M-am nascut si o sa mor Roman! Am inceput o relatie cu tara mea, ca orice poveste de dragoste… La inceput m-am indragostit de orasul in care am crescut. Mi se parea fascinant sa descopar locuri minunate, intr-o mica localitate din provincie. Priveam avioanele pe cer si mi-am jurat ca o sa fac tot ce tine de mine sa vad lumea. Nu mai vazusem alte locuri si tot ce exista in jurul meu reprezenta universul pe Pamant.
Cand am plecat la facultate am inceput sa vad viata altfel. Imi doream mai mult si asa au aparut alte provocari. Prima iubire s-a stins incet-incet. “Ochii care nu se vad se uita” si aproape c-am uitat complet de dragostea copilariei. Prins in forfota Capitalei mi-am dat seama ca am o singura sansa: sa lupt si sa incerc sa am o viata cat mai frumoasa. M-am indragostit din nou, de data asta de Bucuresti. Student fiind, am inteles ca aici e locul meu si nicio clipa nu m-am regasit mai profund in alta parte.
Am avut apoi norocul sa calatoresc enorm, pasind si vazand locurile pe care le visam din adolescenta. Pentru multe alte tari am avut o admiratie deosebita. Au fost si momente de cumpana, cand m-am pierdut printre straini, ademenit de mirajul civilizatiei si al bogatiei, dar am revenit mereu la dragostea mea, Romania. I-am invidiat pe altii pentru ca au o relatie mai frumoasa cu tara lor decat o am eu cu a mea. Am inghitit in sec cand am simtit pe propria piele frustrarea de a nu fi respectat in propria tara. Am urat Romania mai mult decat am iubit-o atunci cand m-am simtit inselat de conducatorii ei. Ca multi altii, aveam doar vina de a fi roman.
Viata a mers inainte si relatia cu tara mea a evoluat. Nu e o relatie perfecta, dar multi romani nu au nicio legatura cu tara lor. Am vazut cum Romania este umilita de diversi indivizi dubiosi, care se lauda cu perversitatile la care o supun. Credinta in sansa mea de a ma realiza in Romania m-a facut sa nu abandonez. Oamenii puternici nu renunta la crezul vietii lor. Am continuat sa tin la tara mea la fel ca inainte. Am iertat-o de fiecare data. Am ascuns “rusinea” de a fi roman, atunci cand am vazut ca strainii se uita la tara mea ca la o curva. Chiar daca nu ne place sa recunoastem, cu totii suntem complici la tot ce i se intampla rau tarii noastre, atata timp cat traim alaturi de ea.
Am momente cand ma intreb de ce nu renunt la Romania? As putea oricand sa descopar dragostea altei natiuni, mai tentanta sau mai relaxanta. Poate, mi-as permite “luxul” sa-mi insel tara, sa o las singura cu perversii astia. In definitiv, unul ca mine, in plus sau in minus, nu conteaza! Dar, am zis nu! Ca mine sunt multi si tara noastra, a celor care sunt mandri ca sunt romani, merita mai mult. Zbuciumul natiunii mele, mai ales dupa 1989, m-a provocat mereu sa merg mai departe aici! Putini recunosc sau au capacitatea sa inteleaga ca in Romania au realizat lucruri care in alte tari pot fi facute in cateva generatii.
Tara noastra mi-a oferit privilegiul sa cresc alaturi de ea, sa simt trairile ei. Politicianul care a spus ca exista doua Romanii e un dobitoc, ca majoritatea celor care mananca rahat ca sa castige voturi. Exista o singura Romanie si aceea nu e tara pe care o merita ei. E a celor care cred in ea. A romanilor adevarati pe care i-am intalnit in aceasta tara. E un loc minunat lasat de Dumnezeu pe pamant, unde ne castigam painea si supravietuim dupa puterile noastre. E leaganul existentei copiilor nostri, al pasiunii de a trai romaneste – cu bune si cu rele -, al iubirii pentru parinti, al lucrurilor care ne macina sau ne fac fericiti. Cand o sa-mi fie dat, o sa mor Roman si probabil voi regreta ca nu m-am bucurat cat trebuia pentru fiecare clipa de fericire.
Lumea e un sat mic in care ne petrecem viata printre bucurii si deziluzii. Meritam sa traim frumos in propria tara doar daca ne incredem in sentimentele noastre si ne urmam instinctul. Numai asa putem sa trecem peste tot ce i se intampla rau Romaniei.
Cei care s-au plictisit de Romania au libertatea de a alege altceva.
Dan
7 martie 2011imbogatirea pe spinarea ultimilor 20 de ani in Romania a devenit un postulat pentru „patriotism”…?!!! hai ca devine simpatica problema patriotarda 🙂
p.s. depinde ce fel de instinct urmezi… daca primeaza cel de animal (inclusiv in afaceri), Dumnezeu cu mila pentru concetateni si sa ne fereasca sfintul de patriotismul rezultat de aici… si gadafi e un patriot, moare el moare si tara
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@Dan
Noroc cu tine ca altfel s-ar „scufunda” Planeta!
eusitu
7 martie 2011Patriotism ieftin.
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@eusitu
Ai dreptate! Probabi,l citeai editorialul meu sui te uitai intr-o oglinda din Canada!
eusitu
7 martie 2011In tarile pe care le-ai vizitat oamenii bogati doneaza sume importante pentru scoli, spitale, biblioteci, centre comunitare. O fac pentru ca simt nevoia sa dea inapoi ceva tarii/orasului/ comunitatii unde traiesc. Si o fac asta fara a se bate cu pumnul in piept despre cit sint ei de patrioti.
Desigur ca in Romania e invers: te bati cu pumnul in piept dar nu donezi un ban ( ca doar nu esti fraier!).
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@eusitu
N-ai tu bani pusi deoparte cati am donat eu in viata mea!
Mielu Nebunu'
7 martie 2011@ Dragoteanu
Pe cuvant daca te mai inteleg! In articolul trecut spui ca in afaceri nu exista suflet, iar acum scrii ceva plin de sensibilitate!
Esti om de afaceri sau scriitor? Ca, daca esti om de afaceri, conform propriilor dumitale declaratii, ar trebui sa n-ai picatura de suflet! Iar acuma, se intelege, ca totusi ai avea!
Eu, unul, nu mai inteleg nimic! Dumneata ori esti foarte destept si faci parte dintr-un regn care mie imi este inaccesibil, ori se intampla ceva cu inteligenta mea…..
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@Mielu
Tu ai jucat in Liga lu’ Mitica, eu joc in Champions Ligue. Se joaca altceva, Mielule!…
Mielu Nebunu'
7 martie 2011@ eusitu , la post 3
Ce spui e teribil de trist, dar si de ADEVARAT!
Ion Pribeagu
8 martie 2011Bravo Dragos, or sa sara multi impotriva ta si vor gasi tot felul de motive sa te contrazica dar eu le aduc aminte ca: 1. Dragostea de tara este un sentiment minunat
2.Dragostea de poporul roman este la fel de important (numiti nationalisti de cei care nu sunt romani) 3. Ura impotriva politicienilor – normala (toti sunt mincinosi/hoti adica oportunisti si nu conteaza etnia, toti sunt tovarasi/prieteni si chiar rude indiferent de partid) 4. Fugitul din tara (cu rare exceptii) nu este rezolvarea problemelor personale 5. votarea sau alegerea politicienilor trebuie re-examinata si schimbata 5. Impotrivirea la legi sau ordonante indreptate impotriva poporului si bunastarii lui, dreptului la munca, dreptului de a avea proprietati, dreptului de a fi OM trebuie scoasa in strada
6. respectarea tuturor cetatenilor corecti si cinstiti si nu a celor cu bani multi
7. Scaderea taxelor pentru necesitatile de baza inclusiv productia, agricultura si turism
Avem o tara frumoasa, asa cum este ea – NOI o murdarim, distrugem si vorbim urat,
dar si multi romani datorita politicienilor dinainte si dupa 89 vorbesc si confunda marfa cu ambalajul adica romania si romanii cu politicienii romani (gresit – nu au comun decat locatia geografica restul este intamplare dar sunt uniti – NOI NU – va urez multa intelegere la ce se intampla si nu amestecati afacerile cu dragostea se zice din batrani
– sunt doua lucruri paralele si nu au nimic comun decat … locatia geografica
Ion Pribeagu
9 martie 2011Pe un alt blog se cere francize straine si controlul statului roman – si ma gandeam EU
Se pare ca ceva nu se intelege in Romania -ori nu se vrea a intelege: firmele nu au voie sa se constituie in asociatii pentru eliminarea concurentei – ce credeti ca va aduce ele si voi nu stitzi – BANI nu, ei vin sa va ia banii si cu ajutorul statului si al vostru cei care nu vedeti mai departe de un nume chiar vor reusi – deci totzi vreti francize straine si probabil sa va angajeze cu salarii mari si sa stati in birou la taclale – tipic birocrati si ma rog DECE nu faceti voi firme cei care vreti francize si lucrati corect si nu va trebuie controlul statului ci numai BUN SIMTz si clientela nu va mai vorbi de rau agentiile – apropo dece nu spuneti ca in state/SUA cumparatorii nu platesc comision…. decat daca vor ei sa angajeze un agent sau agentie si chiar si atunci ofera el ce comision vrea…. vanzatorul care (daca) angajeaza agentia plateste comisionul si aceasta imparte de obicei 50-50 acest comision (simplu si corect) – la NOI a fost o problema (lipsa de imobile si bani multi) care a dat curs la cererea agentilor a comisionului de la cumparator – piata impune legile si unde este cerinta mare este si comision de smecher – AM dar…costa, acum insa s-a terminat, are balta peste/imobile, chiar foarte multe si preturile au cazut sau stau…la nivelul astept client cu bani multi si CASHcaval ca un credit corect este greu de luat si curand dobanda va mai creste in …EURO – PA
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@Pribeagui
Cunosc o franciza straina care e varza! 99% din agenti au statutul de refugiati / retardati in imobiliare!
oana
9 martie 2011faptul ca ne am nascut romani, e o certitudine . ce se intampla pe parcurs , tine de fiecare in parte .Tara , casa fiecaruia dintre noi ,e acolo unde ne regasim , unde ne simtim ,, noi” . Nimic nu reprezinta o certitudine ! singura constanta in viata fiecaruia dintre noi , o reprezinta propria persoana; restul , se modifica , capata alte dimensiuni . orice ,, dragoste ” trece atata timp cat nu exista motivatie 🙂
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@oana
Dar, oare, certitudinea ramane este o motivatie?
mihai
9 martie 2011Pt. Ion Pribeagu. Stiu ca toti injura agentii si agentiile imobiliare. In mare masura ai dreptatea atata timp cat vorbesti de cinstea si onestitatea cumparatorilor si vanzatorilor. Din nefericire exista o vorba: „Stapanul face sluga hoata”. Daca cumparatorii si vanzatorii nu ar incerca sa insele agentiile cred ca si agentiile ar fi mai „omenoase” si relatia agent client ar fi una mult mai relaxata.
In America (ca tot o compari cu Romania) vanzatorul pentru a vinde o proprietate isi alege O SINGURA| AGENTIE!!! si agentia are exclusivitate. Din cauza aceasta. Comisionul unei tranzactii poate ajunge si la 10% iar costurile de promovare le face clientul pe banii lui (se deconteaza agentiei la inchiderea tranzactiei prin dovada cheltuielilor).
Da cumparatorul nu achita comision dar tranzactiile au loc in alt fel si mult mai corect decat in Romania!
Pt. Dragos!
Vei fi un adevarat PATRIOT atunci cand iti vei respecta semenii si nu ii vei mai considera sclavi! Vei fi ONEST atunci cand vei avea angajati carora le vei achita salarii , taxe catre stat, CAS, cand le vei plati un concediu de odihna sau concediu de boala!
Vei fi OM atunci cand vei reintoarce acestei tari (ma refer la societate nu la stat) o particica din venituri pentru un spital, o scoala, un teatru sau biblioteca de care sa beneficieze copii sau oamenii sarmani. Ideea de Mecena nu am inventat-o eu dar in ultimii 20ani am vazut prea multi golani si parveniti.
TOATE AGENTIILE IMOBILIARE AU OAMENI CARE SUNT TRECUTI CA FIIND ANGAJATI dar salariu nu il vad niciodata! Acesta e un tip de SLAVAGIM MODERN!
Daca esti PATRIOT schimba (si schimbati tie) aceasta mentalitate!
Si tu trebuie sa intelegi: Stapanul face sluga hoata! Cand esti patron trebuie sa ai nu numai pretentii de la angajati ai si OBLIGATII!
crocodilul
10 martie 2011”In America (ca tot o compari cu Romania) vanzatorul pentru a vinde o proprietate isi alege O SINGURA| AGENTIE!!! si agentia are exclusivitate. Din cauza aceasta. Comisionul unei tranzactii poate ajunge si la 10% iar costurile de promovare le face clientul pe banii lui (se deconteaza agentiei la inchiderea tranzactiei prin dovada cheltuielilor).”
Adica platesc (eu vanzatorul) toate cheltuielile, platesc si comisionul de aprox 10%, si agentia ce face ??? cauta clientul ?? cam asta se intelege…
Mielu Nebunu'
10 martie 2011@ mihai
Rautatea patronilor din imobiliare (nicio aluzie la Dragoteanu, pe care il respect…) merge chiar mai departe!
Stiu agentii unde anagjatii sunt pusi sa semneze ca au primit salariul, dar in realitate ….nu-l primesc!
Ce se intampla de fapt: patronul retrage suma destinata salariilor din conturile firmei in interes personal!
Are 8 angajati , la salariul minim pe economie (ca mai mult nu merita angajatii din imobiliare, chiar daca unii au studii superioare si, conform legii, ar trebui platiti ceva mai consistent) si isi face , pentru el, un nou venit, bani de cheltuiala….
Mie mi se pare incredibil cum de nu s-a sesizat nimeni pana acum. Ma refer la autoritati!
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@Mielu
Sa stii ca eu sunt un patron rau, dar bun! Angajatii difera, patronul e acelasi pentru toti angajatii!
mircea
10 martie 2011mi-a placut la maxim afirmatia lui mihai 🙂
„Daca cumparatorii si vanzatorii nu ar incerca sa insele agentiile cred ca si agentiile ar fi mai “omenoase” si relatia agent client ar fi una mult mai relaxata.”
deci cumparatori si vanzatorii sunt de vina ca relatia agent client e incordata nu? vanz-cump vor sa fure agentul nu? agentul e un profesionist care munceste din greu si astia 2 il fura. tare. asta e defapt conceptia agentului imobiliar. clientii in general sunt niste persoane care incearca pe sa il fure pe el, marele agent imobiliar. citeste cu atentie ce scriu aici: respecta clientii fie ca sunt vanzatori sau cumparatori, promoveaza proprietatea clientului corect, fii in permanenta langa ei si acorda-le suportul necesar, rezolva problemele care pot aparea pe parcurs, nu fii disperat dupa banii din comision si asteapta sa se incheie tranzactia, munceste pentru tranzactie si …..din nou respecta vanzatorul si cumparatorul in permanenta. ei iti dau de mancare. 🙂
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@mircea
Stii care e legatura intre un crocodil si calul lui nea Gheorghita de pe deal? NICIUNA!
mihai
10 martie 2011Pt. Mircea. Iti dau dreptate si eu sunt unul care cred ca agentii Imobiliari buni sunt numarati pe degete!!! Problema e ca onestitatea vanzatorilor si cumparatorilo in foarte munlte cazuri este 0 (90%din acestia – nu generalizez!).
Pana la semnarea contractului sunt miere. La plata comisionului devin gunoaie!
Lucreaza macar 3 luni si vei vedea ca nu spun minciuni si poate o sa imi dai dreptate!
mircea
10 martie 2011nu lucrez in domeniu si nu stiu. dar, de vreme ce semnezi niste contracte cu ei, odata pentru promovare si apoi pentru vizionare, nu vad cum ar putea sa te traga in piept. incheie vanzarea fara tine, ai la dispozitie toate mijloacele legale sa iti recuperezi banii plus penalizarile trecute in contracte. nimeni nu vrea sa plateasca 2-3000 de euro doar pentru ca l-ai dus sa vada o casa. dar daca pe langa asta ii oferi si consultanta in privinta pasilor ce trebuiesc urmati pentru incheierea v-c, ii ajuti cu actele, te ocupi de tot ce inseamna procesul de v-c pentru ca ei sa nu piarda timpul aiurea si la sfarsit ii mai faci si un mic discount, nu vad de ce nu ar plati. si daca nu vor te folosesti de parghiile legale. repet vorbesc din calitate de necunoscator. eu am cumparat apartament si am platit comision agentului. si l-am platit pentru ca a meritat fiecare ban. a muncit pentru banii aia.
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@mircea
Nu toti gandesc ca tine!
mihai
10 martie 2011Pt. mircea. Eu am activat ceva vreme in domeniu! Am avut cazuri fericite si mai putin fericite! Ideea e ca oamenii inca in Romania nu accepta ideea de consultanta. Pe de alta parte extrem de putini inteleg ca a avea o proprietate inseamna responsabilitate. Daca ai vedea cati oameni nu vor sa asculte si cat de mult rau isi fac singuri ai intelege.
Vis a vis de comision , da ai un contract. Dar banii ii recuperezi in 1-2 ani de proces! Si tu nu mananci peste 2 ani, maninci astazi.
In acelasi timp trebuie sa ma crezi ca ideea de Onestitate si respect pentru munca efectuata este extrem de redusa in Romania.
Toti vor servicii iar la sfarsit sa nu plateasca decat foarte putin si in scarba!
Repet NU GENERALIZEZ! dar aceasta munca e grea!!! Trebuie sa ai rabdare, sa vi cu bani deacasa 2-3 luni pentru ca agentiile nu iti asigura logistica necesara decat la un nivel extrem de redus, iar la sfarsit daca reusesti o tranzatie esti bucuros daca ti-ai achitat datoriile.
Dan
10 martie 2011planeta imobiliara in ROMania ta patriotica cu steaguri tricolore agitate pe stadioane s-a scufundat… bildibic, bildibic
p.s. daca erau ascultati cei ca mine… planeta asta ROManeasca nu se scufunda iar acum se numea Romania… dar noroc ca aici au prosperat si prospera fara limite numai oamenii de bine si adevaratii „patrioti” care daca au tras niste tunuri inseamna ca le stiu pe toate (de aia s-a si dus dracului tara asta)
Dragos Dragoteanu
10 martie 2011@Dan
Cu tunurile date de „patrioti” ai dreptate. Totusi, prefer un roman escroc decat un strain „curat”! Vezi Petrom, Enel, Apa Nova, Distrigaz etc.
Dan
10 martie 2011am fost invatat sa nu fac diferenta de tip national sau rasial in ceea ce priveste hotii sau oamenii cu demnitate…
roman sau nu pt mine tot aia e
Mielu Nebunu'
10 martie 2011@ Dragoteanu
Sunt de acord ca joc in Liga lu’ Mitica si inca am sa joc in continuare!
Dar, ce sa facem, ne dam si noi cu parerea, vesnicii abonati la banca de rezerve…
Pana la urma, nici sa vorbim nu mai putem?
Apropo de Champions League….stii ce face Mutu in pauza la meciuri?
Isi invata colegii de vestiar sa traga pe nas…..punctul cu var!
eusitu
11 martie 2011@3 Si marmota invelea ciocolata.
Ti-am zis odata sa lasi filozofia si sa te ocupi doar de ce cunosti. Dar tu nimic, batman, batman…
Diana
11 martie 2011Mda…Demult nu am mai citit un articol publicat pe un blog cu atata placere. Simplu, in aparenta si cu atatea intelesuri, in fond. Ma bucur sa realizez ca mai sunt oameni care iubesc cu pasiune. Locul in care s-au nascuta, tara, profesia… Cand traim fara sa iubim, fara sa ne bucuram si fara sa pretuim ceea ce ne inconjoara… nimic nu are farmec. Neajunsurile, neimplinirile se incolacesc in jurul mintii si a sufletului si nu mai simtim nimic, decat durere. Iar cei care se lasa prada acestora, sunt tocmai cei despre care vorbeati, care nu isi pretuiesc tara, decat ca pe un teritoriu in care ne-am nascut, din intamplare…Dar ei sunt cei care de fapt nu au nimic, ei sunt cei saraci care nu au nici tara, dar nici liniste, nici camin, nici satul in care s-au nascut si in care bateau mingea pe ulitele prafuite…Nu au amintiri, nu au sentimente…Forme fara fond.
Sa ne bucuram asadar de ceea ce avem si de faptul ca exista oameni care stiu sa pretuiasca si lucrurile cu adevarat importante.
Ion Pribeagu
12 martie 2011#9 Mihai – Tara o reprezentam NOI – oamenii, NU Romania este rea ci UNII (multi/putini
sau altii) dar trebuie odata cat mai curand sa spunem lucrurilor pe nume si indiferent ce relatii sunt intre noi trebuie spus verde in fata ce se greseste (gunoaie aruncate de vecinii nostri in VC ca este departe pubela, pungi cu mancare sau alte murdarii pe geam si chiar din masina, etc) dar nu asta face cel mai mult rau ci fosta educatie de a nu avea PROPRIETATE si toti aveau servici la STAT si acum plang acele timpuri ca nu ti se da, ca unii vor comision, ca serviciile sunt proaste – pai asa asa era si este la STAT – dar vanzatorii de servicii in ziua de AZI vor sa fie platiti pentruca asta nu este un ciubic ci VENITUL din care traieste, unii mai bine si altii mai rau, ( daca nu are destule cunostinte vorbeste cu patronul sau cheama alta agentie – sunt ziarele pline de …de imobiliare) iar in privinta intrarii in NORMALITATE – sunt de acord, dar cei care ar trebui sa controleze acest lucru sunt tocmai alesii poporului care sunt si marii angajatori si tot in acele partide sunt si micii angajatori dar politicieni localnici si uite asa nu se vrea plata LEGALA a unui angajat (oricat de bun ar fi el – accepta la negru 1-2-3-4 mii de euro CASH si lasa sa plateasca altii legal daca sunt prosti sa plateasca statului o taxare inrobitoare la fel ca si TVA – cel mai mare in lume, la fel si taxele AUTO – la fel si energia sau benzina..toate mult superioare inclusiv statelor europene deci guvernul trebuie schimbat… alesii poporului trebuiesc schimbati si arestati sau..
deocamdata_anonim
13 martie 2011Salut! Ma intreb de ceva timp, de ce scrii, Dragos? De ce imparti cunostintele tale celorlalti? De ce in-formezi caractere diferite cu convingeri proprii? Ca sa te dezvolti? Din iubire=altruism? scrii cu ravna si patima uneori, cu amanunte fine ca si cum cuvintele tale ar putea sa prinda viata…pachete de adevar brut.. nefinisate.. transmiti stari si astepti efectul lor…De ce scrii Dragos?
Dragos Dragoteanu
14 martie 2011@anonim
De placere, pentru ca ma exteriorizez prin scris, pentru ca-mi pun ordine in ganduri, pentru ca pot sa transmit ceva, pentru ca inteleg mai bine cum ma percepe poporul, pentru ca emit subiecte de interes, pentru ca primesc pareri diferite, pentru ca imi vin idei de afaceri noi, pentru ca exist in piata imobiliara, pentru ca iubesc sau urasc ceva sau altceva, pentru ca nu-mi pasa sau ma implic prea mult, pentru a-mi forma un brand personal, pentru a afla ceea ce nu stiu, pentru ca prin scris pot sa arat ceea ce nu reusesc uneori verbal, pentru ca am convingerile si principiile mele care ma fac sa merg inainte! E suficient?…
Liviu
16 martie 2011„uneori, unele nefericiri sunt mai presus decat orice dragoste…”
deocamdata_anonim
18 martie 2011@ Dragos, multumesc de raspuns! E suficient..? cred ca era retoric…era 50-50 intrebarea nu eram foarte curios pentru mine, vroiam sa stiu ptr tine daca stii de ce scrii! partea cu poporul se apropie un pic de raspunsul pe care-l intuiam…stiu si am vazut ce ai tu de dat…tu, tie, nu mai trebuie sa-ti demonstrezi nimic, iti spargi limitele si asta te motiveaza, conduci jocul ale caror reguli ceilalti nu le pricep, bravo…!! Dar la ce bun sa radem in hohote intr-un spital de nebuni??
robert dobrescu
28 martie 2011frumos. Foarte frumos. maestrul beligan a spus ceva mai frumos : ca este „legat ombilical de Romania”, Eu, unul, ma consider binecuvanat ca sunt roman. Nu mi-as schimba cetatenia pentru nimic in lume. Mi-e jena ca de anumiti conationali de-ai nostri, sunt mandru de altii, asta e Romania – pestrita.
deocamdata_anonim
8 mai 2011Multumesc tarii pentru tot ce m-a invatat, multumesc oamenilor din ea pentru tot ce stiu astazi, multumesc oamenilor care muncesc!Multumesc frumos Romania!