Aveti la dispozitie 3 variante de comentat:
- 33% au pleacat deja in concediu. Lipsa poftei de munca are un remediu sigur. Dupa cateva minivacante de succes, in sfarsit, urmeaza vacanta mare. Cat mai mare si cat mai lunga. Cine o vrea altfel? Hai, fiti seriosi macar o data si nu va ganditi la ce au barbatii in chiloti.
- 33% asteapta sa se intoarca colegii din concediu. Cu sufletul la gura si fara chef de treaba, hotarati sa petreaca mai bine decat colegii care au plecat inaintea lor, isi fac bagajele in tihna, citesc vederile trimise de cei plecati si, nu-i asa, fac planuri peste planuri. Doar, suntem in criza! Cum poti sa treci mai usor peste greutatile momentului?
- 33% mor de invidie! Nu, sa nu credeti ca ei nu vor pleca in concediu!… Ei sunt “pedepsitii” care au luat bilet abia in august, pentru ca nesimtitii lor de colegi au avut pile la sef si au apucat sa ia aprobarea de concediu inaintea lor. Pana atunci, se vor consola cu meciurile Campionatului Mondial de Fotbal, vor trebui sa suporte “framantarile” politicienilor pana pleaca si ei in vacanta.
Intr-o zi, ma suna un amic foarte bun din Germania si imi spune foarte serios: “Dragos, nu cred ca o sa te prinda sfarsitul anului in Romania!..” Zic: “De ce credeti asta?” “Pai, cred c-o sa te plictisesti de atata nemunca in tara aia!” Uite asa am cazut pe ganduri si am ajuns la concluzia ca fac parte din “elita dobitocilor” care pot sa se plictiseasca si de asa ceva. Cred ca numai 1% dintre romani sufera de boala mea!
Asa am ajuns sa scriu aceste randuri fara sa ma mai gandesc deloc la imobiliare pentru ca poporul meu are un har divin: fuga de raspundere si de munca! Imobiliarele nici nu mai conteaza!
E vacanta!
“Turma” a plecat in concediu!
funky
15 iunie 2010salutare stimabile. momentan si eu stau la aer conditionat prin bucuresti dar evident ca in curind plec si eu prin concediu. intre timp se intimpla 2 chestiuni : una negativa in sensul ca de vreo 10 zile activitatea generala s-a racit complet – asa ca frec menta si ma uit la meciuri si una pozitiva : casele pe care eu le urmaresc continua sa se ieftineasca, si primesc aproape zilnic ‘oferte speciale’. va sugerez sa urmati sfatul prietenului din germania si sa plecati in concediu cit mai curind.
rafa
15 iunie 2010eu fac parte din varianta nr. 3.
Abia astept să plec şi eu în concediu…
Sper că atunci când mă întorc să găsesc piaţa imobiliara un pic mai aşezată!
Corul Van(z)atorilor
16 iunie 2010S-a asternut tacerea peste sat. S-au gresit procentajele in editorial si 99,9% sunt plecati in vacanta? ori vestea lansarii francizei Euroest i-a amutit pe toti?
Eu nu vad nimic de temut in proiectul asta. Pana la urma de reusita lui va beneficia intreaga piata imobiliara autohtona.
Pe langa bani in buzunarele celor implicati in retea va aduce un plus de calitate, responsabilitate, educatie, valoare in serviciile de specialitate.
Asumarea unei asemenea responsabilitati (sa-ti pui brandul la bataie intr-o perioada de depresie colectiva si generala cum e cea actuala) pentru unii se poate traduce in sinucidere sau nebunie, dar se zice ca in viata cel mai mare risc este sa nu risti nimic.
Daca pana acum multi au incercat sa traga cu coada ochiului peste gard, sa copieze, unii plecati din interior sa imite, de acum usa se deschide legal. Banuiesc, si selectiv
Ce nu au inteles insa multi a fost ca Euroest are la baza o fundatie (umana) solida si de aici s-a inceput constructia reusitei financiare atat de invidiata si controversata.
Succesul vine intotdeauna de partea celor care cred in el. Suna bine sa ai scris pe cartea de vizita manager partner Euroest … 🙂 Important e sa treci admiterea
Alexandra
19 iunie 2010Foarte bine! Sa plece in vacante cine vrea, cine poate. Are cine sa faca tranzactiile!
Nu e doar in imobiliare acest trend, e general si asta e problema! In loc sa muncim stam si ne plangem de criza,poate aude cineva sa vina sa munceasca in locul nostru?!!!
Mielu Nebunu
19 iunie 2010Stati ca n-am inteles!
Daca un om munceste , oboseste si transpira si vrea si el o nenorocita de vacanta, altminteri platita din greu, trebuie luat in raspar si trebuiesc date astfel de conotatii?
Incercati sa priviti si partea plina a paharului. Sunt oameni care chiar muncesc in tara asta. E drept, majoritatea o fac pentru ei , nu pentru stat.
Daca statul e un pagubos si un mincinos acuma trebuie sa ne rupem oasele muncind doar asa, ca vor unii sa luam nota 10 la capitolul impresie?
Nu, tata, vreau sa prind varsta de pensionare linistit, la mine in gradina, la tara, fara boli cronice si netratabile.
Pe 3 iulie sunt la Mamaia si 10 iulie la Herculane, imi pare rau pentru impresia proasta pe care o creez, dar nu am ce sa va fac….
andrei
20 iunie 2010hm
Stii, nemtii lucreaza de la 9:00 la 17:00 FIX!!!!!Adica 8 ore pe zi, adica 1/3 din zi
Romanii lucreaza de la 9:00 la 21:00 (adica 1/2 din zi) de luni pina vineri si cateodata sambata. (vorbesc de multinationale nu de bugetari …); asa ca impartirea in 3 + 1 grupe mi se pare total irelevanta in orice circumstanta: criza sau ne criza.
Dpdv pshihologic si social cu cat lucrezi mai putin cu atat randamentul e mai mare atunci cind muncesti, zic niste sociologi care au facut un studiu la un moment dat…
Asa ca sa lasam oamenii sa aiba vacante in iunie, iulie si august si poate si septembrie…(apropo, nimeni nu gindeste precum presupui tu ca ar gindi acei oameni din cele trei categorii pe care le-ai enumerat mai degraba dupa luna in care merg in concediu decat dupa vreo tipologie de gindire…si asa ca te intreb : te-ai dus tu sa ii intrebi pe fiecare ce simt despre ceilalti care se duc sau nu in vacanta? ai intrebat pe cineva daca citesc vederile celorlalti? (apropo nu se mai poarta trimisul de vederi … avem internet acum ..) ….)
total irelevant acest articol (si fond si forma…)
Ion Pribeagu
21 iunie 2010Hello la toti care chiar merg in vacanta mai ales pe litoral ajutam economia, unii vor face bani si daca sunt destepti vor investi in ce este cea mai buna investitie loturi de pamant pentru constructii si mai ales apartamente sau chiar case asa ca hai cu totii la mare sau la munte – nu conteaza – asa vom iesi din criza facan ceva nu plangand ca nu ne ajuta Base si oastea lui – salut Dragos si la mai MAREa Neagra
Ciprian Iovu
22 iunie 2010fuga de raspundere si de munca! este cu siguranta motto-ul romanilor si cateodata cred ca ne meritam aceasta soarta.
Victor Georgescu
12 iulie 2010Putini dintre romani vor invata intr-adevar ceva din toata criza asta. Spuneti ca totusi inconstienta romanilor (prin cheltuirea nechibzuita a banilor) va salva tara din criza prin capitalul rulat in economie… nici gand! S-au cheltuit aiurea mult prea multi bani pana acuma ca sa mai putem salva ceva. Si nu ma refer doar la bani publici ci la orice.
Totul pleaca de la atitudine, aici avem enorm de mult de lucru… ar trebui sa importam niste profesori buni.