Dovezi sau adio, doamna Udrea!

9 februarie 2015 4 minute
Distribuie

Elena Ceaușescu a murit pretinzand dovezi despre nenorocirile traite de romani. Elena Udrea poate intra la puscarie pretinzand ca are dovezi. Pana acum insa ne-a arătat numai… vorbe goale!

“Am auzit ca…”, “mi s-a spus ca…”, “am avut informatii despre…”, “stiu de la domnul cutare ca…”, “am aflat ca…”. Acest gen de “dovezi” nu tin in fata procurorilor. Sunt simple afirmatii pe care le poate rosti oricine, despre oricine. Cam asa a fost si politica damboviteana in ultimul sfert de secol.

Cu ce ramanem in urma „erei” Udrea? Cu ideea ca poti parveni in politica, fara sa ai nicio baza reala. Cu sentimentul ca, fara sa realizezi nimic inainte de a te expune pe scena politica, poti sa ajungi sa ai chiar fantezii prezidentiale. Cu iluzia ca odata intrat in sfera oamenilor cu adevărat importanți din România, poti acuza fara dovezi fapte care nu-ti mai convin, dar care inainte ti se potriveau manusa.

Daca aducea dovezi concrete despre macar o parte din acuzatiile pe care le-a rostit, eram primul care scria despre curajul distinsei doamne. Ce poti sa scrii totuși favorabil cand nu exista nici cea mai mică proba de adevăr, ci doar declaratiile unei doamne care s-a simțit minunat printre interlopi politici si escroci din zona afacerilor oculte, beneficiind de favorurile lor, in ultimii zece ani?

Doamna Udrea a atins apogeul carierei politice si, probabil, are mari șanse sa cada in derizoriu, daca nu va produce in aceasta săptămâna nicio mutare care sa demonstreze negru pe alb ca spusele ei se pot adeveri. Sa ataci serviciile secrete si șefii lor doar cu vorbe este la îndemâna oricui. Sa stai in apropierea lor doar pentru ca ai fost protejata fostului președinte, chiar nu e la îndemâna oricui.

Daca in următoarele saptamâni Klaus Iohannis il va demite pe șeful interimar al SRI, generalul Coldea, in mare parte, doamna Udrea si-a atins obiectivul. S-a razbunat pe o persoana de calibru din România. Prețul pe care il va plăti favorita lui Traian Basescu la ultimile alegeri pentru Cotroceni il vom vedea curând. Personal, cred ca jocul politic in care a intrat doamna Udrea a fost mult prea mare fata de capacitatea ei de sinteză a modului cum funcționează sistemul unei tari, la cel mai înalt nivel.

In opinia mea, tentatia puterii i-a creat iluzia ca poate sa schimbe ceva ce nu poate fi schimbat, nici măcar de presedintele tarii. Cel mult amânat. Alta dovada mai buna decat faptul ca tavalugul acuzațiilor procurorilor DNA s-a pornit de îndată ce Traian Basescu a părăsit Cotroceniul nu cred ca exista. Sistemul stia tot, dar a avut răbdare suficientă ca sa nu facă valuri, riscand sa nu isi mai atingă obiectivul.

Ori, din acest punct de vedere, cred ca procurorii au procedat corect. Orice acțiune a lor împotriva doamnei Udrea inainte de 21 Decembrie 2014, ziua „debarcarii” fostului președinte, ar fi putut compromite efectul dorit. Asa, lumea vorbește, DNA lucrează la capacitate maxima si produce dovezi infinit mai multe decat poate sa ofere doamna Udrea publicului sau autorităților competente sa le verifice.

Este o lecție ca nu poti sa te aperi in democrație cu afirmatii nefondate. Magistratii judeca cu probe si acest lucru inseamna ca democratia funcționează. Daca nu va produce dovezi elocvente in instanta, doamna Udrea va demonstra ca nu a învățat inca abecedarul democratiei. Dupa atatia ani petrecuti in parlament, ocupand functii importante, realizam ca politrucii pot fi niste analfabeti politici. Si ca Elena Udrea sunt multi!

1 Comment on “Dovezi sau adio, doamna Udrea!”

  1. Ion Pribeagu
    14 mai 2015

    Elena stie dar de la seco este greu sa strangi dovezi… dar de fapt ea este doar acuzata tot pe niste declaratii.. microsoft??? hai sa fim seriosi, BUTE/Obreja, hai sa fim seriosi si pana la urma, este ea un pericol social?? sa fie judecata in arest??? pai 3/4 de parlament sunt mai hoti dovediti, judecati si condamnati in libertate

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *