electorale. De fiecare data cand se duceau acasa, aveau parte invariabil de aceeasi credinta politica, cu nume si prenume: Ion Iliescu. Pana si-au dat seama ca Romania nu poate evolua in neocomunismul consolidat de urmasii tovarasului Ceausescu, au trecut trei alegeri.

Vrand sa-si asigure locul de la Cotroceni pe ultima suta de metri, Victor Ponta a crezut ca daca momeste studentii cu o minivacanta, acestia ar putea sa nu participe la vot. Daca ar sti actualul prim-ministru ca tanara generatie reprezentata prin studentii este singura sansa prin care oamenii din provincie, parintii lor, pot fi convinsi sa voteze cu candidatul dreptei, cred ca ar mai fi stat pe ganduri. Prea tarziu!

La nivel national, in marile centre nationale, sunt 450.000 studenti, majoritatea provenind din zona rurala sau din micile orase. Daca in weekend-ul in care se vota era vara cu soare sau iarna cu zapada la munte, da, Victor Ponta facea o „afacere”. Asa, studentii nu au unde se duce, decat acasa. Si acolo, am convingerea ca au in familie rude multe si vecini de suflet care nu s-au dus la vot in primul tur.

Cine credeti oare ca poate influenta decisiv prezenta la vot sau chiar cu cine sa voteze, niste oameni din provincie, multi cu grija zilei de maine sau debusolati de cei doi candidati de paie, care nu i-au convins pe cei nehotarati cu niciun mesaj politic? In opinia mea, legaturile de sange intrec orice simpatie politica. Or, cum studentii nu prea sunt fani Ponta, eu cred ca parintii lor vor fi „luati pe sus” si dusi la vot.

Fara sa-si dea seama, „carlanul” Victor Viorel si-a pus cenusa fierbinte in cap. Daca diaspora nu va avea mai multe sectii de votare prin „grija” unui comunist pur-sange, noul ministru de externe Teodor Melescanu, sute de mii de romani vor avea un motiv in plus sa mearga cateva sute de metri pe jos spre sectiile de votare: bucuria revederii propriilor copii si indemnul acestora de a vota pentru viitorul lor.

Nu mai pun la socoteala cele trei milioane de romani “emigranti” din diaspora, care si-au sunat rudele si prietenii, indrumandu-i sa mearga la vot. Cei de acasa depind de banii trimisi de ei, nu de ceea ce primesc de la guvern. Exodul masiv al romanilor pentru un loc de munca, in umilinta si pribegie, a facut posibila supravietuirea celor ramasi acasa.

Asa ca sa nu ne miram daca duminica prezenta la vot va depasi 70%!

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *