Sufletul, cea mai frumoasa casa

1 martie 2013 3 minute
Distribuie

A venit primavara! Daca te-a gasit nepregatit, poate sa mai treaca un an degeaba pe langa tine. Asa ca i-ati frumos gandurile, aduna-le si aranjeaza-le la locul lor. Deschide larg fereastra din casa sufletului tau.

Daca astepti o schimbare fara sa faci nimic pentru tine, pierzi timpul. I-ati sufletul la rost. Vorbeste cu el. Intreaba-l cum vrei sa fie primavara asta. Fa-o altfel! Poate iti va spune, ca intr-un vis, ca vrea o casuta ca-n povesti.

In suflet exista cea mai frumoasa casa. A fiecararei fiinte. La orice varsta. E o combinatie intre implinire si durere. Intre dorinta si tristete. O casa a amintirilor placute. Sau a viselor neimplinite. Dar e casa ta. A sufletului tau. O casa vie, care traieste in fiecare zi. Din cand in cand, ca orice casa, si sufletul trebuie curatat. Mai ales primavara. De griji fara importanta, de temeri fara valoare, de frici fara sens.

Daca nu mai crezi in casa sufletului tau, astepti primavara degeaba. Pentru ca Dumnezeu a lasat pe pamant oamenii ca sa se bucure de viata. In orice anotimp. Dar mai ales primavara. Pentru ca de la ternul mohorat al iernii se schimba culoarea si mirosul naturii. Pentru ca frigul din sufletele nefericite poate fi transformat in caldura din jurul inimii tale. Acolo unde sufletul tau s-a odihnit, asteptand razele unui nou rasarit.

Casa sufletului nu este o colivie. Nici o piata publica. E ceea ce simti si arati. E ceea ce poti sa daruiesti. E ceea ce numai tu poti sa traiesti. Este de fapt exact ce iti doresti. Oricine poate sa o construiasca. E o emblema a inimii tale. Inspira bunatate sau rautate. Expira iubire sau ura. Tu arati ce fel de om esti!

Si pentru ca a venit primavara, deschide fereastra casei din sufletul tau. Lasa-te purtat in viitor de optimism si incredere. Lasa-ti imaginatia sa te sufoce de ganduri pozitive. Deschide larg ochii si imagineaza-ti o viata mai buna. Un timp de calitate pe care nu vrei sa-l ratezi. E sansa ta sa ai o primavara frumoasa. Depinde doar de tine sa crezi in ea.

Si daca nu ai auzit pasarelele cantand de Dragobete, asculta acum o melodie pe sufletul tau. Asculta-ti sufletul si fa-ti un mic cadou. Rasfata-te cu firimituri de fericire, pe gustul tau. I-ati prima doza de bucurie dupa o iarna tarzie.

Pentru toti cei care cladesc o casa in sufletul lor, pentru cei care tanjesc dupa o primavara frumoasa, am o veste buna. A venit! Fa-ti curat in suflet si primavara iti va implini asteptarile.

Dedic acest articol tuturor femeilor care cred in primavara lor.

3 Comments on “Sufletul, cea mai frumoasa casa”

 1. Jack
  2 martie 2013

  O opera isi pierde din stralucire daca e presarata cu greseli gramaticale: in contextul/ele de mai sus „ati” este o particula auxiliara din perfectul compus ceea ce nu poate inlocui pronumele „ti” pe care vrei sa-l sugerezi. Cu alte cuvine folosesti „ia-ti” atunci cand „ia” are sensul se a lua si nu „i-ati frumos gandurile” sau „I-ati sufletul la rost”.

  1. Aveti dreptate, vom modifica! Merci pentru interventie!

 2. Oaza Verde
  18 martie 2013

  Nu conteaza atat de mult greselile gramaticale, cand rar se intampla ca cineva sa mai indemne la liniste si pace sufleteasca 🙂

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *