Confruntarea anului: Patriciu versus Isarescu

26 septembrie 2011 3 minute
Distribuie

Imaginati-va ce spectacol!… Cel mai bogat roman contra celui mai mare bancher! Un dialog la cel mai inalt nivel. Fara politicieni, fara intermediari. Omul care a facut miliarde de euro in mediul privat – Dinu Patriciu – va avea posibilitatea sa-l intrebe pe Guvernatorul BNR ce a facut aceasta institutie pentru capitalul autohton? Cum a ajutat BNR prin actiunile sale mediul de afaceri din Romania?

De ce sa ne ascundem dupa degete pe timp de criza? Avem nevoie de aceasta confruntare ca de aer! Pentru orice patron de firma din Romania aceasta emisiune va ramane un reper. Pentru orice bancher din tara noastra este o provocare extraordinara. Deci, de ce nu?

Comparativ cu disputele finale din campaniile prezidentiale, cred ca nu va exista o dezbatere mai asteptata decat aceasta. Ion Tiriac nu cred ca s-ar baga la asa ceva. Mai bine vaneaza ceva prin Africa! Dan Voiculescu poate nu e cel mai potrivit. De Becali nici nu poate fi vorba. El se pricepe doar la terenuri si la oi. Ceilalti “grei” din top 300 sunt prea discreti pentru o asemenea provocare. De cealalta parte, este clar ca nicio alta personalitate bancara nu se ridica la nivelul Guvernatorului. Intr-o recenta emisiune la care au participat Dinu Patriciu si Adrian Vasilescu, s-a vazut clar ca purtatorul de cuvant al BNR nu face fata unei confruntari de acest calibru!

Oamenii de afaceri romani s-au saturat de comunicatele BNR! Vor idei, vor eventuale solutii, vor raspunsuri la intrebarile care-i framanta zilnic. Dintr-o astfel de discutie intre doi „colosi” financiari avem sansa sa aflam mult mai multe decat stim. Nu cred ca domnul Dinu Patriciu ar refuza o astfel de provocare! Dar, oare, domnul Isarescu are curajul sa accepte o disputa publica, in prime time, cu primul magnat al tarii. Cine ar putea sa puna intrebari economice mai clare in numele romanilor decat cel mai bogat dintre romani? Cine ar putea avea raspunsuri mai argumentate decat insusi Guvernatorul tarii!

Pana astazi, de cand a inceput criza, nu ar exista confruntare mai tare decat intre aceste doua superputeri din Romania. La o astfel de emisiune, politica nu are ce cauta! Si politicienii vor avea de invatat. O, si cat de mult isi doreste mediul de afaceri sa afle de ce lucrurile nu se misca mai repede in tara noastra!… De ce nu pot accesa credite mai ieftine? De ce unii ca Patriciu reusesc si altii nu? Am avea ce invata, de la ambii „concurenti”.

Cei care se tem de o discutie prea tehnica nu trebuie sa-si faca griji. Pe langa teme de macroeconomie, cu siguranta pragmatismul omului de afaceri va atinge subiecte din economia reala, de la cel mai mic nivel, accesibil oricui. Dar, mai presus de toate, o astfel de confruntare ar ridica stacheta business-ului romanesc si, de ce nu, ar crea o noua perspectiva pentru evolutia noastra economica. Daca Guvernatorul ar accepta o dezbatere publica cu cel mai bogat roman, inseamna ca si Banca Nationala da un semnal concret ca nu are nimic de ascuns. Numai printr-o astfel de dezbatere directa, la cel mai inalt nivel, pot fi abordate cele mai arzatoare subiecte din economie, iar teama de criza se poate diminua.

Nu este o gluma! Veniti, domnilor, in fata romanilor si aratati-ne ce puteti. Nu va fie frica, nu trebuie sa ne convingeti sa va votam. Stim ca sunteti oameni capabili. Vom incerca sa intelegem ce trebuie sa facem ca sa ne fie mai bine. Aici. In aceasta tara. Unde traim si noi, si voi.

3 Comments on “Confruntarea anului: Patriciu versus Isarescu”

 1. Dan
  26 septembrie 2011

  sa se fure mai putin… solutia „minune”

  ai impresia ca da cineva mai mult de un scuipat pe vorbele acestor „oameni de succes”?! :))))))

  multa inocenta la romani… chiar si la cei peste medie

 2. Popescu
  30 septembrie 2011

  Dragos Dragoteanu, se vede ca s-a relansat piata imobiliara, lumea nu mai are timp de stat pe bloguri..

 3. Dli
  5 octombrie 2011

  Hotia e peste tot in tara asta. De ce ar fura careva mai putin decat poate? Asta e realitatea.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *