Cobai in propria tara

8 mai 2012 1 minut
Distribuie

Cam asta a ajuns cetateanul roman pentru politicieni. Un mic cobai. De 22 de ani traim experimente. Toate guvernele perindate pe la Palatul Victoria au avut o reteta proprie. Fiecare prim-ministru, fiecare nou ministru inventeaza ceva nou. Nu o fac pentru ca stiu exact ce fac. O fac in speranta ca o sa iasa bine. Asa e si ultima formula guvernamentala. Un nou experiment. O noua aventura.

Pentru sase luni, s-a creat un nou laborator experimental. In tot acest timp, romanii se vor invarti pe roata. Vor munci ca sa plateasca ratele la banci. Norocosii vor mai pune niste bani deoparte. Supravietuirea este insa cuvantul de ordine. “Savantii” politici se vor lupta intre ei, intr-o lume plina de cobai. Vor continua sa faca schimb de experienta cu reprezentantii organismelor financiare internationale cu un singur scop: sa ne testeze limitele de supravietuire. Nimic deosebit nu se va intampla in urmatoarele sase luni. Nici macar alegerile nu vor schimba statutul romanului de rand. Tot un cobai va ramane.

3 Comments on “Cobai in propria tara”

 1. Bun, si dumneavoastra ce faceti?
  Pentru asta,zic.
  In cazul in care constatam ca avem o problema, ce facem? Luam taurul de coarne sa o rezolvam, sau stam sa ne plangem de drobul de sare?

  1. @ Mirandolina
   Ce fac eu? Ma pregatesc…. Studiez, fac bani, imi vad de treaba, fur idei, caut solutii, etc Sa pot ataca! Doar nu credeti ca mor privind la televizor cum rontaie „sobolanii” seva acestei natiuni!… Cand se va putea face ceva, cu adevarat, voi lua taurul de coarne. Mai asteptati putin!

 2. Niky
  12 mai 2012

  Dragos,

  In esenta ai dreptate. De 22 de ani tot astept si eu o schimbare. Din pacate nu a venit si nici nu vad ceva la orizont. Nu ma refer in mod special la politica nationala ci la cei implicati, cu state vechi sau aparitii noi. Am vazut cum, pe rand, au esuat toate ideile noi de evolutie politica pentru ca in aceste miscari au fost implicati oameni cu ,,apartenenta”. Alti oameni, fara apartenenta, nu cred ca vor avea puterea sa miste ceva in intelectul oamenilor care traisc aici. Nu poti scoate din mintea generatiilor socialiste combinatiile, relatiile, spaga, lasa ca se poate si asa, era mai bine pe vremea…, Daca gandesti ceva care merita si care poate fi cu adevarat de succes, ma pun la dispozitie. Pana la urma mai cred in speranta!

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *