Se rezolva, domnule Antonescu!

13 martie 2014 4 minute
Distribuie

Cel mai mare rau pe care si-l poate face, omul il face cu mana sau cu mintea lui. Presedintele PNL tocmai a comis cea mai mare gresala politica din cariera, mult mai mare decat demisia din functia de presedinte al Senatului.

Recent a declarat ca: „imi dau demisia daca PNL ia sub 20% la europarlamentare, dar nu înainte de a-i schimba pe alții!” Nimic mai simplu. Ne-ati starnit si va vom ajuta. Haideti sa vedem de ce aceasta demisie promisa (daca domnul Antonescu are onoare) e ca si rezolvata?

1. Cel mai putin interesati de alegerile europarlamentare sunt votantii cu profesii liberale, antreprenorii, in general oamenii care au gasit solutii individuale de supravietuire si evolutie in ultimii ani. Ei au fost si cei mai loviti de criza. Sunt categoria sociala cel mai putin reprezentata in Parlament. Chiar daca reprezinta coloana vertebrala a economiei, pe vremea cand PNL a fost la guvernare, nu s-a luat nicio masura de sustinere a mediului privat. In aproape doi ai de zile de guvernare, PNL a avut numai o reprezentare de mana a doua in fata partidului stat – PSD. Considerati ca v-ati facut datoria fata de acest electorat, domnule Antonescu?

2 Alaturi de ei sunt sute de mii de salariati din mediul privat, scarbiti de politica, oameni care nu se bazeaza pe pomenile statului. Acestia si-au vazut de treaba si, de obicei, fac eforturi mai mari la serviciu decat un bugetar. Acesti oameni nu sunt fanii PNL si nu au vazut in niciun alt partid o optiune valabila pentru viitorul lor. Pentru copiii lor, marea majoritate a acestor persoane nu se bazeaza pe educatia deficitara din sistemul de stat. Tot ei isi platesc la timp asigurarile, taxele si impozitele la stat si au abonamente de sanatate la clinici private, neacceptand serviciile insuficiente din spitalele de stat. Credeti ca ei vor veni la vot ca sa va faca pe dvs. fericit si sa ajute PNL sa-si faca planul cu europarlamentarii?

3. Toata viata lui, presedintele PNL a fost angajat numai la stat! Tot el reprezinta de ani buni, chintesenta deviationismului politic, trecand de la o stare la alta, facand aliante politice contra naturii. A incercat sa fie orice si a pus intotdeauna pe ultimul loc exact oamenii pe care trebuia sa-i reprezinte si pentru interesul carora trebuia sa lupte. Din pacate pentru el, aceste lucruri pot fi iertate, dar nu pot fi uitate de electoratul de dreapta. Si acum, odata cu inceperea neoficiala a campaniei electorale pentru europarlamentare, presedintele PNL a devenit captiv electoratului pe care l-a tradat prin inactiune si ineficienta. Ce i-ar motiva pe cetatenii romani de buna credinta, care cred in binefacerile economiei de piata libera, sa vina la vot? Simpla chemare a d-lui Crin Antonescu?

4. Nu stiu daca multi romani cunosc, dar merita sa stie! Un europarlamentar gestioneaza lunar un buget de aproape 30.000 euro! O fi mult, o fi putin, fata de cat castiga un patron/angajat din mediul privat? Putem sa facem un sondaj de opinie, daca doriti. Pana una-alta, electoratul de dreapta, pe care domnul Antonescu conteaza la vot in 25 mai, se lupta zi de zi pentru fiecare euro. Cat de entuziasti pot sa fie acesti romani ca sa se deplaseze spre cabina de vot cand stiu ca cel pe care vor pune stampila, un politician fara nicio performanta deosebita, ar putea ajunge sa castige lunar si peste 20 de ori mai mult decat castiga el, trudind zi de zi?

5. Ultimele sondaje l-au adus la exasperare pe Crin Antonescu. Dupa ce s-a dat mare in Senat ca si-a dat demisia, a ramas cam stingher. Nici macar domnul Klaus Iohannis nu si-a mai facut timp sa vina la Bucuresti pentru imaginea partidului. Acum, presedintele PNL plateste factura duplicitatii in politica, a lipsei de viziune politica pe termen lung. Nu asa se face politica, domnule Antonescu! De toate promisiunile facute s-a ales praful! Constitutie modificata, ioc! Regionalizare, un vis spulberat! Masuri de (re)formare a clasei de mijloc, niciodata expuse, daramite atinse! Deviza ” jos Basescu” nu va duce niciodata la modernizarea Romaniei si nu este o oportunitate pentru un lider politic sau un partid.

Pe multi ca mine nu ne-ati convins sa venim la votul din 25 mai si sa fim tarati in forfota alegerilor dambovitene, de talcioc. Recunosc, fiind 100% antreprenor, am fost atras de politica liberala. Intre timp, am renuntat pentru ca ati aparut dumneavoastra, de nicaieri, fara absolut nicio performanta profesionala sau politica notabila, cu atat mai putin in mediul privat. Ce rost mai avea…

Daca PNL va lua peste15% promit sa-mi cer scuze public! Daca nu luati 20 % asteptam sa va dati demisia. Lasati-i pe altii sa reprezinte mediul privat!

1 Comment on “Se rezolva, domnule Antonescu!”

 1. dan
  14 martie 2014

  dupa lansarea de succes facuta de gidea si badea in lunea neagra la cianura3, antonescu are toate sansele sa mearga inainte fara probleme.

  antonescu ocoleste subiectul gazele de sist, partidul in frunte cu iohanis se declara pentru – aici e punctul nevralgic

  fiind injurat din toate partile pesedisti si pedelisti are toate sansele sa capteze o buna bucata din majoritatea electoratului ce injura acum toate partidele

  Dragos, te uiti pe sondaje?!!! 🙂 🙂 🙂 credeam ca ai trecut de virsta politica in care sint privite sondajele din campania electorala… la sondaje ne uitam inainte de a fi anuntate rezultatele ztunci cind mai toate mizeriile de sondare dau rezultate cit mai apropiate ca sa nu-si piarda acoperirea in civilie

  nu incerca sa intelegi electoratul lui antonescu pt ca este format din cei care-i injura in egala masura atit pe ponta cit si pe basescu… o buna parte dintre ei injura si la antonescu dar cu cit se distanteaza mai mult de ailalti doi e posibil ca electoratul sa se uite din nou spre el…

  o sa fie un vot negativ simultan pt ponta plus basescu vazuti ca un „binom”

  asta in cazul ca nu o sa avem parte de ucraina reloaded… e jale mare atit in privat cit si la bugetari…

  si nu in ultimul rind, privesti scena politica foarte patimas… esti sigur ca nu-i piesa de teatru tot ce se intimpla ca sa disipeze furia oamenilor ce se aduna impotriva intregii clase „politice” luata ca fatada a securitatii?

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *