Icoana lui Traian Basescu

15 octombrie 2014 4 minute
Distribuie

In sfarsit! La umbra falnicului presedinte in functie al Romaniei s-a nascut o stea. O floare de colt. Un inger printre politicieni. O lebada roz printre „panaramele parlamentare”, asa cum i-a denumit recent tovarasul Traian Basescu, pe colegii politicieni, care se “scalda” seara de seara pe micile ecrane.

Ca simplu observator, niciodata neimplicat politic, in ultimii 10 ani nu l-am vazut atat de (de)terminat pe distinsul politician de la Cotroceni. Sa fie de vina sondaje de opinie dezastruoase ale mostenitoarei politice favorite la tron? Sau poate frica ca mai e putin si gata? S-a schimbat deja garda in serviciile secrete fara voia domniei sale?

In opinia lui, exista o singura persoana nepatata si neprihanita in politica romaneasca. Si aceea i-a devenit icoana distinsului “carmaci”. Altfel nu se explica cum totu-i pare negru si periculos de la balconul Cotrocenilor. Cand enoriasii stau zile in sir sa toceasca sfintele moaste, Traian Basescu are la ce se ruga, mai ceva ca Anghel Iordanescu pe vremea cand era antrenor la Nationala.

“Vai de capul romanilor daca va fi ales unul dintre cei doi : Victor Ponta sau Klaus Iohannis!” Doamne, nici nu am apucat sa ma gandesc cum o sa traim fara Traian Basescu, la Cotroceni. Dupa ultimele discursuri am fost usor panicat. Nu stiam ce sa fac mai repede… Sa mai fac afaceri in tara mea sau sa plec cat mai departe? Noroc ca la finalul conferintei de presa presedintele a revenit si m-a linistit.

“Sustin candidartul PMP, Elena Udrea. Ea nu minte. E loiala.” As completa, chiar acultatoare si harnicuta. Ca o albinuta. „Si a facut si ceva cand a fost ministru”. Aici m-am bolocat, din nou! Deci, din spusele fanului inrait, Elena Udrea nu a facut nimic pana atunci. Decat politica. Ce-o fi simtit Cristian Diaconescu, fostul candidat al PMP, cand a fost sters de pe scena politica peste noapte?

Cum o fi sa nu ai nicio realizare profesionala, nici macar una!, si sa ajungi ministru? Cum o fi sa faci numai politica si, culmea!, sa faci ceva ca ministru? Doamna Udrea ne poate raspunde la aceste intrebari. Fara ezitari. Fara remuscari. Cand esti ministru chiar poti sa faci ceva. Important este cate compromisuri faci sa ajungi in aceasta functie, daca nu ai nu ai nicio alta realizare anterior.

Daca din banii tai nu reusesti sa faci mare lucru, din banii statului poti sa faci multe. Important este sa se si vada ce ai facut si sa fie folositor pentru comunitati. Din cele 6.000 de proiecte incepute ca ministru, cu care se lauda permanent, doamna Udrea nu ne-a spus cate s-au terminat si la ce folosesc efectiv. Aici e problema ei majora. Incepe multe, dar finalizeaza rar.

Adevarul este ca foamea de putere a asa-ziselor partide de stanga si de dreapta este evidenta. Astazi, saracii patriei sunt cei mai saraci europeni, asa ca PSD nu se mai poate lauda decat cu baronii locali neridicati de DNA. Emblema socialismului de caviar! In rest, sunt in nota obisnuita. Dreapta este franjuri! De fapt, in opinia mea, nu exista in Romania de astazi niciun partid de stanga sau de dreapta autentic.

Clasa de mijloc, motorul oricarei economii emergente, a fost decimata de metodele economice dambovitene pastorite de insusi Traian Basescu, in ultimii 5 ani de mandat. Dar, acum, presedintele nu are treaba nici cu stanga, nici cu dreapta politica. Doar cu Ea. Cu icoana nascuta in politica romaneasca, ca un inger trimis de Dumnezeu pe Pamant: Elena Udrea.

In acelasi discurs de la Cotroceni, presedintele ne-a vorbit din nou despre parteneriatul strategic incheiat cu Statele Unite. Cum explica domnia sa ca de aproape doi ani, SUA nu are ambasador in Romania? Un adevarat parteneriat! Tot Traian Basescu a mai spus ca: „Romania este intr-o criza de credibilitate”. Chiar asa de rau am ajuns sub nepretuita conducere din ultimii 10 ani?

Lipsa asta de credibilitate nu s-o datora si presedintelui si sfintei lui icoane? Nu a fost distinsa doamna Udrea sotia a unui combinator de elita, posibil viitor puscarias, in urma dosarului Microsoft? Nu s-a invartit Elena Udrea permanent in cercuri politice si economice strans legate de mafia politico-economica din Romania? Sa fie distinsa favorita a presedintelui unica si eterna femeie politician capabila de orice, pentru a obtine cat mai mult?

Meritele tovarasului Basescu Traian trebuie recunoscute. Ce a facut domnia sa pentru justitie si statul de drept, jos palaria! Insa, cu apartenenta la NATO si UE nu prea are niciun merit. Cel mai grav este ca alegerile oamenilor din jurul tovarasului Traian Basescu au fost o catastrofa. Toti prim-ministrii si, mai nou, Teodor Melescanu, sunt exemple vii.

Ce pacat ca la sfarsit de mandat, exact cand romanii puteau sa-i recunoasca calitatile de lider, a intervenit credinta pentru Elena Udrea.

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *