Respect inteligenta acolo unde este

31 martie 2014 4 minute
Distribuie

Chiar si un om fara caracter poate fi respectat pentru inteligenta sa.
Recent, s-a lansat o carte document scrisa de celebrul „Felix”- Dan Voiculescu – Uniunea Social Liberala, ideea care l-a ingenunchiat pe Basescu Traian. N-am apucat s-o citesc si nici voi n-o veti gasi in librarii. Probabil, a fost epuizata inca inainte de a ajunge pe tarabe. La lansarea cartii mogulului media, au fost prezenti „liderii” marcanti ai defunctului USL. Alaturi de arhicunoscutul “scriitor” – acelasi care a scris si multe note informative la Securitate, au fost sa ia autograf omniprezentul Mircea Geoana, cot la cot cu numarul doi in stat – Calin Popescu Tariceanu, actualul presedinte al Senatului. Sa o luam pe rand!

Nu stiu cine l-a ingenunchiat pe actualul presedinte al Romaniei. Deocamdata, se pare ca e bine merci, la Cotroceni. Stiu sigur altceva. Prin poza antologica a celor trei, tovarasul Voiculescu a ingenunchiat din condei doua „valori” ale USL. Fara indoiala, Mircea Geoana, decretat inalt reprezentant al Guvernului, dupa ce a dat functia de presedinte al tarii pentru o sedinta la spa-ul domnului Vantu, ar fi capabil sa faca orice sa mai stea o data. Cum unde? Oriunde! Cum sa stea? Cum i se cere! Pentru ce? Pentru un nou rol de candidat al PSD la alegerile prezidentiale din 2014. Ca perdant de serviciu al partidului socialist, „prostanacul” s-a remarcat din nou, exact acolo unde (nu) trebuia. Lucrurile s-au limpezit total. Lumea s-a lamurit ca Mircea Geoana tanjeste mereu dupa o functie, o sedinta foto sau la un spa gratis.

Ce facem, tovarasi, cu distinsul fost mare liberal? S-a dat demnitatea jos de pe motocicleta? Fost premier in perioada 2004-2008, domnul Tariceanu s-a desprins in cateva saptamani de la statutul de lider liberal, tot la statutul de orice. Poate fi absolut orice! De la presedinte al Senatului pus de PSD, la pupat mana, chiar in sediul Grivco, fostului aliat din USL, parintele spiritual al acestei aliante, marele Dan Voiculescu. Schimbarea la fata din ortodoxie e o ironie pe langa figurile de titirez ale fostului membru marcant al liberalilor. Cineva spunea ca “Felix” e ca un cameleon. Se pare ca prin simpla strangere de mana, onorabilii politicieni care-i calca pragul se molipsesc instantaneu.

Mi-aduc aminte perfect cum alti liberali plecati din acelasi partid il victimizau pe actualul presedinte al Senatului. Saracul „liberal”! Nu a mai putut suporta faradelegile din partid si s-a cocotat direct pe pozitia numarul 2 in stat, urcand singur scarile de la Palatul Victoria. Ce salt frumos! Pentru cateva aparitii la posturile Antenelor ce nu face omul. Cu atat mai mult cu cat, in naivitatea lui, crede ca PSD si accesoriile politice, PC si PUNR, il vor desemna candidatul lor, la alegerile din noiembrie pentru Cotroceni. Sa vedem ce-o sa fie domnul Tariceanu daca PSD nu ia functia de Presedinte al Romaniei.

Intrebarile pe care si le pun oamenii care au ramas inca intregi la minte, dupa toate tulburarile politice din ultimul timp, sunt multe si fara raspuns. Publicul avid de cancan politic inca asteapta raspunsurile la multe dileme, cum ar fi:

1. Este atat de puternic tovarasul Voiculescu sau sunt atat de slabi domnii alaturati in poza, la lansarea cartii?
2. Tov. Voiculescu Dan este astazi ca putere in stat intre locul 1 (Traian Basescu) si locul 2 (Presedintele Senatului)?
3. Cat mai valoreaza Mircea Geoana in fata diplomatilor straini acreditati la Bucuresti?
4. Cat de mult a pierdut partidul liberal prin plecarea domnului Calin Popescu Tariceanu?
5. Cat ar da domnul Voiculescu sa faca o poza in doi, doar domnia sa cu Traian Basescu?

Raspunsurile o sa le aflam in timp, dar, pana atunci, avem si vesti bune! Tovarasul Voiculescu si-a facut datoria. Fata de patrie, popor si partid! A demonstrat inca odata ca Romania este tara unde se poate orice. A scris o carte, sigur a plantat un pom, are copii frumosi si sanatosi, a colaborat cu securitatea, a tras sforile pentru partid, a facut poze cu cei mai slugarnici demnitari, ever. Pentru toate acestea si mai mult decat atat, fara doar si poate, Dan Voiculescu merita un minim respect! Puterea si inteligenta lui au fost recunoscute si de… Traian Basescu.

Doamne fereste sa ajunga la puscarie! O sa fie declarat de enoriasii Antenelor erou national si, poate asa, are si Gadea sansa sa scape de sclavie!

1 Comment on “Respect inteligenta acolo unde este”

  1. dedeu
    1 aprilie 2014

    subscriu „raspunsurilor”. va felicit pt comentariu

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *