Tu taci

13 februarie 2012 4 minute
Distribuie

Scrisoare deschisă poporului român transmisă de arhimandritul Iustin Pârvu

Popor român,

Îţi scriu pentru că sper ca măcar acum, să îţi aminteşti cine ai fost, cine eşti şi poate aşa vezi încotro te îndrepţi!

Eşti singurul popor european care trăieşte încă acolo unde s-a născut. Nu o spun eu, o spune istoria popoarelor. O fi mult, o fi puţin, nu ştiu, dar ştiu că eşti unic în Europa, această Europă care te loveşte, te jigneşte şi te umileşte. De ce o laşi să facă asta, când tu eşti singurul popor născut, crescut şi educat în graniţele sale?

Eşti primul popor din lume care a folosit scrierea. Nu o spun eu, o spun tăbliţele de la Tărtăria şi o recunosc toţi cei care le-au studiat.

Acum 7000 de ani, când alţii nici nu existau ca popor, pe aceste meleaguri locuitorii scriau pentru a ne lăsa nouă mândria de a fi prima civilizaţie care se semnează pe acest pământ.

Scrierea sumeriană a apărut 1000 de ani mai târziu şi totuşi mulţi se fac că nu văd şi nu recunosc adevărul. Cât timp o săte laşi neglijat ? Ai fost singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă ai fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. Nici unul nu a putut să te cucerească cât ai fost unit, nici romanii care au stăpânit doar o parte din vechea Dacie, cealaltă fiind stăpânită de Dacii liberi, nici turcii care nu au reuşit niciodată să îţi transforme teritoriul în paşalâc.

Toate marile înfrângeri s-au bazat pe trădare.

NIMENI NU A REUŞIT SĂ TE SUPUNĂ CÂT AI FOST UNIT.

De ce te laşi dezbinat ?

Ai fost scut creştinătăţii, când întreaga Europă tremura de teama islamului.

Sângele tău a salvat Europa, iar românul Iancu de Hunedoara a salvat Viena şi întreaga Europa de furia semilunii. Acum, tu, popor de salvatori ai creştinismului, eşti tratat ca un paria. Când îţi vei revendica drepturile?

Din tine au apărut: Eminescu, Enescu, Brâncuşi, Gogu Constantinescu, Vuia, Vlaicu, Coandă, Petrache Poenaru, Nicolae Teclu, Spiru Haret, Herman Oberth, Conrad Haas. Dar ce păcat, cei mai mulţi şi-au pus minţile sclipitoare în slujba altor ţări pentru că acasă nu i-a ascultat nimeni.

De ce ai lăsat să se întâmple asta? Astăzi, popor român, pentru tine se rescrie istoria. Cum vrei să se facă asta? Cum vrei să te vadă cei ce îţi vor urma?

Astăzi, ca şi pe vremea fanarioţilor, domnitorul şi divăniţii nu au nici o legătură cu tine. Sunt străini de interesele şi dorinţele tale tot ce doresc este să stea cât mai mult în funcţie şi să câştige cât mai mult.

Tu taci; –

Astăzi, ca şi pe vremea cuceririi romane, bogăţiile tării, aceleaşi mine de aur, argint sare, mierea acestui pământ sunt exploatate de alţii cu braţele tale şi se duc pentru a umple visteriile străinilor de neam.

Tu taci; –

Astăzi, ca şi pe vremea asupririi austro-ungare, drepturile românilor sunt călcate în picioare, iar cei puţini fac legea pentru cei mulţi.

Tu taci; –

Astăzi, ca şi în vremuri de restrişte, românii pleacă din ţară, să muncească sau să îşi vândă inteligenţa pentru că ţara lor nu are nevoie de ei. Câţi dintre ei sunt viitorii Brâncuşi, Coandă, Conrad Haas, te-ai gândit la asta? Conducătorii acestei ţări au nevoie de slujbaşi proşti, lipsiţi de educaţie, lipsiţi de caracter, lipsiţi de voinţă, lipsiţi de coloană vertebrală, ca să îi poată îndoi şi face figurine de plastilină din ei.

Tu taci.

1 Comment on “Tu taci”

  1. Ion Pribeagu
    15 februarie 2012

    Buna ziua parinte arhimandrit Iustin Parvu – Frumos graiesti despre romani si poporul roman in general dar ne trezim numai atunci cand suntem pusi cu spatele la ZID in loc sa intram in parlamentul romaniei sau fosta mare adunare nationala cu furcile si ciomegile sa-i gonim pe cei care fac legi dupa legi pentru ei si care au IMUNITATE si s-ai invatam sa traiasca ei cu ce ne ofera NOUA la to(N)tzi. Dar ca intotdeauna NU facem traba pana la capat ci lasam pe alti hoti sa fure conducerea tarii prin diferite manipulari (mai ales acum cu tembelizorul) si sa ne lasam condusi de parlamentati analfabeti (pe unii i-am trimis in parlamentul euro) acolo de unde se latra la NOI cei care platim mas/casa si salarii, numindu-ne prosti si daca UNII dintre noi zicem ceva ne catalogheaza tradatori si de aceea propun macar celor ce ma citesc sa nu se mai lase adormiti de frumusetea discursurilor si promisiunilor ci sa asculte ADEVARUL.. suntem dusi la vitele la abator si parlamentarii nostri sunt in greva sub o lozinca de placa zgariata ca vor sa ajunga ei la ciolan putin mai repede decat este deja judecat de magistratura iar alte motive sunt chiar juvenile si iata ca suntem guvernati de o uniune ETNICA (necesara acoperirii unei majoritati parlamentare) ce vor mai multe drepturi la NOI in tara decat in tarile LOR , si parlamentarii romani din opozitie cu sperante mari ca vor ajunge la ciolan muncesc (din greu) pe la diferite televiziuni particulare (pupaciosii de dosuri/FESE niste cu nume pompoase) si luand ordine sau sfaturi la palatele grohaitorilor mistreti proaspeti miliardari din bunurile poporului inclusiv imprumuturi pe urmatoarele 2-3 generatii de viitori ROMANI, atatia cati or mai fi atunci, cand si daca VOM mai fi poporul roman cel care a rezistat … apropo din DACIA lui Decebal cel tradat de un servitor, Traian a luat 1600 tone de aur si 3000 tone argint……care era ceva pentru acele vremuri dar se zice ca dacii au fost starpiti in foarte mare proportie si inclusiv, cultura dacica distrusa AMIN si sa ne vedem la URNE, ce vom face de data asta… sau mai bine plecam in lumea larga, in tari unde nu te nasti (atentie) dator statului

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *