E nasol, tovarase Dan Voiculescu!

2 iulie 2014 3 minute
Distribuie

Din ce in ce mai nasol pentru romani. In loc sa dezbatem proiecte pentru Romania, sa vorbim despre solutii de dezvoltare economica, de principii si valori europene, poporul e delectat cu procesele ultimilor comunisti in viata.

Avem doua tablouri spectaculoase. Primul, „Iazul cristalin de la Cotroceni, inconjurat de rromi”, semnat de Traian Basescu. Pe fundal, autorul priveste pierdut in zare, de pe terasa palatului prezidential. Pe malul lacului Baneasa, tovarasul Voiculescu nu se poate bucura de apusurile de vis.

Daca tabloul de la Cotroceni e pus in rama si mai are putin pana va fi transferat in pinacoteca politica, un alt tablou similar ca marime e spre finalizare, in doua variante cu autori diferiti. Singura necunoscuta ramane titlul:” Varanul, rapus de balaurul din justitie” sau „Eroul care a invins caracatita basista”.

Ambele “capodopere” mediatice – cazul Mircea Basescu si Dan Voiculescu – fac parte din istoria politica contemporana a poporului roman. Nimeni si nimic nu poate sa ne manjeasca istoria, mai mult decat au reusit aceaste doua familii de comunisti sadea.

Cel mai nasol mi se pare momentul. Sa fi putred de bogat, cu o putere infinita prin media si sa fii haituit de justitie in fiecare zi, mi se pare un mic blestem. In loc sa-si bea linistit cafeluta pe marginea lacului Baneasa, tovarasul Voiculescu se tine de razboaie, tocmai acum in pragul pensionarii.

De partea cealalta, Dealul Cotrocenilor a fost invadat de rromi. In loc sa-si plimbe nepoteii prin Gradina Botanica linistit, Traian Basescu iese din mandatul presidential mai sifonat decat isi putea imagina vreodata.

Nu e sanatos si nici foarte placut, zic eu. Dar, cine stie? E exact ca-n fotbal, poti sa conduci partida pana-n minutul 90 si, tocmai in prelungiri, sa vezi cum se naruie totul. Ramane de vazut, deznodamantul nu e departe!… Si Sarkozy a ajuns la puscarie, asa ca nimic nu e imposibil.

Urmarind involuntar stirea cu procesul mogulului, am vazut o singura diferenta esentiala, fata de abordarile anterioare ale altor judecatori din alte procese. S-a luat decizia extinderii sechestrului asigurator pe valori mult mai apropiate de valoarea prejudiciului estimat. Lasand la o parte personajele implicate, acest cest lucru demonstreaza ca justitia se gandeste si la banii statului.

Pana acum, conform declaratiilior procurorului general al DNA, s-a reusit recuperarea a numai 5% din prejudiciul financiar dovedit de la oamenii condamnati definitiv. Cred ca, daca mogulul va fi condamnat si i se vor vinde bunurile sechestrate, numai prin acest dosar, procentul sumelor recuperate sare automat la 2 cifre.

Am asistat la pariuri publice, pe tema asta. Unii zic ca-l baga, altii zic ca scapa. De puscarie, ca de batranete nu scapa nimeni. La intrebarea mea: „ce castigati voi in ambele cazuri?”, nu am primit niciun raspuns. Pensionarii comunisti nu inteleg de ce nu au putina mila fata de un fost turnator. Tinerilor nu le pasa. In schimb, adultii fac pronosticuri, mai ceva ca la CM din Brazilia.

Poporul asta s-a divizat in acest caz in trei tabere. Unii care vor sa-l vada dupa gratii, altii care merg pe varianta soft – cu suspendare – si unii carora li se pare un subiect expirat, pe care nu vor sa-l faca prioritatea vietii lor.

Dupa un sfert de secol de tranzitie, cel mai nasol a iesit poporul roman!

1 Comment on “E nasol, tovarase Dan Voiculescu!”

  1. Ion Pribeagu
    3 iulie 2014

    Ca intotdeuna acara/poporul roman,,,,..iar NOI to(n)ti guvernati de TonTa nu prea ne intereseaza ca deja s-au TELE-judecat dosarele inainte ca ele sa inceapa sau sa se termine cu decizii diferite in functie de postul TV….urmarit…oricum varanul va avea viata grea cu noul complet de judecata care este sper ne-santajabil.. acum

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *