Evaziunea fiscala, o sansa pentru un trai in lux. Totusi, nu furati! Statul uraste competitia!

16 ianuarie 2012 4 minute
Distribuie

Romanii sunt pionieri la furat! Oare? Italienii au demonstrat oficial ca se poate trai in lux, furand. Mafia nu s-a nascut intamplator acolo. Un articol publicat recent arata clar, cu cifre reale, ca cetatenii cei mai bogati din G8 sunt italienii. (http://www.ziare.com/europa/italia/raid-al-fiscului-intr-o-statiune-de-schi-lamborghini-preferatul-evazionistilor-1143419)

Nu demult, biserica catolica reprezentata la cel mai inalt nivel de Vatican, a fost acuzata de evaziune fiscala si spalare de bani. Hai sa fim seriosi, ce poate pati? Mai nimic. Cine se pune rau cu Dumnezeu? Lumea se roaga si doneaza pentru iertarea pacatelor oriunde. Cine mai sta sa ceara factura dupa ce se ridica din genunchi si-si face cruce!?

Totusi, surpriza! Daca ar veni in Romania in control, comisarii italieni ar ramane perplecsi la ce ar gasi pe plaiurile mioritice. De la un deputat PSD, fara pic de avere si bani in conturi – exemplu, Rizea Cristian, care conduce un Ferrari al… soferului personal! – pana la cei mai amarati politicieni, care nu au niciun business la vedere, lista ramane deschisa. Exista si o gramada de oameni de afaceri care au toate firmele pe pierdere de la infiintare, dar care locuiesc in cele mai luxoase imobile din tara. E oare chiar atat de greu sa se demonstreze ca exista romani care au ceea ce nu pot justifica in niciun fel? E greu de inteles cum orice acuzat care este cercetat de diversele institutii abilitate are ca prima replica “este o comanda politica!”.

Mafia nu poate fi eliminata. Problema nu este ca se fura, ci cat se fura! Astfel, apare un paradox greu de acceptat: statele sunt din ce in ce mai indatorate, dar evazionistii traiesc bine mersi din ce in ce mai bine. Concluzia este trista: statul este cel mai prost administrator, oriunde in lume! Romania, desi nu este nici pe departe la fel de indatorata ca tarile din vest, are multi cetateni care au ce nu-si permit nici occidentalii bogati.

Daca ar fi sa facem un top al evazionistilor din Romania cine credeti ca ar fi pe podium? Hai sa incercam! Ce ziceti de biserica ortodoxa romana?

Cine credeti ca are cele mai multe proprietati in portofoliu, dupa statul roman? Patriarhia romana, care este scutita de taxe si impozite. Ce guvern s-ar pune rau cu trimisii Domnului. Daca-ar fi dupa mine, le-as lua impozit pe proprietati exact ca la SRL-uri. Ce credeti ca au ajuns bisericile de azi? Fac comert ca orice societate si taie chitante daca isi aduc aminte!

Hai sa mai incercam! Va riscati? Bancile nu platesc TVA pentru spatiile comerciale inchiriate. Si sunt cu miile in Romania. Iata o alta forma mascata de evaziune. Pana si notarii platesc TVA si au scazut drastic onorariile odata cu inceperea crizei. Bancherii au dat credite mai ieftine? Nu! Vi se pare corect? Dar, ce mai este corect cand vorbim de politica din sistemul bancar?

Mai facem o incercare? Prostitutia este un fenomen in Romania. Pierderile financiare ale statului pe partidele de sex neimpozitate sunt enorme. Cine se opune cu vehementa legalizarii prostitutiei? Ati ghicit! Patriarhia romana, aceeasi institutie unde fondurile banesti rulate sunt nelimitate si neimpozitate. Ca si statul, biserica nu vrea concurenta de niciun fel. Cel mai mare credit din Romania pentru ridicarea unui imobil – Catedrala Mantuirii Neamului (200 milioane euro!) – va fi oferit cu “generozitate” de un consortiu de banci. Vorba aceea: corb la corb nu-si scoate ochii. Sa mai spuna cineva ca a inghetat creditarea. Mai nou, am vazut ca marketingul duhovnicesc functioneaza profesionist, chiar agresiv, prin cereri de donatii pe site-uri. Enoriasii, dar si evazionistii care cred ca vor fi ierati, nu trebuie sa ezite! Creditul patriarhiei trebuie platit, bancile trebuie sa prospere, iar lumea sa se roage mai des pe timp de criza.

Exista oare vreo legatura intre evazionisti si donatori? In Romania, cine face evaziune si uita sa doneze la biserica sigur doneaza un procent la partid, ca sa ramana liber. Nu conteaza ca e santajat permanent! Evaziunea are pretul ei. Totusi, nu furati! Statul uraste competitia!

4 Comments on “Evaziunea fiscala, o sansa pentru un trai in lux. Totusi, nu furati! Statul uraste competitia!”

 1. vidoco
  18 ianuarie 2012

  pai daca le-au lasat rudele de pe alte meleaguri(planete) mosteniri, ei nu-au furat si-au insusit prin furt ce-a ce nu le apartinea(apartinea poporului) deci la proces de aia sunt lasati liber ptr ca este o diferenta ca de la cer la pamint cit despre mafia italiana…este mic copil pe liga mafia romaneasca, italieni mai au de invatat de la romani nostri,Berlusconio poate sa i-a lecti de la Basi al nostru

 2. Ion Pribeagul
  18 ianuarie 2012

  Evaziune fiscala – toti parlamentarii,euro-parlamentarii, marile concerne/companii, patronii de echipe sportive si sportivii (fotbalistii), revolutionarii si la urma noi ceilalti ca doar no sa fim prostii LOR…iar ultimii sunt meseriasii atat din Romania cat si din Europa care muncesc la negru pe CASHcaval… nu zic de pensionari nimic ca unii din ei sunt chiar loviti de soarta dar si unii dintre ei o cauta cu lumanarea, apoi urmeaza unii ajutati de stat si ultimii, hotii/gainarii si prostituatele, plus bugetarii aia platiti bine plus alte venitur/ciubucuri, …. deci cam pana aici este marea evaziune…daca mai stiti voi pe altii adaugati-i la prohodul/acatistul asta.

 3. Ion Pribeagul
  19 ianuarie 2012

  Se pare ca nu este un subiect discutabil pe acest blog ,ai ales ca in curand cade guvernul/presedintele si vine …. HAOSUL, bine ca vine ca parca era mai bine decat cu austeritatea si poate incepe ceva ce a mai fost, adica devalorizarea banilor, jocurile de intrajutorare si apartamente/pamant ieftine odata cu debandada generala. NU cred dar prea este tembelizorul plin de declaratii politice iar opozitia este mai unita ca oricand pentru ciolanul care a mai ramas… si chiar cred ca PP/Dan va castiga alegerile independente luna viitoare si ne va da si 20.000 de euroi in RONI la rata de schimb de azi insa in rate pe timp de 30 ani…. viva Dane si pepe-ul ca ne scapi de CeauBaseIliescu adica FeSeNe-ul din 90…

 4. Ion Ion
  26 ianuarie 2012

  Vorbim si de miliardarii Romaniei care dau sfaturi la televizor mai ceva ca Soros? Ceva de Ion Tiriac, cel mai sarac roman? Toata averea este detinuta de offshore-uri si firmele din Romania nu platesc taxe ca au de platit in Cipru. Numai acolo este jumate de autostrada

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *